حالا که فصل سرد سرما سر رسیده است، تفریح محبوب زنان خانهدار، یعنی ترشی انداختن دوباره به راه شده! ترشی یکی از دلچسبترین و خوشخوراکترین مواد غذایی است که در کنار هر غذا و هر ترکیبی به دل مینشیند. اما آیا تا به حال به راز خوشمزگی ترشی مخلوط فکر کردید؟ یا فکر کردید مزه خوب و خوشمزه ترشی به خاطر چیست؟
ادویه مخصوص ترشی مخلوط، چاشنی طلایی برای مزهدار کردن ترشی بوده که طعمی متفاوت و بینظیر به آن میدهد. حالا که بحث ادویه ترشی را پیش کشیدیم، بحث مهمتر این است که بهترین ادویه برای ترشی مخلوط چه ترکیباتی دارد و چطور درست میشود؟
برای آشنایی با طرز تهیه ادویه ترشی مخلوط و ترکیبات آن، پیشنهاد میکنیم در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
۱۲ چاشنی مهم و ضروری برای تهیه بهترین ادویه ترشی مخلوط!
اگر دوست دارید یک ادویه مخصوص خانگی برای ترشی درست کنید، پیشنهاد میکنیم از ادویهها و ترکیبات زیر را به کار ببرید:
1. فلفل سیاه
ترشی طبع سردی دارد که به کمک فلفل سیاه نه تنها سردی آن را میگیرید، بلکه مزه تند و تیز خاصی نیز به آن میدهید.
2. زردچوبه، راز رنگ بینظیر ترشی
زردچوبه که سرشار از خواص آنتی اکسیدانی است، برای رنگ دادن و ایجاد مزهای گس و تلخ در ترشی به کار میرود.
3. فلفل قرمز
فلفل قرمز علاوه بر تند کردن مزه ترشی، خاصیت ضد عفونی کنندگی نیز به آن میبخشد.
4. تخم گشنیز
تخم گشنیز نه تنها به بهبود سیستم گوارش کمک میکند، بلکه عطر و طعم ملایم مرکباتی خاصی نیز به ترشی میدهد.
5. زیره سبز
زیره سبز نفخ ترشی و ترکیبات آن را گرفته و عطر خوشایندی به آن میبخشد.
6. پودر گلپر
از پودر گلپر برای ضد باکتریایی کردن خواص ترشی و همچنین عطر و مزه گل و مرکباتی دادن به آن استفاده میشود.
7. نمک
نمک نه تنها ماندگاری ترشی را بالا میبرد، بلکه طعم طعم مواد را آزاد و متعادل میکند.
8. نعنا خشک
نعنا طعم مطبوعی به ترشی داده و در گرفتن نفخ و سردی آن موثر است.
9. مرزه خشک
مرزه از خواص ضد عفونی کنندگی برخوردار بوده و مزه خاصی برای ترشی مخلوط به وجود میآورد.
10. ترخون خشک
ترخون مزه تلخی و بوی خاصی به ترشی داده و در راستای افزایش خاصیت ضد باکتریایی آن نیز موثر است.
11 پودر زنجبیل
طعم تند و گرمی که پودر زنجبیل دارد، سردی ترشی را گرفته و به بالا بردن خواص هضمکنندگی و ضد التهابی آن کمک میکند.
12. گشنیز خشک
گشنیز خشک مزه دلپذیری به ترشی داده که البته میتواند با جعفری خشک نیز جایگزین شود.
