طرز تهیه باقلا قاتق

نویسنده: تیم تحریریه گلها

مرداد 21, 1403

بدون پاسخ

طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی با شوید تازه

باقلا قاتق یکی از خوشمزه‌ترین، محبوب‌ترین و اصیل‌ترین غذاهای گیلانی است که به دلیل عطر و طعم فوق العاده‌ی خود، طرفداران زیادیب پیدا کرده است. در دستور تهیه این غذای گیلانی گیاهی و خوشمزه، حضور پاچ باقلا، تخم مرغ، شوید خشک و سیر فراوان به عنوان مواد اولیه تشکیل دهنده این غذای لذیذ، به چشم می‌خورد.

اگر شما هم عاشق این خورشت گیلانی خوش عطر و طعم هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم تا مواد اولیه را خریداری کنید و برای آشنایی با طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی، در ادامه همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه باقلا قاتق مجلسی

مواد لازم برای تهیه باقلا قاتق برای  ۴ نفر
پاچ باقلا تازه ۴۰۰ گرم
شوید خشک یا شوید تازه ۵ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۲ عدد
کره ۵۰ گرم
سیر ۵ حبه
نمک ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چای‌خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
آب ۱ لیتر

دستور پخت باقلا قاتق گیلانی با شوید تازه

در طرز تهیه باقلا قاتق به روش اصیل گیلانی، از شوید تازه استفاده می‌شود؛ اما اگر شوید تازه ندارید، می‌توانید آن را با شوید خشک نیز جایگزین کنید. پیشنهاد می‌کنیم طرز تهیه باقلا قاتق تصویری زیر را دنبال کنید تا خورشتی خوشمزه برای خود بپزید:

مرحله اول: رنده کردن سیر

سیرها را پوست بگیرید و به کمک رنده، آن‌ها را رنده کنید. اگر رنده در دسترس ندارید، می‌توانید سیرها را با یک چاقو، ریز خرد کنید.

با بهترین دستور پخت میرزا قاسمی گیلانی با بادمجان کبابی آشنا شوید.

مرحله دوم: تفت دادن سیر

تفت دادن سیر با کره

بعد از خرد یا رنده کردن سیر، یک تابه روی حرارت ملایم بگذارید. سپس کره را به آن اضافه کنید. بعد از ذوب شدن کره و داغ شدن تابه، سیرها را اضافه کرده و تفت دهید.

نکته مهم! حواستان باشد بلافاصله بعد از بلند شدن عطر سیر و کره، حرارت را کم کنید تا نسوزد و مزه سیر و کره از بین نرود.

مرحله سوم: تفت دادن پاچ باقلا

بعد از آنکه بوی سیر و کره در آمد، حرارت را کم کنید و پاچ باقلا را داخل تابه بریزید. باقلاها را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه (تا زمان نیم‌پز شدن) تفت دهید.

دستور پخت تخم مرغ با خرما را از اینجا بخوانید.

مرحله چهارم: اضافه کردن شوید و ادویه‌جات به تابه

تفت دادن سبزی با پاچ باقلا

بعد از تفت دادن پاچ باقلا، شوید تازه یا شوید خشک را به تابه اضافه کنید و هم بزنید. بعد از ۱ تا ۲ دقیقه تفت دادن، به ترتیب نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز اضافه کنید. مجدداً بعد از ۱ الی ۲ دقیقه تفت دادن، تا ۲ بند انگشت بالاتر از سطح مواد آب بریزید و در تابه را ببندید تا خورش جا بیفتد.

نمک و فلفل نداری و ظرف ادویه‌هات خالی شده؟ به فروشگاه گلها سر بزن و ادویه‌هات رو اینترنتی بخر!

مرحله پنجم: اضافه کردن تخم مرغ

شکستن تخم مرغ در خورش باقلا قاتق

بعد از جا افتادن خورشت و روغن انداختن آن، تخم مرغ‌ها را بشکنید و بدون اینکه هم بزنید، داخل تابه بریزید و در تابه را ببندید تا تخم مرغ‌ها سفت شوند.

ترکیبات بهترین ادویه برای مزه دار کردن تخم مرغ چیست؟

مرحله ششم: سرو خورشت باقلا قاتق

بعد از ۴ تا ۵ دقیقه که تخم مرغ سفت و خورشت غلیظ شد، حرارت را خاموش کنید. ظرفی دلخواه بردارید و خورشت را داخل آن بریزید. تخم مرغ‌ها را درسته روی ظرف بگذارید و روی آن را با مقداری پودر دارچین تزیین کنید. این غذا را می‌توانید با نان محلی تازه و یا برنج، سبزی تازه، دوغ، سیر ترشی و سایر مخلفات دلخواه سرو و نوش جان کنید!

