طرز تهیه جوجه کباب ساده و طعم‌دار به ۷ روش لذیذ و خوشمزه

نویسنده: تیم تحریریه گلها

فروردین 7, 1404

بدون پاسخ

طرز تهیه جوجه کباب

بدون شک، جوجه کباب یکی از محبوب‌ترین و لذیذترین غذاهای ایرانی است که در هر جمع و دورهمی، زینت‌بخش سفره‌های ما می‌شود. اما شاید دلتان بخواهد که تنوعی در طعم جوجه کباب ایجاد کرده و آن را به روش های مختلف کنید.

در این مقاله، قصد داریم شما را با ۷ مدل جوجه کباب طعم‌دار و خوشمزه آشنا کنیم تا بتوانید طعمی بی‌نظیر و به یاد ماندنی را خلق کنید.

1.      جوجه کباب زعفرانی

ران، سینه یا فیله مرغ ۱ کیلوگرم
پیاز بزرگ خلالی شده ۲ عدد
سس مایونز یا ماست پر چرب همزده ۱ پیمانه
آب لیمو تازه ۳ قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل  سیاه به مقدار دلخواه

طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی لذیذ

بعد از فراهم کردن مواد لازم، به سراغ تهیه این غذای اشتها برانگیز می‌رویم؛ با ما همراه باشید تا گام به گام نحوه پخت جوجه کباب زعفرانی را به شما آموزش دهیم:

مرحله ۱؛ آماده‌سازی مرغ

برای شروع، مرغ را به قطعاتی با اندازه مناسب خرد کنید. اندازه قطعات به سلیقه شما بستگی دارد، اما بهتر است قطعات خیلی کوچک یا خیلی بزرگ نباشند. شستشوی کامل مرغ با آب سرد و خشک کردن آن با دستمال کاغذی، از اهمیت بالایی برخوردار است.

جدا کردن پوست مرغ، به ویژه برای افرادی که به دنبال جوجه کبابی کم‌چرب هستند، توصیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: بهترین ادویه برای مزه دار کردن مرغ چیست؟

مرحله ۲؛ تهیه مواد طعم‌دهنده

طعم‌دهنده‌ها، نقش کلیدی در طعم نهایی جوجه کباب دارند. پیاز خرد شده، آبلیمو تازه، روغن زیتون بکر، زعفران دم‌کرده غلیظ، نمک، فلفل سیاه تازه آسیاب شده و سایر مواد طعم دهنده مانند سس مایونز، از جمله موادی هستند که می‌توانید از آنها برای خوشمزه تر کردن جوجه کباب استفاده کنید.

همچنین برای طعم‌های خاص، می‌توانید از سبزیجات معطر مانند جعفری و گشنیز نیز کمک بگیرید.

(در ادامه متن شما را با موادلازم برای 6 طعم متنوع جوجه کبابی آشنا خواهیم کرد که می‌توانید برای درست کردن و طعم دهی مرغ از ترکیبات گفته شده استفاده کنید.)

مرحله ۳؛ مزه‌دار کردن مرغ

قطعات مرغ را در یک ظرف بزرگ و مناسب بریزید. مواد طعم‌دهنده را به تدریج به مرغ اضافه کنید و با دست یا قاشق، به خوبی مخلوط کنید تا تمام قطعات مرغ به طور یکنواخت به مواد آغشته شوند. ماساژ دادن مرغ با مواد طعم‌دهنده، به جذب بهتر طعم‌ها کمک می‌کند.

خرید چاشنی ۸۰ گرمی مخصوص مزه دار کردن جوجه کباب گلها

مرحله ۴؛ استراحت مرغ

پس از مزه‌دار کردن مرغ، ظرف را با سلفون بپوشانید و در یخچال قرار دهید. حداقل ۲ ساعت به مرغ استراحت دهید تا طعم مواد را به خود بگیرد. هر چه زمان استراحت بیشتر باشد، طعم جوجه کباب بهتر خواهد شد. برای طعم بی‌نظیر، می‌توانید مرغ را از شب قبل مزه‌دار کنید.

مرحله ۵؛ به سیخ کشیدن مرغ

سیخ‌های فلزی یا چوبی را آماده کنید. اگر از سیخ‌های چوبی استفاده می‌کنید، حتماً آن‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید تا هنگام کباب شدن، نسوزند.

قطعات مرغ را به دقت و با فاصله مناسب، به سیخ بکشید. برای زیبایی بیشتر، می‌توانید از فلفل دلمه‌ای رنگی و پیاز نیز در بین قطعات مرغ استفاده کنید.

مرحله ۶؛ آماده‌سازی منقل یا گریل

منقل یا گریل را آماده کنید. اگر از منقل ذغالی استفاده می‌کنید، ذغال‌ها را به طور یکنواخت روشن کنید و صبر کنید تا به خوبی سرخ شوند. اگر از گریل برقی یا گازی استفاده می‌کنید، آن را روشن کنید و صبر کنید تا به دمای مناسب برسد. دمای مناسب برای کباب کردن جوجه کباب، متوسط رو به بالا است.

