بهترین ادویه برای مزه دار کردن ترشی گل کلم

نویسنده: تیم تحریریه گلها

مرداد 1, 1403

بدون پاسخ

بهترین ادویه برای ترشی گل کلم

ترشی گل کلم یکی از محبوب‌ترین ترشی‌جات ایرانی است که بر سر سفره مهمانی‌ها و تولدها در کنار انواع غذاها سرو می‌شود. طرز تهیه ترشی گل کلم خانگی بسیار ساده و آسان است، در صورتی که دستور تهیه چاشنی و ادویه آن را بدانید! مهم است که با بهترین ادویه برای ترشی گل کلم آشنا باشید تا بتوانید یک ترشی خوش‌رنگ با مزه‌های متعادل درست کنید.

بهتر است که تا فصل گل کلم و ترشی انداختن نرسیده، ادویه مخصوص آن را درست کنید، کنار بگذارید و به محض رسیدن گل کلم، یک ترشی خانگی، بهداشتی و خوشمزه درست کنید.

ترکیبات ضروری در ادویه مخصوص برای ترشی گل کلم

شما برای درست کردن ترشی گل کلم با هویج، بادمجان یا هر سبزیجات و صیفی‌جات دیگر، نیاز به یک ادویه برای مزه دار کردن آن دارید. ادویه‌ای که برای درست کردن ترشی گل کلم استفاده می‌کنید شامل ترکیباتی است از جمله:

زردچوبه:

یکی از مهم‌ترین ادویه‌جات برای ترشی انداختن با گل کلم، زردچوبه است. این ادویه سرشار از آنتی اکسیدان بوده، مزه نسبتاً تلخ و تندی دارد. زردچوبه با خاصیت ضدعفونی کنندگی و ضد التهابی خود، ترشی را به یک اکسیر مفید برای بدن تبدیل می‌کند. از زردچوبه در ترکیبات ادویه ترشی گل کلم استفاده می‌شود تا ترشی رنگ زرد و طعمی خاص و منحصر به فرد به خود بگیرد.

نمک:

نمک بی‌نظیرترین ترکیب در ادویه مخصوص ترشی گل کلم است. این ادویه به آزاد شدن طعم سبزیجات و بهتر شدن مزه ترشی و همچنین سریع‌تر کردن زمان رسیدن ترشی کمک می‌کند.

زیره سیاه:

پودر زیره سیاه هم مانند فلفل سیاه، برای گرفتن سردی و تغییر مزه ترشی گل کلم به کار می‌رود. این ادویه یک افزودنی عالی بوده که به حفظ تعادل مزه در ترشی نیز کمک می‌کند.

فلفل سیاه:

فلفل سیاه برای از بین بردن سردی گل کلم، سرکه و سایر ترکیبات ترشی شما مناسب است. این ادویه طعم تندی به ترشی می‌دهد و در خوش‌رنگ‌تر شدن آن بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

تخم گشنیز:

تخم گشنیز ادویه‌ای با طعم ملایم است که برای بهبود دادن قدرت هضم ترشی مفید است. این ادویه مزه خاصی به ترشی شما می‌دهد و آن را از ترشی‌های بازاری متمایز می‌کند!

ادویه‌های اختیاری برای ترشی گل کلم

اگر به دنبال خلق مزه‌های جدید هستید و عاشق تغییر دادن مزه ترشی‌های خودتان هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای درست کردن ادویه خانگی ترشی گل کلم، ترکیبات زیر را فراموش نکنید:

  • میخک
  • هل سبز
  • سیاه‌دانه
  • فلفل قرمز
  • پودر پاپریکا
  • پودر زنجبیل

دستور تهیه ۴ ادویه مخصوص برای انواع ترشی با گل کلم

شما می‌توانید با ترکیب کردن انواع سبزیجات و صیفی‌جات به همراه گل کلم و ادویه‌های مخصوص، ترشی‌های رنگارنگ و پرطرفداری درست کنید، از جمله:

1.     ادویه ترشی گل کلم ساده سفید

برای درست کردن این نوع ترشی، کافی است تا گل کلم را داخل یک ظرف درب‌دار بریزید. سپس به آن سرکه و ادویه مخصوص ترشی گل کلم ساده را اضافه کنید. اما سوال مهم‌تر اینجاست که این ادویه مخصوص از ترکیب چه ادویه‌هایی به دست می‌آید؟ برای تهیه ادویه طعم دهنده ترشی گل کلم نیاز دارید به:

مواد لازم برای ادویه ترشی گل کلم ساده
نمک ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
دانه رازیانه ۱ قاشق چایخوری
تخم گشنیز ۱/۲ قاشق چایخوری
دانه زیره سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز ۱/۲ قاشق چایخوری

برای تهیه این ادویه، مواد اولیه را فراهم کنید. سپس آن‌ها را داخل ظرفی در بسته بریزید و به خوبی هم بزنید تا ترکیب شوند.

2.     ادویه ترشی گل کلم با هویج و کرفس

برای تهیه ترشی گل کلم با هویج و کرفس که به ترشی گل کلم شور زرد هم معروف است، نیاز دارید به:

  • گل کلم
  • کرفس خرد شده
  • هویج پوست گرفته شده
  • خیار تازه حلقه حلقه شده
  • سبزیجات معطر مانند ترخون، شوید و نعنا خشک

تمامی سبزیجات را خرد کنید و داخل یک ظرف در بسته بریزید. سپس ادویه مخصوص ترشی گل کلم با هویج و کرفس را به آن اضافه کنید و تا لبه ظرف را با ترکیبی از آب و سرکه پر کنید.

