طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلای سوخاری

نویسنده: تیم تحریریه گلها

اسفند 27, 1403

2 پاسخ ها

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا

در طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید به ماهی قزل آلا، آرد و ادویه‌جاتی مانند فلفل سیاه و نمک یا چاشنی مخصوص مزه‌دار کردن ماهی و مرغ نیاز دارید. برای برنج هم بایستی که برنج و سبزی مخصوص سبزی پلو را باهم بپزید و نوش جان کنید.

دستور پخت کامل سبزی پلو با ماهی سوخاری مخصوص شب عید را در ادامه به شما آموزش خواهیم داد. همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه سبزی پلو با ماهی

مواد سبزی پلو با ماهی برای ۴ نفر
سبزی پلو (تره، جعفری، شوید، گشنیز و مقدار کمی شنبلیله) ۵۰۰ گرم
سیر تازه ۱ شاخه
برنج ۳ پیمانه
سیب زمینی (برای ته دیگ) ۱ عدد
ماهی قزل آلا ۱ عدد

برای مرینیت و مزه‌دار کردن ماهی نیز مواد زیر را نیاز دارید:

مواد لازم برای مرینیت ماهی
نمک ½ قاشق غذا خوری
فلفل سیاه ½ قاشق غذا خوری
زردچوبه ۱ قاشق غذا خوری
پودر سیر ۱.۵ قاشق غذا خوری
پودر پیاز ۱ قاشق غذا خوری
آبلیمو یا لیمو تازه ۱ قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذا خوری

دستور پخت سبزی پلو با ماهی مجلسی

برای پخت سبزی پلو مجلسی به سبک رستوران‌ها، پیشنهاد می‌کنیم دستور پخت زیر را دنبال کنید:

مرحله ۱؛ آماده‌سازی ماهی

  • ابتدا ماهی را به قطعات دلخواه برش دهید. آن را به خوبی بشویید و سپس به کمک آبکش و دستمال حوله ای، آب اضافی را بگیرید.
  • ظرف مناسبی بردارید و در آن نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر و پودر پیاز بریزید..

خرید اینترنتی نمک سفید گلها

  • در ادامه، مقداری آب لیمو تازه و زعفران دم کرده به ظرف ادویه اضافه کنید و مواد مرینیت ماهی را هم بزنید تا عطر و طعم ها در هم آمیخته شود.
  • در ادامه ماهی را به کمک قلمو به مواد مرینیت آغشته کنید تا به هنگام پخت بوی زهم آن از بین برود.

خرید دان و پودر فلفل سیاه گلها برای مزه‌دار کردن ماهیِ سبزی پلو

  • حالا اجازه دهید ماهی حداقل ۳۰ دقیقه در این مواد بماند تا طعم‌ها به خوبی جذب آن شوند.
  • در صورت تمایل می‌توانید از ادویه‌های دیگری مانند پودر سیر و پودر پیاز نیز استفاده کنید.

زردچوبه 90 گرم – P.E.T

89,900 تومان 71,920 تومان
افزودن به سبد خرید

نمک تصفیه شده یددار 500 گرم – بطری

35,000 تومان 28,000 تومان
افزودن به سبد خرید

 

مرحله ۲؛ آماده‌سازی سبزی پلو

  • سبزی پلویی (شامل تره، جعفری، شوید، گشنیز و کمی شنبلیله) را به خوبی پاک کرده و بشویید. سپس آنها را ریز خرد کنید.
  • در یک تابه مقداری روغن بریزید و سبزی‌ها را کمی تفت دهید تا نرم شوند و عطر آنها بلند شود.
  • برای عطر بهتر سبزی پلو، می‌توانید ۱ شاخه سیر تازه را به ۴ قطعه تقسیم کنید و آن را به همراه سبزی در تابه تفت دهید.

