کیک لوتوس یا چیز کیک لوتوس که این روزها در کافی شاپ و شیرینی فروشیها بسیار میبینید، یک کیک خوشمزه با عطر و بوی زنجبیل و دارچینِ کرم لوتوس است. کیک کرم لوتوس به دو شکل چیز کیک و کیک خانگی پخته شده و این روزها، میان تمام افرادی که عاشق عطر و بوی پودر دارچین و زنجبیل هستند، طرفدارهای خود را پیدا کرده است!
امروز قصد داریم تا ۲ مدل کیک لوتوس خوشمزه و لطیف را به شما آموزش دهیم تا بتوانید در خانه درست کنید. اگر میخواهید یک دسر متفاوت برای عصرهای پاییزی و زمستانی خود کنار چای یا قهوه میل کنید، طرز تهیه کیک لوتوس را تا آخر این مطلب بخوانید.
دستور پخت اول: کیک لوتوس خانگی (با اندازه لیوانی)
مواد لازم کیک لوتوس خانگی برای ۴ تا ۶ نفر | |
آرد سفید قنادی | ۱ و ۱/۲ لیوان (لیوان دستهدار فرانسوی) |
تخم مرغ | ۳ عدد |
ماست | ۱/۲ لیوان |
روغن مایع | ۱/۳ لیوان |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
کرم لوتوس | ۱/۲ لیوان |
شکر دانه ریز | ۱ لیوان سرخالی |
پودر کاکائو | ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه کیک لوتوس بدون فر!
برای اینکه کیک را بدون فر درست کنید، یا از کیکپز برقی و یا از قابلمه استفاده کنید. اما قبل از هرچیزی بهتر است تا به سراغ آماده کردن مایهی کیک برویم:
مرحله اول: تخم مرغ ها را بشکنید.
سفیده و زرده تخم مرغ را جدا کرده و هر کدام را در یک ظرف جداگانه بریزید.
مرحله دوم: زرده و سفید را جداگانه هم بزنید.
ابتدا سفیده را با همزن روی دور تند، برای ۵ تا ۷ دقیقه بزنید؛ طوری که کاملاً سفید، پف دار و سفت شود و وقتی ظرف را برمیگردانید بیرون نریزد.
سپس زرده تخم مرغ را با شکر دانه ریز و وانیل برای ۳ تا ۴ دقیقه با دور تند همزن بزنید تا به رنگ کرم روشن در بیاید.
مرحله سوم: کرم لوتوس را به زرده اضافه کنید.
کرم لوتوس را در ظرف زرده بریزید و با دور کند همزن، تا حدی که یکدست شود هم بزنید.
مرحله چهارم: ماست و روغن را فراموش نکنید.
در مرحله بعد، ابتدا ماست را به مایه اضافه کنید و بعد از آنکه کمی ترکیب کردید، روغن را بریزید و تمام مواد را ۲ دقیقه با دور کند همزن مخلوط نمایید.
مرحله پنجم: سفیده را به مایهی کیک اضافه کنید.
سفیده پف کرده را در ۳ تا ۴ مرحله با لیسک، در مایه کیک بریزید. حواستان باشد که سفیده را تنها در یک جهت به صورت دورانی هم بزنید.
اگر لیسه را بیش از اندازه هم بزنید پف آن میخوابد؛ پس حواستان باشد که همزدن به صورت دورانی را تا جایی ادامه دهید که بافت مایهی کیک لوتوس یکدست شود.
مرحله ششم: مواد خشک را الک کنید.
آرد، بکینگ پودر و پودر کاکائو را در یک ظرف بریزید و مخلوط کنید. سپس مواد خشک را ۳ بار الک کنید و کنار بگذارید.
مرحله هفتم: مواد خشک را به کیک اضافه کنید.
طی ۳ تا ۴ مرحله، مواد خشک را به کیک اضافه کرده و با لیسه هم بزنید. حواستان باشد که دور گیری در ظرف مایهی کیک را فراموش نکنید. (یعنی آرد سفید و مایه کیکی که روی دیواره ظرف ریخته را به داخل مواد بیاورید.)
