طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده

نویسنده: تیم تحریریه گلها

آبان 15, 1403

بدون پاسخ

طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده

می‌دانستید که می‌شود از میوه‌های تابستانی هم غذا درست کرد؟ آلبالو پلو یکی از غذاهای فصلی تابستان (و گاهی زمستان) است که از ترکیب آلبالو بدون هسته، گوشت چرخ‌کرده قلقلی و پیاز داغ خلالی درست می‌شود. آلبالو پلو یک غذای ترش و شیرین بسیار خوشمزه و مناسب برای سلیقه افرادی است که غذاهای خاص و متفاوت را می‌پسندند.

اگر شما هم دوست دارید یک غذای جدید با طعمی خاص را تجربه کنید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه، طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ‌کرده را به خوبی یاد بگیرید.

مواد لازم آلبالو پلو (برای ۴ نفر)

مواد لازم و ترکیبات آلبالو پلو
گوشت چرخ‌کرده ۲۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
آلبالو بدون هسته ۱ پیمانه
شکر ۲ قاشق غذاخوری
آب ۱/۲ پیمانه
نمک ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چای‌خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
برنج ۳ پیمانه

دستور پخت آلبالو پلو با گوشت قلقلی

1. برنج را خیس کنید.

۳ پیمانه برنج را پاک کنید، بشویید و سپس در ۴ پیمانه آب به همراه مقدار کمی نمک خیس کنید.

2. هسته آلبالو را بگیرید.

اگر از آلبالوی تازه استفاده می‌کنید، هسته آن‌ها را بگیرید.لابه‌لای هر لایه از آلبالوها، ۱ قاشق غذاخوری شکر بریزید و سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا برای ۳۰ دقیقه به آرامی بپزد.

بعد از نرم شدن آلبالوها، آن‌ها را از صافی رد کنید.

3. گوشت قلقلی را درست کنید.

پیاز را پوست بگیرید و داخل ظرف مناسبی رنده کرده و آب پیاز را بگیرید. گوشت را روی پیاز بریزید و بعد از اضافه کردن نمک، فلفل سیاه و زردچوبه، مواد را ترکیب کنید. سپس از مایه‌ی گوشت، تکه‌های کوچک و یک اندازه بردارید و قلقلی کنید.

نگران ظرف خالی ادویه‌هات نباش؛ به فروشگاه گلها سر بزن تا پرش کنی.

4. گوشت را تفت دهید.

یک تابه را به همراه مقدار کمی روغن، روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از داغ شدن، گوشت‌ها را اضافه کرده و تفت دهید. بعد از تغییر رنگ گوشت، آن را از تابه خارج کنید.

5. پیاز داغ درست کنید.

یک عدد پیاز متوسط را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید. سپس پیازها را به تابه گوشت چرخ کرده اضافه کنید و تا زمانی که ترد و طلایی شود، تفت دهید. بعد از ترد و طلایی شدن، پیاز را کنار بگذارید.

6. برنج را بپزید و آبکش کنید.

یک قابلمه را تا نیمه آب کنید. بعد از جوشیدن آب، برنج را بریزید. بعد از ۵ تا ۷ دقیقه نیم‌پز شدن، آن را آبکش کنید.

7. آلبالو پلو را دم کنید.

کف یک قابلمه روغن بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید. کمی کنجد کف تابه بپاشید و برای ته دیگ، یک لایه نان لواش کف تابه بگذارید. روی نان یک لایه برنج بریزید و روی برنج، بخشی از گوشت قلقلی و پیاز داغ و نیمی از آلبالو را بریزید. این کار را تا جایی ادامه دهید که مواد تمام شود.

8. آلبالو پلو را سرو کنید.

بعد از ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دم کشیدن آلبالو پلو، حرارت را خاموش کنید. غذا را در ظرف دلخواهی بکشید، سرو و به همراه ماست و نعنا یا سالاد شیرازی نوش جان کنید!

۳ نکته برای تزیین آلبالو پلو

  1. برای تزیین می‌توانید مقداری از برنج سفید را با زعفران و خلال پسته و بادام ترکیب کنید و روی غذا بریزید.
  2. به جای زعفران، می‌توانید مقداری از شهد آلبالویی که پختید را روی برنج ساده بریزید و غذا را تزیین کنید.
  3. می‌توانید آلبالو پلو را مانند ته چین، به صورت قالبی برگردانده و نوش جان کنید.

خرید خلال پسته و بادام برای تزیین آلبالو پلوی مجلسی

با این نکات، یک آلبالو پلوی خوشمزه و مجلسی بپزید!

  • اگر آلبالو تازه نداشتید، می‌توانید از مربا آلبالو بدون شهد استفاده کنید.
  • برای مزه بهتر، پیشنهاد می‌کنیم مقداری پودر سیر به گوشت قلقلی اضافه کنید.
  • به جای گوشت چرخ‌کرده، می‌تواید مرغ تکه‌های یا ریش ریش شده را جایگزین کنید.
  • می‌توانید مقدار کمی پودر دارچین لابه‌لای آلبالو پلو بپاشید تا عطر بهتری به غذا ببخشید.

خرید پودر دارچین برای دل‌انگیز کردن طعم انواع غذاهای ایرانی

طرز تهیه آلبالو پلو بدون گوشت چگونه است؟

برای تهیه آلبالو پلو بدون گوشت که یک غذای گیاهی و مناسب گیاهخواران به شمار می‌رود، فقط کافی است تا گوشت مرغ یا گوشت قلقلی را از دستور پخت حذف کنید.

خلاصه کلام

فرقی ندارد که عاشق آلبالو هستید یا عاشق غذاهای ترش و شیرین، آلبالو پلو غذایی بسیار خوشمزه برای افرادی است که سلیقه خاص دارند. شما می‌توانید این غذا را با مرغ ریش ریش شده، مرغ مکعبی، مرغ حلزونی یا گوشت قلقلی میل کنید. همچنین استفاده از چاشنی‌های پودر سیر و آویشن برای مزه‌‎دار کردن گوشت و پودر دارچین برای مزه‌دار کردن برنج، سبب خاص‌تر شدن این غذا می‌شود.

ممنونیم که تا اینجا همراه گلها بودید.

مقالات مرتبط

طرز تهیه استانبولی با رب

طرز تهیه استانبولی پلو با سیب زمینی

استانبولی پلو ترکیبی از برنج، سیب زمینی سرخ شده و پیاز و رب است که یک غذای گیاهی و خوشمزه،

تزیین انار شب یلدا

۳۰ ایده برای تزیین انار شب یلدا

هر ساله با نزدیک شدن به بلندترین شب سال، یعنی شب یلدا، که یکی از مراسمات باستانی و بسیار دلنشین

طرز تهیه سالاد لبو

طرز تهیه سالاد لبو + ۶ نوع سس مخصوص

لبو با رنگ قرمز زیبا و خاص و خواص بی‌نظیرش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مواد خوراکی در آشپزی ایرانی بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من