دستور پخت پیتزا مخلوط گوشت و مرغ خانگی

نویسنده: تیم تحریریه گلها

فروردین 14, 1403

بدون پاسخ

طرز تهیه پیتزا مرغ و گوشت مخلوط

پیتزا یکی از محبوب‎ترین غذاها در سراسر جهان است که به دلیل طعم بی نظیر و تنوع در مواد اولیه آن، طرفداران بسیاری دارد. پیتزا یک انتخاب عالی برای یک وعده غذایی سریع و آسان (فست فود) و یا یک وعده غذایی مفصل برای یک مهمانی می‎باشد. دستور پخت پیتزا در خانه با فر و ماهیتابه بسیار آسان بوده و ممکن است ۱ ساعت از زمان شما را برای آماده کردن خمیر و مواد اولیه، درگیر کند.

در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با دستور پخت پیتزا مخلوط با خمیر خانگی آشنا شوید و جزئیات کامل پخت یک پیتزای ایده آل را برایتان شرح دهیم.

فهرست محتوا (جهت دسترسی سریعتر) نمایش

مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا

مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزای خانگی برای ۲ نفر
آرد گندم (آرد سفید ۳ صفر) ۳۷۰ گرم (۳ لیوان متوسط)
پودر خمیر مایه ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱۵ گرم یا ۱ قاشق چایخوری
شکر ۳۰ گرم یا ۲ قاشق چایخوری
آب دمای اتاق ۱۹۰ گرم (۱ لیوان)
روغن زیتون ۵ قاشق غذاخوری

*این مواد اولیه برای تهیه ۲ چانه متوسط از خمیر پیتزا مناسب بوده و می‏تواند برای یک وعده غذایی ۲ نفره انتخاب خوبی باشد.*

چطور خمیر پیتزای خانگی درست کنیم؟

درست کردن خمیر پیتزا در کل کار سختی نیست. اما کافی است تا یک نکته ظریف را رعایت نکنید و یا خمیر را بیش از اندازه ورز دهید!‌ آنجاست که خمیر لطافت خود را از دست خواهد داد. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم مطابق مراحل زیر پیش بروید:

مرحله اول: آماده کردن مواد اولیه و خمیرمایه

برای آماده کردن خمیر پیتزا بهتر است تا ابندا مواد اولیه را آماده کنید و یک گوشه قرار دهید. سپس خمیر مایه را به همراه شکر، در یک لیوان آب گرم هم دمای محیط ریخته و اجازه می‌‎دهیم تا به مدت ۱۰ دقیقه استراحت کند و عمل بیاید.

مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا

مرحله دوم: آماده کردن آرد

۳۷۰ گرم یا ۳ لیوان آرد سفید ۳ صفر را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و ۱۵ گرم یا ۱ قاشق چایخوری نمک را نیز به آن اضافه کنید. سپس این ترکیب را هم بزنید تا نمک و آرد به خوبی ترکیب شوند.

مرحله سوم: اضافه کردن خمیر مایه به آرد

بعد از آنکه خمیر مایه به عمل آمد، آن را داخل کاسه آرد و نمک میریزیم و شروع به هم زدن می‎ کنیم. در این مرحله بعد از آنکه آب و آرد را به خوبی با قاشق ترکیب کردید، بهتر است تا دستتان را بشویید و شروع به ورز دادن خمیر با دست کنید. ورز دادن خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه ادامه دهید تا خمیر به خوبی شکل بگیرد و به دستتان نچسبد.

خمیرمایه پیتزا

مرحله چهارم: استراحت دادن خمیر پیتزا

بعد از ۱۰ دقیقه ورز دادن و شکل دادن به خمیر پیتزا، داخل یک کاسه تمیز مقداری روغن زیتون بریزید و ظرف را آغشته به روغن کنید. سپس خمیر پیتزا را داخل آن قرار دهید و روی کاسه را با سلفون بپوشانید اجازه دهید به مدت ۱ ساعت استراحت کند.

