استیک گوشت یکی از لذیذترین غذاهایی است که با ظاهری وسوسه انگیز و طعمی بینظیر مورد استقبال بسیاری از افراد قرار میگیرد. اما با این حال برای پخت استیک باید به اندازه کافی تبحر داشت تا بتوان بوی زخم گوشت را گرفت و از طعم فوق العاده غذای خود لذت را برد! وقتی صحبت از پخت و طعم دهی به گوشت قرمز گوسفندی یا گوساله میشود، نمک و فلفل سیاه به عنوان ادویه های پایه در ذهنمان تداعی میشوند و همیشه در صحنه حاضرند! اما چرا خودمان را به این دو ادویه محدود کنیم؟
بهترین ادویه برای استیک ترکیبی از انواع سبزیجات خشک و معطر به همراه نمک و فلفل سیاه و سایر چاشنیهای طعم دهنده است. ترکیب این ادویه و چاشنیها به خوشمزهتر شدن گوشت، لطیف و آبدار شدن بافت آن کمک میکند.
اگر دوست دارید با ترکیبات یک ادویه هیجان انگیز و خوش طعم برای طعم دهی به استیک گوشت آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم که تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
مواد و ترکیبات بهترین ادویه استیک گوشت چیست؟
برای آنکه گوشت قرمز مناسب استیک بوی زهم ندهد، بهتر بپزد و بافت لطیفتری داشته باشد، بهتر است از ادویههایی زیر برای مزهدار کردن آن استفاده کنید:
- نمک
- آویشن
- رزماری
- پودر پیاز
- پودر زیره
- پودر سیر
- پونه کوهی
- فلفل سیاه
- جوز هندی
- تخم گشنیز
- ریحان خشک
- پودر فلفل قرمز
این طعم دهندههای طبیعی و سالم، به خوشمزهتر شدن گوشت استیک و همچنین پخت یک استیک آبدار، لطیف و لذیذ کمک میکند.
مواد لازم برای تهیه ادویه مخصوص استیک گوشت
مواد لازم برای تهیه ادویه استیک | |
پودر زیره | ۱ قشق چایخوری |
پودر سیر | ۱ قاشق مرباخوری |
پودر پیاز | ۱ قاشق مربا خوری |
ادویه کاری | ۱ قاشق مربا خوری |
فلفل چیلی | ۱ قاشق چای خوری |
پودر خردل | ۱ قاشق چای خوری |
فلفل قرمز | ۱/۲ قاشق مرباخوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق مربا خوری |
پودر آویشن | ۱ قاشق چای خوری |
پودر تخم شوید | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
پودر تخم گشنیز | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
این ادویه یکی از بهترین ترکیبات برای مزه دار و نرم کردن گوشت گوساله برای استیک است. اگر دوست دارید یک ادویه مخصوص استیک در خانه خود داشته باشید، بهتر است تمام این ادویهها را به خوبی ترکیب کنید و داخل ظرفی دربسته بریزید.
۶ دستور مرینیت خوشمزه برای استیک
سسها و چاشنیهای مرینیت گوشت استیک دستورهای پخت متنوعی دارند که … تا از بهترین آنها به شرح زیر هستند:
1. ادویه طعم دار کردن استیک با ادویه تنوری
ادویه تنوری یکی از خوشمزهترین ادویههای مخصوص برای مزهدار کردن استیک است. برای تهیه ادویه تنوری نیاز دارید به:
مواد لازم برای تهیه ادویه تنوری | |
پودر خردل | ۲ قاشق چایخوری |
فلفل پاپریکا | ۲ قاشق چایخوری |
پودر فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
پودر آویشن | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر فلفل چیلی یا فلفل قرمز | ۲ قاشق چایخوری |
ادویه تنوری یکی از بهترین چاشنیهای استیک است که میتوانید آن را به همراه 3 تا 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون، سیر تازه خرد شده و یک شاخه رزماری تازه روی استیک بریزید. سپس ادویهها را داخل ظرفی دیگر ترکیب کنید و روی گوشت بریزید. استیک را ماساژ دهید تا ادویه به خوبی با آن ترکیب شود.
