دقت کردید که مزه گوشت رستورانها چقدر متفاوت از گوشتی است که در خانه آماده میکنید؟ رمز خوشمزگی گوشتهای رستورانی ادویه مخصوصی است که در آن به کار میرود. ادویه تنها راز خوشمزگی گوشت نیست؛ بلکه هر غذای دیگری که مزه و عطر خاص و متفاوتی دارد، به دلیل استفاده از ادویه در ترکیبات آن است.
اگر شما هم از مزه تکراری گوشت خسته شدید و میخواهید یک غذای خوشمزه و متفاوت داشته باشید، میتوانید با استفاده از طرز تهیه ادویه مخصوص گوشت یک چاشنی خانگی برای خود آماده کنید. برای آشنایی بیشتر با دستور تهیه ادویه مخصوص گوشت، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
1. طرز تهیه ادویه مخصوص چلو گوشت
حتماً این سوال ذهنتان را درگیر کرده که “ادویه چلو گوشت چیه؟” در پاسخ به این سوال میتوانیم به ترکیبات زیر برای ادویه چلو گوشت اشاره کنیم:
ترکیبات ادویه مخصوص چلو گوشت | |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | ۲/۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
برای تهیه یک ادویه چلو گوشت خوشمزه، زردچوبه، پودر دارچین و فلفل سیاه را به همراه پودر زنجبیل در مخلوط کن بریزید و ۲ دقیقه هم بزنید. سپس ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری از این ادویه را به همراه:
- ۲ دانه هل
- ۳ یا ۴ برگ بوی خشک
- ۱ قاشق چایخوری پودر زیره سبز
به گوشت خود اضافه کنید و بگذارید بپزد تا یک چلو گوشت مشتی و رستورانی درست کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه استانبولی چگونه است؟ + ترکیبات ادویه مخصوص
2. ادویه ترکیبی گوشت قرمز
مواد لازم برای تهیه ادویه ترکیبی گوشت قرمز | |
زردچوبه | ۲ قاشق سوپخوری |
پودر زیره سبز | ۳ قاشق چایخوری |
برگ بو | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل چیلی | ۱ قاشق چایخوری |
دارچین | ۲ قاشق چایخوری |
تخم گشنیز | ۱ قاشق چایخوری |
پودر سیر | ۱ قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل پاپریکا | ۱ قاشق چایخوری |
پودر هل | ۱/۲ قاشق چایخوری |
میخک | ۱ تا ۲ عدد |
طرز تهیه ادویه خانگی گوشت
تمامی ادویهها را به مقدار مشخص شده داخل یک آسیاب کن یا هاون بزرگ بریزید و تا حد یکدست شدن ترکیب کنید. در قدم بعدی:
- ابتدا یکبار ادویه را از الک رد کنید.
- برای دومین بار تمامی ترکیبات را داخل آسیاب کن یا هاون بریزید و ترکیب کنید.
- بعد از ۱ تا ۲ دقیقه ادویه را مجدد الک کنید.
- ادویه ترکیبی و خانگی را داخل ظرف مخصوص بگذارید و در آن را ببندید.
مطالعه بیشتر: طرز تهیه ادویه مخصوص استیک گوشت گوساله
3. ادویه مخصوص گوشت خورشتی
ترکیبات ادویه مخصوص گوشت خورشتی | |
فلفل سیاه | ۱ قاشق مرباخوری |
فلفل قرمز | ۱ قاشق مرباخوری |
پودر دارچین | ۱ قاشق مرباخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
زیره سبز یا سیاه پودر شده | ۱ قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | ۱ قاشق چایخوری |
بهتر است همه مواد پودر شده باشند تا حین پخت به غذا اضافه کنید و گوشت خورشتی را به خوبی مزهدار کنید.
طرز تهیه ادویه مخصوص مزه دار کردن گوشت خورشتی
برای مزه دار کردن ادویه مخصوص گوشت خورشتی، تمام ترکیبات شامل:
را در آسیاب بریزید و به مدت ۲ دقیقه ترکیب کنید. بعد از ۲ دقیقه ادویهها را الک کرده و مجدد برای ۲ دقیقه در دستگاه آسیاب ترکیب کنید. در نهایت ادویه را از الک رد کنید و در یک ظرف در بسته بریزید.
4. ادویه مخصوص مزه دار کردن گوشت با کیوی
یکی از ترکیبات جالب برای نرم و لطیف کردن و در عین حال مزه دار کردن گوشت، مرینیت کردن آن با کیوی است. برای تهیه چاشنی مخصوص گوشت مزه دار شده با کیوی (برای کباب کردن) که قرار است با کیوی مزه دار شود نیاز دارید به:
ترکیبات ادویه مخصوص مزه دار کردن گوشت با کیوی | |
کیوی | ۲ عدد |
پودر سیر | ۱ قاشق چایخوری |
پودر پیاز | ۱ قاشق چایخوری |
پودر جعفری خشک | ۱ قاشق چایخوری |
رزماری تازه یا خشک | ۱ قاشق چایخوری |
پودر زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ۱ قاشق چایخوری |
برای تهیه سس مرینیت بایستی کیویها را پوره کنید و تمام ادویهها را با یک هاون یا آسیاب ترکیب کنید و روی گوشت بریزید.
