سبک آشپزی و غذاهای فرانسوی، شهرتی جهانی دارد؛ به طوری غذاهای آشپزهای فرانسوی به عنوان یکی از بهترین و خوشمزه ترین غذاهای دنیا شناخته میشوند. فرانسوی ها در خلق طعم های منحصر به فرد و متعادل، تبحر خاصی دارند و با استفاده از مواد اولیه تازه و باکیفیت، غذاهایی خلق میکنند که میتواند با هر ذائقه ای متناسب باشد!
در این مقاله قصد داریم تا معروف ترین و در عین حال لذیذترین غذاهای فرانسوی را به شما معرفی کنیم! اگر قصد سفر کردن و گشت و گذار در فرانسه را دارید، حتماً این غذاها را در لیست سفارشات خود قرار دهید تا از مزه دلشین آنها لذت ببرید. امتحان کردن معروف ترین غذاهای فرانسوی سفرتان را به یک تجربه به یاد ماندنی تبدیل خواهد کرد!
۹ غذای معروف و جذاب فرانسوی
در ادامه ۹ غذایی که در کشور فرانسه خاطرخواه زیاد دارد و برای آن سر و دست میشکنند را برایتان آوردیم:
استیک و سیب زمینی سرخ شده (Steak and fries)
استیک و سیب زمینی سرخ شده، یکی از غذاهای اصیل فرانسوی است که در هر رستوران فرانسوی میتوانید آن را پیدا کنید. این غذا شاید ساده به نظر برسد اما بسیار خوشمزه و لذیذ است که میتوان آن را به همراه یک سالاد تازه نوش جان کرد! ترکیب استیک آبدار و پخته شده به همراه سیب زمینی سرخ شده ترده و نمکی، غذای کامل و سیر کنندهای را خلق میکند که میتواند به هر مذاقی خوش بیاید! این غذای کلاسیک فرانسوی، انتخابی عالی برای یک وعده غذایی دلچسب است؛ چه در یک رستوران شیک و چه در خانه!
صدف پخته شده در شراب سفید (Oysters poached in white wine)
صدفهای پخته شده در شراب سفید، همراه با موسیر، جعفری و ساقه های کرفس، طعمی بی نظیر و به یاد ماندنی را برای شما به ارمغان میآورد. این غذای لذیذ را میتوانید با سیب زمینی سرخ شده میل کنید و یا به همراه آبگوشت خوشمزه صدف نوش جان کنید. برای تکمیل این تجربه به یاد ماندنی، نوشیدن یک لیوان شراب سفید خشک با طعم میوهای یا یک لیوان آبجو خنک را به شما پیشنهاد میکنیم.
اگر روزی به فرانسه سفر کردید، حتماً این صدف های تازه را در یک رستوران ساحلی با منظره زیبای رو به اقیانوس امتحان کنید.
با معروفترین غذاهای ایتالیایی آشنا شوید!
راتاتویی (Ratatouille)
یکی دیگر از غذاهای خوشمزه و معروف فرانسوی راتاتویی است. اگر به یاد داشته باشید در سال ۲۰۰۷ بعد از پخش انیمیشن جذاب موش سرآشپز، غذای رتتویی یا همان راتاتویی در ذهن بسیاری از مخاطبین به عنوان یکی از معروفترین غذاهای فرانسوی نقش گرفت. این غذای خوش رنگ و لعاب ترکیبی از گوجه فرنگی، بادمجان، پیاز، سیر، فلفل دلمه و کدوی ورقه ورقه شده است که روی آن را لایهای از سس گوجه فرنگی به همراه ادویههایی مانند نمک و فلفل سیاه پوشانده است.
این غذای خوشمزه و معروف فرانسوی که از سبزیجات تازه یا از قبل پخته شده تهیه میشود، از محبوبیت عجیبی بین مردم فرانسه برخوردار است. با توجه به مواد اولیهی به کار رفته در این غذا، راتاتویی میتواند انتخاب ایدهآلی برای گیاهخواران باشد. البته اگر گیاهخوار نیستید، ترکیب این غذای خوشمزه با گوشت گریل یا برشته میتواند بسیار هیجان انگیز باشد!
