شیر برنج یکی از دسرهای محبوبی است که امروزه در بسیاری از کشورها از جمله ایران سرو میشود. این غذای ساده و مغذی، هم نقش یک صبحانه کامل را ایفا کرده و در تامین انرژی نقش دارد و هم میتواند به عنوان یک میان وعده دلچسب و خوشمزه به همراه مربا یا عسل سرو شود. در طرز تهیه شیر برنج ساده، با استفاده از ترکیبات شیر، برنج و شکر و … میتوانیم یک میان وعده خوشمزه آماده کنیم. در نظر داشته باشید با اینکه همه ما میدانیم این میانوعده چطور آماده میشود، اما از تکنیک و فوت و فنهای آن باخبر نیستیم!
اگر دوست دارید با طرز تهیه شیر برنج مجلسی برای مهمانیها و یا حتی میانوعدههای خودتان آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه شیر برنج
شما برای تهیه شیر برنج مجلسی به مواد اولیه و مقادیر زیر نیاز خواهید داشت:
مواد لازم برای تهیه شیر برنج برای ۴ نفر | |
برنج نیم دانه | ۱ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
آب | ۴ پیمانه |
شیر | ۶ پیمانه |
گلاب | نصف پیمانه |
پودر هل | ۱/۲ قاشق چای خوری |
پودر دارچین | ۱/۲ قاشق چای خوری |
کره | ۲۰ گرم |
خامه صبحانه | ۲ قاشق غذاخوری برای تزئین |
دستور پخت شیر برنج مجلسی
برای درست کردن شیر برنج با شکر ابتدا پیش از هرچیزی، مواد لازم را آماده کنید و در کنار اجاق آشپزی قرار دهید. برای طرز تهیه شیر برنج با شکر و خامه پیشنهاد میکنیم که مطابق مراحل زیر پیش بروید:
مرحله اول: خیس کردن برنج
اولین قدم برای تهیه شیر برنج، خیس کردن برنج نیم دانه از شب قبل است. بعد از گذشت یک شب هم بهتر است آب برنج را خالی کنید و دوباره دو لیوان آب را به آن اضافه کنید.
همچنین بخوانید: چطور موس شکلاتی درست کنیم؟
مرحله دوم: جوشاندن آب و برنج
در قدم بعدی یک قابلمه متوسط را روی حرارت قرار دهید. برنج را به همراه ۴ پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید بجوشد. بعد از آنکه برنج قل خورد، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا به مدت حداقل ۳۰ تا ۶۰ دقیقه به آرامی بپزد.
مرحله سوم: اضافه کردن شیر و شکر به آب
در این مرحله بعد از آنکه برنج جوشید و آب آن به نصف رسید، شیر را به محتویات ظرف اضافه کنید و این بار اجازه دهید تا برنج با شیر قل بخورد. حواستان باشد که بعد از اضافه کردن شیر، برنج را مدام هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از آنکه شیر به خوبی ترکیب شد، شکر را به ترکیبات اضافه کنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن کره، هل و دارچین
با گذشت ۱۰ دقیقه از اضافه کردن شکر به برنج، در قابلمه را بردارید و ۲۰ گرم کره را به آن اضافه کنید. سپس در قابلمه را ببندید و اجازه دهید برای ۴۵ دقیقه روی حرارت کم جا بیفتد. بعد از ۴۵ دقیقه در قابلمه را بردارید، مقداری گلاب، هل و دارچین را داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. سپس اجازه دهید تا ترکیبات داخل قابلمه تا زمان رسیدن به غلظت دلخواه جا بیفتد.
اگر مزه هل و دارچین داخل شیر برنج برایتان خوشایند نیست میتوانید این دو را از ترکیبات شیر برنج حذف کنید.