 

مرحله ۳؛ پخت برنج

  • برنج را به روش معمول خودتان (آبکش یا کته) بپزید. اگر می‌خواهید سبزی پلو را به صورت آبکش تهیه کنید، در حین پخت، یک قاشق از سبزی پلویی که تفت دادید را در برنج بریزید.
  • بعد از ۵ تا ۷ دقیقه که برنج شما نیم پز شد (در این حالت اطراف برنج نرم و مغز برنج سفت است) می‌توانید آن را آب کش کنید.
  • در این مرحله، یعنی بعد از آبکش کردن برنج، می‌توانید آن را با سبزی‌های تفت داده شده مخلوط کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه رشته پلو مخصوص عید نوروز

مواد لازم برای تهیه پوشش سوخاری ماهی

برای تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا و سوخاری کردن آن، مواد زیر را نیاز دارید:

مواد لازم برای سوخاری کردن ماهی
آرد سوخاری ½ لیوان
نمک ۱ قاشق مرباخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق مرباخوری
زردچوبه ½ قاشق غذاخوری
پودر سیر ½ قاشق غذاخوری
پودر پیاز ½ قاشق غذاخوری

سپس طبق مراحل زیر به سراغ سوخاری کردن ماهی بروید:

مرحله ۴؛ سرخ کردن ماهی

مشاهده قیمت روز پودر سیر ۵۰ و ۱۰۰ گرمی گلها

  • ماهی‌های مزه‌دار شده را در آرد بغلتانید.
  • در یک تابه روغن بریزید و بعد از داغ شدن، ماهی‌ها را در آن سرخ کنید.
  • اجازه دهید ماهی ها به خوبی ترد و طلایی شود تا طعم خارق العاده پیدا کند. هر طرف برای ۴ تا ۵ دقیقه با حرارت ملایم سرخ شود تا به خوبی بپزد.

خرید آنلاین پودر زردچوبه با کیفیت و تازه گلها

مرحله ۵؛ دم کردن سبزی پلو

  • اگر سبزی پلو را به صورت آبکش تهیه کرده‌اید، ابتدا سیب زمینی را ورقه ورقه کنید.
  • سپس قابلمه مناسب را روی حرارت گذاشته و با روغن داغ کنید. بعد از داغ شدن سیب زمینی را کف قابلمه بچینید و روی آن مقداری نمک و زردچوبه بپاشید.
  • بعد از ۲ تا ۳ دقیقه، برنج و سبزی را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم دم کنید.
  • اگر سبزی پلو را به صورت کته تهیه می‌کنید، سبزی‌های تفت داده شده را به برنج اضافه کنید و اجازه دهید برنج دم بکشد.

خرید آرد سوخاری گلها مخصوص سوخاری کردن ماهی

مرحله ۶؛ سرو سبزی پلو با ماهی

  • پس از دم کشیدن برنج، سبزی پلو را در ظرف مورد نظر بریزید و ماهی‌های سرخ شده را کنار آن بچینید. می‌توانید سبزی پلو را با لیمو ترش تازه و سیر ترشی سرو کنید.
  • همچنین در این مرحله می‌توانید برای طعم بهتر و ظاهری شکیل تر، مقداری از برنج را با زعفران دم کرده مخلوط کنید و آن را برای تزئین غذا استفاده کنید.

نوش جان!

چاشنی مرغ و ماهی 100 گرم – P.E.T

88,700 تومان 70,960 تومان
افزودن به سبد خرید

خرید چاشنی مرغ و ماهی گلها برای تهیه ماهی مخصوص سبزی پلو

اگر زمان کافی برای مزه دار کردن ماهی مخصوص سبزی پلو شب عید را ندارید، می‌توانید از چاشنی مخصوص مرغ و ماهی گلها استفاده کنید. این چاشنی ترکیبی از سبزیجات معطر، نمک و فلفل سیاه و … بوده و طعم بسیار دلنشینی به غذای شما می‌دهد.

با خرید چاشنی مرغ و ماهی گلها فرصت کمتری باری مزه‌دار و آماده کردن ماهی مخصوص سبزی پلو نیاز خواهید داشت.

