۸ تا از معروف‌ترین غذاهای ایتالیایی

نویسنده: تیم تحریریه گلها

اردیبهشت 22, 1403

بدون پاسخ

8 تا از بهترین غذاهای ایتالیایی

اگر یک نفر از شما بپرسد که چرا به سفر کردن به ایتالیا علاقه‌ی زیادی دارید؟ اولین پاسخی که به ذهن شما می‌رسد، چشیدن طعم پیتزا و پاستاهای خوشمزه و معروف ایتالیاست. ایتالیا مهد تمدن و تاریخ است که نه تنها بناهای تاریخی و جاذبه‌های گردشگری آن، بلکه غذاهای معروف آن باعث شده که نام این کشور در سرتاسر جهان زبانزد خاص و عام شود. غذاهای ایتالیایی در عین سادگی و ظرافت، طعم بی نظیری دارد که می‌تواند هر ذائقه‌ای را به خود جذب کند.

در این سری از مقالات مجتمع صنایع غذایی گلها، قصد داریم تا شما را با دنیای پر رنگ و لعاب غذاهای ایتالیایی از پیتزاهای پرملاط و خوشمزه گرفته تا پاستاهای متنوع، سس‌های دلچسب و دسرهای تیرامیسو و پانا کوتا، آشنا کنیم.

1.پیتزا (Pizza)

پیتزا یکی از محبوب‌ترین غذاهای سنتی ایتالیایی بوده و یک وعده غذایی ارزان قیمت، ساده، سبک و سیرکننده به شمار می‌رود. پیتزا نماد ملی کشور ایتالیا بوده و معمولاً هر آشپزی، دستور غذایی اختصاصی خود را دارد. پیتزا ترکیبی از خمیر ناپولیتن یا خمیر رومانا بوده که به همراه پنیر موزارلا، انواع سبزیجات، مرغ یا گوشت سرو می‌شود. دوتا از معروف‌ترین سبک‌های طبخ پیتزا در ایتالیا عبارتند از:

  1. پیتزا ناپولیتن استایل (Neapoliten style pizza)

این سبک از پیتزا به خمیری با لبه‌های ضخیم، پفکی و کمی مرطوب دارد. قطر پیتزا ناپولیتن اغلب از سایر پیتزاها کوچک‌تر بوده و خمیری بسیار نرم دارد. اغلب پیتزاها مانند مارگریتا یا پیتزا مارینارا بر روی خمیر ناپولیتن سرو می‌شود.

  1. پیتزا رومانا استایل (Roman style pizza)

پیتزا roman style

پیتزا رومانا برخلاف پیتزا ناپولیتن، خمیری سفت دارد. شاید حرکات چرخشی آشپزهای حرفه‌ای با خمیر پیتزا را دیده باشید؛ خمیری که معمولاً در این نمایش‌ها به چرخش در می‌آیند خمیر پیتزا رومانا بوده که بافتی ضخیم و نسبتاً سفت دارد. لبه پیتزا رومانا برخلاف پیتزا ناپولیتن که نرم و پفکی است، بافتی ترد و نازک دارد.

در واقع پیتزا رومانا همان پیتزای ایتالیایی به سبک پیتزاهای رومانیایی است؛ منظور از رومانیایی بودن پیتزا سبک پهن کردن خمیر به شکل یک خمیر بیضی می‌باشد.

۸ تا از مشهورترین پیتزاهای ایتالیایی که به سبک‌های مختلف (ناپولیتن و رومانا) طبخ می‌شوند عبارتند از:

  1. پیتزا کاپریچیوزا (Pizza Capricciosa)
  2. پیتزا مارگریتا (Margherita Pizza)
  3. پیتزا آلا پالا (Pizza Alla Palla)
  4. پیتزا سیسیلی (Sicilian Pizza)
  5. پیتزا فریتا (Pizza Fritta)
  6. پیتزا کالزونه (Calzone)

اگر طرفدار پیتزاهای ایتالیایی نیستید و پیتزای آمریکایی را ترجیح می‌دهید، دستور پخت پیتزا مخلوط را از اینجا بخوانید.