مواد لازم برای ادویه ترشی گل کلم با هویج و کرفس
پودر گلپر ۱۰ قاشق چای‌خوری
پودر زیره سبز ۲ قاشق چای‌خوری
پودر تخم گشنیز ۵ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چای‌خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
دانه خردل ۳ قاشق چای‌خوری
پودر سیر ۲ قاشق چای‌خوری
نمک ۱ قاشق غذاخوری

3.     ادویه ترشی گل کلم هفت بیجار

ترشی هفت بیجار، ترشی اصیل کردستان است که به دلیل ترکیبات جذاب و مزه متفاوتش، طرفداران بسیار زیادی دارد. این ترشی ترکیبی از صیفی‌جات خرد شده مانند گل کلم، هویج، بادمجان، خیار، سیب زمینی ترشی، کرفس و … به همراه سبزیجاتی تازه مانند ترخون، شوید، نعنا و… است. اما راز خوشمزگی ترشی هفت بیجار و آنچه که این ترشی را متمایز کرده، ادویه مخصوص آن است. ادویه‌ای که شامل ترکیبات و مقادیر زیر است:

ادویه مقدار
پودر گلپر ۱۰ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چای‌خوری
جوز هندی ۱ قاشق چای‌خوری
پودر رازیانه ۱ قاشق چای‌خوری
پودر تخم گشنیز ۵ قاشق چای‌خوری
پودر یا دان زیره سبز ۲ قاشق چای‌خوری
مرزه، ترخون، گشنیز و نعنا خشک (به نسبت برابر) ۲ قاشق چایخوری

برای تهیه این ادویه، تمام ترکیبات را داخل آسیاب بریزید، در آن را ببندید و تا حد نرم شدن آن را ترکیب کنید. سپس آن را لایه لایه میان سبزیجات خرد شده بریزید و در نهایت سبزیجات را با ترکیبی از آب و سرکه بپوشانید.

4.     ادویه ترشی گل کلم قرمز

برای تهیه این ترشی اولین چیزی که به آن نیاز دارید، پوره گوجه فرنگی و پوره چغندر است. در کنار سبزیجاتی مانند گل کلم، هویج، خیار و … به یک چاشنی طعم دهنده و رنگ دهنده به ترشی گل کلم قرمز نیاز دارید. ترکیبات چاشنی مخصوص طعم دهنده به این ترشی عبارتند از:

مواد لازم برای ادویه ترشی گل کلم قرمز
نمک ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل قرمز ۱ قاشق چای‌خوری
دان یا پودر زیره سبز ۱ قاشق چای‌خوری
برگ بو ۲ عدد پودر شده
فلفل قرمز ۱/۴ قاشق چای‌خوری

این ترشی رنگ قرمزی دارد و به دلیل وجود پوره گوجه فرنگی، مزه ترش و متفاوتی از سایر ترشی‌ها به خود اختصاص داده است.

فوت کوزه گری! به ترکیب ادویه مخصوص ترشی گل کلم قرمز رنگ ۱ قاشق غذاخوری پودر گوجه فرنگی اضافه کنید تا یک مزه بهشتی و طعم متفاوت را تجربه کنید.

خلاصه کلام…

راز خوشمزگی ترشی گل کلم و هویج، ترشی هفت بیجار و هر ترشی دیگری که بر پایه گل کلم درست می‌شود، ادویه مخصوص آن است. ادویه ترشی گل کلم معمولاً ترکیبی از نمک، فلفل سیاه، پودر گلپر، تخم گشنیز، زردچوبه و سایر ادویه‌های اختیاری مانند پودر زنجبیل، سیاه دانه و … است. پیشنهاد می‌کنیم برای داشتن یک ترشی لذیذ و دلچسب، حتماً از ادویه ترکیبی و خانگی استفاده کنید. البته اضافه کردن سبزی‌های معطر خشک یا تازه مانند ترخون یا شوید خشک هم خالی از لطف نبوده و به خوش‌مزه تر شدن ترشی کمک می‌کند.

سوالات متداول شما درباره

نعنا خشک، مرزه، شوید، ترخون خشک و همچنین گشنیز خشک، بهترین سبزی‌های خشک برای انواع ترشی گل کلم هستند.
بله. جوز هندی هم یکی از ادویه‌های اختیاری طعم دهنده است که می‌توانید برای درست کردن ترشی گل کلم از آن استفاده کنید.
برای جلوگیری از زرد شدن ترشی گل کلم، می‌توانید مقدار زردچوبه و پاپریکا در ترشی را کم کنید و یا اینکه پاپریکا را کلاً از ادویه حذف کنید.

مقالات مرتبط

طرز تهیه استانبولی با رب

طرز تهیه استانبولی پلو با سیب زمینی

استانبولی پلو ترکیبی از برنج، سیب زمینی سرخ شده و پیاز و رب است که یک غذای گیاهی و خوشمزه،

تزیین انار شب یلدا

۳۰ ایده برای تزیین انار شب یلدا

هر ساله با نزدیک شدن به بلندترین شب سال، یعنی شب یلدا، که یکی از مراسمات باستانی و بسیار دلنشین

طرز تهیه سالاد لبو

طرز تهیه سالاد لبو + ۶ نوع سس مخصوص

لبو با رنگ قرمز زیبا و خاص و خواص بی‌نظیرش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مواد خوراکی در آشپزی ایرانی بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من