طرز تهیه کیک وانیلی

نویسنده: تیم تحریریه گلها

تیر 16, 1403

4 پاسخ ها

طرز-تهیه-کیک-وانیلی

کیک وانیلی، یکی از خوشمزه‌ترین، آسان‌ترین و پایه‌ای ترین کیک‌ها در شیرینی پزی به شمار می‌رود. این کیک ساده، اما خوشمزه، که به عنوان دسری پایه برای تهیه کیک‌های خامه‌ای مختلف با تزئینات متنوع به کار می‌رود، عطر و طعم ملایمی از وانیل دارد. کیک وانیلی ترکیبی از شکر، تخم مرغ و وانیل است که درست کردن آن بسیار آسان بوده و اگر وقت کافی برای پخت کیک نداشته باشید، می‌توانید از پودر فوری کیک وانیلی استفاده کنید.

در ادامه این مقاله قصد داریم تا شما را با طرز تهیه کیک وانیلی ساده و همچنین تکنیک‌هایی برای پخت آن آشنا کنیم.

مواد لازم برای تهیه کیک وانیلی اسفنجی

مواد لازم برای تهیه کیک وانیلی برای ۴ نفر
تخم مرغ ۲ عدد
آرد سفید شیرینی پزی ۲/۳ پیمانه (۱۰۰ گرم)
شکر ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم)
شیر ۱/۲ پیمانه (۱۲۰ میلی لیتر)
وانیل ۱ قاشق چایخوری
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
روغن مایع یا کره آب شده ۱/۴ پیمانه (۶۰ میلی لیتر)

میخوای در کمترین زمان ممکن کیک وانیلی درست کنی؟ پودر کیک وانیلی گلها راه چاره‌ته!

طرز تهیه کیک وانیلی در ۹ مرحله

با توجه به مواد اولیه‌ای که تهیه کردید، این دستور پخت برای تهیه یک کیک وانیلی ساده مناسب برای ۴ نفر خواهد بود. طرز تهیه کیک وانیلی برای ۴ نفر را مطابق با مراحل زیر پیش ببرید تا کیکی خوش طعم با بافتی اسفنجی داشته باشید:

مرحله ۱: آماده کردن ظرف و پیمانه ها

آماده سازی مواد اولیه

قبل از هر چیزی، فر خود را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. اگر هم فر ندارید، قابلمه‌ای را روی شعله پخش کن و حرارت بسیار کم قرار دهید تا حسابی گرم شود.

بهتر است قبل از آماده کردن کیک، ابتدا لوازمی مانند ظرف، پیمانه، الک، قاشق چایخوری و لیسه آشپزی را فراهم کنید. در اولیه قدم برای تهیه این کیک خانگی خوش طعم و ساده، ۲ ظرف با اندازه متوسط یا بزرگ بیاورید تا در یکی مواد خشک و در دیگری مواد مایع را درست کنید.

مرحله ۲: الک کردن مواد خشک

در ادامه برای یکدست شدن آرد گندم یا آرد سفید شیرینی پزی، آن را ۳ مرتبه از صافی رد کنید (الک کنید) و در ظرف بزرگتری بریزید. این کار آرد را لطیف و بافت کیک را اسفنجی و سبک می‌کند.

بعد از ۳ بار الک کردن آرد، سایر مواد خشک شامل بکینگ پودر و نمک را از صافی رد کنید، به آرد اضافه کنید و آن را با قاشق هم بزنید.

مرحله ۳: آماده کردن مخلوط تخم مرغ و شکر

مخلوط کردن تخم مرغ و شکر

برای آماده کردن مایع کیک، تخم مرغ ها را داخل یک ظرف بشکنید. سپس شکر را به تخم مرغ ها اضافه کنید. در نهایت مواد را با همزن برقی روی دور تند، به مدت ۳ الی ۴ دقیقه ترکیب کنید تا رنگ مواد کرم رنگ شود و بافتی خامه‌ای پیدا کند.

خرید نمک سفید و تصفیه شده گلها برای پخت کیک وانیلی

چه کار کنیم پف کیک وانیلی بیشتر شود؟

برای پف بیشتر کیک وانیلی و اسفنجی شدن بافت آن، سفیده و زرده را از هم جدا کنید. سفیده را با دور تند همزن بزنید و نیمی از شکر را آرام آرام به آن اضافه کنید. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که سفیده کاملاً سفت و پفکی شود، به طوری که اگر ظرف را برگرداندید، سفیده بیرون نریزد.