کیش لورن (Quiche Lorraine)
کیش لورن یکی دیگر از غذاهای معروفی است که اصالتا از منطقه آلزاس در فرانسه میآید. این تارت لذیذ، ترکیبی از پوستهای لطیف و مخلوطی از خامه، شیر، تخم مرغ، جوز هندی، پنیر گراویر، پیاز و لاردون (نوعی بیکن) است. ترکیب این مواد، طعمی منحصر به فرد و کمی دودی به کیش لورن داده و به همین دلیل است که در بین فرانسوی ها بسیار محبوب شده است! در گذشته، پوسته کیش لورن از خمیر نان تهیه میشد، اما به مرور زمان، این خمیر به خمیری سبک و لطیف تبدیل شد که به راحتی در دهان آب میشود. فقط کافی است یک لقمه از این غذای دلچسب را بچشید تا طعم بی نظیر آن را احساس کنید.
این غذای معروف به مرور زمان محبوبیت بیشتری پیدا کرد و تنوع آن نیز افزایش یافت. امروزه میتوانید انواع مختلفی از کیش لورن را با تغییرات جزئی مانند افزودن قارچ یا تره فرنگی در نانواییها و رستورانها پیدا کنید. اگر به دنبال یک غذای خوشمزه، اصیل و فرانسوی هستید، به شما پیشنهاد میکنیم حتماً کیش لورن را امتحان کنید!
سوپ پیاز (French onion soup)
سوپ پیاز، یکی از غذاهای مشهور پاریس و بی شک، از بهترین غذاهای فرهنگ آشپزی فرانسه است. این سوپ که قدمتی دیرینه دارد، از حدود قرن هجدهم تا به امروز، همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده و در صدر فهرست غذاهای فرانسوی باقی مانده است. همانطور که از نامش پیداست ماده اصلی این سوپ، پیاز است که با طعم کاراملی منحصر به فردش، یک مزه بینظیر و منحصر به فرد به غذا میبخشد. عصاره گوشت گاو پخته شده و پنیر ذوب شده که روی سوپ ریخته میشود و همچنین سرو نان برشته در کنار آن، هارمونی کاملی از طعم های لذت بخشی را به وجود میآورد. در کنار این طعم کاراملی، طعم برشته و تازه نان باگت فرانسوی، یک ترکیب بی نظیر از مزه ها را فراهم میکند! اغلب فرانسویها برای سرو سوپ پیاز، یک برش از نان باگت تازه را روی سوپ قرار میدهند.
تهیه این سوپ تقریباً زمانبر است و به همین دلیل است که طعم تمام مواد غذایی به طور کامل در غذا نفوذ کرده و به خوشمزهتر شدن آن کمک میکند.
خورشت گوساله (French Veal Stew)
خورشت گوساله که نام سنتی فرانسوی آن blanquette de veau است، یکی از لذیذ ترین غذاهای فرانسوی است که از تکههای بزرگ گوشت گوساله پخته و طعمدار شده، تهیه میشود. سپس، با افزودن زرده تخم مرغ، خامه ترش و شراب سفید، سس این خورش غلیظ و خوشطعم میشود. در آخر نیز برای تکمیل مزه دلنشین این غذای بی نظیر، میتوان از سبزیجات مختلفی مانند هویج، قارچ، کرفس و پیاز نیز استفاده کرد.
این غذا را میتوان به همراه برنج نیز سرو کرد و از مصرف یک وعده غذایی کامل و مغذی در کنار خانواده و یا دوستان لذت برد.
بیف بورگینیون (Boeuf bourguignon)
بیف بورگینیون در اصل یک خورش تهیه شده از گوشت گاو پخته شده در شراب قرمز به همراه آب یا عصاره گوشت گاو است. در گذشته، بیف بورگینیون غذای مورد علاقهی روستاییان و طبقات کارگر بود. اما به مرور زمان، به دلیل طعم بی نظیر و عطر دل انگیز خود، جایگاه ویژهای در رستوران های فرانسوی و در سراسر جهان پیدا کرد و به عنوان یکی از غذاهای اصلی در منوی رستوران ها تبدیل شد. این غذا، نمادی از هنر آشپزی فرانسوی است که در آن، با ظرافت و مهارت، یک تکه گوشت ساده به یک غذای فوق العاده تبدیل میشود.
بیف بورگینیون از تکه های گوشت گاو به همراه قارچ، سیر، بیکن و پیاز تفت داده تهیه میشود. سپس، این مواد در شراب قرمزِ مخصوصی ریخته شده و به آرامی پخته میشوند تا طعم دلچسب مواد را به خود بگیرد. پخت این غذا میتواند تا چند ساعت یا حتی دو روز طول بکشد، اما این زمان صرف شده، به نرم شدن بافت گوشت کمک کرده و طعم خوشایند آن را دو چندان میکند.
