هیچکس پیدا نمیشود که عاشق و شیفته ماکارونی نباشد! ماکارونی یکی از انواع پاستاهاست که ایرانیان به سبک و سیاق خودشان، همانطوری که باب ذائقه ایرانیان است، این غذا را درست میکنند.
در طرز تهیه ماکارونی ایرانی، رشتههای پاستا با سس گوشت چرخ کرده مخصوص ترکیب شده و برای مدتی دم داده میشود تا مزهها به خوبی با هم ترکیب شوند.
اگر نمیدانید چطور باید یک ماکارونی خوشمزه درست کنید یا اینکه نمیدانید چه ادویهای در ماکارونی بریزید که طعم و مزه خوبی به خود بگیرد، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. در ادامه قرار است بهترین دستور پخت ماکارونی، رمز و رازها و ادویههای مناسب این غذا را به شما معرفی کنیم.
مواد لازم برای طرز تهیه ماکارونی برای چهار نفر
مواد لازم ماکارونی با گوشت برای ۴ نفر | |
ماکارونی رشتهای (اسپاگتی) | ۵۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
سیب زمینی | ۱ عدد متوسط |
فلفل دلمهای | ۱ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | هر کدام ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
پودر سیر و آویشن | هر کدام ۱/۲ قاشق چایخوری |
جوز هندی رنده شده | نوک قاشق چایخوری |
فلفل پاپریکا | ۱/۲ قاشق چایخوری |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه ماکارونی ساده با گوشت چرخ کرده
برای درست کردن ماکارونی ساده بدون سویا و سیب زمینی و سبزیجاتی این چنینی، ابتدا مواد لازم را فراهم کرده و کنار بگذارید. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول: جوشاندن آب
یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و کمی داخل آن نمک خوراکی بریزید. سپس روی حرارت متوسط قرار داده و اجازه دهید تا به آرامی بجوشد.
مرحله دوم: سس را آماده کنید.
برای آماده کردن سس گوشت چرخ کرده، پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد کنید. سپس پیازها را به همراه مقداری روغن در یک تابه بریزید و روی حرارت متوسط تفت دهید.
مرحله سوم: اضافه کردن گوشت چرخ کرده
بعد از آنکه پیازها تغییر رنگ داد و طلایی شد، گوشت چرخ کرده (غیر یخ زده) را داخل تابه بریزید و با پشت قاشق چوبی له کنید تا بافت آن کامل باز شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن ادویه جات
ادویهجات شامل:
- نمک
- آویشن
- پودر سیر
- فلفل سیاه
- جوز هندی
- فلفل پاپریکا
- پودر زردچوبه
را بعد از آنکه گوشت تغییر رنگ داد و قهوهای شد، داخل تابه ریخته و هم بزنید. سپس اجازه دهید ترکیب گوشت، پیاز و ادویهها روی حرارت کم تفت داده شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن فلفل دلمهای
مقداری فلفل دلمهای سبز یا رنگی را نگینی خرد کنید و به سس گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا مزه آن در سس باز شود.
مرحله پنجم: اضافه کردن ماکارونی به آب
بعد از جوشیدن آب داخل قابلمه، ماکارونیها را از وسط نصف کرده و در آب در حال جوش بریزید.
برای اینکه رشتهها به هم نچسبند و رنگ و مزه خوبی داشته باشند، مقداری نمک، پودر زردچوبه و روغن مایع به آن اضافه کنید.
مرحله ششم: رب را به سس گوشت اضافه کنید.
مایهی گوشت را کنار بزنید و رب را در تابه بریزید. رب گوجه را در گوشه تابه برای ۲ تا ۳ دقیقه تفت داده و سپس تمام مواد داخل تابه را با هم ترکیب کنید.
مرحله هفتم: روی سس گوشت آب بریزید.
۱ فنجان آب به سس گوشت اضافه کنید و هم بزنید. سپس حرارت را کم کرده و درب تابه را بگذارید تا گوشت بپزد و آب به آرامی تبخیر شود.
بعد از ۵ دقیقه حرارت را خاموش کنید.
شما از چه چیزهایی برای مزه دار کردن سس گوشت استفاده میکنید؟ نظرتان را در کامنتها برای ما بنویسید.
مرحله هشتم: آبکش کردن ماکارونی
در همین حین که سس میپزد، ابتدا تست کنید که رشتههای ماکارونی نیمپز شدند یا نه. اگر با فشار دست له شد و در عین حال کمی سفت بود، آن را آبکش کنید.
