قرمه سبزی یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانیان است که برای پخت آن باید فوت کوزه گری را دانست و از ترکیب ادویه های خوش عطر و طعم، با دقت و به میزان کافی استفاده کرد تا طعمی بی نظیر و عالی به غذا بدهد. اما بهترین ادویه برای عطر و طعم خورش قرمه سبزی چیست؟ اگر میخواهید قرمه سبزی مجلسی و بی نظیری را درست کنید، در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کامل چاشنی های مناسب قرمه سبزی را به شما معرفی کنیم.
جدول ترکیبات چاشنی و ادویه مخصوص قورمه سبزی
خورش قورمه سبزی در نقاط مختلف ایران به روش های متفاوتی پخته میشود و افراد از ادویه های متفاوتی برای طعم دار کردن این غذای لذیذ استفاده میکنند. با این حال میزان شوری، ترشی، شیرینی و تلخیه قورمه سبزی با کم یا زیاد کردن ترکیبات ادویه قابل تنظیم است. به طور کلی ادویه هایی که در قورمه سبزی مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از:
چاشنی و ادویههای مخصوص ترشی بادمجان | |
هل | ۱/۲ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر رازیانه | ۱ قاشق غذاخوری |
تره خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر غوره | ۲ قاشق غذاخوری |
گشنیز خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر گل محمدی | ۲ قاشق غذاخوری |
شنبلیله خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
جعفری خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
اسفناج خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه یا فلفل قرمز | ۱ قاشق غذاخوری |
همچنین برای خوشمزه کردن خورش، میتوانید از ادویه مخصوص قورمه سبزی گلها هم استفاده کنید. این چاشنی از شنبلیله، مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، تره، زیره سبز تشکیل شده و میتواند طعمی عالی به غذای شما دهد.
بهترین طعم دهندههای قورمه سبزی
در اینجا قصد داریم شما را با چند ادویه خوش عطر که طعم فوق العاده ای به قورمه سبزی میدهد آشنا کنیم:
زردچوبه
به طور کلی زردچوبه یکی از محبوب ترین ادویه ها در بین ایرانیان است و اگر دقت کرده باشید بسیاری از ما در زمان پخت غذا از این ادویه شگفت انگیز استفاده میکنیم. زردچوبه از خواص بی نظیری برخوردار است؛ یعنی آنتی اکسیدان، ضد التهاب و ضد باکتریایی بوده و میتواند تاثیرات مثبتی را بر پوست، گوارش، سیستم ایمنی بدن و عملکرد قلب به همراه داشته باشد.
پودر زردچوبه که جزء یکی از بهترین طعمدهندهها برای قورمه سبزی به حساب میآید، در همان مراحل اولیه پخت قورمه سبزی، با پیاز و گوشت تفت داده میشود.
همچنین بخوانید: پودر زردچوبه چه خواص و مضراتی برای سلامتی دارد؟
فلفل سیاه
پودر فلفل سیاه یکی دیگر از ادویه های پرکاربردی است که بسیاری از افراد، خصوصا کسانی که در جنوب کشور زندگی میکنند، از آن برای عطر و طعم دادن در غذاهایشان استفاده میکنند. فلفل سیاه حاوی مقادیر بالایی از:
- فیبر
- آهن
- منگنز
- منیزیم
- فسفر
- کلسیم
- ویتامین K
- ویتامین A
- روغنی به نام پیپرین
است.
بهترین زمان برای اضافه کردن فلفل سیاه معمولا در زمانی است که مواد اصلی مانند سبزیجات و گوشت به اندازه کافی پخته شده باشند. این کار معمولاً در آخرین مراحل پخت قورمه سبزی انجام میشود تا فلفل سیاه طعم و اثرات گرمی خود را حفظ کند و به بهترین شکل به غذا افزوده شود.
با خواص شگفت انگیز فلفل سیاه آشنا شوید.