2.ریزوتو (Risotto)

ریزوتو

از آنجایی که برنج به خودی خود یک وعده غذایی نسبتاْ ‌حوصله سر بر بوده و خوردن آن به تنهایی دلچسب نیست، مردمان ایتالیا راه حلی برای هیجان‌انگیزتر کردن این ماده غذایی پیدا کردند. ریزوتو یکی از معروف‌ترین غذاهای ایتالیایی است که بافتی نرم و خامه‌ای دارد. برای تهیه ریزوتو از برنج ریزوتو (Arborio Rice)، کره، زعفران دم کرده، پنیر پارمسان و پیاز استفاده می‌شود. خاستگاه این غذای معروف، مناطق شمالی ایتالیا به نام Arborio بوده که از برنج همین مناطق برای پخت ریزوتو نیز استفاده می‌شود.

ریزوتو یک وعده غذایی حلال و گیاهی است که می‌توانید آن را به همراه قارچ گریل شده میل کنید. همچنین می‌توانید برای بالا بردن ارزش غذایی آن از میگو، مرغ یا گوشت گریل شده در کنار ظرف غذای خود استفاده کنید.

3.پاستا (Pasta)

کمتر کسی را پیدا می‌کنید که پاستا دوست نداشته باشد و طعم لذیذ این غذای ایتالیایی را نچشیده باشد. پاستا به شکل‌های مختلف و به همراه سس‌های متنوعی سرو شده و هر کدام از عطر و طعمی منحصر به فرد برخوردار هستند. معمولاً پاستاهای ایتالیایی بافتی کرمی و نرم دارند و به همراه گوشت قلقلی، میگو و یا مرغ گریل شده سرو می‌شود.

۵ تا از معروف‌ترین پاستاهای ایتالیایی که میان مردم ایران نیز طرفداران بسیار زیادی دارند، عبارتند از:

  1. پاستا آلفردو

پاستا آلفردو

این پاستای ایتالیایی به همراه پاستای پنه یا فتوچینی، خامه، کره، آرد ذرت، پنیر پارمسان، قارچ و مرغ گریل شده سرو می‌شود.

  1. پاستا اورکتیتی با کلم بروکلی

پاستا اورکتیتی

این پاستای قدیمی ایتالیایی متعلق به منطقه‌ی پولیا در ایتالیا بوده و ماده اصلی تشکیل دهنده آن کلم بروکلی تازه به همراه پاستاهای صدفی شکل می‌باشد.

  1. پاستا پستو

پاستا پستو

ترکیب سس پستوی غلیظ و خوش طعم ایتالیایی به همراه پاستا پنه، ترکیب محشر پاستا پستو را می‌سازد. سس پستو ترکیبی از ریحان تازه، روغن زیتون، پنیر پارمسان، سیر، نمک و دانه‌های درخت کاج بوده که بعد از میکس شدن بر روی پاستای پنه سرو می‌شود.

  1. پاستا کاربونارا

پاستا کاربونارا

پاستا کاربونارا یا Carbonara یکی از پاستاهای معروف ایتالیایی بوده و جزو بهترین پاستاها در شهر رم به شمار می‌رود. این پاستا ترکیبی از تخم مرغ، پنیر پارمسان، بیکن یا گوشت سرخ شده و فلفل سیاه به همراه پاستا است.

  1. پاستا سس بلونز

پاستا سس بلونز

سس بلونز یکی از سس‌های محبوب ایتالیایی است که برای طبخ پاستا و حتی لازانیا از آن استفاده می‌شود. سس بلونز شامل گوشت چرخ‌کرده، گوجه فرنگی و ادویه‌های مختلف است که در نهایت به همراه پاستا و مقداری جعفری تازه سرو می‌شود.