مواد لازم برای پیتزای مخلوط مرغ و گوشت

مواد لازم پیتزا مخلوط برای ۲ نفر
خمیر پیتزا به مقدار لازم
پنیر پیتزا ۲۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم
سینه مرغ ۱۰۰ گرم
قارچ ۲۰۰ گرم
ذرت پخته شده ۲ قاشق غذاخوری
فلفل دلمه رنگی ۴ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۱ عدد
سس پیتزا ۲ قاشق غذاخوری سر پر
آویشن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر پاپریکا از هر کدام ۱ قاشق چایخوری
زیتون حلقه حلقه شده به مقدار لازم برای تزئین
روغن زیتون یا روغن مایع به مقدار لازم

دستور پخت پیتزا مخلوط خانگی در ۱۰ مرحله

اگر دوست دارید یک پیتزای نرم، خوشمزه و لطیف داشته باشید، پیشنهاد می٬کنیم مرحله به مرحله مطابق دستور العمل پیتزا مخلوط زیر جلو بروید:

مرحله اول: آماده کردن مواد اولیه پیتزا

اولین قدم برای تهیه مواد اولیه‎ پیتزا مخلوط، سرخ کردن پیاز است. یک عدد پیاز متوسط را پوست کنده و خلالی خرد می‎کنیم. سپس داخل یک ماهیتابه ریخته و با مقداری روغن، روی شعله متوسط گاز سرخ می‎کنیم.

مرحله دوم: اضافه کردن مرغ به پیازها

سینه، فیله و یا ران مرغ را به شکل مکعب‌های کوچک خرد می‌‏کنیم و به پیاز سرخ شده داخل تابه اضافه می‎‌کنیم. بعد از آنکه رنگ مرغ کمی تغییر کرد و سفید شد، به مقدار دلخواه نمک، فلفل سیاه، پودر آویشن و زردچوبه را به مرغ و پیاز اضافه کرده و اجازه می‌‏دهیم تا به خوبی سرخ شوند.

یک نکته طلایی! اگر می‎خواهید مرغ به خوبی مغز پخت شود، بهتر است تا مقداری آب جوشیده به این ترکیب اضافه کنید.

مرحله سوم: سرخ کردن گوشت

در یک ماهیتابه دیگر، مقداری پیاز خلالی شده بریزید و روی شعله متوسط قرار دهید. بعد از آنکه پیازها کمی طلایی شدند گوشت چرخ کرده را به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید. حواستان باشد که گوشت کامل سرخ نشود و بعد از آنکه کمی تغییر رنگ داد، به مقدار دلخواه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر آویشن را به آن اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت نصف یک استکان آب جوشیده به ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت به خوبی مغز پخت شود.

مرحله چهارم: آماده کردن سبزیجات

فلفل دلمه و گوجه فرنگی را مکعبی خرد کنید. قارچ را هم بشویید و سپس ورقه ورقه کنید. یک تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. بعد از داغ شدن روغن، قارچ را به آن اضافه کنید و تا زمان بخار شدن آب آن هم بزنید. بعد از خشک شدن آب قارچ، فلفل دلمه را اضافه کنید و اجازه دهید سرخ شود. بعد از ۵ دقیقه گوجه را داخل تابه بریزید و هم بزنید. برای طعم دهی بیشتر، مقداری نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن به تابه اضافه کنید و بعد از ۱ دقیقه زیر تابه را خاموش کنید.

فوت کوزه گری! برای آنکه پیتزا نرم و له نشود، بهتر است سبزیجات را سرخ کنید و بعد روی خمیر بریزید.

مرحله پنجم: شکل دادن خمیر و پهن کردن آن

خمیر پیتزای آماده را بعد از ۱ ساعت از ظرف خارج کنید و به ۲ چانه یکسان تقسیم بندی کنید. سپس سینی فر یا ماهیتابه را با مقداری روغن زیتون چرب کنید. چانه های خمیر را به شکل گرد یا مربع باز کنید و داخل تابه یا سینی قرار دهید.

پهن کردن خمیر پیتزا

مرحله ششم: اضافه کردن سس پیتزا به خمیر

۱ یا ۲ قاشق غذاخوری از سس مخصوص پیتزا، سس باربیکیو، سس گوجه فرنگی خانگی یا سس کچاپ را روی هر یک از خمیرهای پیتزایتان بریزید و کف آن پخش کنید.

مرحله هفتم: اضافه کردن گوشت و مرغ به پیتزا

بعد از آنکه سس را به خمیر اضافه کردید، ابتدا به اندازه ۱ قاشق غذاخوری پنیر کف آن بریزید. سپس ترکیب گوشت چرخ کرده و مرغ را روی خمیر پخش کنید.

پیتزا آماده پخت

مرحله هشتم: اضافه کردن سبزیجات به خمیر

ترکیب قارچ، فلفل دلمه و گوجه فرنگی پخته شده را به هر یک از خمیرها اضافه کنید و سپس، روی هر کدام ۱ قاشق غذاخوری ذرت پخته شده بریزید. همچنین می‌توانید مقداری زیتون حلقه حلقه شده و نخود فرنگی را به تزیین خمیر اضافه کنید.