همچنین بخوانید: بهترین ادویه برای مزه دار کردن جوجه کباب چیست؟

مرحله ۷؛ کباب کردن مرغ

سیخ‌های جوجه کباب را روی منقل یا گریل قرار دهید و به طور مرتب آن‌ها را بچرخانید تا تمام قسمت‌های مرغ به طور یکنواخت کباب شوند. برای جلوگیری از خشک شدن جوجه کباب، می‌توانید در حین کباب کردن، از مخلوط کره آب شده و زعفران دم‌کرده روی جوجه‌ها بمالید.

مرحله ۸؛ سرو جوجه کباب

پس از کباب شدن کامل تکه های مرغ، آن‌ها را از سیخ‌ها جدا کنید و در ظرف مناسب بچینید. جوجه کباب زعفرانی را با نان تازه، برنج، سالاد شیرازی، دوغ محلی، گوجه کبابی، فلفل کبابی و سایر مخلفات دلخواه خود سرو کنید. نوش جان!

2.      جوجه کباب با طعم چیلی

ران، سینه یا فیله مرغ ۱ کیلوگرم
فلفل قرمز ۱ قاشق مربا خوری
پول بیبر ½ قاشق غذا خوری
سس کچاب تند یا معمولی ۴ قاشق غذا خوری
پودر سیر ۱ قاشق مربا خوری
پودر پیاز ۱ قاشق مربا خوری
روغن زیتون به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه

3.      کباب لیمو و جعفری

ران، سینه یا فیله مرغ ۱ کیلوگرم
پوست لیموترش رنده شده به مقدار کم
سیر خرد شده ۲ حبه بزرگ
جعفری تازه خرد شده ۱ پیمانه
خامه یا سس مایونز ۱ قاشق غذا خوری
آب لیمو تازه ۴ قاشق غذا خوری
پودر زیره سبز ۱ قاشق چای خوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن زیتون به مقدار لازم

4.      جوجه کباب لاری

ران، سینه یا فیله مرغ ۱ کیلوگرم
ماست چکیده ۴ قاشق غذا خوری
کره ۵۰ گرم
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذا خوری
پیاز ۱ عدد متوسط
آبلیمو ۲ قاشق غذا خوری
روغن زیتون ۱ قاشق غذا خوری
پودر فلفل پاپریکا ۱ قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه

5.      جوجه کباب ترش

ران، سینه یا فیله مرغ ۱ کیلوگرم
گردو خرد شده ۵ قاشق غذا خوری
رب انار         ۲ قاشق غذا خوری
آب انار ۲ قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق مربا خوری
ماست پرچرب ۱ پیمانه
سیر خرد شده ۳ حبه بزرگ
پیاز رنده شده ۲ عدد بزرگ
آب لیمو تازه ۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه

6.      جوجه کباب با طعم خردل و گشنیز

ران، سینه یا فیله مرغ ۱ کیلوگرم
سس خردل ۱ قاشق غذا خوری سر پر
عسل ۱ قاشق غذا خوری
سیر رنده شده ۱ قاشق غذا خوری
آب لیمو تازه ۱ قاشق غذا خوری
گشنیز خرد شده ۴ قاشق غذا خوری
روغن زیتون به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه

7.      جوجه کباب لبنانی

ران، سینه یا فیله مرغ ۱ کیلوگرم
سیر خرد شده ۳ حبه
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
آب لیمو تازه ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری
فلفل دلمه ای خرد شده ۱ عدد کوچک
نعنای خشک شده ۱ قاشق غذا خوری
ماست پر چرب ۱ پیمانه
ارده ۱ پیمانه
نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه

نکته: در تهیه جوجه کباب لبنانی می‌بایست قبل از مخلوط کردن مواد، در تابه ای مناسب، سیرهای خرد شده را با روغن تفت دهید و به آن نمک و فلفل سیاه بی‌افزایید. زمان که عطر سیر در هوا پیچید، رب گوجه را به آن اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه مواد را از روی حرارت برداشته و با سایر مواد گفته شده در ظرف مناسب مخلوط کنید.

دستور پخت جوجه کباب طعم دار

طبق مراحلی که پیش تر به آن اشاره کردیم، کافی است تکه های مرغ را در مواد دلخواه آغشته کنید و اجازه دهید حداقل ۲ ساعت در یخچال استراحت کند تا طعم دار شود. بعد از ان می‌توانید سیخ های چوبی یا فلزی را بردارید و تکه های مرغ طعم دار را به سیخ بکشید و آن را به صورت گریل یا ذغالی بپزید.

نوش جان!

مقالات مرتبط

طرز تهیه آش دوغ اردبیلی

طرز تهیه آش دوغ اردبیلی‌ها برای سیزده به‌در ۱۴۰۴

آش دوغ یکی از اصیل ترین و خوشمزه ترین غذاهای اردبیلی است که بسیاری از ایرانیان در دورهمی های خانوادگی

طرز تهیه منسف

طرز تهیه منسف اردنی

منسف یا Mansaf یکی از غذاهای محبوب و بسیار لذیذ کشور اردن است که با توجه به پرادویه بودن و

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی برای شب عید نوروز ۱۴۰۴

شب عید، هنگامی که عطر شکوفه های بهاری در هوا می‌پیچد و شور و هیجان سال نو در دلها زبانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من