در ظرفی دیگر زرده تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل با دور تند همزن ترکیب کنید تا جایی که مواد کرم رنگ شود. سپس ترکیب آرد و بکینگ پودر را به مواد اضافه کنید. در نهایت سفیده تخم مرغ را طی ۳ یا ۴ مرحله به زرده اضافه کنید و به آرامی به حالت دورانی هم بزنید.

خرید اینترنتی آرد سفید گندم گلها برای پخت انواع کیک و شیرینی

مرحله ۴: اضافه کردن وانیل، شیر و روغن به تخم مرغ

در این مرحله ابتدا وانیل را به ترکیب شکر و تخم مرغ اضافه کنید و در حد ترکیب شدن با همزن برقی بزنید. در طرز تهیه کیک ساده وانیلی با شیر، نیاز است که شیر را به آرامی به مواد مایع اضافه کنید و با دور کند همزن ترکیب کنید.

در آخرین مرحله روغن یا کره آب شده را اضافه کنید و در حد ۱ دقیقه با همزن، به خوبی ترکیب کنید.

پخت سریع و ساده کیک وانیلی در کمتر از ۱ ساعت با پودر کیک وانیلی گلها

مرحله ۵: اضافه کردن مواد خشک به مواد مایع

اضافه کردن مواد خشک و آرد به تخم مرغ و شکر

در این مرحله آرد و بکینگ پودر را به آرامی به مخلوط تخم مرغ اضافه کرده و مواد را به آرامی با قاشق یا لیسک، به صورت دورانی هم بزنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید تا مواد به طور کامل با یک دیگر مخلوط شود و روی آن حباب ایجاد شود.

هم زدن دورانی و ایجاد حباب در مایع کیک در طرز تهیه کیک ساده با پف زیاد بسیار موثر خواهد بود. حواستان باشد که کیک را بیش از حد هم نزنید تا پف آن از بین نرود!

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد

مرحله ۶: ریختن مایع کیک داخل قالب

اضافه کردن مایع کیک به قالب چرب شده

قالب کیک را آماده کنید و مقداری روغن مایع را به کف قالب و همینطور دیواره اطراف آن بزنید و قالب را به خوبی چرب کنید. سپس مواد کیک وانیلی خود را درون قالب کیک بریزید. در نهایت قالب را چند بار روی سطح صاف بزنید تا حباب های داخل مایع از بین برود.

مرحله ۸: گرم کردن فر

در مرحله آخر فر را روشن کرده و آن را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. سپس اجازه دهید تا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با این دما فضای فر گرم شود.

مرحله ۹: پخت کیک در فر

پخت کیک وانیلی در قالب داخل فر گرم شده

قالب کیک را داخل فر قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه درون فر بپزد. زمانی کیک آماده می‌شود که رنگ سطح رویی کیک طلایی و سفت شود. بعد از پخت کیک، اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه داخل فر بماند و با کاهش دمای فر خنک شود.

سپس آن را از فر خارج کرده و از قالب بیرون بیاورید و اجازه دهید حداقل ۳۰ دقیقه خنک شود. برای سرو کیک می‌توانید آن را با خامه فرم گرفته، میوه یا سس شکلات تزئین کنید.

نوش جان!

طرز تهیه کیک وانیلی بدون فر

اگر فر ندارید اما دوست دارید که کیک وانیلی ساده درست کنید، می‌توانید از جایگزین‌هایی مانند قابلمه استفاده کنید! در طرز تهیه کیک ساده بدون فر، مواد اولیه آن تفاوتی با طرز تهیه کیک وانیلی با فر ندارد. تنها نیاز است که در آخرین مرحله به جای آنکه مایع کیک را داخل قالب بریزید، آن را داخل قابلمه بریزید. دقت داشته باشید که فقط کف قابلمه را چرب کنید و آن بر روی یک پایه فلزی بر روی شعله کم گاز قرار دهید.

بعد از گذشت ۴۵ دقیقه حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کیک به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه داخل قابلمه بماند. فراموش نکنید که اگر به دنبال کیکی اسنفجی با بافت نرم هستید، حتماً روی در قابلمه دم کنی بگذارید.