ماهی کاد با سس بور بلان (Cod fish with beurre blanc sauce)
این غذا، نمونهای بینظیر از هنر آشپزی فرانسوی است که در آن، طعم لطیف ماهی کاد با سس بور بلان (سس کرهای و کمی اسیدی) به اوج خود میرسد. ماهی کاد به آرامی آب پز یا بخارپز میشود تا طراوت و لطافت خود را حفظ کند و سپس بر روی لایهای از سس بور بلان قرار میگیرد. ترکیب پوسته ترد و طلایی ماهی با سس طعمدار بور بلان، تجربهای بینظیر از عطر و طعم دریایی را خلق کرده و مهارت فرانسویها را در پخت غذاهای دریایی به نمایش میگذارد.
سس بور بلان با استفاده از شراب سفید و موسیر تهیه میشود و طعمی ظریف اما اسیدی به غذا میدهد که به خوبی با طعم ملایم ماهی کاد هماهنگ میشود.
سالاد پنیر بز گرم (Chèvre chaud)
سالاد پنیر بز گرم یک غذای کلاسیک و دوست داشتنی فرانسوی است که طراوت سبزی را با طعم خامهای و منحصر به فرد پنیر بز ترکیب میکند. قطعات پنیر بز با ظرافت بر روی نان قرار میگیرند و به آرامی نان برشته میشود تا زمانی که پنیر بر روی آن آب شود. سپس، این پنیرهای گرم و خوشمزه، روی تختهای از سالاد با تزئین سس وینگرت، جای میگیرند.
در هر لقمه از این سالاد، تضاد بینظیری بین گرمای پنیر و خنکی سبزیجات را تجربه خواهید کرد که به شما تجربهای لذت بخش و فراموش نشدنی را هدیه میدهد.
۲ دسر معروف و خوشمزه فرانسوی
دسرهای فرانسوی زبانزد خاص و عام است. این دسرها بسیار خوشمزه هستند و شیرینی ملایمی دارند که دل را نمیزند. اما ۲ تا از معروفترین دسرهای فرانسوی که در جهان شناخته شدهاند عبارتند از:
1. سوفله شکلاتی
از قرن هجدهم تا به امروز سوفله شکلاتی جایگاه ویژه ای در میان دسرهای فرانسوی داشته و هم اکنون نام این دسر خوشمزه را در اکثر منوهای رستورانی در سراسر جهان میتوان یافت! اگر شما هم عاشق طعم کاکائو و شکلات هستید، پیشنهاد میکنیم که حتماً این سوفله بی نظیر را امتحان کنید. برای تهیه سوفله شکلاتی، از بهترین و مرغوب ترین شکلات های فرانسوی استفاده شده که باعث تمایز مزه این سوفله میشود. این دسر خوشمزه، پوستهای نازک، ترد و شکننده دارد که درون آن از شکلات پر شده است.
نکته جالب اینجاست که برخلاف تصور عموم، سوفله شکلات فقط به صورت شیرین سرو نمیشود و میتوانید آن را به صورت تلخ نیز امتحان کنید.
بیشتر بخوانید: دستور پخت موس شکلاتی
2. کرم بروله
کرم بروله یکی از پرطرفدار ترین و معروف ترین دسرهای فرانسوی است که بر پایه کاستارد تهیه میشود و روی آن لایه ای از شکری که کاراملی و برشته شده است قرار میگیرد. کاستارد پایه ای لطیف و کرمی است که با زرده تخم مرغ، شکر و خامه تهیه میشود. همچنین طعم ملایم وانیل، به طور معمول به این کاستارد اضافه میشود و آن را به لذیذترین شکل ممکن تبدیل میکند.
خلاصه کلام…
آشپزی فرانسه به عنوان یکی از ظریفترین و خوشمزهترین غذاهای دنیا شناخته میشود و جایگاه ویژهای در فرهنگ و تاریخ این کشور دارد. غذاهای فرانسوی با استفاده از مواد اولیه تازه، تکنیکهای پختوپز ماهرانه و طعمهای ظریف، تجربهای منحصر به فرد برای هر ذائقهای ارائه میکنند.
از جمله معروفترین غذاهای فرانسوی میتوان به سوپ پیاز، بوف بورگینیون، کیش لورن و راتاتویی اشاره کرد. هر کدام از این غذاها داستان و اصالت خاص خود را دارند و میتوانند به تنهایی، معرف هنر آشپزی این کشور باشند.