اولین غذایی که وقتی میخواهید پیک نیک بروید به ذهنتان میرسد درست کنید، چه غذایی است؟ یا بهتر بگوییم، غذای پایه ثابت پیک نیک رفتن ایرانیها کدام غذاست؟
جوجه کباب یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفداری است که اغلب خانوادههای ایرانی برای پیک نیک رفتن آن را انتخاب میکنند. یا اگر که به رستورانی برای صرف شام بروند، مطمئناً یکی از اعضای خانواده جوجه کباب را سفارش میدهد. اما راز خوشمزگی و پرطرفدار بودن جوجه کباب چیست؟ چرا این مرغ کبابی تا این حد میان مردم محبوب شده؟ ادویه مخصوص جوجه کباب دلیل خوشمزگی و راز پنهان مزه ترش و زعفرانی جوجه کباب است! ادویههای مختلفی برای جوجه کباب وجود دارد که یکی از شناخته شدهترین آنها، ادویه زعفرانی است.
اگر دوست دارید با بهترین ادویهها برای جوجه کباب آشنا شوید تا یک جوجهی لذیذ برای خودتان آماده کنید، پیشنهاد میکنیم که تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
بهترین ادویه برای جوجه کباب چیست؟
اگر از شما بپرسند ادویه مخصوص جوجه کباب چیست، شاید در پاسخ نمک و فلفل سیاه را بگویید! اما این دو ادویه پایههای ادویههای متنوع برای جوجه کباب هستند. اما انواع چاشنی جوجه کباب و ادویههای مخصوصی که برای طعمدار کردن جوجه مناسب هستند عبارتند از:
- تخم گشنیز
- نعنا خشک
- فلفل سیاه
- پودر پاپریکا
- فلفل قرمز
- زیره سیاه
- پودر سیر
- هل سبز
- پودر پیاز
- آویشن
- سماق
- زعفران
- برگ بو
- رزماری
در کنار این ادویهها، ممکن است به طعم دهندهها یا مواد دیگری برای تهیه انواع سس مرینیت برای مزه دار کردن جوجه داشته باشید. اضافه کردن این مواد به جوجه کباب سلیقهای بوده و اگر دوست داشته باشید میتوانید از آنها استفاده کنید:
- پیاز
- فلفل دلمه
- روغن زیتون
- سس مایونز
- کره آب شده
- سیر له شده
- آبلیمو ترش تازه
- رب گوجه فرنگی
- ماست پرچرب یا ماست چکیده
۶ تا از بهترین ادویههای مخصوص جوجه کباب
شاید از خودتان بپرسید که چطور میتوانم جوجه کباب مکزیکی یا با طعم باربکیو درست کنم؟ تهیه جوجه کباب با طعمهای مختلف کار دشواری نیست و تنها نیاز به ادویههای ترکیبی مخصوص جوجه دارد. به همین دلیل در ادامه دستور تهیه ….. تا از بهترین ادویههایی که برای تهیه جوجه کباب مناسب هستند را برایتان آوردیم:
1. ادویه جوجه کباب زعفرانی:
همه ما جوجه کباب را با عطر و طعم زعفرانی آن به خاطر داریم. یکی از بهترین ادویههای مخصوص جوجه کباب، ادویه زعفرانی است. برای تهیه ادویه جوجه کباب زعفرانی نیاز داریم به:
ادویههای لازم | |
نمک | ۱/۲ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه چاشنی جوجه کباب زعفرانی بسیار آسان بوده و تنها نیاز است که نمک و فلفل سیاه را به همراه زعفران دم کرده، به مواد سس مرینیت آن اضافه کنید و اجازه دهید جوجهها مزهدار شوند.
طرز تهیه سس مرینیت جوجه کباب زعفرانی
در طرز تهیه سس برای مزه دار کردن جوجه کباب زعفرانی بهتر است مواد زیر را داخل یک کاسه بزرگ بریزید:
- روغن مایع یا روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
- آب لیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری
- فلفل دلمهای خرد شده: ۱ عدد
- پیاز: ۱ عدد
تمام مواد را به همراه زعفرانی دم کرده، به خوبی ترکیب کنید تا یکدست شوند. سپس مواد لازم برای ادویه را داخل ظرفی بریزید و تا حدی هم بزنید که یکدست ترکیب شوند. در نهایت ادویه را روی سس بریزید، هم بزنید و تکههای جوجه را به آن اضافه کنید. جوجه را به همراه ادویه زعفرانی به مدت ۲ الی ۴ ساعت داخل یخچال استراحت دهید. برای تهیه جوجه کباب زعفرانی به سبک رستورانی، مواد را سیخ بزنید و روی ذغال کباب کنید و به همراه برنج و گوجه کبابی سرو کنید.