افزودن سبزیجات به پیتزا

مرحله نهم: اضافه کردن ادویه و پنیر پیتزا

برای خوش طعم‌‏تر شدن پیتزای خانگی، می‌‏توانید کمی نمک و فلفل سیاه را به همراه آویشن و پودر پاپریکا روی پیتزاها بپاشید. بعد از اضافه کردن ادویه‏ ها با توجه به سلیقه و ذائقه خودتان، به مقدار دلخواه پنیر پیتزا را بردارید و روی مواد پخش کنید.

مرحله دهم: قرار دادن پیتزا داخل فر یا ماهیتابه

اگر پیتزا را در ماهیتابه درست می‌‏کنید، یک شعله پخش کن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید. تابه را روی گاز قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه روی گاز باشد تا نان پیتزا ترد شود و پنیر آن آب شود. اگر هم پیتزا را داخل فر درست می‌کنید، فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه گرم کنید. سپس پیتزا را برای ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید.

چند نکته طلایی برای خوشمزه‌تر شدن پیتزای مخلوط خانگی

  1. فراموش نکنید که پنیر موزارلای پرچرب استفاده کنید تا پیتزا هم مزه بهتری داشته باشد و هم بیشتر کش بیاید.
  2. می‌توانید برای صرفه جویی در زمان از خمیر آماده پیتزا استفاده کنید و پیتزا را با خمیر آماده درست کنید.
  3. برای طلایی شدن روی پیتزا، در چند دقیقه آخر پخت گریل فر را روشن کنید؛ اما مراقب باشید تا نسوزد!
  4. برای خوشمزه‌تر کردن پیتزا، می‌توانید از چاشنی آماده پیتزا گلها استفاده کنید.
  5. می‌توانید به جای پیتزا مخلوط با مرغ و گوشت، از سوسیس استفاده کنید.
  6. برای پرملاط شدن و خوشمزه‌تر شدن پیتزا، مقدار پنیر را بیشتر بریزید.

طرز تهیه پیتزا مرغ و قارچ خانگی

برای تهیه پیتزا مخلوط مرغ و قارچ برای ۲ نفر نیاز دارید به:

  • نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پودر آویشن: به مقدار لازم
  • خمیر آماده پیتزا: ۲ عدد (یا ۵۰۰ گرم خمیر خانگی)
  • فیله یا سینه مرغ مکعبی سرخ شده: ۱۰۰ گرم
  • سس کچاپ یا باربیکیو: ۴ قاشق غذاخوری
  • قارچ ورقه ورقه شده: ۲۰۰ گرم
  • پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
  • پنیر پیتزا: ۳۰۰ گرم

خمیرها را داخل ماهیتابه یا سینی فر چرب شده بگذارید. سپس روی هر کدام از خمیرها ۲ قاشق غذاخوری سس بریزید. با مقداری پنیر روی خمیر را بپوشانید. سپس به ترتیب مرغ و قارچ ورقه ورقه و سرخ شده را روی خمیر بریزید. نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و پودر آویشن را روی پیتزا بپاشید و در نهایت پنیر پیتزا را به خمیر اضافه کنید. پیتزای تزیین شده مرغ و قارچ را به مدت ۲۰ دقیقه داخل قر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید یا روی گاز با حرارت کم و شعله پخش کن بگذارید.

نوش جان!

طرز تهیه پیتزا ساده با سوسیس

بعضی‌ها عاشق مزه سوسیس در پیتزا هستد و ترجیح می‌دهند به جای پیتزا مرغ و قارچ و …، پیتزا مخلوط سوسیس و سبزیجات بخورند. برای درست کردن این غذا با سوسیس برای ۲ نفر نیاز دارید به:

  • قارچ: ۳۰۰ گرم
  • فلفل دلمه: ۱عدد
  • پنیر پیتزا: ۳۰۰ گرم
  • سوسیس: ۲۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی: ۱ عدد متوسط
  • سس کچاپ یا باربیکیو: ۴ قاشق غذاخوری
  • خمیر پیتزا آماده: ۲ عدد (یا ۵۰۰ گرم خمیر خانگی)
  • نمک، فلفل سیاه، پودر آویشن و پاپریکا: به مقدار دلخواه

برای آماده کردن این پیتزا ابتدا تمام مواد اولیه را خرد کنید. سپس خمیر را در تابه یا سینی فر قرار دهید و مواد را روی خمیر قرار دهید. در نهایت پیتزا را یا داخل فر ۱۸۰ درجه یا روی گاز با حرارت کم به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.

