طرز تهیه مرغ سوخاری

نویسنده: تیم تحریریه گلها

تیر 9, 1403

بدون پاسخ

اگر غذا نداشته باشید یا برای سرپا ایستادن و ساعت‌ها آشپزی کردن حوصله کافی را نداشته باشید چه کار می‌کنید؟

خوردن غذاهای فست فودی که زمان زیادی برای پخت نمیبرند و در کمتر از ۱ ساعت آماده می‌شوند، اولین انتخاب در چنین شرایطی است. اما اگر به شما بگوییم که می‌توانید یک غذای فست فودی خوشمزه، ترد و پفکی را از صفر تا صد در خانه تهیه کنید و در عرض کمتر از ۱ ساعت نوش جان کنید چطور؟ مرغ سوخاری یک وعده غذایی سریع و خوشمزه است که از کودک تا بزرگسال همگی عاشق و شیفته آن هستند. مرغ سوخاری با استفاده از پودر سوخاری تهیه شده و در کنار سس‌ها یا دیپ‌های متنوعی به همراه سالاد  سرو می‌شود.

در ادامه دستور پخت مرغ سوخاری با پودر سوخاری را به شیوه رستوران‌ها و فست فودها برایتان آوردیم تا بتوانید این غذای لذیذ را در خانه میل کنید.

مواد لازم برای تهیه مرغ سوخاری در منزل

مواد لازم برای تهیه مرغ سوخاری برای ۴ نفر
ران، سینه یا فیله مرغ ۸ تکه
آرد سفید ۲ تا ۳ لیوان
پیاز ۱ عدد
آب سرد ۱ کاسه
سبزیجات معطر ۱/۴ لیوان
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
پودر سیر ۱/۲ قاشق غذاخوری
پودر پیاز ۱/۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه

طرز تهیه مرغ سوخاری در ۷ مرحله

مراحل دستور پخت مرغ سوخاری سخت نیست و تنها نیاز به کمی زمان دارد تا بتوانید یک وعده غذایی لذیذ و خوشمزه نوش جان کنید. در ادامه مراحل آماده کردن مرغ سوخاری، بهتر است مطابق با مراحل زیر پیش بروید:

مرحله اول: خرد کردن پیاز

در طرز تهیه مرغ سوخاری مثل بیرون، اولین قدم پاک کردن مرغ‌ها و شستن آن‌هاست. سپس بایستی پیاز را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید.

مرحله دوم: اضافه کردن ادویه‌جات و سبزیجات معطر

استفاده از سبزیجات خشک و معطری مانند نعنا خشک، جعفری، تخم گشنیز و یا آویشن و ترخون و … در گرفتن بوی زهم مرغ و تغییر طعم آن بسیار موثر است. داخل یک کاسه کوچک از هر سبزی معطر دلخواهتان ۱ قاشق چایخوری بریزید و ترکیب کنید. سپس مخلوط سبزیجات را با نمک و فلفل سیاه ترکیب کنید و داخل کاسه پیاز خرد شده بریزید.

مرحله سوم: مرینیت کردن مرغ و استراحت دادن آن

در این مرحله تکه‌های تمیز و پاک شده سینه، ران یا فیله مرغ را داخل کاسه بریزید و یک دستکش بپوشید. مرغ‌ها را ماساژ دهید و با ادویه‌جات داخل کاسه به خوبی ترکیب کنید تا تکه‌ها آغشته به مواد شوند. بعد از آنکه مرغ‌ها با مواد ترکیب شدند (مرینیت شدند)، کاسه را داخل یخچال قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۲ تا ۴ ساعت استراحت کند.

در ۱ ساعت آخر استراحت دادن مرغ، زعفران دم کرده را به ترکیبات اضافه کنید و هم بزنید تا حسابی باهم مخلوط شوند.

همچنین بخوانید: بهترین ادویه برای مزه دار کردن مرغ چیست؟

مرحله چهارم: آماده کردن پودر مرغ سوخاری خانگی

در این مرحله آرد، پودر پیاز، پودر سیر، کمی نمک و فلفل سیاه را داخل یک کاسه متوسط بریزید و با یک قاشق با هم ترکیب کنید.

مرحله پنجم: داغ کردن روغن برای سرخ کردن مرغ

بعد از ۲ الی ۴ ساعت مرغ‌ها را از یخچال خارج کنید. سپس داخل یک قابلمه کوچک را تا نیمه روغن بریزید و روی حرارت کم قرار دهید تا آرام آرام داغ شود.

مرحله ششم: آماده کردن مرغ سوخاری

مرغ‌ها را از داخل مواد مرینیت خارج کنید و داخل ظرف آرد بیندازید و حسابی به آرد آغشته کنید. برای پولکی کردن روی مرغ بعد از آنکه به یک لایه آرد آغشته شد، آن را داخل کاسه آب سرد و یا تخم مرغ زده شده بیندازید و بلافاصله خارج کنید؛ سپس تکه‌های مرغ را دوباره داخل کاسه آرد بیندازید و به آرد آغشته کنید. این کار را بین ۳ تا ۵ مرتبه تکرار کنید تا مرغ سوخاری با آرد پوشانده و کاملاً پولکی شود.

