تیرامیسو، دسری نرم، لطیف، کم شیرین و خوشمزه از دل کشور ایتالیاست. این دسر خوشمزه به روشهای مختلف و با کرمهای متنوع درست شده که هیچکدام به خوشمزگی نوع سنتی و قدیمی آن نمیرسد. تیرامیسو با لیدی فینگر آغشته به قهوه دمی، کرم پنیری و پودر کاکائو نوع سنتی و محبوب این دسر است؛ البته امروزه تیرامیسو با پتی بور با کرمهای طعمدار میوهای مانند انبه یا توت فرنگی نیز محبوب و پرطرفدار شده است.
اگر میخواهید تیرامیسو ساده به سبک ایتالیایی درست کنید اما نمیدانید چطور و با چه مواد اولیهای، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
چاشنیهای خوشمزه برای تیرامیسو
از جمله چاشنیهایی که میتوانید برای تهیه دسر تیرامیسو استفاده کنید تا مزه بهتری به آن بدهید عبارتند از:
- پودر قهوه فوری
- پودر دارچین
- پودر کاکائو
- وانیل
اضافه کردن این چاشنی به تیرامیسو، مزه آن را از پنیری خالص تغییر داده و عطر و بوی بهتری به دسر میبخشد.
مواد لازم برای تهیه تیرامیسو ساده با لیدی فینگر
مواد لازم تیرامیسو برای ۴ نفر | |
قهوه اسپرسو آماده | ۱ فنجان |
بیسکوییت لیدی فینگر | ۱ بسته |
پودر کاکائو | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۳ عدد |
پنیر ماسکارپونه | ۱۵۰ گرم |
خامه قنادی | ۲۰۰ گرم |
شکر | ۱۰۰ گرم |
طرز تهیه تیرامیسو ایتالیایی
1. هم زدن زردهها
تخم مرغها را بشکنید و زرده و سفیده را از هم جدا کنید. سپس زرده را با همزن برقی برای ۴ تا ۵ دقیقه هم بزنید تا به رنگ کرم روشن در بیاید.
توصیه میشود نوک قاشق چایخوری وانیل به زردهها اضافه کنید و بعد هم بزنید تا مزه بهتری بگیرد.
2. اضافه کردن شکر به زردهها
شکر را به زردهها اضافه کنید و تا حدی هم بزنید که شکر در زرده حل شود، مواد حجم بگیرد و رنگ کرم روشن به خود بگیرد.
3. هم زدن خامه قنادی
خامه قنادی را در ظرف مناسبی بریزید و با همزن برقی تا جایی که مواد حجم بگیرد و سفت شود، هم بزنید.
4. اضافه کردن پنیر به خامه فرم گرفته
بعد از سفت شدن خامه (طوری که بعد از برگرداندن ظرف بیرون نریزد) پنیر ماسکارپونه را به آن اضافه کنید. با دور کند همزن، پنیر را تا جایی هم بزنید که با خامه ترکیب شود.
5. هم زدن سفیده تخم مرغ
سفیدههای جدا شده را با دور تند همزن برای ۷ تا ۸ دقیقه، تا جایی هم بزنید که مواد کاملاً سفت شود و با برگرداندن ظرف بیرون نریزد.
6. اضافه کردن ترکیب پنیر و خامه به زرده
مواد پنیری را در زرده بریزید و با لیسک به صورت دورانی هم بزنید تا یکدست شود.
7. اضافه کردن سفیده تخم مرغ به مواد
سفیده تخم مرغ را به کمک لیسک طی ۴ مرحله به مواد پنیری اضافه کنید و به طور دورانی تا حد یکدست شدن، هم بزنید.
حواستان باشد مواد را بیش از حد هم نزنید تا پف آن گرفته نشود.
8. دم کردن قهوه
قهوه اسپرسو یا پودر قهوه آماده را دم کنید و در ظرفی پهن بریزید تا بتوانید بیسکوییت را داخل آن قرار دهید.
9. آغشته کردن بیسکوییت به قهوه
هر دو طرف بیسکوییت لیدی فینگر را برای یکبار در قهوه دم شده بزنید تا مزه قهوه بگیرد و کمی نرم شود. البته اگر بیسکوییت زیادی به قهوه آغشته شود، بیش از حد نرم شده و ممکن است له شود! لیدی فینگرها را بلافاصله بعد از آنکه در قهوه زدید در کف ظرف پیرکس مستطیلی یا ظرفی دلخواه بچینید.
10. اضافه کردن مایه پنیری به بیسکوییت
مایه آماده شده را روی لیدی فینگرها بریزید. سپس یک لایه بیسکوییت روی آن بچینید و دوباره روی آن را با مواد بپوشانید. این کار را تا جایی ادامه دهید که هم مواد پنیری و هم بیسکوییتها تمام شوند و آخرین لایه تیرامیسو، لایه پنیری آن باشد.