بهترین ادویه برای مزه دار کردن مرغ کدام ادویه است؟
2. ادویه جوجه کباب لبنانی:
جوجه کباب لبنانی نه تنها ادویه مخصوص به خود را دارد، بلکه شیوه درست کردن آن هم از جوجه کباب اصیل ایرانی متفاوت است. مواد اولیهای که برای تهیه ادویه جوجه کباب لبنانی نیاز دارید عبارتند از:
ادویههای لازم | |
پودر فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نمک | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نعنای خشک | ۱ قاشق چایخوری |
پودر پاپریکا | ۲ قاشق چایخوری |
در طرز تهیه سس مرینیت جوجه کباب با طعم لبنانی، اولین قدم آماده کردن ادویه آن است. برای تهیه ادویه جوجه کباب لبنانی ابتدا بایستی داخل یک ظرف مناسب فلفل سیاه، نمک، نعنا خشک و پودر پاپریکا را بریزید و به خوبی با هم ترکیب کنید. سپس بایستی مواد اولیه زیر را تهیه کنید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید:
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- ماست معمولی: ۴ قاشق غذاخوری
- آبلیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری
- سیر له شده: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری
تمامی مواد را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و به خوبی ترکیب کنید. سپس ادویه مخصوص جوجه لبنانی را به سس اضافه کنید و هم بزنید. تکههای ران، سینه یا فیله مرغ را داخل کاسه بریزید و به خوبی ماساژ دهید تا سس با مرغ ترکیب شود. سپس اجازه دهید مواد به مدت ۲ الی ۴ ساعت مرینیت شود.
در نهایت میتوانید جوجهها را روی ذغال کباب کنید و یا در تابه یا داخل فر، بپزید و نوش جان کنید.
با لیست بهترین ادویهها برای ماکارونی آشنا شوید.
3. ادویه جوجه کباب مکزیکی:
بهترین ترکیب ادویه برای جوجه کباب، ترکیب ادویه جوجه کباب مکزیکی است که برای تهیه آن، به ادویههای زیر نیاز دارید:
ادویههای لازم | |
نمک | ۱/۲ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۲ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۲ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ۲ قاشق چایخوری |
پودر پاپریکا | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر رزماری یا رزماری خشک | ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه جوجه کباب مکزیکی با ادویه مخصوص
قبل از تهیه کردن سس مرینیت جوجه کباب مکزیکی، ابتدا نیاز است تا بهترین ادویه جوجه کباب مکزیکی را آماده کنید. برای این کار داخل ظرفی مناسب، تمام ادویهها را با مقدار تعیین شده بریزید و به خوبی ترکیب کنید تا یکدست شود.
بعد از آماده کردن بهترین ادویه برای مزه دار کردن جوجه کباب، داخل یک کاسه بزرگ مواد زیر را بریزید و ترکیب کنید:
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- سس مایونز: ۲ قاشق غذاخوری
- ماست چکیده: ۲ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
- آب لیموترش تازه: ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع یا روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
تمامی مواد را با یک چنگال هم بزنید تا یکدست شوند. سپس چاشنی جوجه کباب مکزیکی را داخل کاسه بریزید و هم بزنید. در نهایت تکههای مرغ را به آن اضافه کنید و با استفاده از یک دستکش، مرغها را به سس آغشته کنید. اجازه دهید مواد بین ۲ الی ۴ ساعت استراحت کنند و بعد از آن، جوجه را داخل تابه، روی ذغال و یا داخل فر کبابی و نوش جان کنید.
به نظرت بهترین ادویه برای کباب کوبیده چیه؟ از اینجا بخونش!
4. ادویه جوجه کباب ترکی:
یکی دیگر از بهترین ادویههای جوجه کباب، ادویه جوجه ترکی است. ادویههایی که برای جوجه کباب ترکی به آنها نیاز دارید عبارتند از:
ادویههای لازم | |
پودر سیر | ۲ قاشق چایخوری |
پودر پیاز | ۲ قاشق چایخوری |
پودر پاپریکا | ۲ قاشق چایخوری |
پودر زیره | ۲ قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نمک | ۱/۲ قاشق چایخوری |
طرز تهیه جوجه کباب ترکی
برای تهیه جوجه کباب ترکی، علاوه بر ادویههای ذکر شده به مواد زیر نیاز دارید تا یک سس مرینیت خوشمزه آماده کنید:
- پیاز: ۲ عدد
- فلفل دلمهای: ۲ عدد
- آب لیمو تازه: ۲ قاشق غذاخوری
- ماست پرچرب: ۴ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع یا روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
برای تهیه سس مرینیت، پیاز و فلفل دلمه را خرد کنید و در ظرف دیگری، ماست، آبلیمو، روغن و رب گوجه را ترکیب کنید. پیاز و فلفل دلمه را روی سس بریزید و ترکیب کنید. ادویه مخصوص جوجه کباب ترکی را نیز در یک ظرف جداگانه حسابی هم بزنید تا یکدست شوند. در نهایت ادویه را نیز داخل ظرف سس مرینیت بریزید و تکههای جوجه را به آن اضافه کنید. اجازه دهید مواد به مدت ۲ الی ۳ ساعت استراحت کنید و سپس آن را کبابی کنید.