مرحله هفتم: سرخ کردن مرغ

آخرین مراحل برای تهیه مرغ سوخاری خانگی، سرخ کردن مرغ است. در طرز تهیه مرغ سوخاری در قابلمه، حتماً قبل از اضافه کردن مرغ به داخل روغن، دمای روغن را تست کنید که حسابی داغ شده باشد. سپس به آرامی تکه‌های مرغ سوخاری خود را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید با حرارت کم، سرخ و طلایی شود. اگر حرارت را زیاد کنید روی مرغ سرخ می‌شود اما داخل نپخته می‌ماند. پس بهتر است از ابتدا تا انتها مرغ را با حرارت کم سرخ کنید.

بعد از سرخ شدن مرغ‌ها و گرفتن روغن اضافی آن، آنها را داخل ظرفی دلخواه بچینید و به همراه کمی سیب زمینی سرخ کرده یا قارچ سوخاری، به همراه سس کچاپ، سس چیلی تای یا سس باربیکیو سرو و نوش جان کنید.

طرز تهیه مرغ سوخاری با پودر سوخاری

برای درست کردن مرغ سوخاری ساده خانگی با پودر سوخاری برای ۴ نفر نیاز دارید به:

  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • آرد سوخاری: ۱ پیمانه
  • آرد الک شده: ۱ پیمانه
  • ران، سینه یا فیله مرغ: ۸ تکه
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
  • آویشن، پودر سیر و پودر پیاز: به مقدار دلخواه

در دستور پخت مرغ سوخاری با پودر سوخاری، بهتر است ابتدا مرغ را با ادویه‌جات دلخواه مرغ سوخاری معمولی به همراه پیاز مرینیت کنید. سپس آن را از یخچال خارج کنید و داخل ترکیب آرد، نمک، فلفل سیاه، آویشن و سایر ادویه‌جات بزنید. در قدم بعد مرغ را از آرد خارج کنید و آرد اضافی آن را بگیرید و سپس مرغ را تخم مرغ زده شده آغشته کنید. مرغ‌ها را از تخم مرغ خارج کنید و به آرد سوخاری حسابی آغشته کنید. در آخرین مرحله مرغ را داخل روغن بریزید و اجازه دهید تا به آرامی سرخ شود.

وقت نداری و میخوای فوراً مرغ سوخاری درست کنی؟ راه چاره‌ت پودر سوخاری گلهاست!

پودر ادویه سوخاری 200 گرم- جعبه

49,950 تومان 39,960 تومان
افزودن به سبد خرید

طرز تهیه مرغ سوخاری با پفک

برای درست کردن مرغ سوخاری بدون آرد و یا پودر سوخاری، به یک بسته پفک نمکی نیاز دارید. مراحل درست کردن مرغ سوخاری مطابق با همان چیزی است که بالاتر به آن اشاره کردیم، اما برای به جای آرد سوخاری، بایستی از پفک استفاده کنید! برای تهیه مرغ سوخاری با پفک نیاز دارید به:

  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
  • پودر سیر: ۲/۱ قاشق غذاخوری
  • پودر پیاز: ۱ قاشق چایخوری
  • تخم مرغ: ۱ تا ۲ عدد
  • پفک نمکی: ۱ بسته
  • آرد: ۲ تا ۳ لیوان

ابتدا پفک را داخل فریزید بگذارید تا سفت شود. سپس با استفاده از یک وردنه بکوبید اما آن را پودر نکنید تا بتوانید مرغی پفکی داشته باشید. پفک کوبیده شده را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. بعد از کوبیدن پفک، تکه‌های مرغ را داخل آرد بزنید. سپس از آرد خارج کرده و به تخم مرغ زده شده آغشته کنید. سپس مرغ را داخل کاسه پفک بیندازید و به پفک آغشته کنید. در نهایت مرغ آغشته شده به پفک را داخل روغن بریزید و سرخ کنید.

با بهترین ادویه برای کباب کوبیده بیشتر آشنا شوید.

طرز تهیه مرغ سوخاری بدون پوست

اغلب افراد مرغ سوخاری را با پوست درست می‌کنند تا حسابی چرب و خوشمزه شود. اما اگر شما پوست مرغ را دوست ندارید می‌توانید مرغ بدون پوست بگیرید یا قبل از سرخ کردن مرغ، پوست آن را جدا کنید. در نهایت مرغ‌ها را داخل پیاز و ادویه‌جات مرینیت کنید و آن را با روغن سرخ کنید.

دستور یک سس مرینیت خوشمزه برای مرغ سوخاری

برای آماده کردن سس مرینیت مرغ سوخاری نیاز دارید به:

  • نمک: ۱ قاشق چایخوری
  • آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • سیر رنده شده: ۱ تا ۲ حبه
  • فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • فلفل سبز خرد شده: ۲ تا ۳ عدد
  • سس کچاپ: ۲ قاشق غذاخوری
  • سس باربیکیو: ۲ قاشق غذاخوری

تمامی مواد را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. سپس مرغ‌ها را اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. بعد از مخلوط کردن مرغ با سس، روی کاسه را بپوشانید و اجازه دهید برای حداقل ۱ ساعت داخل یخچال استراحت کند. پس از این مدت مرغ‌ها را از یخچال خارج کنید، داخل آرد یا پودر سوخاری بزنید و در روغن سرخ کنید.