2. ادویه کلاسیک استیک گوشت
ادویه کلاسیک استیک گوشت یکی از بهترین و خوشمزهترین انواع مرینیت استیک است. برای تهیه استیک گوشت با طعم کلاسیک مثل بیرون ادویههای زیر را نیاز دارید:
مواد لازم برای تهیه ادویه کلاسیک استیک | |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر پیاز | ۱ قاشق چایخوری |
پودر سیر | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر پاپریکا | ۱ قاشق چایخوری |
پودر فلفل سیاه تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
با استفاده از این چاشنی استیک و ترکیب کردن آن با روغن زیتون و رزماری تازه، میتوانید گوشت گوساله را نرم و مزهدار کنید.
همچنین بخوانید: با این ادویهها مرغ را مزه دار کن!
3. ادویه مرینیت ایتالیایی برای استیک
یکی دیگر از بهترین ادویهها برای استیک گوشت، ادویه ایتالیایی است که شامل ترکیباتی نظیر سبزیجات معطر و انواع پودر فلفل است. برای تهیه ادویه مرینیت ایتالیایی به چاشنیهای زیر نیاز دارید:
مواد لازم برای تهیه ادویه ایتالیایی استیک | |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
برگ بو آسیاب شده | ۱ عدد |
پودر پیاز | ۱ قاشق چایخوری |
پودر سیر | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر آویشن | ۱ قاشق چایخوری |
ریحان خشک | ۱ قاشق چایخوری |
پودر رزماری | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر فلفل قرمز | ۱/۴ قاشق چایخوری |
با بهترین ادویهها برای مزه دار کردن ماهی آشنا شوید.
4. ادویه مرینیت کرهای استیک
ادویه کرهای استیک ادویهای با عطر و بوی شرقی و کمی تند، طعمی بسیار منحصر به فرد اما هیجان انگیز دارد. شما برای تهیه بهترین ادویه استیک به سبک کرهای به ادویههای زیر نیاز خواهید داشت:
مواد لازم برای تهیه ادویه کرهای استیک | |
سس سویا | ۱/۴ فنجان |
روغن کنجد | ۱/۴ فنجان |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر سیر | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر زنجبیل | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر چیلی | ۱/۲ قاشق چایخوری |
تمامی مواد و ادویهها را داخل یک ظرف بریزید و گوشت را به آن اضافه کنید. سپس گوشت را ماساژ دهید و بگذارید برای ۷ تا ۸ ساعت داخل یخچال استراحت کند.
بیشتر بخوانید: رمز و راز خوشمزگی کباب کوبیده رستورانی فاش شد!
5. ادویه دودی برای مرینیت استیک
ادویه دودی طعمی خاص، جدید و منحصر به فرد برای استیک است که ترکیباتی دارد شامل:
مواد لازم برای تهیه ادویه دودی استیک | |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر پیاز | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر سیر | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر زیره | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر پاپریکا دودی | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر فلفل قرمز دودی | ۱ قاشق غذاخوری |
این ادویهها را به همراه روغن زیتون ترکیب کنید و روی استیک بریزید تا آن را مزه دار کنید.
6. ادویه مرینیت مکزیکی برای استیک
اگر عاشق طعمهای تند و تیز مکزیکی هستید، به شما پیشنهاد میکنیم از ادویههای زیر برای مزهدار کردن گوشت خود استفاده کنید:
مواد لازم برای تهیه ادویه مکزیکی استیک | |
آب پرتقال | ۱/۴ فنجان |
روغن زیتون | ۱/۴ فنجان |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر سیر | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر پیاز | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر چیلی | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر زیره | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه تازه | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر فلفل قرمز تند | ۱/۴ قاشق چایخوری |
با مزه دار کردن استیک با ادویه مکزیکی، عاشق طعم استیک گوشت خواهید شد! به شما پیشنهاد میکنیم در کنار استیک مکزیکی خود حتماً یک ظرف سبزیجات بخار پز شده و یک لیوان نوشابه خنک نیز میل کنید!
