طرز تهیه کتلت گوشت چرخ کرده + دستور یک چاشنی خفن و خانگی!

نویسنده: تیم تحریریه گلها

بهمن 15, 1403

بدون پاسخ

طرز تهیه کتلت گوشت چرخ کرده

با رقصیدن عطر خوش کتلت در فضای خانه و  پر شدن مشام از بوی کتلت تازه سرخ شده، خاطرات خوش دوران کودکی ممکن است برای هر فردی تکرار شود! کتلت با گوشت چرخ کرده، غذایی ساده اما خاطره انگیزی است که می‌تواند احساسات و هیجانات مثبتی در افراد ایجاد کند.

اما چطور می‌توان کتلت خوشمزه ای که مادربزرگ و مادرمان درست می‌کنند را تهیه کنیم؟ اگر شما هم تا به امروز طرز تهیه کتلت با گوشت چرخ کرده را نمی‌دانستید و قصد دارید به روش حرفه ای، کتلت خوش طعم و دلپذیری را درست کنید، لازم است تا در ادامه متن با ما همراه باشید.

در این دستور پخت از مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها، راز خوشمزگی کتلت طرد و برشته را بر ملا خواهیم کیرد!

مواد لازم برای تهیه کتلت با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای پخت کتلت گوشت برای ۴ تا ۶ نفر
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
سیب زمینی متوسط ۳ عدد
تخم مرغ ۱ عدد
پیاز متوسط ۱ عدد
نعنا خشک ½ قاشق چایخوری
تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه هر کدام ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه کتلت گوشت و سیب زمینی

کتلت گوشت با سیب زمینی خام یا پخته، یکی از پرطرفدارترین غذاهایی است که از دیرباز در سفره‌هایمان جایگاه ویژه ای داشته است.

اگر قصد دارید دستور پخت کتلت با گوشت چرخ کرده را بی‌آموزید لازم است تا مو به مو مراحل گفته شده در ادامه متن را اجرا کنید:

مرحله ۱: آماده کردن سیب زمینی و پیاز

اولین مرحله برای تهیه کتلت خانگی، آماده سازی پیاز و سیب زمینی است. در اینجا لازم است تا ظرف مناسبی را برای رنده کردن پیاز و سیب زمینی انتخاب کنید. سپس به سراغ پوست گیری بروید و پیاز و سیب زمینی در ظرف رنده کنید.

یادتان باشد حتما بعد از رنده کردن سیب زمینی و پیاز، به طور کامل آب هر دو را بگیرید و مواد سیب زمینی و پیاز آب گرفته را در ظرفی جداگانه بریزید.

مرحله ۲: اضافه کردن گوشت و تخم مرغ

بعد از اینکه به طور کامل آب پیاز را گرفتید، گوشت چرخ کرده و سپس تخم مرغ را به آن اضافه کنید. اضافه کردن تخم مرغ معمولا برای انسجام بیشتر و بهتر کتلت انجام می‌شود؛ با این حال ممکن است برخی از افراد از اضافه کردن آن به غذای خود صرف نظر کنند.

اگر تخم مرغ را از مواد اولیه کتلت خود حذف کنید، کتلت گوشت شما وا رفته و منسجم نخواهد بود!

مرحله ۳: اضافه کردن ادویه‌جات

در ادامه ادویه های لازم یعنی:

به ترکیب کتلت گوشت بی‌افزایید. اضافه کردن نعناع خشک و تخم گشنیز به از بین بردن بوی زهم گوشت کمک کرده و در نتیجه طعم بهتری به کتلت می‌دهد.

همچنین بخوانید: بهترین ادویه برای مزه‌دار کردن کتلت گوشت چه ترکیباتی دارد؟

مرحله ۴: ورز دادن مایه کتلت

در این مرحله لازم است تا تمام مواد را با هم ورز دهید تا مواد به خوبی با یک دیگر ترکیب شوند. سپس روی ظرف سلفون بکشید و آن را به مدت نیم ساعت درون یخچال قرار درهید تا استراحت کند.

این کار باعث می‌شود تا کتلت انسجام خود را حفظ کند و به راحتی در روغن داغ سرخ شود.

خرید انواع نمک در فروشگاه اینترنتی گلها

مرحله ۵: آماده کردن تابه

حالا تابه مناسبی را انتخاب کنید و آن را بر روی شعله گاز قرار دهید؛ سپس روغن سرخ کردنی را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا به اندازه کافی داغ شود تا کتلت به تابه نچسبد.