مواد لازم برای ادویه ترشی مخلوط
ترکیبات ادویه مخصوص ترشی مخلوط | |
پودر یا دان فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
پودر فلفل قرمز | ۱ قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | ۵ قاشق چایخوری |
پودر گلپر | ۱۰ قاشق چایخوری |
پودر زیره سبز | ۱ تا ۲ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
پودر رازیانه | ۱ قاشق چایخوری |
گشنیز خشک | ۴ قاشق چایخوری |
مرزه خشک | ۴ قاشق چایخوری |
ترخون خشک | ۴ قاشق چایخوری |
نعنا خشک | ۴ قاشق چایخوری |
زنجبیل | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۵ تا ۱۰ قاشق چایخوری |
دستور تهیه ادویه ترشی مخلوط خانگی
برای درست کردن ادویه ترشی مخلوط در کوتاهترین زمان ممکن، دستور تهیه زیر را دنبال کنید:
- یک تابه مناسب را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید.
- سپس دان فلفل سیاه و دان تخم گشنیز را به تابه اضافه کرده و تفت دهید.
- دانههای گلپر را نیز اضافه کرده و تا زمانی که کمی دود کند، تفت دهید.
- پودر فلفل قرمز را به تابه اضافه کنید و ادویه ها را خوب هم بزنید تا مزه و عطر آنها آزاد شود.
- تابه را از روی حرارت برداریذ و ادویهها را بعد از خنک شدن داخل میسکر یا آسیاب بریزید.
- سپس سایر ادوهیجات ترشی مانند زردچوبه یا سبزیجات خشک معطر را داخل آسیابکن بریزید.
- ادویهجات را تا جایی میکس کنید که بافتی نرم و یکدست پیدا کنند.
- ادویه را از میکسر خارج کرده و یکبار الک کنید؛ سپس دوباره داخل میکسر بریزید و برای ۱ تا ۲ دقیقه ترکیب کنید.
- ادویه آماده شده را الک کنید و داخل یک ظرف در دار بریزید.
حواستان باشد حین تفت دادن ادویه حرارت کم باشد و ادویهجات را تا حد آزاد شدن بوی آن تفت دهید تا نسوزد!
طرز تهیه ادویه ترشی بدون حرارت
برای آنکه ادویه ترشی را سریعتر آماده کرده و بالافاصله از آن استفاده کنید، تمامی چاشنیها را داخل میکسر یا آسیاب کن بریزید و برای ۲ تا ۳دقیقه بزنید تا بافتی نرم و یکدست پیدا کند.
روش استفاده از ادویه ترشی مخلوط
بعد از آنکه ادویه خود را آماده کردید، سبزیجات مورد استفاده برای ترشی مخلوط را داخل ظرف مناسبی بریزید. بین هر لایه از سبزیجات خود، ۱ قاشق چایخوری ادویه ترشی بپاشید. سپس بعد از آنکه تمام مواد تمام شد، یک لایه دیگر ادویه روی ترشی بریزید و ظرف ترشی را تا لبه از سرکه سفید پر کنید.
۴ نکته مهم برای نگهداری از ادویه ترشی مخلوط
برای نگهداری صحیح از ادویه ترشی مخلوط، طوری که کهنه نشود یا شاپرک نزند، بهتر است تا:
- ادویه را در محلی به دور از نور مستقیم خورشید بگذارید.
- ادویه ترشی را در ظرفی در دار و بدنه تیره نگهداری کنید.
- ظرف چاشنی ترشی را در محیطی خشک و خنک و به دور از رطوبت بگذارید.
- بهتر است تا ادویه را در یخچال نگهداری کنید تا شاپرک نزند و چسبنده نشود.