نکته مهم! پودر سیر یک چاشنی بی نظیر برای مزه دار کردن انواع پیتزاهای مخلوط است که می‌توانید به همراه نمک و فلفل روی پیتزا بپوشید و نوش جان کنید.

طرز تهیه مینی پیتزا با نان همبرگر

مواد لازم مینی پیتزا برای ۵ تا ۱۰ نفر
نان همبرگر ۵ عدد
سوسیس، کالباس، گوشت یا مرغ ۲۰۰ گرم
قارچ ۱۰۰ گرم
فلفل دلمه رنگی ۱۰۰ گرم
ذرت یا نخود فرنگی پخته شده ۵۰ گرم
پنیر پیتزا ۲۰۰ گرم
گوجه گیلاسی به مقدار دلخواه
سس پیتزا یا سس کچاپ به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، پودر آویشن و پودر پاپریکا به مقدار دلخواه

مرحله اول: جدا کردن نان همبرگر

برای پخت مینی پیتزا با نان همبرگر، بهتر است تا نان‏ها را از وسط نصف کنید و به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس کمی با دست روی نان فشار وارد کنید تا نان صاف و منسجم شود.

مرحله دوم: اضافه کردن سس به خمیر

بعد از آنکه نان را صاف کردید، به مقدار دلخواهتان سس به خمیر اضافه کنید و آن را روی نان پخش کنید.

مرحله سوم: اضافه کردن مواد اولیه

بعد از اضافه کردن سس، ابتدا سوسیس یا کالباس، گوشت و یا مرغ را به دلخواه روی خمیر پخش کنید. در نهایت سبزیجات را روی خمیر بریزید و پودر آویشن و پاپریکا را برای طعم دهی بیشتر، روی نان بپاشید.

مرحله چهارم: اضافه کردن پنیر پیتزا

در نهایت به مقدار دلخواه پنیر پیتزا را روی هر یک از خمیرها بریزید و برای مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل فر ۱۸۰ درجه یا داخل ماهیتابه با شعله متوسط، روی گاز قرار دهید.

مینی پیتزا

چرا پیتزای خانگی کش نمی‌آید؟

دلایل مختلفی در کش نیامدن پنیر پیتزای خانگی نقش دارند که برخی از آن‏ها عبارتند از:

  1. پنیر پیتزای نامناسب: اگر پنیر پیتزای مارک خوب نخرید و از پنیر نامناسب استفاده کنید، ممکن است میزان کش آمدن پنیر کم شود.
  2. فر نامناسب: اگر فر شما دمای یکنواختی به پیتزا ندهد و گرما و حرارت را یکسان پخش نکند، ممکن است پنیر به خوبی آب نشود و کش نیاید.
  3. انتخاب طبقه نامناسب: اگر پیتزا را در طبقه نامناسبی از فر قرار دهید، حرارت به خوبی پخش نشده و کامل پخته نمی‏شود. در نتیجه پنیر آن به خوبی کش نمی‎آید.
  4. زمان پخت: اگر خمیر پیتزا را مدت طولانی در فر قرار دهید، خمیر خشک و سفت خواهد شد. همچنین اگر پیتزا را به مدت کمی داخل فر قرار دهید، ممکن است خمیر به خوبی پخته نشود و پنیر آب نشود و به خوبی کش نیاید.

سوالات متداول شما درباره

برای تهیه پیتزا در فر کافی است تا دمای فر را روی ۱۸۰ درجه تنظیم کنید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه در فر بپزد.
برای تهیه پیتزا در ماهیتابه بهتر است تابه را کمی چرب کنید. سپس روی حرارت کم با شعله پخش کن، به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.
آرد نول ۳ صفر، آرد همه منظوره و آرد سفید از جمله آردهای مناسب برای تهیه انواع پیتزاهای مخلوط است.

مقالات مرتبط

بهترین ادویه برای ترشی گل کلم

بهترین ادویه برای مزه دار کردن ترشی گل کلم

ترشی گل کلم یکی از محبوب‌ترین ترشی‌جات ایرانی است که بر سر سفره مهمانی‌ها و تولدها در کنار انواع غذاها

shir-berenj-recipe

طرز تهیه شیر برنج

شیر برنج یکی از دسرهای محبوبی است که امروزه در بسیاری از کشورها از جمله ایران سرو می‌شود. این غذای

طرز تهیه بابا غنوش لبنانی

طرز تهیه بابا غنوش لبنانی

دستور پخت بابا غنوش به روش لبنانی بابا غنوش یا بابا غنوج یکی از پیش غذاهای سنتی، لذیذ و محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من