مرحله هشتم: مایه را در قالب بریزید.
اگر از:
- قابلمه استفاده میکنید -> قالب مخصوص کیک را چرب کرده و مقداری آرد کف آن بپاشید، سپس مایه کیک را در قالب بریزید.
- کیک پز استفاده میکنید -> آن را چرب کرده، یک لایه کاغذ روغنی در کیک پهن کنید و در نهایت مایه کیک را بریزید.
- فر استفاده میکنید -> قالب را چرب کرده و کف آن را آردپاشی کرده و مایه را در قالب بریزید.
مرحله نهم: کیک را بپزید.
اگر کیک را در فر درست میکنید، فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کرده و کیک را برای ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزید.
اگر در قابلمه کیک را میپزید، یک قابلمه بزرگتر از قالب را تا نیمه آب کنید و یک کاسه با قابلمه کوچکتر را به عنوان پایه در قابلمه بگذارید.
قالب را روی آن بگذارید و سپس قابمله را روی شعله پخش کن با حرارت بسیار کم قرار دهید و برای ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزید.
در کیک پز هم همینطور، کیک را به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزید.
مرحله دهم: حرارت کیک را خاموش کنید.
بعد از ۳۰ الی ۴۵ دقیقه یک چاقوی فلزی یا خلال دندان را در کیک بزنید و اگر مایه به آن نچسبید، حرارت را خاموش کنید. اما اگر مایه کیک چسبید، برای دیگر کیک را پخته و سپس حرارت را خاموش کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک کدو حلوایی برای یک میانوعده خوشمزه زمستانی!
مرحله یازدهم: کیک را از قالب در بیاورید و سرو کنید.
۱۰ تا ۱۵ دقیقه بعد از خاموش کردن حرارت، کیک را از قالب در بیاورید و اجازه دهید سرد شود. سپس روی کیک را به دلخواه تزیین کرده و نوش جان کنید.
دستور پخت دوم: طرز تهیه چیز کیک لوتوس
اگر کیک خونگی لوتوس را دوست ندارید مانند کیک اسفنجی ساده میل کنید و دوست دارید کیکتان کمی شیکتر باشد، طرز تهیه چیز کیک لوتوس را تست کنید. برای درست کردن این چیز کیک نیاز دارید به:
مواد لازم چیز کیک لوتوس | |
پنیر ماسکارپونه | ۲۰۰ گرم |
خامه صبحانه | ۴۰۰ گرم |
شیر عسل | ۱/۲ پیمانه |
پودر ژلاتین | ۲ قاشق غذاخوری |
کرم لوتوس | ۱ پیمانه |
پودر بیسکوییت لوتوس | ۱۵۰ گرم |
کره | ۵۰ گرم |
آب | ۱/۲ پیمانه |
طرز تهیه چیز کیک لوتوس یخچالی (بدون فر و گاز)
مرحله اول: ترکیب کردن کره و پودر بیسکوییت
بیسکوییت لوتوس پودر شده را در ظرفی دلخواه بریزید. سپس کره را به روش بن ماری (روی بخار آب) ذوب کنید و روی بیسکوییت بریزید و ترکیب کنید.
همچنین بخوانید: چطور کیک وانیلی بپزیم؟
مرحله دوم: قالب زدن لایه بیسکوییتی
یک قالب کمربندی بردارید و آن را سلفون بپیچید. سپس بیسکوییت را ریخته و فشرده کنید. قالب را در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
مرحله سوم: آماده کردن کرم پنیری لوتوس
پنیر ماسکارپونه و خامه را در ظرفی گود بریزید و با دور کند همزن، برای ۲ تا ۳ دقیقه (در حد یکدست شدن) ترکیب کنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن شیر عسلی
شیر عسلی را روی مواد پنیری بریزید و باز هم با دور کند همزن، برای ۲ دقیقه ترکیب کنید.