11. تزیین با پودر کاکائو
پودر کاکائو را با استفاده از یک صافی، روی آخرین لایه پنیری تیرامیسو بپاشید تا تمام سطح آن را بپوشاند. سپس دسر را داخل یخچال قرار دهید و اجازه دهید حداقل ۶ و حداکثر ۲۴ ساعت استراحت کند.
12. سرو تیرامیسو
بعد از خنک شدن و شکل گرفتن دسر، آن را با استفاده از یک قاشق در ظرفی دلخواه بریزید، مقداری پودر کاکائو تلخ روی آن بپاشید و به همراه یک فنجان چای یا قهوه نوش جان کنید.
اگر پنیر ماسکارپونه نداشتیم چه کار کنیم؟
جایگزین پنیر ماسکارپونه در تیرامیسو، پنیر خامهای کم نمک است. بهتر است که از ماسکارپونه استفاده کنید؛ اما اگر در دسترس نبود، میتوانید از پنیر خامهای کم نمک به عنوان جایگزین استفاده کنید.
همچنین بخوانید: بهترین و معروفترین غذاهای ایتالیا کدامند؟
چطور تیرامیسو بدون تخم مرغ درست کنیم؟
در دستور اصلی تیرامیسو، وجود تخم مرغ ضروری است. اما میتوانید آن را بدون تخم مرغ و کاملاً بر پایه پنیر و خامه درست کنید.
مواد لازم برای تهیه تیرامیسو بدون تخم مرغ | |
خامه قنادی | ۲۶۰ میلی لیتر |
پنیر ماسکارپونه | ۳۰۰ گرم |
بیسکوییت لیدی فینگر | ۱ بسته |
شکر | ۱۰۰ گرم |
قهوه اسپرسو | ۱ فنجان |
پودر کاکائو تلخ | ۶۰ گرم |
طرز تهیه تیرامیسو بدون تخم مرغ
1. همزدن خامه
خامه قنادی را در ظرف مناسبی بریزید و با دور تند همزن برقی بزنید تا جایی که مواد سفت شود و با برگرداندن ظرف بیرون نریزد.
2. همزدن پنیر با شکر
پنیر ماسکارپونه و شکر را در ظرفی جداگانه بریزید و با دور کند همزن برای ۳ دقیقه تا جایی بزنید که باهم ترکیب و یکدست شوند.
3. ترکیب کردن خامه و پنیر
خامه هم زده را به پنیر و شکر اضافه کنید و به کمک لیسک، تا حدی که یکدست شوند دورانی هم بزنید.
4. دم کردن قهوه
قهوه اسپرسو را دم کنید و در ظرف مناسبی بریزید تا بتوانید بیسکوییت را در آن فرو ببرید.
5. آغشته کردن بیسکوییت به قهوه
هر دو طرف لیدی فینگرها را در قهوه بزنید تا حدی که کمی خیس شود. سپس بیسکوییتها را در کف ظرفی مستطیل شکل بچینید.
6. اضافه کردن مواد پنیری به بیسکوییت
مواد پنیری را روی بیسکوییت بریزید و پهن کنید. سپس یک لایه دیگر بیسکوییت و لایه دیگری از مواد پنیری را روی آن بریزید. این کار را تا جایی ادامه دهید که آخرین لایه در ظرف شما، مواد پنیری باشد.
7. تزیین با پودر کاکائو و استراحت دادن دسر
روی دسر را با پودر کاکائو شیرین نشده کامل بپوشانید و سپس آن را برای ۶ ساعت تا حداکثر ۱ روز در یخچال استراحت دهید.
به جای لیدی فینگر از چه بیسکوییتی استفاده کنیم؟
بیسکوییت جایگزین برای لیدی فینگر، بیسکوییت پتی بور ساده است. اما بهترین کار، استفاده از همان بیسکوییت لیدی فینگر برای دسر تیرامیسو میباشد.
فوت و فنهایی برای داشتن یک تیرامیسو خوشمزه
- برای عطر و طعم بهتر، پیشنهاد میکنیم ۱ قاشق چایخوری پودر دارچین را با پودر کاکائو روی تیرامیسو بپاشید.
- برای بافت خامهای مواد پنیری، حتماً از پنیر ماسکارپونه که بافت خامهای دارد استفاده کنید.
- حواستان باشد بیسکوییتها را بیش از حد به قهوه آغشته نکنید تا له نشوند.
- میتوانید برای مزه بهتر تیرامیسو، مقداری وانیل به مواد اولیه آن اضافه کنید.
- میتوانید از موز و گردو روی لایههای خامهای یا روی دسر استفاده کنید.
- انتخاب نوع قهوه (تلخ یا شیرین) به سلیقه شما بستگی دارد.
خلاصه کلام…
اگر عاشق طعم کم شیرین و پنیری تیرامیسو هستید و میخواهید آن را به سبک ایتالیایی در خانه درست کنید، کافی است تا لیدی فینگر، پنیر ماسکارپونه، خامه قنادی و تخم مرغ و … را دقیقاً طبق دستور تهیه تیرامیسو ساده با هم ترکیب کنید و لایه لایه بچینید و نوش جان کنید!