ماهی یکی از مغذی ترین غذاهای دریایی، منبع غنی از پروتئین، اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامینهای ضروری است که فواید بیشماری برای سلامتی بدن دارد. با این وجود، پخت و پز ماهی به دلیل طعم و بوی خاص آن، کار ساده ای نیست و چالشهایی را برای بسیاری از افراد به همراه دارد. بنابر این باید از ادویه های مناسبی برای از بین بردن بوی زهم ماهی استفاده کرد تا بتوان تجربه لذت بخشی را از صرف این غذای پرخاصیت و مفید به دست آورد.
در این مقاله، به بررسی بهترین ادویهها برای طعم دادن به انواع ماهی و روشهای استفاده از آنها میپردازیم تا بتوانید از این غذای مغذی و خوشمزه در رژیم غذایی خود نهایت لذت را ببرید.
پودر کاری؛ بهترین ادویه برای مزه دار کردن ماهی
پودر کاری، از ادویه های خوش عطر هندی است که از ترکیب چندین نوع ادویه به دست آمده و طعمی غنی و خوشایندی به غذاها میبخشد. این ادویه به دلیل اینکه ترکیبی از طعم های ترش، شیرین و تند است میتواند گزینه ایده آلی برای طعم دار کردن ماهی و از بین بردن بوی ماهی باشد.
خرید ادویه کاری با کیفیت و مرغوب از فروشگاه اینترنتی گلها
ترکیب ادویه های خوش بو مانند زیره، زردچوبه و برگ بو، عمق و عطری بینظیر به پودر کاری میبخشند. در عین حال، ادویههای شیرین مانند دارچین و میخک، گرما و تندی متعادلی به آن اضافه میکنند. پودر کاری به عنوان بهترین ادویه برای سرخ کردن ماهی شناخته میشود و به خوبی با سایر ادویهها مانند فلفل سیاه ترکیب میشود.
با استفاده از پودر کاری میتوانید طعمی بینظیر و منحصر به فرد به ماهی خود بدهید و از آن در کنار خانواده و دوستان خود لذت ببرید. برخی پودر کاری را بهترین ادویه برای ماهی میدانند!
نمک؛ بهترین ادویه برای ماهی
نمک، یار و یاور همیشگی در چاشنی و ادویه انواع غذاهاست. این چاشنی نه تنها مزه ماهی را آزاد میکند و نمیگذارد مزه کاغذ خشک بدهد، بلکه در ایجاد طعمی شور و لذیذ در ماهی موثر است.
آغشته کردن ماهی به مقدار کافی نمک، به خصوص زمانی که پوست آن جدا میشود، طعم لذیذی به آن میبخشد. اما توجه داشته باشید که این کار نباید به خشک شدن گوشت ماهی منجر شود.
خرید اینترنتی انواع نمک سفید تصفیه شده و ید دار در فروشگاه گلها
زردچوبه؛ بهترین رنگبخش و طعمدهنده ماهی
زردچوبه، این دو یار همیشگی در آشپزی، نقش فوق العاده ای در طعم دار کردن ماهی دارند. بسیاری از آشپزها از گذشته تا به امروز، برای از بین بردن بوی ماهی و خوشمزه تر کردن آن، ماهی را در مخلوطی از نمک، زردچوبه و فلفل غلتانده و سپس سرخ میکنند.
انتخاب بهترین ادویه برای ماهی به سلیقه شخصی شما و نوع ماهی بستگی دارد. با امتحان کردن طعم های مختلف و روش های پخت گوناگون، میتوانید به بهترین ترکیب برای طعم دار کردن ماهی خود دست پیدا کنید و از این غذای دریایی مغذی و خوشمزه لذت ببرید.
خرید آنلاین پودر زردچوبه برای مزهدار کردن گوشت ماهی
فلفل سیاه
برای آنکه بوی زهم ماهی را بگیرید و مزهی تند لذیذی در آن به وجود بیاورید، بهتر است تا از پودر یا دانه فلفل سیاه تازه استفاده کنید. از قدیمها که مادربزرگهایمان ماهی درست میکردند، گوشت آن را در ترکیب نمک، فلفل سیاه و زردچوبه میخواباندند تا حسابی مزه دار شود.
شما هم میتوانید برای طعم دادن به ماهی و همچنین تند کردن آن، در چاشنی ماهی، فلفل سیاه بریزید.
پودر سیر؛ راز خوشمزگی گوشت تازه ماهی
اگر میخواهید گوشت ماهی مزه خوبی بدهد و بتوانید بدون حس کردن طعم و بویی زهم آن را میل کنید، پودر سیر را فراموش نکنید.
راز تمامی رستورانها، استفاده از پودر سیر در ادویه مخصوص ماهی است. شما هم میتوانید در ادویه خانگی مخصوص ماهی، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری پودر سیر بریزید و از مزه لذیذ آن لذت ببرید!
خرید آنلاین پودر سیر ۵۰ و ۱۰۰ گرمی گلها
تخم گشنیز؛ راز مخفی سرآشپزان برای مزه دار کردن ماهی
مزه مرکباتی و خاصی که تخم گشنیز در ادویه ماهی دارد را هیچ ادویه دیگری ندارد. اگر میخواهید یک ماهی مزهدار شده با عطر و طعمی متفاوت، به صورت کبابی یا سرخ شده بپزید، میتوانید مقداری تخم گشنیز در سس مرینیت ماهی خودتان بریزید.
