طرز تهیه آش رشته خانگی + ۱۰ نکته برای لعاب بیشتر و ایده برای تزیین

نویسنده: تیم تحریریه گلها

دی 4, 1403

بدون پاسخ

طرز تهیه آش رشته

آش رشته یکی از آش‌های سنتی و اصیل ایرانی است که اغلب ما در ماه رمضان برای افطاری یا در ماه محرم برای نذری، رد پایی از آن را دیدیم. آش رشته ترکیبی بسیار خوشمزه از رشته مخصوص آش، سبزی و حبوبات با تزیین کشک و پیاز داغ می‌باشد.

آش رشته درست کردن ساده است اما پر از قلق و چالش! البته با اینکه نمی‌خواهیم شما را بترسانیم اما باید بگوییم که این آش نیاز به زمان و دقت برای پخت دارد.

حالا که هوا حسابی سرد شده و غذاهای گرم در دل‌ها جا خوش کردند، بهترین فرصت برای امتحان کردن بهترین طرز تهیه آش رشته است. برای درست کردن یک کاسه آش رشته خوشمزه و لذیذ، در ادامه همراه ما باشید.

مواد لازم برای پخت آش رشته

مواد لازم آش رشته برای ۴ تا ۶ نفر
رشته آش ۱ بسته
سبزی آش ۵۰۰ گرم (نیم کیلو)
لوبیا سفید ½ پیمانه
نخود ½ پیمانه
عدس ½ پیمانه
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی ½ پیمانه
سیر ۸ حبه
پیاز ۲ عدد بزرگ
نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه ½ پیمانه
کشک و روغن به مقدار دلخواه

چند نکته قبل از شروع به پخت آش رشته

برای تهیه آش رشته لازم است تا از شب قبل:

این کار که به گرفتن نفخ حبوبات کمک می‌کند، بایستی که حتماً از شب قبل انجام شود.

طرز تهیه آش رشته خوشمزه و مجلسی

یک قابلمه با اندازه نسبتاً بزرگ و یک قابلمه برای پخت حبوبات را به همراه مواد اولیه مورد نیازتان آماده کنید. همه چیز آماده است؟

خب؛ حالا قدم به قدم با ما پیش بروید:

مرحله اول: حبوبات را بپزید.

لوبیا و نخود را در یک قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید. در قدم بعدی ۱ قاشق چایخوری نمک به مواد اضافه کنید. روی حرارت متوسط قرار دهید تا برای حداقل ۱ ساعت قل بخورد و بپزد.

حبوبات را بعد از ۱ ساعت تست کنید؛ اگر زیر دندان به آرامی له شدند، حرارت را خاموش کرده و کنار بگذارید.

مرحله دوم: سبزی آش را آماده کنید.

اگر سبزی آش‌تان آماده نیست، سبزی را بشویید و سپس خشک کنید. بعد از خشک شدن، آن‌ها را ریز خرد کرده و کنار بگذارید.

شما از چه سبزی‌هایی برای آش استفاده می‌کنید؟ در کامنت‌ها ترکیبات سبزی آش‌تان را برای ما بنویسید.

مرحله سوم: آماده کردن پیاز داغ

پیازها را پوست بگیرید. سپس آن‌ها را از وسط خرد کرده و خلالی کنید.

یک تابه بزرگ بردارید، در آن روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. بعد از آنکه داغ شد پیازها را ریخته و به آرامی تفت دهید تا به رنگ طلایی در بیایند.

مرحله چهارم: سیر داغ را آماده کنید.

سیرها را پوست گرفته و ریز خرد کنید. در یک تابه کوچک مقداری روغن بریزید و روی حرارت کم قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، سیر را اضافه کرده و تا حدی که طلایی شوند، آن‌ها را تفت دهید.

مرحله پنجم: قابلمه آش را آب کنید.

۱/۳ از قابلمه‌ی آش را آب پر کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد.

مرحله ششم: اضافه کردن حبوبات

زمانی که آب داخل قابلمه شروع به جوشیدن کرد، ابتدا عدس پاک شده و خیس خورده را آبکش کنید و داخل قابلمه بریزید. سپس لوبیا و نخود پخته شده را به قابلمه اضافه کنید.

در این مرحله آب از جوش می‌افتد؛ پس کمی صبر کنید تا دوباره بجوشد.

مرحله هفتم: سبزی آش را اضافه کنید.

بعد از جوشیدن دوباره آب، سبزی آش خرد شده را داخل قابلمه بریزید و ½ قاشق مرباخوری نمک به قابلمه اضافه کنید. این کار به باز شدن مزه سبزی آشی در آب کمک می‌کند!

به جای سبزی تازه می‌توانید سبزی خشک آش به کار ببرید.

مرحله هشتم: سیر داغ، پیاز داغ و ادویه‌ها را اضافه کنید.

بعد از آنکه سبزی و حبوبات ۱۰ دقیقه با هم قل خوردند، نیمی از پیاز داغ و سیر داغ را به همراه پودر فلفل سیاه، نمک و زردچوبه داخل قابلمه بریزید.

سپس حرارت را کم کرده (طوری که ملایم و متوسط باشد) و بدون آنکه در قابلمه را بگذارید، اجازه دهید محتویات برای ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزند.

مرحله نهم: اضافه کردن رشته آشی

رشته‌ها را از وسط نصف کنید. سپس آن‌ها را داخل قابلمه آش بریزید. حواستان باشد برای آنکه رشته‌ها به هم نچسبند، هر ۱ تا ۲ دقیقه یکبار آش را با قاشق چوبی هم بزنید.

