دستور پخت, غذای اصلی

دستور پخت قیمه مجلسی

دستور پخت قیمه

خورش قیمه مجلسی با سیب زمینی سرخ کرده یا بادمجان، یک وعده غذایی اصیل و مجلسی برای اکثر مهمانی‏ ها و مراسمات مهم ایرانی‎‏هاست. قیمه عطر و طعمی بی‎ نظیر داشته و طرز تهیه بسیار آسانی دارد. خورش قیمه مجلسی که برای هر سلیقه و ذائقه‏ های مناسب بوده و اغلب افراد آن را دوست دارند، دستور پخت آسانی دارد که با رعایت چند نکته طلایی، حسابی جا افتاده و به یک وعده غذایی خوشمزه و پرطرفدار تبدیل می‏شود.

اگر شما هم به دنبال دستور پخت یک قیمه مجلسی، خوشمزه و رستورانی هستید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا مراحل پخت این غذا را به شما معرفی کنیم.

مواد لازم برای پخت قیمه مجلسی و رستورانی

مواد لازم
گوشت قیمه ۴۰۰ گرم
لپه ۲۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
سیب زمینی ۱ یا ۲ عدد بزرگ
سیر ۲ حبه
برنج سفید ۴ پیمانه
لیمو عمانی ۵ عدد
روغن مایع به مقدار لازم
کره آب شده ۲/۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۴ قاشق غذاخوری
زعفران دم کشیده ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه هر کدام ۱ قاشق چایخوری
گلاب ۲/۱ قاشق غذاخوری
پودر هل ۳/۱ قاشق غذاخوری
چوب دارچین ۱ عدد
خلال پسته و بادام برای تزئین به مقدار لازم

دستور پخت مرحله به مرحله خورش قیمه مجلسی

قبل از شروع به پخت خورش قیمه رستورانی، ابتدا تمامی مواد لازم را تهیه کنید و آماده داشته باشید. سپس مطابق با مراحل زیر پیش بروید و تمامی نکات را به دقت رعایت کنید:

  1. لپه ‏ها و لیمو عمانی را خیس کنید

قبل از شروع هر چیزی، ابتدا لپه ها را پاک کنید تا سنگ نداشته باشد. سپس داخل یک ظرف بریزید و به مدت ۲ ساعت داخل آب سرد خیس کنید و آب آن را هر ۴۰ دقیقه عوض کنید. همچنین لیمو عمانی ها را هم داخل یک کاسه آب ولرم بریزید و اجازه دهید تا خیس بخورد.

  1. آماده سازی گوشت

برای آنکه بوی زهم گوشت گرفته شود، داخل یک قابلمه ۴ لیوان آب بریزید و روی حرارت بالا قرار دهید. بعد از آنکه آب به جوش آمد گوشت ‏ها را اضافه کنید و اجازه دهید تا ۲ دقیقه داخل آب بجوشد. بعد از ۲ دقیقه کف روی آب را بردارید و گوشت را آبکش کنید.

  1. تفت دادن گوشت

یکی از پیازها را بشویید و پوست بگیرید و سپس خلالی و ریز خرد کنید. یک قابلمه را بردارید و روی شعله متوسط گاز قرار دهید. داخل آن کمی روغن بریزید و بعد از داغ شدن، پیازها را اضافه کرده و سرخ کنید. در همین حین سیر را رنده کنید و داخل قابلمه بریزید. بعد از تغییر رنگ پیاز و سیر، گوشت آبکش شده را داخل قابلمه بریزید.

  1. اضافه کردن ادویه ‏جات به گوشت

بعد از آنکه گوشت کمی تغییر رنگ داد و سفید شد، به مقدار دلخواه فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سرخ کردن گوشت را تا جایی ادامه دهید که رنگ گوشت تیره شود و کاملاً سرخ شود.

  1. اضافه کردن لپه

بعد از آنکه گوشت کاملاً تغییر رنگ داد، لپه ها را آبکش کنید و داخل قابلمه بریزید. سپس کمی تفت دهید تا رنگ لپه هم کمی طلایی شود. در این مرحله رب گوجه فرنگی را به ترکیب اضافه کنید و با گوشت و لپه آن را ترکیب کنید. در نهایت پودر هل، چوب دارچین و گلاب را داخل قابلمه بریزید و لیمو عمانی‎ های آبکش شده را نیز به آن اضافه کنید.

