اولین سفارش رژیمی و سالم شما وقتی به یک رستوران یا فست فودی مراجعه میکنید چیست؟
سالاد سزار، سالادی رژیمی و بسیار خوشمزه و سبک است که در اغلب رستورانهای ایتالیایی تهران یا فست فودها میبینید. این سالاد ترکیبی از کاهوی تازه، سینه مرغ مزه دار شده، نان سیر و سس مخصوص است که نهایتاً در عرض ۳۰ تا ۴۵ دقیقه آماده خوردن میشود.
اگر دوست دارید برای خودتان یک وعده لذیذ و در عین حال رژیمی درست کنید، پیشنهاد میکنیم طرز تهیه سالاد سزار را در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای تهیه سالاد سزار با مرغ گریل
مواد لازم سالاد سزار با مرغ برای ۴نفر | |
کاهو | یک بوته متوسط |
فیله مرغ | ۸ عدد |
پنیر پارمزان | ۶ قاشق غذاخوری |
سس خردل | ۱ قاشق چایخوری |
سس مایونز | ۴/۳ فنجان |
نان تست | ۲ عدد |
سیر | ۲ حبه |
لیمو ترش | ۱ عدد |
مغز گردو خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
زیتون خرد شده | ۱ قاشق غذاخوری |
گوجه گیلاسی | به مقدار دلخواه |
مغز گردو خرد شده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه سالاد سزار در ۷ مرحله
مرحله اول: آماده کردن مرغ
اگر از مرغ یخ زده استفاده میکنید، بهتر است فیله یا سینه مرغ را ۱ الی ۲ ساعت قبل از شروع حتماً آن را از فریزر بیرون بیاورید.
مرحله دوم: مزه دار کردن مرغ
برای جلوگیری از بوی زهم مرغ گریل، مرغ را به همراه ادویه و چاشنیهای زیر به مدت حداقل ۳۰ دقیقه مزهدار کنید:
همه مواد را در ظرفی مناسب روی مرغها بریزید و داخل یخچال قرار دهید.
مرحله سوم: گریل کردن مرغ
برای یک سالاد سزار رژیمی، یک تابه مخصوص گریل را روی حرارت متوسط قرار دهید. بعد از آنکه داغ شد، مرغ مزهدار شده و هم دمای محیط را در تابه بگذارید. هر طرف مرغ را برای ۵ تا ۶ دقیقه گریل کنید تا رنگ گوشت کاملاً تغییر کند.
اگر تابه شما نجسب نیست، بهتر است کف تابه را مقداری روغن بزنید تا مرغ نچسبد.
وقتی مرغ از حرارت افتاد، آن را با چاقویی تیز برش دهید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم: آماده کردن سس سزار
برای آماده کردن سس سزار بهتر است:
- ابتدا سیرها را پوست بگیرید و رنده کنید (یا با سیر له کن له کنید.)
- سس مایونز را داخل یک کاسه بریزید.
- سس خردل را اضافه کنید.
- آبلیموترش بریزید.
- نمک و فلفل سیاه و کمی آویشن فراموش نشود!
سس را با یک چنگال طوری هم بزنید که تمام ترکیبات یکدست شوند. سپس سس را داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند
مرحله پنجم: آماده کردن نان سیر
برای تهیه نان سیر، ابتدا با یک چاقوی تیز، نان تست را به شکل مربعهای کوچک خرد کنید. سپس ۱ حبه سیر را پوست بگیرید و رنده کنید و روی آن مقداری روغن زیتون بریزید. ترکیب سیر و روغن را روی نانهای تست خرد شده بریزید و هم بزنید تا به خرد هم بروند.
سپس برای تهیه نان سیر بدون فر، یک تابه را داغ کنید و تکههای نان را داخل آن بریزید؛ بعد از ۲ تا ۳ دقیقه که بوی سیر در آمد، حرارت را خاموش کنید.
مرحله ششم: شستن و خرد کردن کاهو
برای سالاد سزار خانگی، کاهو رسمی ایرانی را بشویید و بعد از خشک شدن، متناسب با سلیقه خود، خرد کنید و داخل ظرفی مناسب بریزید.
بیشتر بخوانید: چطور نان سیر درست کنیم؟
مرحله هفتم: تزئین کردن ظرف سالاد
در یک طرف از ظرف کاهو مرغهای گریل شده را بگذارید. در طرف دیگر هم نان سیر را اضافه کنید. در قسمت خالی سالاد، زیتون حلقه حلقه شده، گوجه گیلاسی و کمی گردوی خرد شده بریزید.
سس را روی تمام مواد بریزید، هم بزنید و سپس سالاد سزار رستورانی خود را در خانه، نوش جان کنید.
