طرز تهیه فرنی

نویسنده: تیم تحریریه گلها

مرداد 29, 1403

بدون پاسخ

طرز تهیه فرنی مجلسی با شیر و آرد برنج

فرنی دسری ساده اما خوش طعم و بسیار سبک است که از نوزاد تا بزرگسال، همه می‌توانند آن را نوش جان کنند. این دسر سنتی و لذیذ ایرانی معمولاً با ترکیبی از آرد برنج، شیر و شکر و گلاب و … تهیه شده و اغلب بر سر سفره‌های افطار سرو می‌شود. دسر فرنی با آرد برنج را می‌توانید بدون رنگ (سفید) یا با زعفران و پودر کاکائو ترکیب کنید و یک فرنی رنگی برای مهمانان خود آماده کنید.

طرز تهیه فرنی با آرد برنج بسیار ساده بوده و در عرض کمتر از ۳۰ دقیقه آماده می‌شود. برای آشنایی با فوت و فن‌های خوشمزه‌تر کردن این دسر فوری و مقوی، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه فرنی با آرد برنج

مواد لازم برای تهیه فرنی برای  ۴ نفر
شیر ۲ لیوان
آرد برنج ۶ قاشق غذاخوری سر پر
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
شکر ۱/۳ لیوان
آب سرد ۱ لیوان
پودر هل ۱/۲ قاشق چای‌خوری
زعفران دم کرده ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
پودر دارچین به مقدار دلخواه (برای تزیین)
خلال پسته و بادام به مقدار دلخواه (برای تزیین)

طرز تهیه فرنی با آرد برنج برای ۴ نفر

برای داشتن درست کردن یک فرنی مجلسی با بافت لطیف و طعم بی‌نظیر، ابتدا مواد اولیه را آماده کرده و سپس گام به گام با مراحل زیر همراه شوید:

  1. اضافه کردن شیر سرد به قابلمه

در ابتدا یک قابلمه با اندازه متوسط بردارید (ترجیحاً تفلون) و شیر سرد را به آن اضافه کنید.

اگر هوس فرنی کردی، برای خرید آرد برنج به فروشگاه گلها سر بزن.

  1. الک کردن آرد برنج و حل کردن در آب

در ظرفی مناسب، آرد برنج را ۲ یا ۳ مرتبه الک کنید. سپس آرد الک شده را طی ۲ مرحله به آب ولرم اضافه کنید تا در آن به خوبی حل شود.

حواستان باشد که همزمان با اضافه کردن آرد، به کمک یک چنگال یا همزن دستی مواد را دائم هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود.

  1. اضافه کردن مخلوط آرد و آب به شیر

شیر سرد را روی حرارت ملایم بگذارید. سپس مخلوط آرد برنج و آب را به آن اضافه کرده و به خوبی ترکیب کنید. این مخلوط را مرتباً هم بزنید تا ته نگیرد.

همچنین بخوانید: چطور شیر برنج درست کنیم؟

  1. اضافه کردن گلاب به فرنی

۱۰ دقیقه بعد از هم زدن مخلوط فرنی، گلاب را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس دوباره برای ۵ تا ۱۰ دقیقه هم بزنید تا فرنی کمی غلیظ شود.

  1. اضافه کردن شکر و پودر هل

قبل از غلیظ و سفت شدن فرنی، شکر را اضافه و آن را در مخلوط حل کنید. بلافاصله بعد از حل شدن شکر و برای تغییر مزه فرنی، ۱/۲ قاشق چای‌خوری پودر هل به آن اضافه نمایید.

با استفاده از پودر فرنی گلها، دیگه نیازی به آرد برنج و نشاسته نداری!

  1. تست کردن مزه فرنی

بعد از ۵ دقیقه مزه فرنی را تست کنید و اگر کم شیرین بود، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری دیگر شکر به آن اضافه نمایید.

با فرهنگ مهمان نوازی ایرانی بیشتر آشنا شوید.

  1. خاموش کردن حرارت

بعد از رسیدن فرنی به غلظت دلخواه، حرارت آن را خاموش کنید. در این مرحله اگر دوست داشتید فرنی رنگ دیگری داشته باشد، می‌توانید ۱/۲ قاشق چای‌خوری پودر کاکائو یا ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده اضافه کنید.