اگر دوست دارید مزه متفاوت و جدیدی تجربه کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم این سس مرینیت مرغ را از دست ندهید!

چطور مرغ سوخاری رژیمی درست کنیم؟

راز تهیه یک مرغ سوخاری کم کالری، خوشمزه و رژیمی در استفاده کردن از فر برای پخت آن است. برای تهیه مرغ سوخاری رژیمی نیاز دارید به:

  • ماست چکیده: ۱ لیوان
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری
  • آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
  • روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری

تمامی مواد را داخل یک کاسه بریزید و مخلوط کنید. سپس تکه‌های مرغ را به آن اضافه کنید و اجازه دهید حداقل ۱ ساعت داخل یخچال استراحت کنید. بعد از آن مرغ‌‌ها را خارج کنید و داخل ترکیب آرد یا پودر سوخاری بزنید. کف سینی فر خود را با کاغذ روغنی بپوشانید و برای جلوگیری از چسبیدن مرغ به کاغذ، روی کاغذ را با ۱ قاشق غذاخوری روغن چرب کنید. سپس سینی فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد داخل فر قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۴۵ تا ۷۵ دقیقه به خوبی بپزد. در این مدت هر از گاهی مرغ‌ها را چک کنید و جابه‌جا کنید تا نسوزد.

چطور مرغ سوخاری را مغز پخت کنیم؟

اگر نسبت به مغز پخت شدن مرغ سوخاری حساس هستید، بهتر است که تکه‎‌های مرغ را به همراه یک عدد پیاز، نمک و فلفل سیاه برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آبپز کنید تا خام نباشد. اما نباید مرغ را کامل بپزید، چرا که ممکن است بعد از سرخ شدن خشک شود و قابل خوردن نباشد!

چطور روغن اضافی مرغ سوخاری را بگیریم؟

برای گرفتن روغن اضافی روی مرغ سرخ شده بهتر است که یا مرغ را داخل یک توری فلزی بندازید تا روغن آن گرفته شود و یا مرغ‌ها را روی یک دستمال کاغذی حوله‌ای بچینید تا روغن اضافی گرفته شود.

چطور پودر سوخاری خانگی درست کنیم؟

برای درست کردن پودر سوخاری خانگی می‌توانید از نان لواش، نان تست و یا خمیر داخل نان باگت استفاده کنید. به این ترتیب که نان‌ها را به قطعات کوچک تقسیم کنید و یا خمیر باگت را کاملاً از هم باز کنید و اجازه دهید روی یک سینی خشک شوند. بعد از گذشت ۲ تا ۳ روز از خشک شدن آن‎ها، مواد را داخل تابه بریزید و بر روی حرارت کم برای مدت ۲۵ دقیقه حرارت دهید و مدام هم بزنید تا نسوزد. بعد از برشته شدن نان حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید نان سرد شود.

بعد از سرد شدن نان برشته، آن را با گوشکوب بکوبید تا پودر شود و یا داخل یک میکسر بریزید و حسابی میکس کنید. آرد سوخاری خانگی خود را داخل یک ظرف در بسته بریزید و داخل یخچال قرار دهید.

سوالات متداول شما درباره

بله. می‌توانید آب سرد را جایگزین تخم مرغ کنید و در مراحلی که نیاز به تخم مرغ است، از آب سرد استفاده کنید.
بله. اما بهتر است مقدار کرده زیاد باشد و به نسبت مساوی، با روغن استفاده شود.
حدود ۲ الی ۳ ساعت برای آماده کردن مرغ و مرینیت کردن آن زمان نیاز خواهد بود.
۱۰ تا ۱۵ دقیقه. البته این زمان به تعداد تکه‌‌های مرغ بستگی دارد که هر چه بیشتر شوند، زمان بیشتری نیز لازم خواهد بود.

مقالات مرتبط

فرهنگ غذایی ترکیه

تصور کنید در میان بازارهای پر رنگ و لعاب ترکیه قدم می‌زنید، عطر ادویه‌ های مختلف هوش از سرتان می‌برد

معروف ترین و بهترین غذاهای فرانسوی

معروف ترین و بهترین غذاهای فرانسوی!

سبک آشپزی و غذاهای فرانسوی، شهرتی جهانی دارد؛ به طوری غذاهای آشپزهای فرانسوی به عنوان یکی از بهترین و خوشمزه

بهترین ادویه برای ماکارونی

بهترین ادویه برای ماکارونی

ماکارونی یکی از لذیذترین و خوشمزه‌ترین غذاهای ایرانی بوده که ریشه در کشور ایتالیا و یکی از غذاهای اصیل ایتالیایی،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من