طرز تهیه پیده ترکی با گوشت و مرغ

نویسنده: تیم تحریریه گلها

مهر 28, 1403

بدون پاسخ

طرز تهیه پیده ترکی با گوشت و مرغ

آیا تا به حال طعم نان تازه پخته شده با رویه‌ای طلایی و پر از گوشت آبدار و مرغ ترد را تجربه کرده‌اید؟ اگر نکردید باید به شما بگوییم که عمرتان را به باد دادید! پیده ترکی، یکی از محبوب‌ترین غذاهای ترکیه که در تنورهای داغ پخته شده و با انواع مختلفی از مخلفات مانند مرغ یا گوشت پر می‌شود. از پیده‌ با گوشت چرخ‌کرده تند و تیز گرفته تا پیده‌ مرغ آبدار با سبزیجات تازه، تنوع این ساندویچ ترکی به قدری است که هر سلیقه و ذائقه‌ای را راضی نگه می‌دارد.

در ادامه طرز تهیه پیده ساده با گوشت و مرغی را به شما معرفی می‌کنیم تا بتوانید آن را در خانه درست کرده و نوش جان کنید.

مواد لازم برای پخت خمیر پیده

مواد لازم خمیر پیده برای ۴ تا ۶ نفر
خمیر مایه خشک ۱ قاشق غذاخوری
شیر ولرم ۱ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
روغن مایع ۱/۲ لیوان
آرد ۴ لیوان

برای اینکه بتوانید پیده ترکی با گوشت را به صورت کاملا سنتی و اصیل آماده کنید لازم است تا با توجه به نکات زیر، ابتدا با آرد سفید نول، خمیر پیده را آماده کنید.

  1. خمیر مایه خشک را به همراه ۱ لیوان شیر ولرم، در یک ظرف گرد نسبتاً بزرگ بریزید و با چنگال هم بزنید.

  1. ۱/۲ لیوان روغن مایع را به همراه تخم مرغ و نمک به مواد اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط کنید.
  2. ۴ لیوان آرد را طی ۴ تا ۶ مرحله به مواد اضافه کنید و طوری ترکیب کنید که گلوله گلوله نشود.
  3. زمانی که آرد تمام شد، دستان خورد را بشویید و با خمیر را با دست برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز دهید.
  4. بعد از نرم و یکدست شدن خمیر، روی ظرف را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید ۱ ساعت استراحت کند.

مواد لازم برای تهیه مخلفات پیده ترکی با گوشت

مواد لازم مایه گوشت و قارچ پیده برای ۴ تا ۶ نفر
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۱ عدد
جعفری یا ریحان ۱ قاشق غذاخوری
سیر رنده شده ۲ تا ۳ حبه
فلفل سبز یا فلفل دلمه ای ۱ عدد
رب گوجه فرنگی رقیق شده با آب ۳ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل قرمز ۱ قاشق چای‌خوری
پودر پاپریکا ۱ قاشق چای‌خوری
نمک ۱ قاشق چای‌خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
تخم گشنیز ۱ قاشق چای‌خوری
پنیر پیتزا به میزان لازم

طرز تهیه پیده گوشت با فر

1. خرد کردن پیازها

در این حین، پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و آن را درون تابه روغنی بریزید و تا زمانی تفت دهید که سبک و طلایی شوند.

2. تفت دادن گوشت چرخ کرده

حالا گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و آن را به همراه نمک، تخم گشنیز، فلفل قرمز، فلفل سیاه و زردچوبه تفت دهید تا کاملاً بپزد. زمانی که رنگ گوشت شما به رنگ قهوه ای درآمد، آن را از روی شعله بردارید.

3. اضافه کردن سیر، گوجه فرنگی و سبزیجات

سیر را به همراه پاپریکا، گوجه فرنگی، جعفری و ریحان تازه را داخل گوشت بریزید و هم بزنید.

4. تفت دادن رب گوجه فرنگی

وسط تابه را خالی کنید و رب را داخل تابه بریزید. سپس برای ۱ تا ۲ دقیقه تفت دهید و بعد از آن تمام مواد تابه را با هم مخلوط کنید.

بیشتر بخوانید: چطور بورک گوشت درست کنیم؟

5. اضافه کردن آب به مخلفات

نصف فنجان آب را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. سپس مخلفات را روی حرارت متوسط بگذارید تا آب آن کامل خشک شود.

6. ورز دادن خمیر

چانه کردن خمیر پیده ترکی

بعد از گذشت ۱ ساعت و نیم، به سراغ خمیر بروید و آن را به تکه های مساوی و کوچک تری تقسیم کنید. هر تکه را به خوبی ورز دهید و با وردنه آن را روی سطح کار صاف کنید.

برای اینکه خمیر شما به وردنه نچسبد میتوانید مقداری آرد بر روی سطح خمیر بپاشید و مجددا برای صاف کردن سطح خمیر خود از وردنه استفاده کنید.

7. پهن و اضافه کردن مایه گوشت به خمیر پیده

اضافه کردن مایه گوشت و پنیر پیتزا به پیده

بعد از اینکه به خوبی سطح خمیر را صاف و پهن کردید، مواد را داخل آن بریزید.

برای مزه بهتر، مقدار پنیر پیتزا را زیر مایه گوشت بریزید و سپس مایه را روی آن پخش کنید.

