یکی از رسمهای قدیمی ما ایرانیها، پخت رشته پلو با مرغ و کشمش در چهارشنبه سوری یا روز اول عید است. درست است که خیلیها این رسم را با سبزی پلو با ماهی میشناسند، اما درست کردن و سرو رشته پلو نشان دهنده این است که رشته تمام کارها در طول سال دستمان میآید!
اگر شما هم میخواهید رشته کار دستتان بیاید و یک رشته پلو مجلسی با مرغ درست کنید، در ادامه این مقاله از مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها همراه ما باشید.
سوالات متداول شما درباره “طرز تهیه رشته پلو با مرغ”
-
رشته پلو با چه چیزی خورده میشود؟
رشته پلو را میتوان با زرشک، مرغ، کشمش، گوشت چرخ کرده و تفت داده شده یا گوشت قلقلی نوش جان کرد.
-
برای گرفتن بوی زهم مرغ در رشته پلو چه کار کنیم؟
برای گرفتن بوی زهم مرغ در رشته پلو، میتوانید از ادویه مخصوص مرغ به همراه سیر، پیاز و برگ بو هنگام پخت آن استفاده کنید.
-
چه کار کنیم رشته پلو خمیر نشود؟
برای جلوگیری از خمیر و له شدن رشته پلو، مدت زمان پخت رشته و برنج در آب را کم کرده و چیزی در حدود ۶ تا ۷ دقیقه آنها را بجوشانید.
-
اگر رشته پلو شور شد چه کار کنیم؟
اگر نمکی که حین پخت رشته پلو استفاده کردید زیاد بود، میتوانید یک تکه سیب زمینی در آب برنج و رشته بریزید.
مواد لازم برای پخت رشته پلو
مواد لازم رشته پلو برای ۴ تا ۶ نفر | |
رشته پلویی | ۲ پیمانه خرد شده |
کشمش پلویی | ½ پیمانه |
برنج | ۳ پیمانه |
سینه مرغ | ۲ عدد بزرگ |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
سیر | ۲ حبه |
زعفران دم کرده | ۴ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ½ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه رشته پلو با مرغ تکهای زعفرانی
مرحله اول: جوشاندن آب
یک قابلمه را تا نیمه آب کرده و روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد.
مرحله دوم: آماده کردن مرغ
سینه مرغ را به قطعههای مربعی و یک اندازه تقسیم کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: تفت دادن سیر و پیاز
پیازها را خلالی کنید و در تابه با مقداری روغن تفت دهید. بعد از آنکه پیازها کمی طلایی شد، سیر خرد شده را اضافه کنید.
خرید بهترین ادویه برای مزه دار کردن و گرفتن بوی زهم مرغ
مرحله چهارم: اضافه کردن مرغ
مرغ تکهای را به سیر و پیاز تفت داده شده اضافه کنید و هم بزنید. بعد از تغییر رنگ دادن مرغ (وقتی گوشت سفید شد) نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر هم تفت دهید.
خرید نمک سفید تصفیه شده و یددار گلها
مرحله پنجم: اضافه کردن زعفران به مرغ
زعفران دم کرده را روی مرغ بریزید و کمی آب به آن اضافه نمایید. در تابه را بسته و بعد از کم کردن حرارت، اجازه دهید تا برای حداقل ۱۵ دقیقه بپزد.
مشاهده قیمت روز زردچوبه گلها با وزن و بستهبندیهای متنوع
مرحله ششم: پخت برنج
ابتدا برنج را ۳ بار با آب ولرم بشویید. سپس برنج شسته شده را در آب در حال جوش بریزید. به برنج مقداری روغن و ۱.۵ قاشق چایخوری نمک اضافه کنید.
فلفل سیاه نداری مرغت رو مزه دار کنی؟ از فروشگاه گلها فلفل سیاه بخر و مرغ رشته پلوت رو مزهدار کن.
مرحله هفتم: اضافه کردن رشته به برنج
رشته پلویی خرد شده را بعد از ۵ دقیقه در آب بریزید تا به همراه برنج بپزد.
مرحله هشتم: آبکش کردن برنج
برنج و رشته پلویی را در بعد از ۶ تا ۷ دقیقه که نیمپز شدند، آبکش کنید و کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: بهترین ادویه برای مزه دار کردن گوشت مرغ چیست؟
مرحله نهم: دم دادن رشته پلو
یک قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و کف آن روغن بریزید. بعد از داغ شدن روغن و برای داشتن ته دیگ، روی روغن نان لواش یا سیب زمینی ورقه ورقه شده بگذارید. سپس برنج و رشته پلویی را روی آن بریزید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه سبزی پلو با ماهی سوخاری؛ مخصوص چهارشنبه سوری!
مرحله دهم: تفت دادن کشمش
کشمش را در مقداری آب جوش بریزید و بعد از ۲ دقیقه آبکش کنید. حالا یک تابه را روی حرارت ملایم بگذارید و به آن کره اضافه کنید. بعد از آنکه کره آب شد، کشمشها را در کره بریزید.
بعد از ۲ تا ۳ دقیقه حرارت را خاموش کنید.
مرحله یازدهم: سرو رشته پلو
حرارت رشته پلو را بعد از ۴۵ دقیقه خاموش کنید. رشته پلو را در دیس یا ظرف دلخواهتان بریزید و روی آن را با مرغ تکهای و کشمش تزیین کنید.
نوش جانتان!
همچنین بخوانید: چطور ته چین زعفرانی با مرغ ریش ریش درست کنیم؟
طرز تهیه رشته پلو با مرغ ریش ریش شده
برای تهیه این غذا کافی است تا سینه مرغ را به همراه:
آب پز کنید. سپس مرغ پخته شده را ریش ریش کنید. در نهایت آن را به همراه پیاز و زعفران دم کرده تفت دهید تا برای تزیین روی رشته پلوی خود بریزید.
فوت و فنهای پخت یک رشته پلو خوشمزه و مجلسی
- در ۱۰ دقیقه انتهایی پخت رشته پلو، در قابلمه را بردارید و ۲ قاشق غذاخوری کره روی آن بریزید.
- راه دیگر برای مزهدار کردن مرغ رشته پلو، استفاده از ۱.۵ قاشق چایخوری ادویه مرغ است.
- میتوانید برای مزهدار کردن مرغ، آن را از قبل در ترکیب پودر سیر، آبلیمو ترش، آویشن، فلفل پاپریکا مرینیت کنید.
- برای رنگ و روی بهتر رشته پلو، میتوانید مقداری از برنج را با زعفران ترکیب کنید و روی آن را با پلو زعفرانی تزیین کنید.
سخن پایانی
امیدواریم این دستور پخت از رشته پلو با مرغ تکهای و زعفرانی برایتان مفید بوده باشد. به شما پیشنهاد میکنیم حتماً طرز تهیه رشته پلو با مرغ را برای چهارشنبه سوری یا روز اول عید درست کنید و در کنار خانوادهتان از یک وعده غذایی خوشمزه و لذیذ لذت ببرید.
البته فراموش نکنید که حین پخت این غذا حتماً حتماً از ته دیگ سیب زمینی یا نان لواش استفاده کنید تا غذایتان دوچندان خوشمزه شود!
1 دیدگاه در “طرز تهیه رشته پلو با مرغ مخصوص چهارشنبه سوری و عید نوروز”
Its such as you read my mind! You appear to grasp a lot approximately this, like you wrote the ebook in it or something. I feel that you just can do with a few p.c. to pressure the message house a little bit, however instead of that, that is excellent blog. A fantastic read. I’ll definitely be back.