چه کار کنم عطر و طعم ادویه ترشی مخلوط بیشتر شود؟
بهترین راهکارها برای آزاد کردن طعم طبیعی ترشی مخلوط، عبارتند از:
- استفاده از ادویههای تازه و باکیفیت
- تفت دادن ادویهجات برای ۲ تا ۳ دقیقه در تابهی فاقد روغن
طرز تهیه انواع ادویه مخصوص ترشی خانگی
در ادامه، ترکیبات و دستور تهیه ۳ ادویه معروف برای ترشیهای مختلف را برایتان آوردیم تا بتوانید بهترین ترکیب را در خانه خود، درست کنید:
1. طرز تهیه و ترکیبات ادویه ترشی بندری
مواد لازم برای ادویه ترشی بندری | |
نمک | ۵ قاشق چایخوری |
جوز هندی | ۱ قاشق چایخوری |
پودر سیر | ۱ قاشق مرباخوری |
فلفل قرمز | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
پودر گلپر | ۱/۲ قاشق غذا خوری |
سیاه دانه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر زیره سبز | ۱ قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | ۱ قاشق غذاخوری |
برای تهیه ادویه ترشی بندری، تمامی ترکیبات را در میکسر یا آسیاب کن بریزید و برای ۲ تا ۳ دقیق میکس کنید. سپس مواد را الک کنید و داخل ظرفی مخصوص بریزید.
2. طرز تهیه ادویه ترشی بادمجان + ترکیبات
مواد لازم برای ادویه ترشی بادمجان | |
گلپر | ۲ قاشق غذاخوری |
سیاه دانه | ۲ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
تخم گشنیز | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل قرمز | ۱ قاشق مرباخوری |
ترخون، مرزه و نعنا خشک | هر کدام ۱ قاشق غذاخوری |
برای تهیه ادویه ترشی بادمجان، تمامی ترکیبات را در میکسر یا آسیاب کن بریزید و برای ۲ تا ۳ دقیق میکس کنید. سپس مواد را الک کنید و داخل ظرفی مخصوص بریزید.
3. ترکیبات ادویه مخصوص ترشی گل کلم + طزر تهیه
مواد لازم برای ادویه ترشی گل کلم | |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
زیره سیاه | ۲ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق مرباخوری |
تخم گشنیز | ۱ قاشق سوپخوری |
برای تهیه ادویه ترشی گل کلم، تمامی ترکیبات را در میکسر یا آسیاب کن بریزید و برای ۲ تا ۳ دقیق میکس کنید. سپس مواد را الک کنید و داخل ظرفی مخصوص بریزید.
بیشتر بخوانید: بهترین ادویه برای ترشی گل کلم چیست؟ + طرز تهیه
خلاصه کلام
اگر عاشق انواع ترشی مخلوط، بندری، بادمجان و … هستید ولی نمیدانید که چه ادویهای به ترشی خود بزنید تا خوشمزه شود، پیشنهاد میکنیم ترکیبی از نمک، پودر زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز به همراه تخم گشنیز، زیره سبز و … را با هم مخلوط کرده و یک ادویه معرکه درست کنید. اگر چاشنی مخصوص ترشی را در خانه درست کنید، نه تنها یک ادویه تازه و با کیفیت خواهید داشت، بلکه میتوانید میزان مواد اولیه آن را نیز بر حسب سلیقه خودتان کم و زیاد کنید.
از شما ممنونیم که تا اینجا، همراه گلها بودید.
از کجا ادویه با کیفیت و مرغوب بخریم؟
مجتمع صنایع غذایی و کشاوزی گلها با بیش از یک قرن تجربه، یکی از معتبرترین برندهای تولید و عرضه انواع ادویه جات و چاشنی ها در ایران است. اگر میخواهید طعم ترشی و غذاهایتان را به شکل چشمگیری بهبود بخشید و از کیفیت محصولات خود مطمئن باشید، گلها بهترین گزینه برای شماست.
گلها با درک نیاز مصرف کنندگان سعی بر این داشته تا محصولات خود را با بالاترین کیفیت به بازار عرضه کند و با استفاده از بهترین مواد اولیه و فرآیندهای تولید مدرن، محصولاتی با طعم و عطر طبیعی و ماندگار تولید کند. همچنین شما میتوانید به راحتی و بدون صرف وقت اضافی، محصول مورد نظر را از سایت رسمی گلها تهیه کنید و از کیفیت بالا، تازگی محصول و طعم فوق العاده ادویه جات برخوردار شوید.
خرید انواع ادویه و چاشنی درجه یک از فروشگاه اینترنتی گلها