8. پیچیدن پیده

اطراف خمیر پیده را بگیرید و روی مواد بیاورید. سپس گوشه‌های بالایی آن را طبق تصویر زیر بپیچانید و داخل داخل سینی فر قرار دهید.

پیچیدن خمیر پیده به روش ترکی

9. آغشته کردن پیده به تخم مرغ

یک عدد زرده تخم مرغ را با ۴ قاشق غذاخوری شیر در یک ظرف مخلوط کنید و با قلمو، روی سطح خمیر پیده بزنید. برای مزه بهتر، مقدار کنجد، سیاه دانه یا پنیر پیتزا نیز روی آن‌ها بریزید.

10. پخت پیده

ظرف حاوی پیده‌ها را داخل فر از پیش گرم شده قرار دهید و آن را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد در فر قرار دهید. برای تزیین و سرو پیده، مقداری جعفری خرد شده بر روی آن بریزید و نوش جان کنید!

طرز تهیه پیده مرغ با قارچ

مراحل تهیه پیده مرغ ترکی همانند پیده گوشت است؛ با این تفاوت که در اینجا به جای استفاده از گوشت چرخ کرده، فیله مرغ ریش ریش شده، به کار می‌رود. مراحل تهیه پیده مرغ عبارتند از:

  1. آماده کردن خمیر
  2. آماده کردن مایه مرغ و قارچ و سبزیجات
  3. پهن کردن خمیر
  4. ریختن مواد روی خمیر
  5. پیچیدن پیده و قرار دادن داخل سینی فر
  6. آغشته کردن پیده به مخلوط زرده تخم مرغ و شیر
  7. ریختن کنجد، سیاه دانه یا پنیر پیتزا روی خمیرها
  8. پختن پیده داخل فر ۲۰۰ درجه سانتی‌گرادی برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه

طرز تهیه پیده گیاهی با اسفناج

برای تهیه پیده اسفناج لازم است تا مواد اولیه زیر را تهیه کنید:

  • اسفناج نیم کیلو
  • پیاز ۱ عدد متوسط
  • سیر رنده شده ۲ حبه
  • پنیر پیتزا به میزان لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • پنیر خامه ای یا پنیر فتا ۱۰۰ گرم

همچنین بخوانید: فرهنگ و آداب غذایی ترکیه

طرز تهیه این ساندویچ اسفناج به روش ترکی به شرح زیر است:

  1. آماده کردن خمیر با آرد، تخم مرغ، خمیر مایه خشک و نمک
  2. شستن، خرد کردن و پختن اسفناج با آب در قابلمه
  3. تفت دادن اسفناج پخته شده با سیر و روغن
  4. اضافه کردن پنیر خامه‌ای به مواد
  5. چانه کردن خمیر و پهن کردن روی سطح کار
  6. ریختن مایه اسفناج روی خمیر
  7. پیچیدن پیده
  8. قرار دادن سینی پیده داخل فر
  9. پخت پیده برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد

چند نکته مهم!

  • برای مزه بهتر مایه پیده می‌توانید از پودر سیر یا پودر آویشن نیز استفاده کنید.
  • برای براق شدن پیده‌ها، بعد از پخت مقداری روغن زیتون فرابکر روی آن بمالید.
  • سینی پیده‌ها را حتماً چرب کنید و در صورت نیاز کف آن کاغذ روغنی پهن کنید.
  • برای آنکه حین پهن کردن خمیر وردنه به آن نچسبد، کمی آرد روی وردنه بپاشید.
  • می‌توانید برای مزه بهتر، از فلفل دلمه‌ای در پیده گوشت ترکیه‌ای استفاده نمایید.

خلاصه کلام…

پیده ترکی، یک ساندویچ پیچیده شده از خمیر دست‌ساز خانگی به همراه مایه گوشت چرخ کرده و قارچ، مرغ ریش ریش شده یا اسفناج پخته شده است. مزه دلنشین و خاص این غذا به خاطر وجود ادویه‌هایی مانند پاپریکا یا فلفل سیاه است؛ البته که برای مزه بهتر می‌توان از پودر سیر یا پودر آویشن نیز استفاده کرد.

پیشنهاد می‌کنیم حتماً یکبار این ساندویچ سنتی و اصیل ترکیه‌ای را در خانه بپزید و نوش جان کنید.

سوالات متداول شما درباره

برای پخت پیده بدون فر، می‌توانید یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. سپس زیر آن شعله پخش کن بگذارید، خمیرها را کف قابلمه بچینید و روی حرارت متوسط رو به کم برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.

مقالات مرتبط

خواص و مضرات پودر زردچوبه برای سلامت بدن

خواص پودر زردچوبه + مضرات

زردچوبه نه تنها به عنوان یک ادویه محبوب برای طعم دار کردن غذاها شناخته می‌شود، بلکه به دلیل خواص درمانی

طرز تهیه بورک گوشت و قارچ با خمیر یوفکا

طرز تهیه بورک گوشت به سبک اصیل ترکی

چه چیزی لذت بخش تر از تهیه یک غذای خوشمزه و مقوی است، آن هم در کوتاه ترین زمان ممکن؟!

طرز تهیه ادویه مخصوص کتلت گوشت چرخ کرده

ادویه کتلت چیست؟

برای خوشمزه‌تر شدن کتلت از چه ادویه‌ای استفاده کنم؟ یکی از سوالات رایجی که ذهن اغلب زنان خانه‌دار و افراد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من