مرحله نهم: سیب زمینی را پوست بگیرید.
سیبزمینیها را پوست گرفته و به شکل ورقههای نازک با ضخامت ۲ تا ۳ سانتی، ورقه ورقه کنید.
مرحله دهم: آماده کردن ته دیگ ماکارونی
در یک قابلمه مقداری روغن در کف تابه بریزید و روی حرارت متوسط رو به بالا، اجازه دهید داغ شود. سپس مقداری دانه کنجد کف تابه بپاشید و روی آن، سیب زمینیهای ورقه شده را بچینید.
روی سیب زمینیها مقدار کمی نمک سفید خوراکی و زردچوبه بپاشید؛ سپس درب قابلمه را ببندید تا کمی بپزد.
مرحله یازدهم: اضافه کردن ماکارونی و سس گوشت
بعد از ۲ دقیقه، درب قابلمه را باز و حرارت زیر آن را کم کنید. سپس لایه به لایه، ماکارونی و سس گوشت را بریزید تا جایی که مواد شما تمام شود.
روی درب قابلمه را با یک پارچه مخصوص دمکنی بپوشانید و روی قابلمه بگذارید.
مرحله دوازدهم: سرو ماکارونی
بعد از ۳۰ دقیقه که ماکارونی با حرارت کم دم کشید، حرارت را خاموش کنید. بعد از ۵ دقیقه درب قابلمه را بردارید تا حرارت خالی شود. سپس ماکارونی را با یک چنگک مخصوص هم بزنید و در ظرف دلخواه بکشید.
در نهایت این غذای خوشمزه را با مخلفات دلخواه مانند ترشی، ماست و خیار، سالاد شیرازی یا سبزی خوردن نوش جان کنید!
برای پخت ماکارونی از چه ادویهای استفاده کنیم؟
بهترین ادویهای که میتوانید در ماکارونی بریزید، ترکیبات زیر را دارد:
- پودر پیاز
- پودر سیر
- فلفل قرمز
- جوز هندی
- ادویه کاری
- تخم گشنیز
- پودر فلفل سیاه
- پودر یا چوب دارچین
طرز تهیه ماکارونی مجلسی و خوشمزهای که بتوانید حتی برای مهمانان خود سرو کنید، نیازمند یک ادویه مخصوص و خانگی است. پس اگر به دنبال یک ادویه مخصوص و خوشمزه برای ماکارونی ساده و مجلسی خود هستید، پیشنهاد میکنیم تا مقاله مربوط به ترکیبات بهترین ادویه ماکارونی را بخوانید.
همچنین بخوانید: بهترین ادویه برای ماکارونی چیست و چه ترکیباتی دارد؟
فوت و فنهای مهم در طرز تهیه ماکارونی ساده
برای پخت ماکارونی با گوشت، با سویا یا حتی با سبزیجات، در نظر داشتن فوت و فنهای زیر، به خوشمزهتر شدن غذایتان کمک میکند:
- میتوانید فلفل دلمهای را از ترکیبات غذای خود حذف کنید.
- میتوانید به جای رب گوجه فرنگی، از پوره گوجه استفاده کنید.
- حتماً به ماکارونی در حال نیمپز شدن، مقداری نمک، پودر زردچوبه و روغن مایع اضافه کنید.
- میتوانید برای داشتن ماکارونی گیاهی، قارچ، هویج، ذرت و نخود فرنگی در این غذا بریزید.
- برای آنکه ماکارونی شما خمیر نشود، بایستی زمانی که نیمپز و هنوز کمی خام است، آن را آبکش نمایید.
- به جای ته دیگ سیبزمینی، میتوانید نان لواش، کاهو یا حتی خود ماکارونی را به عنوان ته دیگ سرو کنید.
خلاصه کلام
طرز تهیه ماکارونی چه با گوشت چرخ کرده باشد چه با مرغ یا سویا، بسیار ساده و آسان است. این غذا در کمتر از ۱ ساعت آماده شده و میتواند یک وعده شام یا نهار خوشمزه را برای شما رقم بزند.
برای آنکه ماکارونی شما خوشمزه و خوش رنگ و لعابتر شود، حتماً ادویههای مخصوص مانند پودر ادویه کاری یا جوز هندی را در غذایتان بریزید. بیشک غذایی بسیار خوشمزه و لذیذ برای شما خواهد شد!
ممنونیم که همراه یکی دیگر از مقالات گلها بودید.