4.لازانیا (Lasagna)

lasagna

یکی دیگر از غذاهای معروف ایتالیایی، لازانیا است. در دستور پخت لازانیای اصیل ایتالیایی ورقه‌های لازانیای آب پز شده در کف ظرفی قرار گرفته و لایه به لایه سس بشامل و سس گوشت (مایه ماکارونی) روی آن سرو می‌شود. برای خوشمزه‌تر کردن لازانیا و همچنین ترد و طلایی کردن لایه‌ی رویی آن، تکه‌هایی از پنیر موزارلا یا پنیر پارمسان رنده شده لابه‌لای ورقه‌های لازانیا قرار داده می‌شود.

لازانیا تنها به سس گوشت و سس بشامل محدود نشده و مردم هر منطقه و کشوری با توجه به ذائقه و سلیقه غذایی خودشان، می‌توانند انواع مختلفی از لازانیا را بپزند و نوش جان کنند.

5.گنوچی (Gnocchi)

گنوچی

گنوچی یا نوکی، نوعی پاستای ایتالیایی است که از سیب زمینی گنوچی ایتالیایی به دست می‌آيد. پاستای گنوچی از له کردن سیب زمینی گنوچی و ترکیب کردن آن با آرد و تخ مرغ تهیه می‌شود. گنوچی ایتالیایی شکل منحصر به فردی شبیه یه یک لوله مارپیچی دارد و با سس‌های مختلفی از جمله سس گوجه فرنگی، به همراه ریحان تازه سرو می‌شود. گنوچی یک وعده غذایی ایتالیایی ارزان قیمت بوده که می‌توانید آن را به همراه سس‌ها و تزئینات مختلف نوش جان کنید.

6.راویولی (Ravioli)

راویولی

راویولی لقمه‌ای جذاب و خوشمزه است که به عنوان پاستای شکم پر ایتالیایی نیز شناخته می‌شود. برای تهیه راویولی از خمیر پاستا ورقه شده مربعی استفاده شده که با پنیر، سبزیجات یا سس گوشت به شکل مربع‌های شکم پر در می‌آید. راویولی به همراه سس گوجه فرنگی و یا سس خامه‌ای سرو شده و در رده غذاهای اقتصادی ایتالیایی قرار می‌گیرد.

7.آرانچینی (Arancini)

آرانچینی

آرانچینی یک پیش غذای ایتالیایی خاص و خوشمزه است که اصالت آن به جزیره سیسیلی (Sicily) در ایتالیا باز می‌گردد. این خوراکی به شکل کوفته برنجی‌های گرد و کوچک که با آرد سوخاری سرخ شده است، سرو می‌شود. اما چرا آرانچینی؟ آرانچینی در زبان ایتالیایی به پرتقال اشاره دارد؛ از آنجایی که این غذا شبیه به پرتقال‌های گرد و کوچک هستند، آرانچینی نام گرفته است.

آرانچینی تقریباً شبیه به ریزوتویی است که به شکل خمیر در آمده و بعد از آغشته شدن به آرد سوخاری، در روغن سرخ می‌شود و به همراه سس گوجه فرنگی و جعفری تازه سرو می‌شود.

8.نان فوکاچیا (Focaccia)

Focaccia

فوکاچیا یکی از نان‌های معروف ایتالیایی است که به دلیل قدمت بسیار زیاد و شباهت آن به پیتزا، محبوب و پرطرفدار شده است. این نان مخلوطی از آرد، آب، مخمر و نمک بوده و با تزئین روغن زیتون، رزماری خشک و گوجه خشک، داخل فر پخته می‌شود. خاستگاه این نان توسکانی در ایتالیا بوده و به عنوان نانی ارزان قیمت در بسیاری از نان‌فروشی و دکه‌های خوراکی در شهرهای مختلف ایتالیا به فروش می‌رسد.

نان فوکاچیا را می‌توانید به همراه انواع پنیرهای ایتالیایی، گوجه و خیار و … به عنوان میان‎وعده سرو و نوش جان کنید.