بهترین زمان برای اضافه کردن ادویه به استیک
زمان مناسب برای ترکیب کردن گوشت استیک با ادویه زمان مزه دار کردن آن است. شما ابتدا باید ادویه و گوشت را با هم ترکیب کنید و بعد از حداقل ۳۰ دقیقه و حداکثر ۲۴ ساعت آن را بپزید و نوش جان کنید.
همچنین بخوانید: بهترین ادویه برای تهیه جوجه کباب به سبک رستورانی چیست؟
طرز تهیه استیک گوشت رستورانی
برای تهیه یک استیک فوق العاده، قبل از اضافه کردن ادویه های مخصوص میبایست مقدمات را به درستی انجام دهید. بهتر است برای داشتن یک استیک خوشمزه، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
مرحله اول: تمیز کردن و مرینیت کردن گوشت
اولین گام، اطمینان از خشک بودن سطح گوشت است. بعد از شستن گوشت، میتوانید با استفاده از دستمال کاغذی حولهای، رطوبت اضافی سطح گوشت را از بین ببرید. حالا برای نرم تر کردن گوشت استیک و طعم دهی بهتر آن، میتوانید آن را به همراه بهترین ادویه مخصوص استیک، مرینیت یا مزهدار کنید.
شما میتوانید گوشت استیک را داخل یک ظرف قرار دهید و روی آن را با ادویه و چاشنیهای زیر طعمدار کنید:
- آبلیمو
- روغن زیتون
- ادویه های مخصوص استیک
- سبزیجات معطر مانند رزماری و آویشن
سپس گوشت را به مدت ۷ تا ۸ ساعت یا برای یک شبانه روز، در مواد مرینیت در داخل یخچال قرار دهید تا کاملاً طعم چاشنیها به عمق بافت گوشت نفوذ کند.
مرحله دوم: داغ کردن تابه
بعد از مزهدار شدن گوشت، آن را از یخچال در آورید. سپس یک تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود. حالا دو طرف استیک را با استفاده از قلم مو به روغن زیتون یا کره آغشته کنید. این کار به طعمدار شدن گوشت و پخت یکنواخت آن کمک میکند.
نکته: برای طعمدار کردن استیک میتوانید از پیاز و سیر تازه رنده شده نیز استفاده کنید. به سادگی آنها را به مخلوط ادویه خود اضافه کنید تا طعمی لذیذ به استیکتان بدهید.
مرحله سوم: گریل کرن گوشت
استیک را داخل تابه قرار دهید و اجازه دهید هر طرف آن با حرارت ملایم، برای مدت ۷ الی ۱۰ دقیقه بپزد. در این مرحله حواستان به حرارت شعله باشد تا زیاد نشود؛ چرا که حرارت زیاد آب گوشت را خشک کرده و باعث از دست رفتن طعم آن میشود.
بعد از پخت هر دو طرف گوشت، آن را داخل ظرف دلخواه به همراه سیب زمینی گریل شده و سبزیجات بخار پز سرو و نوش جان کنید.
فوت کوزهگری خلق یک طعم بی نظیر و جدید برای استیک گوشت، استفاده از ادویههای مرغوب و مخصوص این غذای لاکچری است. با مزهدار کردن گوشت استیک با ادویههای مخصوص، یک طعم جدید و ایدهآل برای غذای خودتان خلق کنید!
۶ فوت کوزه گری برای تهیه استیک گوشت با ادویه مخصوص
برای آنکه استفاده بهینه از بهترین ادویه استیک گوشت را داشته باشید، میتوانید از نکات طلایی زیر استفاده کنید:
- قبل از مرینیت کردن، استیک را به دمای اتاق برسانید.
- میتوانید از ادویههای تازه یا خشک شده استفاده کنید.
- قبل از پخت، مرینیت اضافی را از روی استیک پاک کنید.
- برای طعم قویتر، ادویهها را قبل از استفاده آسیاب کنید.
- به مقدار مواد توجه کنید و در صورت نیاز آنها را تنظیم کنید.
- حداقل ۳۰ دقیقه و حداکثر ۲۴ ساعت استیک را در مرینیت قرار دهید.