مرحله دهم: اضافه کردن نمک

بعد از ۲۰ دقیقه که رشته را اضافه کردید، حالا مزه آش را تست کنید. اگرکم نمک بود، ۱ قاشق چایخوری دیگر نمک در آش بریزید.

مرحله یازدهم: اضافه کردن کشک

برای آنکه عطر و بوی آش بهتر شود، ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری (بسته به سلیقه خودتان) کشک به آش اضافه کنید.

حواستان باشد که هر چه بیشتر کشک بریزید رنگ آش روشن‌تر خواهد شد.

مرحله دوازدهم: اجازه دهید آش بپزد.

بعد از اضافه کردن کشک، آش را هم بزنید و ببینید چه غلظتی دارد. اگر آش:

  • بسیار غلیظ بود -> ۱ پیمانه آب به آن اضافه کرده و هم بزنید.
  • رقیق بود -> اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بجوشد.

آش که به غلظت دلخواهتان رسید. حرارت را خاموش کنید و در آن را بگذارید.

مرحله سیزدهم: آماده کردن نعنا داغ

در یک تابه کوچک ۳ قاشق غذاخوری روغن و ۲ قاشق غذاخوری نعنا خشک را ترکیب کرده و روی حرارت کم بگذارید. سپس برای ۱ تا ۲ دقیقه (طوری که نعنا نسوزد) روی حرارت تفت دهید.

مرحله چهاردهم: تزیین و سرو آش رشته

در آخرین مرحله از طرز تهیه یک آش رشته خانگی و خوشمزه، نوبت به سرو و تزیین آن می‌رسد. آش رشته را در کاسه یا ظرفی دلخواه بریزید. سپس روی آن را با نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ و کشک تزیین کنید.

نوش جان!

ایده‌هایی برای تزیین آش رشته

برای تزیین آش رشته می‌توانید از ایده‌های مختلفی مانند:

  • تزیین آش رشته با کشک زعفرانی
  • تزیین آش رشته با نعنا داغ و دانه انار
  • تزیین آش رشته با کشک ساده و پیاز داغ

و …. استفاده کنید. همچنین می‌توانید در مقاله زیر ۲۰ ایده جذاب برای تزیین آش رشته را به همراه عکس ببینید!

بیشتر بخوانید: ۲۰ ایده جذاب برای تزیین آش رشته نذری و خانگی

۱۰ فوت و فن مهم برای پخت آش رشته لعاب دار

در طرز تهیه آش رشته لعاب دار و غلیظ، بهتر است تا نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  1. حتماً حتماً حبوبات را (به جز عدس) از قبل بپزید.
  2. برای زیبایی و مزه بهتر آش، حتماً ساقه سبزی را بگیرید.
  3. در قابلمه را در طول پخت نگذارید تا آش بد رنگ نشود.
  4. می‌توانید به جای پیاز داغ، پیاز نگینی خرد شده داخل آش بریزید.
  5. مقدار حبوبات را بسته به سلیقه خودتان می‌توانید کم و زیاد کنید.
  6. نمک آش را مرحله به مرحله تست کنید تا کم نمک یا شور نشود.
  7. بعد از جا افتادن آش باید یک لایه لعاب رقیق روی سطح آن ببینید.
  8. می‌توانید از آب قلم به همراه مقدار روغن یا کره در آش استفاده کنید.
  9. زمانی آش شما آماده است که علاوه بر لعاب، بوی خامی رشته‌ها از بین رفته باشد.
  • کشک باعث بریده بریده شدن آش می‌شود؛ پس از جوشیدن آن داخل آش جلوگیری کنید.

خلاصه کلام

آش رشته خانگی خود را می‌توانید در عرض ۲ تا ۳ ساعت آماده کنید و برای هر وعده‌ای از روزتان میل کنید. طرز تهیه آش رشته حرفه‌ای و لعاب‌دار نیاز به زمان دارد تا قلق آش پختن دستتان بیاید. اما یکبار هم که شده بهترین دستور پخت آش رشته خانگی را که به شما معرفی کردیم را امتحان کنید!

این نکته هم فراموش نکنید که طرز تهیه آش رشته نذری فرقی با آش رشته خانگی ندارد؛ تنها کافیست تا حین تزیین آش نذری آن را در کاسه و ظرف‌های یکبار مصرف بریزید.

ممنونیم که تا اینجا همراه گلها بودید. 🌹

مقالات مرتبط

خواص شیر زردچوبه برای سلامتی بدن

شیر زردچوبه؛ از خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی تا بهترین زمان مصرف!!

شاید جالب باشد بدانید شیر زردچوبه یکی از اصیل ترین نوشیدنی های هندی است که از آن به عنوان شیر

طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده و کشمش

بهترین دستور پخت برای عدس پلو با گوشت چرخ کرده + عکس تزیین

چه چیز دلچسب تر از یک پرس عدس پلو با گوشت چرخ کرده داغ و تازه برای یک شام دلچسب

طرز تهیه کیک کدو حلوایی

طرز تهیه یک دسر لطیف و خوشمزه با کدو حلوایی برای شب یلدا

چه چیز بهتر از درست کردن کیک کدو حلوایی در شب های سرد پاییزی می‌تواند حالتان را خوب کند؟ این

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من