خرید فلفل سیاه ۵۰، ۶۰ و ۹۰ گرمی گلها به صورت آنلاین

مرحله ۶: آماده کردن کتلت‌ها

حالا مقداری از مواد کتلت را بردارید و در کف دست به صورت دورانی یک توپ درست کنید. سپس با فشار دست به آن فرم بیضی بدهید و مواد را در کف دستتان پخش کنید. حالا به آرامی کتلت را در تابه قرار دهید تا به خوبی سرخ و طلایی شود. این کار را برای ما بقی مواد نیز انجام دهید تا تابه پر شود.

زردچوبه نداری کتلت درست کنی؟ برای خرید آنلاین زردچوبه حتماً یه سر به فروشگاه گلها بزن!

مرحه ۷: سرخ کردن کتلت گوشت و سیب زمینی

زمانی که احساس کردید یک طرف کتلت ها به خوبی طرد و برشته شده است، آن را با یک کف گیر مناسب برگردانید تا طرف دیگر کتلت نیز سرخ و طلایی شود.

مرحله ۸: سرو کردن کتلت گوشت با سیب زمینی خام

مرحله ۶ و ۷ را تا زمانی که مواد شما تمام شود، ادامه دهید. به همین راحتی می‌توانید یک کتلت حرفه ای و خوشمزه را در خانه درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.

بعد از سرخ شدن کتلت ها، آنها را در ظرف مناسبی بچینید و در کنار آن گوجه فرنگی و خیارشور خرد شده را سرو کنید.

نوش جان!

۸ نکته طلایی برای درست کردن کتلت با چرخ گوشت

  1. میزان ورز دادن مواد در انسجام بهتر کتلت، بسیار موثر است.
  2. از روغن کافی استفاده کنید تا کتلت‌ها به خوبی سرخ شوند.
  3. پیاز را رنده ریز کرده و آب آن را خوب بگیرید تا کتلت شل نشود.
  4. اگر کتلت شور شد، در کنار آن سیب زمینی بدون نمک سرو کنید.
  5. اگر مایه کتلت شل بود، می‌توانید کمی آرد سوخاری یا آرد نخودچی به آن اضافه کنید.
  6. می‌توانید به مایه کتلت سبزیجاتی مانند جعفری، گشنیز یا پیازچه خرد شده اضافه کنید.
  7. با دست کمی مرطوب، از مایه کتلت برداشته و به شکل دلخواه فرم دهید تا به دستتان نچسبد.
  8. تا جایی که می‌توانید آب اضافی پیاز را با فشا ر دست یا استفاده از آبکش بگیرید تا انسجام مواد شما کم نشود.

سخن پایانی

راز پخت یک کتلت حرفه‌ای به سبک رستوران‌ها، استفاده از سیب زمینی خام رنده شده است. ترکیب سیب زمینی خام با گوشت چرخ کرده و پیاز و تخم مرغ، یک مخلوط ترد و خوشمزه در کتلت گوشت چرخ کرده شما رقم خواهد زد.

شما می‌توانید کتلت گوشت چرخ کرده را در خانه درست کنید و به همراه برنج یا نان تازه و مخلفاتی مانند ترشی، میل کنید و لذت ببرید.

امیدواریم این دستور پخت از مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها، برای شما مفید و کارآمد بوده باشد.

مقالات مرتبط

طرز تهیه جوجه کباب

طرز تهیه جوجه کباب ساده و طعم‌دار به ۷ روش لذیذ و خوشمزه

بدون شک، جوجه کباب یکی از محبوب‌ترین و لذیذترین غذاهای ایرانی است که در هر جمع و دورهمی، زینت‌بخش سفره‌های

طرز تهیه آش دوغ اردبیلی

طرز تهیه آش دوغ اردبیلی‌ها برای سیزده به‌در ۱۴۰۴

آش دوغ یکی از اصیل ترین و خوشمزه ترین غذاهای اردبیلی است که بسیاری از ایرانیان در دورهمی های خانوادگی

طرز تهیه منسف

طرز تهیه منسف اردنی

منسف یا Mansaf یکی از غذاهای محبوب و بسیار لذیذ کشور اردن است که با توجه به پرادویه بودن و

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من