مرحله پنجم: اضافه کردن کرم لوتوس
کرم لوتوس را به مواد پنیری اضافه کنید و با همزن دستی تا حد یکدست شدن مخلوط کرده و مایه پنیری را کنار بگذارید.
مرحله ششم: آماده کردن ژلاتین
در نصف پیمانه آب ولرم، ۲ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین بریزید و هم بزنید تا یکدست شوند.
اگر آب داغ نبود، ترکیب آب و ژلاتین را بلافاصله به مواد اضافه کنید؛ اما اگر داغ بود، همانطور که هم میزنید، اجازه دهید تا خنک شود.
مطالعه بیشتر: طرز تهیه دسر تیرامیسو به روش اصل ایتالیایی
مرحله هفتم: اضافه کردن ژلاتین به مواد پنیری
بعد از خنک شدن آب و ژلاتین، آن را مواد پنیری اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند. سپس بلافاصله، مواد پنیری را روی لایه بیسکوییتی چیز کیک بریزید.
مرحله هشتم: استراحت دادن چیز کیک
چیز کیک لوتوس را در یخچال گذاشته و آن را برای ۲ الی ۳ ساعت استراحت دهید تا خود را کامل بگیرد.
مرحله نهم: سرو چیز کیک
کیک لوتوس پنیری خود را بعد از ۳ ساعت از یخچال خارج کنید، به دلخواه تزیین کرده و سپس برش دهید و با چای یا قهوه میل کنید.
نوش جان!
۸ ایده برای تزیین کیک لوتوس + عکس
اگر بعد از طرز تهیه کیک لوتوس به دنبال این هستید که کیک را چطور برای مهمانی، دورهمی یا تولد تزیین نمایید، میتوانید از عکس تزیین کیک لوتوس که در ادامه آوردیم استفاده کنید:
اگر چیز کیک را در قالبهای یک نفره درست میکنید، میتوانید تزیین چیز کیک تک نفره خودتان را به شکل زیر انجام بدهید:
برای سس روی کیک لوتوس، میتوانید مقداری از کرم لوتوس را در یک لیوان بریزید و برای ۲۰ تا ۳۰ ثانیه در مایکرویو گرم کنید. بعد از آنکه کمی شل شد، روی کیک یا چیز کیک بریزید و سپس در یخچال بگذارید تا خود را بگیرد؛ مانند عکس زیر:
۶ نکته مهم در طرز تهیه کیک لوتوس
- به جای ماست میتوانید از ۱/۲ پیمانه شیر استفاده کنید.
- برای ذوب شدن کامل ژلاتین، میتوانید آن را به روش بن ماری روی بخار آب حل کنید.
- کیک لوتوسی که در قالب پختید را حتماً بعد از سرد شدن خارج کنید تا به قالب نچسبد.
- حواستان باشد که حتماً لایه بیسکوییتی چیز کیک سرد شود و بعد لایهی پنیری را روی آن بریزید.
- برای مزه شیرینتر و ملایمتر چیز کیک لوتوس میتوانید ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری پودر قند به مایهی پنیری آن اضافه کنید.
- برای خوشمزهتر شدن کیک لوتوس، میتوانید ۵۰ گرم بیسکوییت را پودر کنید و در مواد خشک (آرد و بکینگ پودر و …) بریزید.
خلاصه کلام
اگر عاشق خلاقیت و تست کردن مزههای جدید هستید، طرز تهیه کیک لوتوس خانگی همان چیزی است که نباید از دست بدهید! کیک لوتوس کیکی با بافت نرم و لطیف است که میتوانید آن را به دو روش، یعنی چیز کیک لوتوس و کیک خانگی با آرد سفید گندم درست کنید.
ترکیب خامه، پنیر و آرد و … با کرم و بیسکوییت لوتوس، ترکیبی جذاب و دلنشین است که میتوایند در خانه درست کنید و حتی به عنوان یک کیک کافی شاپی اما خانگی، بفروشید!
ممنونیم که تا اینجا همراه گلها بودید. 😊🌹