امروزه گوشت بوقلمون به یک جایگزین خوشمزه و اقتصادی برای گوشت مرغ تبدیل شده که نه تنها مزه خوبی دارد، بلکه از فواید زیادی برای سلامتی نیز برخوردار است. اما گوشت بوقلمون هم مانند گوشت مرغ یا گوشت قرمز نیاز به ادویهای مخصوص برای مزهدار شدن دارد تا بوی زهم آن گرفته شود. بهترین ادویه برای گوشت بوقلمون که به تغییر بو زهم و مزه آن کمک میکند، ترکیبی از چاشنیهای مختلفی مانند نمک، فلفل سیاه، پاپریکا یا چاشنی مخصوص گلها میتواند باشد.
اگر گوشت بوقملون پایهی ثابت آشپزیهای شماست و میخواهید یک ادویه مخصوص خانگی و خوشمزه برای مزهدار کردن آن داشته باشید، در ادامه ترکیبات بهترین ادویه برای گوشت بوقلمون را به شما معرفی خواهیم کرد.
ترکیبات بهترین ادویه برای گوشت بوقلمون چیست؟
انتخاب ترکیبات درست و مناسب برای مزهدار کردن گوشت بوقلمون، یکی از چالشهایی است که بسیاری از آشپزها درگیر آن هستند. اگرچه که بو و مزه زهم گوشت بوقلمون نسبت به مرغ و ماهی کمتر است، اما نیازمند به یک ادویه خانگی مخصوص و خوش عطر و طعم برای از بین بردن همان مقدار کم بوی گوشت میباشد.
بیشتر بخوانید: ادویه مخصوص استیک گوشتی چیست؟
ترکیبات رایج برای مزه دار کردن گوشت بوقلمون شامل ادویههای ضروری و اصلی مانند نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و… و همچنین ادویههای دلخواهی مانند زعفران و پودر ریحان و… میباشد.
ادویههای اصلی و ضروری برای گوشت بوقلمون
از مهمترین و ضروریترین ادویهها که به تغییر مزه و بوی گوشت بوقلمون کمک میکنند عبارتند از:
- نمک
نمک چاشنی ضروری برای طعم دار کردن گوشت بوقلمون و گرفتن مزه زهم آن است. همچنین باعث میشود تا مزه سایر ادویههای باز و طعم گوشت بهتر شود.
- زیره سبز
زیره سبز یک چاشنی گرم و خوشمزه است که پودر آن ادویه مناسبی برای گوشت بوقلمون به شمار میرود.
- فلفل سیاه
فلفل سیاه ادویهای قوی برای تند و تیز کردن مزه گوشت بوقلمون است که نه تنها برای مزه بهتر، بلکه برای گرفتن سردی گوشت انتخاب خوبی خواهد بود.
- رزماری
ساقههای رزماری خشک یا تازه ادویهای بسیار خوش عطر برای گوشت بوقلمون بوده که ترکیب آن در کنار سایر چاشنیها برای گرفتن بو و مزه زهم این گوشت سفید، مناسب است.
با این ادویه بو و مزه زهم مرغ رو بگیر!
- برگ بو
برگ بو بهترین سبزی معطر برای گرفتن بوی بد انواع گوشت قرمز و سفید، به خصوص گوشت بوقلمون است. این ادویه طعمی دلپذیر داشته و بهتر است هنگام پخت گوشت از آن استفاده کنید.
- دارچین
دارچین یک طعمدهنده عالی و ترفندی بسیار ساده برای از بین بردن بوی زهم گوشت بوقلمون است. شما میتوانید پودر آن را به چاشنی مخصوص بوقلمون اضافه کنید و یا از چوب دارچین را حین پخت به کار ببرید.
- پونه کوهی
شاید به نظرتان عجیب بیاید، اما پونه کوهی یک انتخاب هوشمندانه برای از بین بردن بوی زهم گوشت بوقلمون است. این چاشنی مزه جالب و خوبی به گوشت داده و آن را لذیذتر میکند.