خرید آنلاین تخم گشنیز ۲۰ گرمی گلها
بهترین ادویه برای سرخ کردن ماهی چیست؟
اما در اینجا ترکیبی از ادویه هایی که به رفع بوی زهم ماهی و خوش طعم کردن آن کمک میکنند را به شما معرفی میکنیم:
مخلوطی از ادویه های فوق را با کمی آب ترکیب کنید و سپس اجازه دهید تا تکه های ماهی ۲ ساعت در آن استراحت کنند. بعد از گذشت ۲ ساعت، میتوانید ماهی را با آرد سوخاری آغشته کنید و یا بدون آن، ماهی را درون روغن سرخ کنید.
همچنین بخوانید: بهترین ادویه برای مزه دار کردن گوشت قرمز + طرز تهیه
مقدار و مواد لازم برای مزهدار کردن گوشت ماهی
برای اینکه ماهی سرخ شده شما طعم لذیذی را داشته باشد، رازهایی وجود دارد که میتوان از آنها برای طعمدار کردن و از بین بردن بوی زهم ماهی استفاده کرد. یکی از این رازها، استفاده از چاشنی و ادویههای مناسب است.
شما میتوانید مخلوطی از ادویههای دلخواه و مخصوص ماهی که در جدول زیر آمدهاند را برای سرخ کردن و تهیه یک وعده ماهی خوشمزه، استفاده نمایید:
مواد لازم برای چاشنی مخصوص ماهی | |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | ½ قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | ½ قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | ½ قاشق چایخوری |
پودر سیر | ½ قاشق غذاخوری |
پودر پیاز | ½ قاشق غذاخوری |
تخم گشنیز پودر شده | ½ قاشق غذاخوری |
شما میتوانید به جای استفاده از ادویه خانگی مخصوص، از چاشنی مخصوص ماهی گلها که مخلوطی از ادویه های مناسب و با کیفیت برای طعم دهی است، استفاده کنید.
برای طعم دهی ماهی کبابی از چه ادویه ای استفاده کنیم؟
کباب کردن ماهی یکی از روشهای محبوب برای پخت این غذای دریایی است. عطر و طعم دودی که از ترکیب ادویه ها با دود آتش به وجود میآید، میتواند هر کسی را مجذوب خود کند. از آنجایی که در این روش پخت از روغن استفاده نمیشود، کباب کردن ماهی به عنوان سالمترین روش طبخ آن شناخته میشود.
با این حال، اگر بوی زهم ماهی از بین نرود، طعم نهایی آن دلچسب نخواهد بود. استفاده از ادویههای مختلف برای طعمدار کردن ماهی کبابی کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. شما میتوانید از ادویههایی مانند:
- نمک
- پودر سیر
- زیره سیاه
- فلفل سیاه
- پودر پاپریکا
- فلفل هندی
- فلفل سفید
- پودر ریحان خشک شده
در این مخلوط استفاده کنید و یا هر نوع ادویه دیگری را که به آن علاقه دارید را به این لیست اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین ادویه برای گرفتن مزه زهم مرغ چیست؟
خرید بهترین ادویه برای ماهی
شما میتوانید برای خرید ادویه مخصوص ماهی و مزه@دار کردن گوشت آن، به فروشگاه گلها سری بزنید و از نمک و فلفل سیاه گرفته تا چاشنی مخصوص مزهدار کردن مرغ و ماهی گلها را به صورت اینترنتی خریداری کنید.
خرید اینترنتی چاشنی مرغ و ماهی ۱۰۰ گرمی گلها
نکاتی در خصوص پخت و پز ماهی
برای اینکه بتوانید به بهترین حالت ممکن ماهی را سرو کنید و طعم خوشایندی به آن بدهید لازم است تا نکاتی را در این خصوص رعایت کنید:
- برای اینکه ادویه مخصوص ماهی شما طعم قوی تری داشته باشد میتوانید قبل از آسیاب کردن، کمی آنها را در تابه با حرارت کم تفت دهید و سپس آنها را پودر کنید.
- ادویه هایی که برای طعم دار کردن ماهی و میگو استفاده میشود، طعم گرم و تندی دارند که همین موضوع موجب از بین بردن بوی زهم و متعادل شدن طبع ماهی میشود.
- برای دو چندان کردن طعم لذیذ و خوشانید ماهی میتوانید در کنار استفاده از ادویه های مخصوص ماهی، از مقداری لیمو ترش تازه استفاده کنید و ماهی را به ترکیب اضافه کنید.
- اگر قصد دارید ادویه مخصوص ماهی را خودتان در خانه تهیه کنید، میتوانید با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان مقدار ادویه های انتخاب شده را کم یا زیاد کنید.
- برای اینکه بتوانید به فرمول بهترین ادویه ماهی برسید، لازم است تا هر یک از ادویه هایی که انتخاب کردید را به صورت جداگانه آسیاب کنید. این کار باعث میشود تا عطر آنها حفظ شود و طعم فوق العاده ای را به ماهی شما بدهد.
- ترکیبی از پودر سیر، پودر پیاز، پودر زنجبیل، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی گلپر را با هم مخلوط کنید تا ادویه مخصوص ماهی قزل آلا را داشته باشید. برای طعمدار کردن بیشتر، از آبلیمو، روغن مایع و زعفران دم کرده نیز استفاده کنید.