5. ادویه مخصوص جوجه کباب ایتالیایی:
قدمت این چاشنی جوجه کباب، به چند قرن پیش برمیگردد. این چاشنی عطر و عطم متفاوتی داشته و مزه خاصی به جوجه کباب میدهد. مواد اصلی ادویه جوجه کباب ایتالیایی شامل ادویه و چاشنیهای زیر است:
ادویههای لازم | |
پونه خشک | ۵ قاشق چایخوری |
پودر آویشن | ۴ قاشق غذاخوری |
ریحان خشک | ۴ قاشق غذاخوری |
پودر سیر | ۳ قاشق سوپخوری |
پودر پیاز | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر رزماری یا رزماری خشک | ۳ قاشق چایخوری |
اگر دوست دارید جوجه کباب ایتالیایی شما رنگ و لعاب متفاوتی بگیرد، میتوانید ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را به سس مرینیت آن اضافه کنید.
6. ادویه جوجه کباب قرمز:
پایه اصلی ادویه جوجه کباب قرمز مانند ادویه مخصوص جوجه کباب ترکی و یا جوجه لبنانی، پودر پاپریکاست. سایر ادویههای مناسب جوجه کباب قرمز عبارتند از:
ادویههای لازم | |
نمک | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر پاپریکا | ۲ قاشق چایخوری |
پورد فلفل قرمز یا چیلی | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر آویشن | ۱ قاشق چایخوری |
برای تهیه جوجه کباب قرمز، بایستی ابتدا تمام ادویهها را داخل ظرف مناسبی بریزید و تا حد یکدست شدن ترکیب کنید. سپس برای تهیه سس مرینیت نیاز دارید به:
- روغن مایع یا روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- سیر له شده: ۱/۲ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد
تمام مواد را داخل ظرفی مناسب بریزید و ترکیب کنید. سپس ادویه و بعد از آن جوجهها را داخل کاسه بریزید و تا جایی هم بزنید که مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
طرز تهیه جوجه کباب با ادویه آماده
ادویه آماده جوجه کباب نیمی از مسیر تهیه جوجه کباب را برایتان آسانتر میکند. شما برای تهیه جوجه کباب با ادویه آماده، بهتر است جوجهها را داخل ظرفی مناسب بریزید. سپس روی آن فلفل دلمه، پیاز خر شده، آبلیمو تازه و روغن مایع بریزید. سپس 1 قاشق غذاخوری از ادویه آماده جوجه کباب را به آن اضافه کنید و به خوبی ترکیب کنید.
با ادویه آماده جوجه کباب گلها، زود مرغهاتو مزهدار کن!
چند نکته طلایی!
ادویه جوجه کباب تنها عامل خوشمزه و لذیذ شدن این غذا نیست. بلکه بهتر است تا نکات دیگری را هم رعایت کنید تا یک جوجه کباب خوشمزه داشته باشید:
- برای نرم شدن جوجه کباب، مقدار کمی آبلیموی ترش و تازه را به آن اضافه کنید.
- برای داشتن جوجه کبابی ترد و مزه دار، آن را به مدت ۲۴ ساعت داخل مواد مزه دار کنید.
- آبلیمو را در آخرین ساعات مزهدار شدن جوجه به ترکیب اضافه کنید تا مرغها سفت نشوند.
- فلفل دلمه و پیاز بوی زهم مرغ را گرفته و اگر از آن استفاده نکنید، مزه زهم مرغ از بین نخواهد رفت.
- برای سیخ کشیدن جوجهها، تکههای استخوان دار، ران، بال و سینه را جدا جدا سیخ بزنید؛ چرا که مدت پخت هر یک متفاوت از دیگری است.
- راه دیگر لذیذ کردن جوجه علاوه بر بهترین ادویه برای جوجه کباب، برس کردن مقداری کره آب شده روی جوجهها آن هم در انتهای پخت است.