اگر دوست دارید مزه کیکی وانیلی شما کمی متفاوت باشد، می‌توانید مقدار پودر نارگیل، پودر پوست پرتقال یا پودر هل سبز را داخل مایع کیک بریزید و سپس مواد خشک را به آن اضافه کنید.

۵ نکته مهم برای پخت کیک وانیلی ساده با پف زیاد!

  1. حتماً سفیده و زرده را جدا جدا با همزن ترکیب کنید و بعد از آنکه بافت زرده کرمی رنگ و سفیده کاملاً پف‌دار و نسبتاً سفت شد، سفیده را طی ۳ تا ۴ مرحله به زرده اضافه کنید.
  2. می‌توانید در دستور تهیه کیک ساده برای مهمانی، کیک را از وسط برش دهید و میان آن را خامه بزنید و روی آن را با میوه یا سس شکلات تزئین کنید.
  3. بعد از پخت کیک، در فر را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بعد از خاموش کردن آن باز نکنید.
  4. در نیم ساعت اول بعد از پخت، به هیچ عنوان در فر یا قابلمه را باز نکنید.
  5. ترکیب سفیده و زرده را بیش از حد هم نزنید تا پف کیک نخوابد.

سخن پایانی

ممنونیم که تا اینجا همراه یکی دیگر از مقالات مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها بودید. این دستور پخت ساده و سریع برای کیک وانیلی را می‌توانید برای پخت یک عصرانه خوشمزه یا حتی یک کیک تولد ساده و آسان استفاده کنید. طرز تهیه کیک وانیلی بیس تمام کیک‌های ساده خانگی و کیک‌های تولد خامه‌ای است؛ پس بهتر است حین پخت همه نکات را رعایت کنید تا کیکی با بافت منسجم و پف زیاد برای خود بپزید.

سوالات متداول شما درباره

بعد از ۴۰ تا ۴۵ دقیقه در فر یا قابلمه را باز کنید و یک خلال دندان داخل آن بزنید. اگر مواد کیک به خلال نچسبید یعنی کیک پخته؛ اما اگر مواد کیک به خلال چسبید، اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر بپزد و سپس حرارت را خاموش کنید.
۵۰ دقیقه زمان برای پخت کیک وانیلی زمان نیاز است.

مقالات مرتبط

بهترین ادویه برای لاغری

کاهش وزن سریع تنها با مصرف ۱۰ ادویه مخصوص لاغری!

اگر در مسیر کاهش وزن هستید احتمالاً با رژیم‌های مختلف، ورزش و حتی مکمل‌های متنوعی مواجه شده‌اید. اما آیا می‌دانستید

ادویه سوسیس بندری

ادویه سوسیس بندری؛ ترکیب طلایی برای پخت یک غذای خوشمزه جنوبی!

عطر تند و دلنشین ادویه‌های جنوبی، رنگ سرخ و جذاب سوسیس‌های سرخ‌شده، و طعم بی‌نظیر سس مخصوص، همه و همه

طرز تهیه سوسیس بندری به سبک ساندویچی‌های جنوب + ۷ نکته طلایی

اگر امسال عید نوروز را به جنوب کشور سفر کردید، حتماً غذاهای جنوبی را تست کردید. سوسیس بندری یکی از

4 دیدگاه در “طرز تهیه کیک وانیلی

  1. زهرا گفت:

    میشه به جای شکر از عسل یا مثلا استویا استفاده کرد؟ من دوس دارم کیکام کلا رژیمی باشن

    1. تیم تحریریه گلها گفت:

      سلام زهرای عزیز. بله. اگر رژیم هستید یا می‌خواهید کیک رژیمی درست کنید، می‌توانید از ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری عسل یا ۱ قاشق چای‌خوری استویا در ترکیبات کیک وانیلی ساده خود استفاده کنید.

  2. پارسا گفت:

    سلام. میشه به این کیک طعم دهنده هم زد؟ مثلاً اسانس توت فرنیگ و این چیزا

    1. تیم تحریریه گلها گفت:

      سلام پارسای عزیز. بله شما می‌توانید هر طعم دهنده دیگری که مایلید، مانند پودر کاکائو یا انواع اسانس‌ها را به مقدار ۲ تا ۴ قاشق چای‌خوری به ترکیبات کیک اضافه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من