استانبولی پلو ترکیبی از برنج، سیب زمینی سرخ شده و پیاز و رب است که یک غذای گیاهی و خوشمزه، مناسب برای هر سلیقهای را رقم میزند. این غذا اغلب بدون گوشت درست میشود، اما امکان اضافه کردن گوشت قرمز چرخ کرده، تکهای یا حتی سینه مرغ به آن وجود دارد.
اگر به دنبال یک غذای ساده و آسان هستید که برای نهار یا شام در کنار خانواده میل کنید، طرز تهیه استانبولی برای پخت این وعده غذایی برایتان مناسب است.
در ادامه همراه ما باشید تا با طرز تهیه استانبولی، بهترین ادویه برای این غذا و همچنین نکاتی برای سرو آن آشنا شوید.
مواد لازم برای پخت استانبولی
مواد لازم برای پخت استانبولی برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
گوجه پوره شده | ۴ عدد |
سیب زمینی | ۳ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
کره | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
آب | ۵ لیوان |
طرز تهیه استانبولی پلو بدون گوشت
برای تهیه یک غذای سه سوته و خوشمزه، آن هم گیاهی و بدون گوشت، با مراحل زیر پیش بروید»:
مرحله اول: خرد کردن سیب زمینی
سیب زمینیها را پوست بگیرید و به شکل مکعبهای ریز خرد کنید. سپس داخل یک ظرف حاوی آب سرد بریزید.
میدونستی فصل، فصل پخت آلبالو پلو با آلبالوی یخ زده است؟
مرحله دوم: خیساندن برنج
برنج را پاک کنید، سپس با آب ولرم بشویید. بعد از شستن برنج، آن را به همراه ۴ لیوان آب و مقدار کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: خرد کردن و تفت دادن پیاز
پیاز را پوست بگیرید و به شکل معکبهای ریز خرد کنید. سپس پیاز را به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن در یک تابه تفت دهید تا طلایی شود.
مرحله چهارم: تفت دادن سیب زمینی
در یک تابه به مقدار دلخواه روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آب سیب زمینی را به کمک دستمال کاغذی بگیرید و بعد از داغ شدن روغن، درون تابه بریزید.
سیب زمینیها را در ۲ مرحله، هر بار با ۱/۲ قاشق چایخوری نمک تصفیه شده و زردچوبه تفت دهید تا طلایی شوند.
مرحله پنجم: آبکش کردن برنج
تا سیب زمینی سرخ میشود، به سراغ برنج بروید. آن را از آب خارج کنید و کنار بگذارید.
بیشتر بدانید: با چه ادویهای برنج را طعم دار کنیم؟
مرحله ششم: پوره کردن گوجه فرنگی
گوجهها را در مخلوط کن بریزید و حداقل ۲ تا ۳ دقیقه ترکیب کنید تا پوره شود.
مرحله هفتم: تفت دادن رب
یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و ۱ قاشق غذاخوری روغن کف آن بریزید. سپس رب را اضافه کرده و به همراه نمک خوراکی، فلفل سیاه و زردچوبه پودر شده تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.
برای استانبولی از چه ادویهای استفاده کنم؟
اگر میخواهید استانبولی پلو خاص و متفاوتی بپزید و نوش جان کنید، از ادویه مخصوص استانبولی زیر استفاده کنید:
مواد لازم برای ادویه خانگی استانبولی | |
دارچین | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر زیره سیاه | ۱/۴ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پاپریکا | ۱/۲ قاشق چایخوری |
دان هل | ۲ عدد |
پودر سیر | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | ۱/۴ قاشق چایخوری |
هر بار که میخواهید استانبولی درست کنید، چاشنیهای گفته شده را به مقدار مشخص شده در یک ظرف بریزید و هم بزنید. سپس ۱ قاشق غذاخوری از آن را در مایه استانبولی (همان ترکیب سیب زمینی و پوره گوجه فرنگی) بریزید و بگذارید تا غذا بپزد.
سخن پایانی
اگر حوصله آشپزی ندارید و میخواهید یک غذای خوشمزه و در عین حال ساده و آسان بپزید، استانبولی انتخاب مناسبی برای شماست. برای پخت استانبولی نیاز نیست زمان زیادی صرف کنید. از طرفی میتوانید به جای سرخ کردن سیب زمینی، سیب زمینی را در پوره گوجه فرنگی بریزید و اجازه دهید تا با غذا مغز پخت شود.
درست است که استانبولی یک غذای گیاهی محسوب میشود، اما میتوانید در کنار آن از گوشت چرخ کرده قرمز، گوشت تکهای و یا سینه مرغ استفاده کنید.
ممنونیم که تا اینجا همراه گلها بودید.