معرفی بهترین ادویه برای قرمه سبزی

نویسنده: تیم تحریریه گلها

اسفند 7, 1402

بدون پاسخ

بهترین ادویه ها برای قورمه سبزی

قرمه سبزی یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانیان است که برای پخت آن باید فوت کوزه گری را دانست و از ترکیب ادویه های خوش عطر و طعم، با دقت و به میزان کافی استفاده کرد تا طعمی بی نظیر و عالی به غذا بدهد. اما بهترین ادویه برای عطر و طعم خورش قرمه سبزی چیست؟ اگر می‌خواهید قرمه سبزی مجلسی و بی نظیری را درست کنید، در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کامل چاشنی های مناسب قرمه سبزی را به شما معرفی کنیم:

بهترین طعم دهنده های خورش قورمه سبزی

در اینجا قصد داریم شما را با چند ادویه خوش عطر که طعم فوق العاده ای به قورمه سبزی می‌دهد آشنا کنیم:

زردچوبه

زردچوبه

به طور کلی زردچوبه یکی از محبوب ترین ادویه ها در بین ایرانیان است و اگر دقت کرده باشید بسیاری از ما در زمان پخت غذا از این ادویه شگفت انگیز استفاده می‌کنیم. زردچوبه از خواص بی نظیری برخوردار است؛ یعنی آنتی اکسیدان، ضد التهاب و ضد باکتریایی بوده و می‌تواند تاثیرات مثبتی را بر پوست، گوارش، سیستم ایمنی بدن و عملکرد قلب به همراه داشته باشد.
زردچوبه که جزء بهترین ادویه‌جات قورمه سبزی به حساب می‌آید، در همان مراحل اولیه پخت قورمه سبزی، با پیاز و گوشت تفت داده می‌شود.

فلفل سیاه

فلفل سیاه

فلفل سیاه یکی دیگر از ادویه های پرکاربردی است که بسیاری از افراد، خصوصا کسانی که در جنوب کشور زندگی می‌کنند از آن برای عطر و طعم دادن در غذاهایشان استفاده می‌کنند. فلفل سیاه حاوی مقادیر بالایی از منیزیم، فسفر، کلسیم، منگنز، آهن، فیبر، ویتامین K، ویتامین A و روغنی به نام پیپرین است.
بهترین زمان برای اضافه کردن فلفل سیاه معمولا در زمانی است که مواد اصلی مانند سبزیجات و گوشت به اندازه کافی پخته شده‌ باشند. این کار معمولاً در آخرین مراحل پخت قورمه سبزی انجام می‌شود تا فلفل سیاه طعم و اثرات گرمی خود را حفظ کند و به بهترین شکل به غذا افزوده شود.

ادویه کاری

ادویه کاری

ادویه کاری که با نام ادویه هفت رنگ نیز معرفی می‌شود، از دیگر چاشنی های قورمه سبزی است که طعم فوق العاده و خوشمزه ای به آن می‌دهد. ادویه کاری در قورمه سبزی بسیار پرکاربرد است و از ترکیبات آن میتوان به میخک، دارچین، فلفل قرمز، فلفل سیاه، زیره و هل اشاره کرد. طبع این ادویه گرم است و می‌تواند طعم خوشایندی به خورش قورمه سبزی بدهد.
برای آنکه بتوانید از خواص درمانی ادویه کاری و همچنین عطر و طعم دلپذیر آن در قورمه سبزی بهره‌مند شوید، می‌توانید این ادویه را همزمان با تفت دادن گوشت و پیاز، به قابلمه اضافه کنید و اندکی بعد لوبیا و سبزی را به محتویات داخل قابلمه بی‌افزایید.

پودر تخم گشنیز

پودر تخم گشنیز

پودر تخم گشنیز یک ادویه معطر و خوش طعم است که به غذاهای مختلف، از جمله قورمه سبزی، طعم و رایحه ویژه‌ای می‌بخشد؛ البته به شرطی که تازه باشد! پودر تخم گشنیز از خواص درمانی متعددی برخوردار است که می‌توان به هضم بهتر غذا، برطرف کردن نفخ شکم، کنترل هضم چربی و کاهش کلسترول خون اشاره کرد.

صنایع غذایی گلها این امکان را برای شما عزیزان فراهم کرده تا با استفاده از ادویه های تازه و با کیفیت بالا، به قرمه سبزی مجلسی خود عطر و مزه ویژه ای هدیه دهید و از غذای لذیذ خود نهایت لذت را ببرید.

پودر غوره

پودر غوره

پودر غوره در قورمه سبزی معمولاً در ۲۰ دقیقه پایانی پخت اضافه می‌شود. در این زمان، خورش تقریباً آماده است و فقط باید طعم آن را تکمیل کنیم.  پودر غوره می‌تواند به خورش ترشی خاصی بدهد.

