حالا که هوا سرد و پاییزی شده و میل به دسرهای سرد و خنک مثل کیک وانیلی کم شده، دسرهای گرم و پاییزی جایگاه ویژهای پیدا کردند. سوتلاچ یکی از دسرهای محبوب و خوشمزه ترکیه است که با طعم لطیف و بافت نرم خود، دل هر کسی را میبرد. سوتلاچ یک دسر گرم برای روزهای سرد پاییز است که برای درست کردن آن به آب، برنج، شیر و شکر و … نیاز دارید. این دسر تا حدی شبیه به شیر برنج خودمان است؛ با این تفاوت که برای تکمیل پخت، داخل فر رفته و روی آن ترد و شکننده میشود!
امروز قصد دارید در این مقاله از گلها، طرز تهیه سوتلاچ ترکی را به همراه ۹ نکته و فوت فن مهم برای پخت آن را به شما معرفی کنیم!
مواد لازم برای تهیه سوتلاچ اصیل ترکیه ای
مواد لازم و ترکیبات سوتلاچ ترکی | |
برنج | ۱ پیمانه |
شیر | 1 لیتر |
آب | ۱۰ پیمانه |
پودر نشاسته | ۱ قاشق غذاخوری |
عصاره وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
شکر | ۱ پیمانه |
آرد برنج | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
دستور پخت سوتلاچ اصل ترکیه
اگر قصد تهیه دسری ساده و در عین حال خوش خوراک و لذیذ را دارید، سوتلاچ ترکیه ای میتواند انتخاب بی نظیری برای شما باشد. این دسر خوش طعم را میتوان به روش های مختلفی تهیه کرد؛ اما بهترین روش، روش سنتی ترکی است که در ادامه به آن میپردازیم:
1. خیساندن برنج
قبل از شروع به پخت، برنج را شسته و اجازه دهید به مدت ۳ ساعت در آب خیس بخورد. بعد از گذشت این مدت زمان، برنج را آب کش کنید.
همچنین بخوانید: چطور یک شیر برنج خوشمزه درست کنیم؟
2. پختن برنج به همراه آب
برنج را به همراه ۴ پیمانه آب، داخل قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم، برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشانید.
3. اضافه کردن شیر
بعد از ۳۰ دقیقه، شیر را به محتویات قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. سپس شکر را اضافه کنید و تا زمانی که حل شود هم بزنید.
حواستان باشد قابلمه روی حرارت ملایم باشد تا شیر نجوشد و سر نرود.
4. ترکیب کردن آرد برنج، وانیل و نشاسته با آب
آرد برنج، نمک، وانیل و آرد نشاسته الک شده را با یک دیگر مخلوط کرده و ½ پیمانه آب را به مخلوط اضافه کنید. پس از اضافه کردن آب، مواد را به سرعت هم بزنید تا مواد سفت و گلوله گلوله نشوند.
5. اضافه کردن ترکیب آرد برنج به قابلمه
ترکیب آرد برنج را داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. سپس اجازه دهید تا ۱۵ دقیقه بجوشد و مواد غلیظ شود.
دقت کنید که بافت سوتلاچ نباید خیلی رقیق و نه خیلی غلیظ باشد؛ یک چیزی میان این دو!
6. قرار دادن سوتلاچ داخل فر
سوتلاچ را در کاسه های مخصوص فر بریزید و داخل یک سینی لبهدار بگذارید. کف سینی به اندازه ۱/۳ ظرفها آب بریزید.
با فرهنگ غذایی ترکیه بیشتر آشنا شوید.
7. پخت سوتلاچ در فر
فر را در دمای ۲۵۰ تا ۲۶۰ درجه به حالت گریل قرار دهید و تا زمانی که روی سوتلاچ ترکی شما برشته شود، منتظر بمانید. حالا دسر شما آماده است
برای تزئین سوتلاچ اصل ترکیه، مقداری پودر پسته یا پودر فندوق روی دسر بریزید و نوش جان کنید!