 

  1. تزئین و سرو فرنی

فرنی را داخل کاسه یا ظرف‌های دلخواه بریزید. به کمک پودر دارچین، خلال پسته و یا خلال بادام تزیین کرده و اجازه دهید سفت شود. می‌توانید کنار فرنی مربا یا عسل نیز سرو و نوش جان کنید!

فرنی ساده با شیر و آرد برنج یک دسر محبوب و سنتی ایرانی است که نه تنها برای نوزادان و کودکان مقوی بوده، بلکه بزرگسالان هم عاشق خوردن آن، مخصوصاً بر سر سفره افطار هستند.

طرز تهیه فرنی با نشاسته برای ۴ نفر

یک روش محبوب دیگری که برای تهیه فرنی از آن استفاده می‌شود، تهیه فرنی با نشاسته است. برای آماده کردن این دسر نیاز دارید به:

  • پودر هل: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • نشاسته: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب سرد: ۱ لیوان
  • شیر: ۲ لیوان

در مراحل اولیه‌ی طرز تهیه فرنی با نشاسته و آب، داخل ظرفی مناسب آب سرد و نشاسته را بریزید و به کمک چنگال یا همزن دستی هم بزنید. سپس شیر را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مخلوط آب و نشاسته را به شیر اضافه کنید و دائم هم بزنید تا ته نگیرد.

بعد از ۱۰ دقیقه هم زدن گلاب را اضافه کرده و مجدد برای ۵ دقیقه مدام هم بزنید. در این مرحله شکر را اضافه کرده و با توجه به سلیقه خودتان، ۱/۲ قاشق چای‌خوری پودر هل داخل فرنی بریزید. در نهایت بعد از ۱۰ دقیقه هم زدن و رسیدن فرنی به قوام دلخواه، حرارت را خاموش و آن را در ظرف مناسب سرو کنید.

اگر عاشق شله زرد هستی، این دستور پخت برای توست!

۴ فوت و فن کوزه گری برای تهیه فرنی خوش طعم

  1. برای طعم‌دار کردن فرنی خود می‌توانید از پودر کاکائو، وانیل، دارچین، هل، پوست پرتقال، گلاب یا زعفران استفاده کنید.
  2. می‌توانید شکر را از ترکیبات حذف کنید و هنگام سرو، روی آن شیره خرما، شیره انگور، مربا یا عسل بریزید.
  3. برای تغییر رنگ فرنی می‌توانید مقداری زعفران دم کرده، آب لبو یا پودر کاکائو به آن اضافه کنید.
  4. می‌توانید به جای آرد برنج، از نشاسته ذرت برای تهیه فرنی استفاده کنید.

اگر مهمون داری و میخوای برای دسر فرنی سرو کنی، برای خرید مواد اولیه‌ت به فروشگاه گلها سر بزن.

۳ نکته برای سرو فرنی مجلسی

  1. حتماً حتماً فرنی را بلافاصله بعد از آماده شدن داخل ظرف مناسب بریزید تا داخل ظرف شکل بگیرد.
  2. برای تزئین می‌توانید از پودر کاکائو، زعفران دم کرده، پودر دارچین، خلال بادام یا پسته استفاده کنید.
  3. برای داشتن فرنی قالبی می‌توانید آن را داخل ظرف یا قالب چرب شده با کره بریزید، داخل یخچال قرار دهید و بعد از ۲ الی ۳ ساعت سرد شدن سرو کنید.

مقالات مرتبط

طرز تهیه فلافل ساده خانگی با نخود

طرز تهیه فلافل

فلافل از آن دسته غذاهای خوشمزه و محبوب ساده و پرطرفدار در خاورمیانه، به ویژه ایران است که معمولا با

طرز تهیه سوپ مرغ

طرز تهیه سوپ مرغ

در آستانه نزدیکی به فصول سرد سال چه چیز بهتر از یک کاسه سوپ مرغ گرم و خوش طعم، می‌تواند

فرهنگ غذایی فرانسه

فرهنگ غذایی فرانسه

کشور فرانسه، مهد تمدن و قلب اروپا، کشوری پر از زیبایی و تاریخچه‌ای شگفت آور است. این کشور اروپایی تاریخ،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من