البته، برخی از افراد ترجیح می‌دهند پودر غوره را زودتر اضافه کنند.  این کار باعث می‌شود که طعم ترشی پودر غوره بیشتر در خورش پخش شود.  در غیر این صورت، می‌توانید پودر غوره را در ۱۰ دقیقه پایانی پخت اضافه کنید.

همچنین اگر از غوره تازه استفاده می‌کنید، می‌توانید آن را در همان ابتدا همراه با سبزیجات اضافه کنید.  در این شرایط، غوره به طور کامل پخته می‌شود و طعم ترشی ملایم تری به خورش قورمه سبزی شما می‌دهد.

میزان ترکیب ادویه ای که در قرمه سبزی استفاده می‌شود

خورش قورمه سبزی در نقاط مختلف ایران به روش های متفاوتی پخته می‌شود و افراد از ادویه های متفاوتی برای طعم دار کردن این غذای لذیذ استفاده می‌کنند. با این حال میزان شوری، ترشی، شیرینی و تلخیه قورمه سبزی با کم یا زیاد کردن ترکیبات ادویه قابل تنظیم است. به طور کلی ادویه هایی که در قورمه سبزی مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از:

  • هل (نصف قاشق چای خوری)
  • زردچوبه (1 قاشق غذاخوری)
  • پودر رازیانه (1 قاشق غذاخوری)
  • تره خشک (2 قاشق غذاخوری)
  • پودر غوره (2 قاشق غذاخوری)
  • گشنیز خشک (2 قاشق غذاخوری)
  • پودر گل محمدی (2 قاشق غذاخوری)
  • شنبلیله خشک (2 قاشق غذاخوری)
  • جعفری خشک (2 قاشق غذاخوری)
  • اسفناج خشک (2 قاشق غذاخوری)
  • فلفل سیاه یا فلفل قرمز (1 قاشق غذاخوری)

همچنین برای خوشمزه کردن خورش، می‌توانید از ادویه مخصوص قورمه سبزی گلها هم استفاده کنید. این چاشنی از ترکیبات شنبلیله، مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، تره، زیره سبز تشکیل شده و می‌تواند طعمی عالی به غذای شما دهد.

با رعایت این نکات قورمه سبزی خوشمزه درست کن!

اگر می‌خواهید دست پخت شما زبان زد همه باشد، بهتر است در پخت و پز خورش قورمه سبزی نکات زیر را رعایت کنید:

  • کم یا زیاد سرخ کردن سبزی قرمه می‌تواند در رنگ غدا تاثیر داشته باشد و سبب تیره شدن یا روشن شدن آن شود. به طور کلی قرمه سبزی های مجلسی رنگ تیره تری دارند و طعم آنها گرم تر و خوشمزه تر است. البته بسیاری از افراد هم بر این عقیده استوار هستند که کمتر سرخ کردن سبزی قرمه و افزودن ادویه بیشتر، باعث حفظ ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن می‌شود.
  • نکته دیگر استفاده از گوشت در قورمه سبزی است. بهتر است در این غذا از تکه های گوشت گوسفندی چرب و درشت استفاده کنید تا غذا لذیذتر شود.
  • توصیه می‌شود در حین تفت دادن گوشت از سایر ادویه ها استفاده کنید و به آن نمک نزنید.

سوالات متداول

شما می‌توانید برای خوش طعم کردن قرمه سبزی و برای اینکه قرمه سبزی طعم ترش تری به خود بگیرد از رب انار، رب آلوچه یا رب نارنج استفاده کنید.
معمولا ایرانیان از سبزی های معطری از جمله  جعفری، گشنیز، شنبلیله، اسفناج و تره به عنوان سبزی قورمه استفاده می‌کنند.
شما می‌توانید از ادویه مخصوص قرمه سبزی گلها برای خوش طعم کردن قورمه سبزی استفاده کنید. علاوه بر اون استفاده از نمک، فلفل، زردچوبه، پودر تخم گشنیز، پودر غوره، پودر گل محمدی و استفاده از رب انار طعمی فوق العاده به غذای شما می‌دهد.
استفاده از جوز هندی برای طعم دار کردن قرمه سبزی بستگی به ذائقه ما دارد اما به طور کلی این ادویه می‌تواند غذا را لذیذ تر کند.
ادویه قرمه سبزی را 15 الی 20 دقیقه مانده به پخت کامل غذا اضافه کنید.

مقالات مرتبط

دستور پخت کیک ردولوت

دستور پخت کیک ردولوت

  کیک ردولوت که به کیک مخمل قرمز نیز معروف است، یکی از خوشمزه‌ترزین دسرهایی است که اغلب به دلیل

طرز تهیه سالاد سزار

سالاد سزار یکی از محبوب‌ترین وعده‌های غذایی سبک و خوشمزه در رستوران‌های ایتالیایی است که در یک ظرف بزرگ حاوی

دستور پخت نان سیر

دستور پخت نان سیر

نان سیر یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین نان های ایتالیایی است که مردم به عنوان پیش غذا از

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من