۳ دسر معروف ایتالیایی که بعد از خوردن غذا باید سفارش دهید!

دسرهای ایتالیایی یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین نوع دسرها است که نه تنها با ذائقه مردمان ایتالیایی، بلکه با ذائقه مردمان خاورمیانه به خصوص ایرانیان بسیار سازگار است. برخی از معروف‌ترین دسرهایی که خاستگاه آن‌ها در کشور ایتالیا بوده و حتماً یکبار نام آن را شنیدید، عبارتند از:

  1. تیرامیسو (Tiramisu)

تیرامیسو

تیرامیسو ترکیبی بهشتی و متعلق به منطقه ونتو در ایتالیا است. این دسر خوشمزه و خوش طعم، تیرامیسو ترکیبی از بیسکوییت‌های فینگر لیدی آغشته به قهوه دم شده است که لایه لایه کف ظرف قرار گرفته و روی آن با خامه زده شده و تازه پوشیده می‌شود. در نهایت لایه‌ای از پودر کاکائو مرغوب و باکیفیت روی آخرین لایه خامه را پوشانده و سرو خواهد شد.

  1. پاناکوتا (Panna Cotta)

پاناکوتا

حتماً تبلیغ دسر پاناکوتای نرم و خامه‌ای برندهای معتبر ایرانی به چشمتان خورده است. اما پاناکوتای سنتی ایتالیایی یک دسر پرطرفدار و خامه‌ای بوده و معنای آن خامه پخته شده است! پاناکوتا یک دسر پرکالری و سرشار از انرژی است که از ترکیب ژلاتین، خامه، وانیل، شکر سفید و شیر کم چرب تهیه می‌شود. دسر پاناکوتا را می‌توانید با اسانس وانیل و یا اسانس میوه‌های مختلفی مانند انبه یا توت فرنگی میل کنید.

همچنین برای تزئین این دسر، می‌توانید از سس میوه‌های تابستانی مانند توت فرنگی، بلوبری یا حتی سس انبه استفاده کنید!

  1. جلاتو (Gelato)

جلاتو

اشتباه نکنید، جلاتو بستنی نیست! اگرچه ممکن است که شبیه به بستنی باشد، اما جلاتو چربی بسیار کمتری نسبت به بستنی دارد و طعم شیر آن نیز به بستنی قوی‌تر است. ژلاتو یا جلاتو با مواد تازه تهیه شده و بافت نرم‌تری دارد؛ اما نمی‌توان آن را برای مدت طولانی نگهداری کرد. ژلاتو یکی از بهترین دسرهای ایتالیایی در فصل تابستان و زمستان است که می‌توانید آن را روی قیف بستنی هم نوش جان کنید.

خلاصه کلام…

اگر عاشق غذا و حال و هوای شهر باستانی ایتالیا هستید، می‌توانید به بهترین رستوران‌های ایتالیایی در شهر تهران بروید و یک وعده غذایی خوشمزه و سنتی سفارش دهید. به شما پیشنهاد می‌کنیم بعد از نوش جان کردن پیتزا یا پاستای ایتالیایی، یک دسر مانند تیرامیسو و یا پاناکوتا را سفارش دهید و نوش جان کنید.

مقالات مرتبط

طرز تهیه میرزا قاسمی

میرزا قاسمی یکی از غذاهای اصیل گیلانی است که در دوران حکومت قاجار، توسط محمد قاسم خان در رشت ابداع

بهترین ادویه برای ترشی گل کلم

بهترین ادویه برای مزه دار کردن ترشی گل کلم

ترشی گل کلم یکی از محبوب‌ترین ترشی‌جات ایرانی است که بر سر سفره مهمانی‌ها و تولدها در کنار انواع غذاها

shir-berenj-recipe

طرز تهیه شیر برنج

شیر برنج یکی از دسرهای محبوبی است که امروزه در بسیاری از کشورها از جمله ایران سرو می‌شود. این غذای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من