فقط حواستان باشد که گوشت نباید بیشتر از ۲ تا ۳ ساعت در این ترکیب بماند؛ چرا که احتمال نرم شدن گوشت بالا رفته و بلا استفاده خواهد شد.
5. طرز تهیه ادویه گوشت کبابی
ترکیبات ادویه مخصوص گوشت کبابی | |
پودر فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
سماق | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر پیاز | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر لیمو عمانی | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل پاپریکا | ۱ قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | ۱ قاشق چایخوری |
پودر برگ بو | ۱ قاشق چایخوری |
برای تهیه این چاشنی، تمام مواد را داخل آسیاب بریزید و تا حد یکدست شدن ترکیب کنید. سپس در ظرفی دلخواه بریزید و بعد از هر بار استفاده حتماً در آن را ببندید!
از چه ادویههایی برای مزه دار کردن گوشت استفاده کنیم؟
در پاسخ به این سوال میتوان گفت که ادویههای زیر بهترین ترکیبات برای مزه دار کردن گوشت به شمار میروند:
- فلفل سیاه:
مناسب برای گرفتن سردی و ایجاد طعمی تند و تیز در گوشت.
- پودر پیاز:
پودر پیاز، مکملی برای پودر سیر و مناسب برای گرفتن بوی بد و زهم گوشت.
- تخم گشنیز:
تخم گشنیز ادویهای با طبع گرم و مزه مرکباتی؛ مناسب برای از بین بردن بوی زهم گوشت.
- پاپریکا:
ادویه مناسب برای تغییر رنگ و ایجاد طعم شیرینی ملایم با وجود تلخی فلفل دلمه.
سرشار از خواص آنتی اکسیدانی و مناسب برای گرفتن بوی زهم و ایجاد یک طعم تلخ و دلنشین.
- پودر سیر:
بهترین ادویه برای گرفتن بوی زهم گوشت و رقم زدن یک هارمونی جالب بین مزه سیر و گوشت.
سرشار از خواص ضد التهابی و مناسب برای گرفتن طبع سرد و ایجاد طعم شیرین و کمی تند و گرم.
- زیره:
مناسب برای گرفتن سردی گوشت، بالا بردن قدرت هضم و جذب و ایجاد طعمی تند و گرم در گوشت.
برگی معطر و مناسب برای گرفتن بوی بد و ایجاد یک رایحه مناسب در عطر و بوی غذای دارای گوشت.
- فلفل چیلی یا فلفل قرمز:
تندترین و خوشرنگترین فلفل قرمز؛ سرشار از آنتی اکسیدان و بهترین چاشنی طعم دهنده به گوشت.
- نمک:
پایه و اساس ادویههای ترکیبی؛ مناسب برای آزاد سازی طعمها و ایجاد تعادل بین مزهها در ادویه مخصوص گوشت.
دیگر ادویههای طعمدهندهای که میتوان برای مزه دار کردن گوشت از آن استفاده کرد عبارتند از:
- پودر زنجبیل
- پودر آویشن
- جوز هندی
- پودر کاری
- هل سبز
- میخک
- زعفران
- سماق
بهترین زمان استفاده از ادویه گوشت
بهترین زمان برای اضافه کردن ادویه گوشت به غذا بستگی به نوع غذایی که قرار است درست کنید دارد. زمان طلایی اضافه کردن ادویه در هر غذا به شرح زیر است:
- بهترین زمان استفاده از ادویه گوشت کبابی: قبل از پخت در سس مرینیت
- بهترین زمان استفاده از ادویه گوشت خورشتی: حین سرخ کردن و طبخ گوشت
- بهترین زمان استفاده از ادویه چلو گوشت: هنگام پخت گوشت و حین دم دادن برنج
۴ نکته مهم در تهیه و نگهداری ادویه مخصوص گوشت قرمز
- ادویه را در ظرفی تیره رنگ و در بسته بریزید.
- ادویه را تازه به تازه آماده و از آن استفاده کنید.
- نسبت ادویهها را دقت کنید تا مزه خوبی از آن حاصل شود.
- ظرف ادویه گوشت را در محیطی خشک، خنک و به دور از رطوبت و گرما قرار دهید.
خلاصه کلام
اگر به دنبال بهترین ترکیب برای مزه دار کردن گوشت قرمز هستید، ابتدا غذا و شیوه پخت غذا را انتخاب کنید. سپس یکی از دستورات تهیه ادویه مخصوص گوشت کبابی، چلو گوشت یا گوشت خورشتی را انتخاب کرده و با استفاده از ادویههایی مانند نمک، فلفل سیاه، برگ بو، پودر سیر و پودر پیاز و …. گوشت را طعم دار کنید.
البته اگر گوشت مد نظر شما گوشت مرغ یا ماهی باشد، میتوانید از طرز تهیه ادویه مخصوص هر یک از آنها برای مرینیت یا مزه دار کردن استفاده نمایید.