صبحانه آخر هفته خارج از خانه، یکی از تفریحات جذاب و مفرح ما ایرانیهاست که البته با حضور املت گوجه فرنگی، مفرحتر و هیجان انگیزتر نیز میشود. املت گوجه فرنگی به روشهای مختلفی آماده میشود؛ مثلاً یکی از رایجترین شیوهها پخت آن با گوجه رنده شده است. البته که املت فقط با گوجه فرنگی محبوب نبوده و انواع دیگری از املت مانند املت اسپانیایی، املت قارچ و اسفناج و… نیز طرفداران خاص خود را دارد.
اگر دوست دارید یک املت خوشمزه و مشتی به سبک قهوه خانه ای برای خود درست کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با بهترین دستور پخت املت تخم مرغ و گوجه آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه املت گوجه فرنگی
مواد لازم املت گوجه فرنگی برای 4 نفر | |
گوجه فرنگی | ۸ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد درشت |
تخم مرغ | ۴ عدد درشت |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ½ قاشق چایخوری |
آویشن | ½ قاشق چایخوری |
روغن یا کره | به مقدار لازم |
طرز تهیه املت با گوجه فرنگی به روش رستورانی
1. رنده کردن گوجهها
برای بهتر شدن بافت املت، قبل از شروع به پخت، گوجه فرنگیها را ریز رنده کنید. البته میتوانید به جای رنده، آن را با چاقو ساطوری و یا با غذاساز خرد کنید.
همچنین بخوانید: آيا میدانید چطور باید املت خرما و گردو درست کرد؟
2. خرد کردن پیاز
پیاز را پوست بگیرید و به کم چاقو نگینی خرد کنید. البته میتوانید آن را رنده کنید تا زیر دندان نیاید.
اضافه کردن پیاز به املت گوجه فرنگی اختیاری بوده و حذف کردن آن نه به طعم غذا آسیب میزند و نه به دستور پخت آن!
3. سرخ کردن پیاز
یک تابه متوسط را روی حرارت متوسط بگذارید و داخل آن کمی روغن بریزید. بعد از داغ شدن، پیاز را اضافه کنید و هم بزنید. پیاز را برای 3 تا 5 دقیقه تفت دهید تا کمی طلایی شود.
با این ترکیب از بوی بد و زهم تخم مرغ خلاص شو!
4. تفت دادن گوجه فرنگی
بعد از طلایی شدن پیازها، گوجه فرنگی رنده شده را نیز به تابه اضافه کنید. اجازه دهید تا گوجهها به خوبی سرخ شوند و آب آنها خشک شود.
هر زمان احساس کردید که روغن داخل تابه کم شده، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و هم بزنید تا املت نسوزد!
5. اضافه کردن ادویهجات
نمک، فلفل سیاه و آویشن را به همراه ادویههای دلخواهی مانند پودر سیر، پودر فلفل پاپریکا و … داخل تابه بریزید و به خوبی هم بزنید.
6. شکستن تخم مرغها
ابتدا تخم مرغها را در یک ظرف جداگانه بشکنید تا مطمئن شوید نطفه ندارند و خراب نیستند. سپس آنها را داخل تابه بریزید و تا حد یکدست شدن هم بزنید. بعد از ریختن تخم مرغ داخل تابه، در تابه را بگذارید تا املت کاملاً مغز پخت شود.
همچنین بخوانید: چطور باقلاقاتق درست کنیم؟
7. سرو املت
بعد از 5 تا 10 دقیقه که املت آماده شد، مقدار کمی نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن روی آن بپاشید. سپس آن را داخل ظرف دلخواهی بریزید و به همراه نان سنگک یا بربری تازه، سبزی خوردن، ترشی و … سرو نمایید. نوش جان!
طرز تهیه املت ربی
یکی از خوشمزه ترین املتها که در رستوران و قهوه خانه ها سرو میشود، املت با رب است. در واقع به جای گوجه رنده شده، از املت استفاده میشود. شما برای تهیه املت ربی نیاز دارید به
مواد لازم املت ربی برای 4 نفر | |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ درشت | 4 عدد |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ½ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ½ قاشق چایخوری |
آویشن | ½ قاشق چایخوری |
روغن | به مقدار لازم |
یک تابه را روی حرارت قرار دهید و با مقداری روغن داغ کنید. سپس رب را در تابه تفت دهید تا رنگ باز کند و بوی خامی آن گرفته شود. حرارت را کم کنید تا رب نسوزد و املت تلخ نشود. پس از ۱ دقیقه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید. بعد از ترکیب شدن، تخم مرغ ها را دانه دانه داخل تابه بشکنید، هم بزنید و روی آن مقدار کمی نمک بپاشید. در تابه را ببندید و اجازه دهید بین ۵ تا ۱۰ دقیقه به خوبی مغز پخت شود.
املت ربی خود را در ظرف دلخواه یا همان تابه، به همراه پیاز، سبزی تازه و نان دلخواهتان سرو کرده و نوش جان کنید.
6 ترفند برای تهیه یک املت خوشمزه
- برای مزه و رنگ بهتر، حتماً از فلفل پاپریکا استفاده کنید.
- حرارت زیر تابه املت را در هیچ مرحلهای کم نکنید تا کاملاً مغز پخت شود.
- میتوانید خیارشور، پیاز، سبزی تازه، زیتون و … را برای دورچین املت سرو نمایید.
- برای نچسبیدن املت به کف تابه، مقدار روغن بیشتری در همان مراحل اولیه پخت استفاده کنید.
- میتوانید از فلفل دلمه سبز، پیازچه تازه و همچنین جعفری خرد شده تازه در املت با گوجه استفاده کنید.
- پنیر پیتزا نیز یکی از آپشنهای خوشمزه برای املت گوجه فرنگی است که میتوانید در دقایق آخر پخت به آن اضافه نمایید.
طرز تهیه میرزا قاسمی به سبک گیلانی را از اینجا بخوانید.
راهکارهای گرفتن بوی زهم املت با گوجه رنده شده
برای آنکه بوی زهم تخم مرغ در املت را از بین ببرید پیشنهاد میشود:
- زرده و سفیده تخم مرغ را در ظرف های جداگانه بشکنید، هم بزنید و در آخر به تابه اضافه نمایید.
- از ادویههایی مانند فلفل سیاه، زردچوبه، نمک، پودر سیر، آویشن و پاپریکا و … استفاده کنید.
- از تخم مرغ تازه، بهروز و متعلق به برندهای شناخته شده استفاده کنید.
- تخم مرغ را به اندازه کافی بپزید و نگذارید شل و خام بماند.
- املت را بیش از حد هم نزنید تا بوی بد نگیرد.