کوفته سماق کردی یکی از غذاهای خوشمزه در فرهنگ غذایی کردستان است. طرز تهیه کوفته سماق کردی از ترکیب کردن مرغ چرخ کرده با ادویههایی مانند فلفل سیاه و زردچوبه و .. به همراه آرد سوخاری درست میشود. این غذای خوشمزه با سس مخصوص شامل هویج خرد شده، رب و آب سماق و مقداری شکر برای ملایم کردن طعم سس، به همراه برنج یا نان سرو میگردد.
اگر مایلید طرز تهیه کوفته سماق کردی را درست کنید، در ادامه این مقاله از مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها همراه ما باشید.
مواد لازم برای طرز تهیه کوفته سماق (برای ۴ تا ۶ نفر)
سینه یا ران مرغ بی استخوان | ۴ تکه |
پیاز بزرگ | ۲ عدد |
هویج بزرگ | ۱ عدد |
آب جوش | ۲ پیمانه |
آرد سوخاری | ۲ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
پودر سیر | ½ قاشق چایخوری |
آب سماق | ۱ پیمانه |
شکر (برای ملس شدن) | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه کوفته کردی با آب سماق
برای آنکه کوفته سماق را به روش کردها درست کنید و طعم اصیل آن را بچشید، مرحله به مرحله با دستور پخت زیر پیش بروید:
مرحله اول: آماده کردن مواد کوفته
مرغ را به همراه ۱ عدد پیاز بزرگ، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و مقداری پاپریکا را در غذاساز بریزید. بعد از میکس شدن، ۲ قاشق غذاخوری آرد سوخاری را به مواد اضافه کنید.
مرحله دوم: شکل دادن کوفتهها
بعد از یکدست شدن مواد، آن را در ظرف مناسبی بریزید و با دست ورز دهید. زمانی که بافت منسجمی پیدا کرد، آن را به شکل کوفته گرد کرده و کنار بگذارید.
مرحله سوم: تفت دادن کوفتهها
بعد از ۳۰ دقیقه که کوفته مرغ استراحت کرد، یک تابه مناسب را روی حرارت متوسط قرار دهید. کمی روغن بریزید و بعد از داغ شدن آن، حرارت را ملایم کنید.
کوفتههای مرغ را در تابه قرار دهید. هر طرف کوفتهها را برای ۳ الی ۴ دقیقه با حرارت متوسط تا ملایم تفت دهید.
مرحله چهارم: آماده کردن پیاز برای سس کوفته
برای سس این غذا یک تابه کوچک را روی حرارت قرار دهید. تا داغ میشود، پیاز بزرگی را پوست گرفته و خلالی خرد کنید. سپس در تابه روغن ریخته و پیاز را به آن اضافه نمایید.
مرحله پنجم: اضافه کردن ادویهجات و رب گوجهفرنگی
بعد از آنکه پیاز نرم و کمی طلایی شد، روی آن:
بریزید. بعد از ۱ دقیقه رب را اضافه کنید و تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.
مرحله ششم: اضافه کردن هویج و آب
هویج را پوست گرفته و حلقه حلقه کنید. آن را به همراه آب روی سس بریزید و کمی هم بزنید تا رب گوجه در آب باز شود.
مرحله هفتم: اضافه کردن کوفته به سس
بعد از ۲ تا ۳ دقیقه جوشیدن سس به همراه آب و هویج، کوفتههای مرغ را در سس بریزید. کمی هم بزنید تا ترکیب شوند. سپس در تابه را بسته و حرارت را کم کنید تا ترکیبات برای ۱۵ دقیقه با هم بجوشند.
مرحله هشتم: آماده کردن آب سماق
در یک لیوان آب جوش، ۳ قاشق غذاخوری سماق قرمز درشت بریزید. سپس کنار بگذارید تا مزه سماق به آب در بیاید.
مرحله نهم: اضافه کردن آب سماق و شکر به کوفته
بعد از آنکه آب سماق آماده شد، از صافی رد کنید و روی کوفتهها بریزید. برای آنکه ترشی آن کمی ملایم شود، ۱ قاشق غذاخوری را نیز روی غذا بریزید تا حل شود.
مرحله دهم: جا افتادن خورشت
خورشت را با درب نیمه بسته، روی حرارت ملایم قرار دهید تا برای ۱۰ تا ۱۵ بجوشد و جا بیفتد.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کوفته اصل تبریزی
مرحله یازدهم: سرو کوفته سماق کردی
در این مرحله از طرز تهیه کوفته سماق کردی، حرارت را بعد از ۱۵ دقیقه جوشیدن خاموش کنید. خورشت را در ظرفی دلخواه بریزید و به همراه جعفری تازه و کمی پودر سماق تزیین نمایید.
نوش جان.
۳ نکته مهم
- به جای آب سماق میتوانید از آب غوره، آب نارنج یا آب انار استفاده کنید.
- برای مزه بهتر کوفتهها، به جای پودر سیر میتوانید از خود حبههای سیر استفاده کنید.
- جهت تزیین غذا، دانههای انار تازه، پودر سماق قرمز و یا زرشک انتخاب مناسبی خواهد بود.
طرز تهیه کوفته سماق کردی؛ طرز تهیه یک غذای لذیذ و متفاوت
کوفته سماق کردی غذایی جالب، متفاوت و خوشمزه در فرهنگ غذایی کردهاست. این غذا میتواند به همراه برنج زعفرانی یا نان تازه سرو شود. اگر نکات مهم در طرز تهیه کوفته سماق کردی را رعایت کنید، میتوانید یک وعده غذایی جدید و بسیار خوشمزه برای خودتان بپزید!
ممنونیم که تا انتهای این مقاله همراهمان بودید.