برای مزه بهتر سالاد سزار، مقداری پنیر پارمزان روی آن بپاشید.
آیا میتوان از سس مایونز استفاده نکرد؟
بله. اگر میخواهید یک سالاد سزار رژیمی داشته باشید، میتوانید به جای سس مایونز از ترکیب ماست به همراه روغن زیتون، سیر، سرکه بالزامیک و یا آب لیموترش استفاده کنید. همچنین بهتر است مرغ آبپز یا گریل شده بدون روغن را جایگزین مرغ سوخاری کنید.
آیا میتوان از ناگت مرغ به جای مرغ سوخاری استفاده کرد؟
بله. اما در دستور سالاد سزاری که به سالاد سزار سنسو معروف است، از مرغ سوخاری شده استفاده میشود. در صورتی که نمیتوانید مرغ سوخاری آماده کنید، ناگت مرغ انتخاب هوشمندانهای خواهد بود!
سالاد سزار خانگی با فیله سوخاری
برای تهیه سالاد سزار با فیله سوخاری برای ۴ نفر، به مواد زیر نیاز دارید:
- تخم مرغ: ۱ عدد
- فیله مرغ: ۴ تا ۸ عدد
- آرد سوخاری: ۱ پیمانه
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
- پاپریکا: ۱ قاشق چایخوری
- پودر سیر: ۱ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه سالاد سزار با فیله سوخاری
- آرد سوخاری و تمام ادویهجات را در یک ظرف با هم ترکیب کنید تا یکدست شوند.
- سپس تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید.
- مرغها را دانه دانه ابتدا داخل تخم مرغ و سپس داخل آرد سوخاری بغلتانید. این کار را ۲ تا ۳ بار (تا جایی که مرغ با آرد پوشانده شود) تکرار کنید.
- در نهایت مرغها را داخل یک تابه داغی که تا نیمه روغن دارد بیندازید و تا زمان طلایی شدن، سرخ کنید.
- کاهو را خرد کنید و مرغ سوخاری را روی آن بچینید.
- در کنار کاهو و مرغ، نان تست، گوجه گیلاسی و زیتون حلقه حلقه شده بریزید و با سس مخصوص نوش جان کنید.
همچنین بخوانید: بهترین روش درست کردن مرغ سوخاری با آرد سوخاری خانگی
طرز تهیه سس سالاد سزار رستورانی
اولنی قدم در طرز تهیه سالاد سزار رستورانی، آماده کردن سس آن است؛ برای این سس نیاز دارید به:
- زرده تخم مرغ: ۱ عدد
- پوره سیر: ۱ قاشق چایخوری
- پنیر پارمیزان: به مقدار دلخواه
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- سس خردل: ۱ قاشق غذاخوری
- سس مایونز: ۳ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه و نمک: هر کدام ۱ قاشق چایخوری
پوره سیر، سسها، روغن و ادویهجات را در ظرف مناسبی بریزید و به کمک یک قاشق یا چنگال، تا حد یکدست شدن مواد هم بزنید.
فوت کوزهگری برای تهیه سالاد سزار خانگی!
برای آنکه یک سالاد خوشمزهتر داشته باشید و یا طرز تهیه آن را آسانتر کنید میتوانید:
- برای سس سالاد سزار ساده و رژیمی میتوان از سرکه بالزامیک استفاده کرد که البته، سلیقهای است!
- با توجه به ذائقه و سلیقه شخصی خود، افزودنیهای دیگری به سالاد اضافه کنید.
- از سس هزار جزیره به جای سس سالاد سزار استفاده کنید.
- روی نان تستها سس نریزید تا ترد و تازه باقی بمانند.
- از کاهو پیچ یا کاهو رسمی ایرانی استفاده کنید.
مدت زمان پخت سالاد سزار چقدر است؟
از لحظه آماده سازی مواد تا سرو آنها، ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول میکشد تا سالاد آماده شود.
کالری سالاد سزار چقدر است؟
به طور تقریبی کالری یک کاسه سالاد سزار به همراه سس و مرغ سوخاری، ۴۷۰ کیلوکالری میباشد. اما با رعایت نکاتی مانند رژیمی کردن سس و یا استفاده از مرغ گریل و آبپز به جای مرغ سوخاری، میتوانید سالاد سزاری رژیمی داشته باشید.
خلاصه کلام
اگر عاشق سالاد، مرغ و مزههای کلاسیک هستید، سالاد سزار با مرغ گریل یا فیله سوخاری، بهترین انتخاب برای شماست. این سالاد ترکیبی بینظیر برای یک وعده غذایی سبک و خوشمزه و رژیمی است که میتوانید در خانه، به راحتی آن را درست کنید.