خرید آنلاین چاشنی مرغ و ماهی ۱۰۰ گرمی گلها

۹ نکته طلایی برای پخت سبزی پلو با ماهی

  1. بهتر است سبزی پلو با ماهی را با سالاد شیرازی سرو کنید.
  2. ماهی تازه و باکیفیت، طعم نهایی غذا را بسیار بهتر می‌کند.
  3. برای اینکه ماهی هنگام سرخ شدن نچسبد، آن را در آرد بغلتانید.
  4. برای اینکه سبزی پلو ته دیگ خوبی داشته باشد، از شعله ملایم استفاده کنید.
  5. ته دیگ این غذا بنا به سلیقه شما میتواند سیب زمینی، نان لواش و یا کاهو باشد.
  6. می‌توانید از ادویه‌های دیگری مانند دارچین و زیره نیز در سبزی پلو استفاده کنید.
  7. می‌توانید مقداری کره یا روغن حیوانی روی برنج بریزید تا طعم بهتری داشته باشد.
  8. برای اینکه سبزی پلو عطر و طعم بهتری داشته باشد، از سبزی‌های تازه استفاده کنید.
  9. برای تزیین سبزی پلو با ماهی، می‌توانید از لیمو ترش تازه، ترشی و سبزیجات تازه استفاده کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه ته چین زعفرانی با مرغ ریش ریش

چرا شب عید سبزی پلو بخوریم؟

شب عید، هنگامی که عطر شکوفه های بهاری در هوا می‌پیچد و شور و هیجان سال نو در دلها زبانه می‌کشد، سفره های ایرانی رنگ و بوی دیگری به خود می‌گیرند. در این شب باشکوه، رسم دیرینه و دلنشینی در میان خانواده های ایرانی وجود دارد که با عطر و طعم بی‌نظیر سبزی پلو با ماهی گره خورده است.

این غذای خوشمزه و مقوی، نه تنها نمادی از برکت و فراوانی است، بلکه یادآور پیوند عمیق ما با طبیعت و آداب و رسوم نیاکانمان نیز هست.

سخن پایانی

سبزی پلو با ماهی از کودکی همه ما، غذای مخصوص چهارشنبه سوری و پیشواز نوروز رفتن است. با دستور پختی که امروز به شما معرفی کردیم، می‌توانید یک سبزی پلو بدون له شدگی با ماهی سوخاری در خانه درست کنید و به همراه خانواده عزیزتان میل کنید.

ممنونیم که تا اینجا همراه یکی دیگر در مقالات مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها بودید.

مقالات مرتبط

راهنمای استفاده از پودر موسیر در غذا

راهنمای استفاده از پودر موسیر در ۹ غذا مختلف ایرانی

اگر برای خرید ادویه به فروشگاه‌های حضور رفته باشید و چشمتان به پودر یا گرانول موسیر افتاده باشد، ممکن است

کاربرد پودر موسیر در آشپزی

کاربرد پودر موسیر در آشپزی؛ چاشنی اصیل با طعم ماندگار

موسیر یکی از چاشنی‌های ارزشمند و اصیل در آشپزی ایرانی است که معمولاً نام آن با ماست موسیر گره خورده؛

تبریک روز جهانی روابط عمومی توسط دکتر مهدی کریمی تفرشی

پیام تبریک دکتر مهدی کریمی تفرشی به مناسبت روز جهانی روابط عمومی

دکتر مهدی کریمی تفرشی، صاحب امتیاز و مدیر مسئول پایگاه خبری ایونا روز جهانی روابط عمومی و ارتباطات را با

2 دیدگاه در “طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلای سوخاری

  1. سپهر گفت:

    من ماهی قزل دوس ندارم. همین دستور پخت رو با فیله ماهی تیلاپیا پختم واقعا خوشمزه شد. ممنون از مقاله خوبتون

    1. تیم تحریریه گلها گفت:

      سلام سپهر عزیز.
      این دستور پخت را با هر نوع ماهی که دوست دارید می‌توانید بپزید. خوشحالیم که برایتان مفید بوده است. 🌹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من