نکات طلایی در طرز تهیه باقلا قاتوق با شوید تازه

  1. می‌توانید به جای پاچ باقلا تازه، از باقلای خشک نیز استفاده کنید.
  2. اگر از باقلا خشک استفاده می‌کنید، حتماً آن را از شب قبل خیس کنید.
  3. اگر از پاچ باقلا زودپز استفاده می‌کنید حواستان باشد تا باقلاها له نشوند.
  4. برای طعم بهتر باقلا قاتق می‌توانید مقداری پودر پاپریکا در غذا استفاده کنید.
  5. برای رنگ و لعاب بیشتر غذا می‌توانید مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید.
  6. تخم مرغ را نباید داخل خورشت هم بزنید، بلکه باید آن را درسته بشکنید و بپزید.
  7. اگر می‌خواهید غذای شما کاملاً گیاهی باشد، می‌توانید تخم مرغ را از دستور پخت حذف کنید.

چرا باقلا قاتق تلخ می‌شود؟

معمولاً تلخی باقلا قاتق به دلیل استفاده بیش از حد از شوید تازه یا خشک است. برای حفظ تعادل در مزه این غذا، بهتر است در مقدار مواد اولیه‌ای که استفاده می‌کنید بسیار دقت داشته باشید.

بهترین باقلا برای پخت باقلا قاتق گیلانی چیست؟

انتخاب بهترین نوع لوبیا یا همان باقلا، نقشی کلیدی در تعیین طعم و مزه و بافت باقلا قاتق دارد. به طور کلی دو نوع باقلا شامل باقلا زودپز و باقلایی که شکل ظاهری خود را بعد از پخت حفظ می‌کند، در بازار وجود دارد. بهتر است تا برای تهیه این خورشت گیاهی، از باقلایی استفاده کنید که:

  1. تازه باشد.
  2. هنگام پخت، زود له نشود.
  3. شکل ظاهری خود را حفظ کند و بافت خوبی به غذا بدهد.

بنابراین بهترین نوع باقلا برای درست کردن خورشت باقلا قاتق، باقلای تازه یا خشکی است که از نوع زودپز نباشد!

بیشتر بخوانید: طرز تهیه املت گوجه فرنگی به روش قهوه خانه‌ای

خلاصه کلام

شما می‌توانید با خرید پاچ باقلا به همراه شوید تازه یا شوید خشک، یک باقلا قاتق مجلسی را در عرض ۳۰ تا ۴۵ دقیقه درست کنید. این غذای گیلانی اصیل را می‌توانید به همراه نان محلی یا کته با مخلفاتی مانند سیر ترشی، ماست و خیار، زیتون پرورده و … سرو کنید. حواستان باشد که ریز به ریز نکات و جزئیاتی که در این دستور پخت برایتان آوردیم را رعایت کنید تا غذایی لذیذ و خوش طعم برای خودتان بپزید.

سوالات متداول شما درباره

منظور از پاچ باقلا، همان باقلای محلی تازه‌ای است که اغلب برای تهیه خورشت باقالی (خورشت باقلا قاتق) از آن استفاده می‎شود.
هم زدن تخم مرغ در باقلا قاتق باعث تغییر مزه خورشت و آزاد شدن طعم زهم تخم مرغ شده و بوی بدی به غذا می‌دهد.
برای جلوگیری از تلخی، مقدار مواد اولیه به خصوص مقدار شوید را دقیق و به اندازه اضافه کنید.

مقالات مرتبط

طرز تهیه استانبولی با رب

طرز تهیه استانبولی پلو با سیب زمینی

استانبولی پلو ترکیبی از برنج، سیب زمینی سرخ شده و پیاز و رب است که یک غذای گیاهی و خوشمزه،

تزیین انار شب یلدا

۳۰ ایده برای تزیین انار شب یلدا

هر ساله با نزدیک شدن به بلندترین شب سال، یعنی شب یلدا، که یکی از مراسمات باستانی و بسیار دلنشین

طرز تهیه سالاد لبو

طرز تهیه سالاد لبو + ۶ نوع سس مخصوص

لبو با رنگ قرمز زیبا و خاص و خواص بی‌نظیرش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مواد خوراکی در آشپزی ایرانی بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من