یک دستور پخت جدید! طرز تهیه حلوا زعفرانی با آرد گندم ساده
فوت و فن های سوتلاچ ترکیه ای
۹ نکته مهمی که برای داشتن یک سوتلاچ نرم، لطیف و خوشمزه بهتر است رعایت کنید، عبارتند از:
- برای رنگ و عطر بهتر، از زعفران دم کرده استفاده کنید.
- برای پخت سوتلاچ از برنج ایرانی یا برنج نیم دانه استفاده کنید.
- اگر شیر پرچرب بریزید، سوتلاچ شما غلیظتر و خوشمزه تر خواهد شد.
- سوتلاچ را به نسبت آب و برنج استفاده شده، بین ۳۰ ال ۴۵ دقیقه روی حرارت گاز بپزید.
- استفاده از نشاسته ذرت و آرد برنج در سوتلاچ به غلیظ شدن بافت این دسر کمک میکند.
- حتما قبل از شروع پخت، برنج را بشویید تا سوتلاچ شفاف تر باشد و طعم بهتری پیدا کند.
- برای عطر و طعم بهتر سوتلاچ از مقداری گلاب، پودر هل، وانیل یا مغزهای خرد شده استفاده کنید.
- مقدار شکر را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید؛ میتوانید از شکر دانهریز یا شکر قهوهای استفاده کنید.
- از قالب های پیرکس یا سفالی نیز میتوانید برای قالب زدن سوتلاچ استفاده کنید.
فواید سوتلاچ برای سلامت بدن
سوتلاچ، علاوه بر طعم دلپذیرش، خواص تغذیه ای قابل توجهی نیز دارد. برخی از فواید سوتلاچ برای سلامتی بدن عبارتند از:
- منبع انرژی:
سوتلاچ به دلیل وجود کربوهیدرات، منبع خوبی از انرژی بوده و میتواند به تامین انرژی مورد نیاز بدن کمک کند.
- تقویت سیستم ایمنی:
شیر داخل سوتلاچ، سرشار از پروتئین و کلسیم بوده که برای تقویت سیستم ایمنی و تقویت استخوانهای بدن ضروری هستند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر فرنی برای ۴ نفر
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش:
فیبر موجود در برنج، به هضم غذا کمک کرده و از یبوست جلوگیری میکند.
- سلامت پوست و مو:
ویتامین های گروه B موجود در شیر و برنج سوتلاچ، به سلامت پوست و مو کمک میکند.
- تقویت استخوان ها:
کلسیم موجود در شیر، برای تقویت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان مفید است.
- کاهش استرس:
برخی از مواد مغذی موجود شیر و برنج سوتلاچ، مانند منیزیم به کاهش استرس و بهبود خلق و خو کمک میکند.
اگرچه سوتلاچ دارای خواص تغذیهای مفیدی است، اما به دلیل داشتن قند و چربی بالا، باید به عنوان یک دسر مصرف شود و در مصرف آن زیاده روی نشود. همچنین، افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند، باید در مصرف سوتلاچ احتیاط کنند!
خلاصه کلام
اگر عاشق دسرهای شیرین با بافت نرم و لطیف هستید، پیشنهاد میکنیم طرز تهیه سوتلاچ ترکی را یاد بگیرید. امتحان کردن این دسر خوشمزه، به خصوص حالا که هوا سرد و پاییزی شده، برایتان بسیار دلچسب خواهد بود.
2 دیدگاه در “طرز تهیه سوتلاچ به روش ترکیه ای”
سلام. با آرد برنجم میتونیم سوتلاچ درست کنیم؟ چون من چندجا تو دستور پختا دیدم اینو.
سلام مائده عزیز. بله. در این طرز تهیه از سوتلاچ ترکی که معرفی کردیم، از آرد برنج استفاده شده.