- آویشن
آویشن از آن دست سبزیهای خشک و معطر است که برای تغییر طعم و مزه و لذیذتر کردن گوشت بوقلمون مناسب است.
- ادویه میخک
میخک یک ادویه تند و تیز است که بوی ملایم و خوبی به گوشت داده و خامی و زهمی آن را از بین میبرد.
میخوای بدونی بهترین ادویه برای مزهدار کردن ماهی چیه؟
- پودر سیر
پودر سیر چاشنی محبوب طعم دهنده به انواع گوشت مخصوصاً گوشت بوقلمون است که جایگزین خوبی برای سیر تازه میباشد.
- زعفران
زعفران دم کرده از جمله چاشنیهایی است که نه تنها مزه، بلکه رنگ و لعاب متفاوت و بسیار جذابی به این گوشت میدهد.
ادویههای دلخواه برای مزهدار کردن گوشت بوقلمون
سایر چاشنیهایی که وجود آنها در بهترین ادویه مخصوص بوقلمون به تغییر بو و مزه این گوشت منجر میشوند عبارتند از:
- زعفران دم کرده غلیظ
- پودر ریحان خشک
- شوید خشک
- فلفل پاپریکا
- پودر زنجبیل
- تخم گشنیز
- جوز هندی
- ادویه کاری
- پودر پیاز
- زردچوبه
چطور ادویه مخصوص گوشت بوقلمون درست کنیم؟
برای آماده کردن این ادویه مخصوص، ابتدا تمام چاشنیها را آماده کنید و کنار دستتان بگذارید. سپس ۱ قاشق چایخوری و ۱ قاشق غذاخوری نیز فراهم کنید. مقدار مواد اولیهای که برای تهیه بهترین ادویه برای گوشت بوقلمون به آن نیاز دارد عبارتند از:
مواد لازم برای تهیه ادویه خانگی مخصوص گوشت بوقلمون | |
پودر سیر | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
پودر دارچین | ۱ قاشق غذاخوری |
آویشن | ۱ قاشق غذاخوری |
پونه کوهی | ۱ قاشق غذاخوری |
میخک | ۱ تا ۲ عدد |
برگ بو | ۴ عدد |
دان یا پودر زیره سبز | ۱ قاشق چایخوری |
پودر زعفران | ۱ قاشق چایخوری |
تمام ادویهها را به جز زعفران را داخل میکسر یا مخلوط کن بریزید، دستگاه را روشن کنید و ترکیب کردن را تا جایی ادامه دهید که ادویه کاملاً یکدست و لطیف شود.
ادویه مخصوص گوشت بوقلمون را چه زمانی استفاده کنیم؟
بهترین زمان برای استفاده از ادویه طعم دهنده گوشت بوقلمون، قبل از شروع به پخت و در مرحله مرینیت کردن آن است. در این مرحله به ازای هر ۱۰۰ گرم گوشت ۱ قاشق غذاخوری از ادویه را به همراه پیاز، آبلیمو ترش تازه و مقدار دلخواه روغن زیتون ترکیب کنید و اجازه دهید برای حداقل ۲ ساعت استراحت کند.
۵ نکته کاربردی برای نگهداری از ادویه مخصوص گوشت بوقلمون
- از قرار دادن ادویه در معرض نور آفتاب پرهیز کنید.
- ظرف ادویه را در محیطی خشک و خنک نگه دارید.
- از قرار دادن ادویه در محیطهای گرم و مرطوب پرهیز کنید.
- ادویه را داخل ظرفی غیر شیشهای (مات) و دربدار بگذارید.
- برای صاف و یکدست شدن ادویه، بعد از آسیاب کردن آن را از صافی رد کنید.
خلاصه کلام…
اگر طرفدار سرسخت گوشت بوقلمون هستید اما مزه و بوی زهم آن شما را اذیت میکند، کافیست تا از فروشگاه آنلاین گلها ادویههای مخصوص این گوشت را که شامل نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، میخک و برگ بو و… است را بخرید، آسیاب کنید و باری مزهدار کردن گوشت از آن استفاده کنید.