مرحله پنجم: سرو و تزئین شیر برنج
شیر برنجی که به غلظت دلخواهتان رسیده را در کاسههای کوچک یا ظرفی دلخواه بریزید. برای تزئین میتوانید از خامه صبحانه، پودر دارچین و غنچه گل سرخ استفاده کنید. همچنین میتوانید روی آن به دلخواه مربا یا عسل هم بریزید و سرو کنید.
نوش جان!
۱۵ ایده برای تزیین آش رشته برای ماه رمضان و مهمانیها
مواد لازم برای تهیه شیر برنج برای ۱۰ نفر
مواد اولیه زیر میتواند به اندازه ۸ تا ۱۰ نفر شیر برنج به شما بدهد:
- شکر: ۲ پیمانه (میتوانید کم و زیاد کنید.)
- پودر هل: ۵ قاشق مرباخوری
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- خامه: ۵ قاشق غذاخوری
- برنج نیم دانه: ۵ پیمانه
- شیر: ۴ تا ۵ لیتر
- گلاب: ۲ پیمانه
- آب: ۳ لیتر
مراحل آماده کردن شیر برنج برای ۱۰ نفر مطابق با مراحل بالاست. اما بهتر است حتماً از یک قابلمه بزرگ برای آماده کردن آن استفاده کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه فرنی با آرد برنج
آیا میتوان در طرز تهیه شیر برنج ساده از شکر استفاده نکرد؟
بله. شما میتوانید در طول پخت به شیر برنج شکر نزنید و بعد از آماده شدن آن را به همراه عسل یا مربا سرو کنید. همچنین میتوانید در طول پخت از عسل هم استفاده کنید.
براییک دسر خوشمزه مناسب مهمانی و تولدها از دستور پخت کیک وانیلی ساده استفاده کن!
بهترین زمان برای اضافه کردن شکر به شیر برنج
بهترین زمان برای اضافه کردن شکر به مخلوط شیر و برنج، بعد از پخت کامل برنج با آب و شیر است. اگر شکر را زودتر به این دسر اضافه کنید، برنج سفت شده و بافت آن نرم نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پاپ کرن در ۶ طعم متفاوت
۱۰ نکته طلایی در هنگام پخت شیر برنج
با رعایت چند نکته طلایی میتوانید این دسر ساده اما خوشمزه را به یک دسر مجلسی و شیک تبدیل کنید:
- برای طعم دهی بیشتر یا تزئین آن میتوانید از خلال بادام و پسته نیز استفاده کنید.
- برای داشتن یک شیر برنج خوشمزه حتماً از برنج نیم دانه تازه و مرغوب استفاده کنید.
- گلاب را در مراحل آخر اضافه کنید تا کمتر حرارت ببیند و عطر و طعم خود را حفظ کند.
- شیر برنج را در مراحل اولیه پخت به طور مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و به کف قابلمه نچسبد.
- زمان خیس کردن برنج به هیچ عنوان به آن نمک اضافه نکنید. چرا که دانههای برنج سفت خواهد شد.
- برای تغییر رنگ و مزه شیر برنج میتوانید مقداری پودر کاکائو یا شکلات آب شده را به آن اضافه کنید.
- علاوه بر دارچین و هل آسیاب شده، میتوانید برای خوش طعم کردن شیر برنج از وانیل استفاده کنید.
- توجه داشته باشید برای تهیه شیر برنج، نسبت شیر به برنج شما بیشتر باشد تا برنج به خوبی درون آن پخته شود.
- برای مزه بهتر میتوانید ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید یا شیر برنج دو رنگ سرو کنید.
- در صورتی که شیر برنج شما خیلی سفت شده باشد میتوانید کمی شیر یا آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا به نقطه جوش برسد.
چرا شیر برنج ترک میخورد؟
یکی از دلایل ترک خوردن این دسر سنتی خوشمزه، کم بودن نسبت آب به برنج است. در دستور پخت شیر برنج بهتر است که نسبت آب ۴ تا ۵ برابر آب باشد. در غیر اینصورت برنج کامل باز نمیشود و بعد از اضافه کردن شیر، این دسر ترک خواهد خورد.