بعد از ترکیب شدن تمامی مواد، ۳ تا ۴ لیوان آب ولرم یا جوشیده را داخل قابلمه بریزید و هم بزنید و اجازه دهید تا به مدت ۱ الی ۲ ساعت تمامی مواد بپزد.

  1. سرخ کردن سیب زمینی

در همین حین که خورش قیمه در حال پخت و جا افتادن است، سیب زمینی‎ ها را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید. سپس یک ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و داخل آن روغن بریزید. بعد از داغ شدن روغن، سیب زمینی ها را داخل تابه بریزید و سرخ کنید.

  1. پخت و آبکش کردن برنج

برنج سفید را پاک کنید و بشویید. سپس اجازه دهید تا به همراه نمک، داخل آب خیس بخورد. در همین حین یک قابلمه بردارید و داخل آن آب بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت متوسط بجوشد. بعد از جوشیدن آب برنج را آبکش کنید و داخل قابلمه در حال جوشیدن بریزید. مقداری نمک و روغن هم داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا ۵ الی ۶ دقیقه بجوشد.

آبکش کردن برنج

بعد از آنکه برنج کمی نرم شد، آن را آبکش کنید. اما اجازه ندهید که برنج نرم شود. به عبارتی زمانی باید آن را آبکش کنید که برنج مقداری زنده باشد.

  1. دم دادن برنج

یک قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و کف آن را چرب کنید. سپس برنج آبکش شده را داخل آن بریزید. در قابلمه را با پارچه دمکنی بپوشانید و روی قابلمه بگذارید. بعد از ۳۰ الی ۴۵ دقیقه برنج دم کشیده و آماده سرو می‏ باشد.

  1. سرو کردن خورش قیمه

خورش قیمه مجلسی شما بعد از گذشت ۱ الی ۲ ساعت به خوبی جا افتاده و آماده سرو می‏باشد. یک کاسه یا ظرف خورشتی بردارید و قیمه را داخل آن سرو کنید. برای تزئین می‏توانید از سیب زمینی سرخ کرده روی قیمه استفاده کنید.

  • سرو پلو

قبل از سرو پلو روی آن چند تکه کره قرار دهید تا آب شود و به خورد برنج برود. سپس پلوی دم کشیده را داخل دیس بکشید و روی آن را پلو زعفرانی تزئین کنید. خورش قیمه مجلسی و رستورانی سرو شده را به همراه سالاد شیرازی، ماست یا سبزی خوردن تازه و دوغ محلی نوش جان کنید!

طرز تهیه خورش قیمه مجلسی با مرغ

برای پخت خورش قیمه مجلسی با مرغ، به جای گوشت از مرغ استفاده کنید. اگر خورش قیمه با مرغ پخته شود مدت زمان کمتری برای آماده شدن نیاز خواهد داشت.

۶ نکته طلایی برای جا افتادن خورش قیمه مجلسی

اگر می‏خواهید خورش قیمه مجلسی و خوشمزه شما جا بیفتد، بهتر است تا نکات زیر را با دقت فراوان در طول پخت رعایت کنید:

  1. برای پخت خورش قیمه با گوشت از گوشت خورشتی گوسفندی تازه و یخ نزده استفاده کنید.
  2. برای لعاب و عطر و طعم بهتر قیمه، می‏توانید از ۲ قاشق غذاخوری عصاره قلم گاو استفاده کنید.
  3. می‏توانید به جای استفاده از لیمو عمانی، از پودر لیمو عمانی استفاده کنید تا مزه و عطر خورش بهتر شود.

  1. برای عطر و طعم بهتر خورش، اضافه کردن مقداری پودر گل محمدی به خورشت انتخاب خوبی خواهد بود.
  2. اگر می‎خواهید خورش قیمه مجلسی شما عطر بهتری داشته باشد، به مقدار ۲/۱ قاشق چایخوری پودر زیره سبز را به خورض اضافه کنید.
  3. اگر می‏خواهید خورش بهتر جا بیفتد، به جای خیس کردن لپه، آن را به مدت ۴۰ دقیقه بپزید و سپس لپخه پخته شده را به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *