کاکای کدو حلوایی یکی از شیرینیهای سنتی، شیرین و خوشمزه شهر رشت در شمال کشور است که با کدو حلوایی و مغز گردو درست میشود. این شیرینی خوشمزه یک میانوعده لذیذ برای عصرهای پاییزی است که میتوانید در کنار یک فنجان چای ایرانی خوشمزه نوش جان کنید.
در ادامه، دستور پخت کاکا کدو حلوایی ساده را به شما آموزش میدهیم تا بتوانید در خانه و بدون نیاز به فر، این شیرینی خوشمزه را میل کنید.
مواد لازم برای شیرینی کاکا
مواد لازم برای کاکا با کدو حلوایی | |
کدو حلوایی پخته و له شده | ۱ پیمانه |
آرد گندم الک شده | ۱ پیمانه |
گردو خرد شده | ۴ عدد |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شیر | ۱/۴ پیمانه |
گلاب | ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
شکر | ۱/۲ پیمانه |
نمک | نوک قاشق چایخوری |
ویدیو دستور پخت کاکا رشتی
در ویدیوی زیر میتوانید به طور کامل طرز تهیه این شیرینی خوشمزه و لذیذ را ببینید:
خوشحال میشویم تجربیات خودتان را از پخت و تجربه مزه کاکا کدو حلوایی با ما در کامنتها در میان بگذارید.
طرز تهیه کاکا ساده با کدو حلوایی فقط در ۱ ساعت
بعد از آماده کردن تمامی مواد اولیه و لازم برای تهیه کاکا، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- کدو حلوایی را با آب بپزید، پوست آن را جدا کرده و سپس آن را پوره کنید.
- تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و با چنگال هم بزنید.
- شکر را به تخم مرغ اضافه کرده و کمی هم بزنید.
- آرد، نمک، بکینگ پودر، پودر دارچین و هل را مخلوط کرده و دو بار الک کنید.
- کدو را به تخم مرغ و شکر دانه ریز اضافه کنید و هم بزنید.
- مواد خشک را به همراه گردو مایهی کاکا اضافه کنید.
- مقداری شیر و گلاب در داخل خمیر بریزید تا بافت نرم و عطر بهتری به آن بدهد.
- مواد شیرینی را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید تا خود را بگیرد.
- بعد از ۲۰ دقیقه مواد را از یخچال خارج کنید.
- یک تابه را با مقداری روغن روی حرارت متوسط داغ کنید.
- به اندازههای یکسان از خمیر کاکا بردارید و در تابه بریزید تا سرخ شود.
- بعد از ۲ دقیقه که یک طرف شیرینی طلایی شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.
- کاکا را از تابه خارج کنید و روی دستمال کاغذی بگذارید.
- بعد از آنکه همه خمیر را سرخ کردید، شیرینیها را در ظرف دلخواه بچینید و روی آن را با پودر قند و گل سرخ تزیین کنید.
نوش جان!
نکات مهم برای تهیه شیرینی کاکا
- میتوانید به جای فقط آرد گندم، از ترکیب آرد گندم و آرد برنج (از هر کدام ۱/۲ پیمانه) استفاده کنید.
- به جای شیر میتوانید از مقدار مساوی ماست استفاده کنید تا بافت شیرینی لطیفتر شود.
- اگر از آرد برنج استفاده میکنید، بایستی خمیر را حداقل ۳۰ دقیقه بیشتر استراحت دهید.
- برای تزیین میتوانید خلال پسته، پودر نارگیل، پودر قند و یا پودر گل سرخ را به کار ببرید.
- میتوانید برای عطر بهتر، نوک قاشق چایخوری وانیل به مواد کاکا اضافه کنید.
سخن پایانی
اگر به دنبال تجربههای جدید و شیرین کردن لحظات عصر و پاییز خودتان هستید، پیشنهاد میکنیم حتماً یکبار در خانه، کاکا کدو حلوایی درست کنید. برای تزیین و سرو این شیرینی خوشمزه میتوانید پودر پسته، پودر نارگیل، پودر قند و گل محمدی استفاده کنید.
ممنونیم که تا اینجا، همراه گلها بودید.