آیا تا به حال فکر کردید که راز خوشمزگی لوبیا پلو چه چیزی میتواند باشد؟ آیا فکر کردید که بوی تند و گرمی که لوبیا پلو دارد به خاطر چیست؟
ادویه؛ راز خوشمزگی لوبیا پلوهای مجلسی و رستورانی است. اما دقیقاً چه ترکیباتی در این ادویه به کار رفته که مزهای شیرین و در عین حال تند با عطر و بوی گرم دارد؟ در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه بهترین ادویه برای لوبیا پلو را به شما معرفی کنیم و رمز و رازهایی درباره این ادویه مخصوص را با شما در میان بگذاریم.
بهترین ادویهها برای لوبیا پلو کداماند؟
ترکیب ادویههای مختلف مانند زعفران، زردچوبه، دارچین و … میتواند یک ادویه خوشمزه را برای پلوهای ترکیبی مانند لوبیا پلو به وجود بیاورد. ترکیبات و مواد اولیهی مناسب برای تهیه ادویه لوبیا پلو با لوبیا سبز عبارتند از:
- زردچوبه، خوشرنگ و لعاب
پودر زردچوبه مزه نسبتاً تلخی دارد، اما رنگ و لعاب بسیار خوبی به غذا بخشیده و طعم و مزه غذا را به کلی تغییر میدهد.
- دارچین، طعمی تند و شیرین
دارچین یک ادویه با طبع گرم و مزهای تند و شیرین است که در غذاهایی مانند لوبیا پلو، اغلب از پودر یا چوب آن استفاده میشود.
- زیره سبز، از بین برنده سردی برنج
زیره سبز ادویهای گرم بوده و مناسب سلایق خاص است؛ با این حال این ادویه مزهی جالبی به لوبیا پلو داده و سردی برنج را میگیرد.
- میخک، خوشعطر اما سلیقهای!
ادویه میخک ادویهای خاص و سلیقهای است که عطر و بوی بسیار خوبی به غذاهای برنجی میدهد. البته بایستی حواستان به مقدار میخکی که در برنج استفاده میکنید باشد تا مزه غذا تند یا تلخ نشود!
- فلفل سیاه، یار همیشگی پلوهای ترکیبی
پودر فلفل سیاه ادویهای تند با طبع گرم است و تندی نسبتاً خوبی به غذا میبخشد.
- هل، ترکیب برنده لوبیا پلو
هل ادویهای با طبع گرم و عطر بسیار خوبی است که استفاده از آن در غذاهای برنجی بسیار محبوب و رایج میباشد. ترکیب دانههای هل، میخک و دارچین و … راز خوشمزگی لوبیا پلو است!
- زعفران، مکملی برای زردچوبه
درست است که زردچوبه رنگ و لعاب خوبی به لوبیا پلو میدهد، اما کار اصلی را زعفران بر عهده دارد. زعفران طعمی نوستالژی داشته و میتواند جلوه خوبی به لوبیا پلو ببخشد.
- ادویه کاری، راز خوشمزگی لوبیا پلو
ادویه کاری که خود یک ادویه ترکیبی از دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه و … است، بهترین گزینه برای مزه دار کردن لوبیا پلو به شمار میرود. راز خوشمزگی لوبیا پلو، ترکیب زعفران و هل و دارچین با ادویه کاری است!
ترکیبات لازم برای تهیه ادویه مخصوص لوبیا پلو
مواد لازم برای ادویه خانگی لوبیا پلو | |
پودر فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
دانه هل | ۲ عدد |
پودر زیره سبز | ۱/۲ قاشق چایخوری |
چوب دارچین | ۱ عدد بزرگ |
زعفران | ۱ قاشق غذاخوری |
میخک | ۲ عدد |
ادویه کاری | ۱/۲ قاشق چایخوری |
طرز تهیه ادویه مخصوص لوبیا پلو
برای آماده کردن ادویه مخصوص لوبیا پلو، ابتدا بایستی فلفل سیاه را به همراه نمک، زردچوبه، ادویه کاری و پودر زیره سبز داخل دستگاه آسیاب بریزید؛ ادویهها را تا جایی ترکیب کنید که بافتی لطیف و یکدست پیدا کنند.
تنها در صورتی میتوانید میخک، هل سبز و چوب دارچین را در ترکیبات ادویه لوبیا پلو به کار ببرید که به جای دان یا چوب، از پودر آنها استفاده کنید!
بهترین زمان استفاده از ادویه لوبیا پلو
از آنجایی که ادویه لوبیا پلو دو بخش پودر شده و دان ادویه دارد، بهترین زمان برای استفاده هر کدام عبارتند از:
- زمان استفاده از ادویه پودری: زمان پخت مایه لوبیا پلو
- زمان استفاده از هل، دارچین و میخک: زمان دم دادن لایه لایه برنج با مایه لوبیا پلو
بهترین ادویه برای برنج و پلوهای ترکیبی چیست؟
چه زمانی از زعفران استفاده کنیم؟
زعفران دم کشیده را بایستی بعد از پخت لوبیا پلو و زمانی که میخواهید سرو کنید، روی برنج بریزید و سپس آن را سرو کنید. البته یک راه جایگزین هم وجود دارد؛ میتوانید زعفران دم کرده را بین لایههای برنج و مایه لوبیا پلو بریزید تا به خوبی با مواد ترکیب شود.
۵ فوت کوزهگری برای استفاده از ادویه لوبیا پلو
- دارچین، هل و میخک نباید بیش از حد باشد؛ چرا که مزه برنج را تلخ یا تند کرده و غذا را خراب میکند.
- با توجه به سلیقه خود میتوانید مقدار زعفران، دارچین، هل، نمک و فلفل سیاه را کمتر یا بیشتر کنید.
- قبل از سرو غذا حواستان باشد که چوب دارچین، هل و دانههای میخک را حتماً از غذا بیرون بیاورید.
- برای متفاوت شدن مزه لوبیا پلو میتوانید ۱/۲ قاشق چایخوری پودر سیر و پودر زنجبیل هم در ادویه بریزید.
- برای مزهدار کردن لوبیا پلو، قبل از سرو ۱ قاشق چایخوری گلاب روی غذا بریزید و نوش جان کنید.
خلاصه کلام
برای داشتن یک لوبیا پلوی خوشمزه، استفاده از دارچین، زعفران و زردچوبه مهرههای اصلی ادویه مخصوص هستند؛ اما نمک، فلفل سیاه، میخک و هل و … چاشنیهای مکملی هستند که به خوشمزهتر شدن لوبیا پلو و رنگ و لعاب بهتر آن کمک میکنند.
اگر میخواهید یک لوبیا پلوی متفاوت داشته باشید، پیشنهاد میکنیم حتماً یکبار از ادویه خانگی مخصوص این غذا با استفاده از ادویههای گلها استفاده کنید و مزه آن را بچشید!