ادویه کاری
ادویه کاری که با نام ادویه هفت رنگ نیز معرفی میشود، از دیگر چاشنی های قورمه سبزی است که طعم فوق العاده و خوشمزه ای به آن میدهد. ادویه کاری در قورمه سبزی بسیار پرکاربرد است و از ترکیبات آن میتوان به میخک، دارچین، فلفل قرمز، فلفل سیاه، زیره و هل اشاره کرد. طبع این ادویه گرم است و میتواند طعم خوشایندی به خورش قورمه سبزی بدهد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بهترین ادویه برای برنج
برای آنکه بتوانید از خواص درمانی ادویه کاری و همچنین عطر و طعم دلپذیر آن در قورمه سبزی بهرهمند شوید، میتوانید این ادویه را همزمان با تفت دادن گوشت و پیاز، به قابلمه اضافه کنید و اندکی بعد لوبیا و سبزی را به محتویات داخل قابلمه بیافزایید.
پودر تخم گشنیز
پودر تخم گشنیز یک ادویه معطر و خوش طعم است که به غذاهای مختلف، از جمله قورمه سبزی، طعم و رایحه ویژهای میبخشد؛ البته به شرطی که تازه باشد! پودر تخم گشنیز از خواص درمانی متعددی برخوردار است که میتوان به هضم بهتر غذا، برطرف کردن نفخ شکم، کنترل هضم چربی و کاهش کلسترول خون اشاره کرد.
صنایع غذایی گلها این امکان را برای شما عزیزان فراهم کرده تا با استفاده از ادویه های تازه و با کیفیت بالا، به قرمه سبزی مجلسی خود عطر و مزه ویژه ای هدیه دهید و از غذای لذیذ خود نهایت لذت را ببرید.
پودر غوره
پودر غوره در قورمه سبزی معمولاً در ۲۰ دقیقه پایانی پخت اضافه میشود. در این زمان، خورش تقریباً آماده است و فقط باید طعم آن را تکمیل کنیم. پودر غوره میتواند به خورش ترشی خاصی بدهد.
البته، برخی از افراد ترجیح میدهند پودر غوره را زودتر اضافه کنند. این کار باعث میشود که طعم ترشی پودر غوره بیشتر در خورش پخش شود. در غیر این صورت، میتوانید گرد غوره را در ۱۰ دقیقه پایانی پخت اضافه کنید. همچنین اگر از غوره تازه استفاده میکنید، میتوانید آن را در همان ابتدا همراه با سبزیجات اضافه کنید. در این شرایط، غوره به طور کامل پخته میشود و طعم ترشی ملایم تری به خورش قورمه سبزی شما میدهد.
با رعایت این نکات قورمه سبزی خوشمزه درست کن!
اگر میخواهید دست پخت شما زبان زد همه باشد، بهتر است در پخت و پز خورش قورمه سبزی نکات زیر را رعایت کنید:
- کم یا زیاد سرخ کردن سبزی قرمه میتواند در رنگ غدا تاثیر داشته باشد و سبب تیره شدن یا روشن شدن آن شود. به طور کلی قرمه سبزی های مجلسی رنگ تیره تری دارند و طعم آنها گرم تر و خوشمزه تر است. البته بسیاری از افراد هم بر این عقیده استوار هستند که کمتر سرخ کردن سبزی قرمه و افزودن ادویه بیشتر، باعث حفظ ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن میشود.
- نکته دیگر استفاده از گوشت در قورمه سبزی است. بهتر است در این غذا از تکه های گوشت گوسفندی چرب و درشت استفاده کنید تا غذا لذیذتر شود.
- توصیه میشود در حین تفت دادن گوشت از سایر ادویه ها استفاده کنید و به آن نمک نزنید.
بیشتر بخوانید: چطور قیمه مجلسی با گوشت خورشتی درست کنیم؟
خلاصه کلام
اگر به دنبال ترکیبات بهترین ادویه برای طعم دادن به قورمه سبزی هستید و میخواهید یک خورش به سبک رستورانها، با ادویههای خوش عطر و بو درست کنید، استفاده از نمک و فلفل سیاه، پودر غوره و پودر گل محمدی و … را به شما پیشنهاد میدهیم.
البته که بهترین طعم دهنده قورمه سبزی فقط محدود به این چاشنیها نیست و میتوانید با خلاقیت به خرج دادن و استفاده از پودر سیر یا پودر پیاز، یک غذای خوشمزه و مجلسی برای خود بپزید.