طرز تهیه کاچی

اشتراک گذاری:

طرز تهیه کاچی برای پریودی

طرز تهیه کاچی ساده با آرد گندم، یکی از لذت‌بخش‌ترین دستور پخت‌های سنتی ایرانی است. این دسر مقوی، گرم و دلنشین، علاوه بر طعم بی‌نظیرش، خواص درمانی فوق‌العاده‌ای برای زنان زائو و دوران قاعدگی دارد که آن را به یک میان وعده ایده‌آل برای تقویت بدن و رفع خستگی تبدیل کرده است.

طرز تهیه کاچی ساده به روش سنتی با آرد گندم، کره و شربت زعفرانی بسیار آسان است. هر زمان که هوس کردید، می‌توانید از این دستور پخت گلها استفاده کنید و در کمتر از ۳۰ دقیقه، این دسر خوشمزه را نوش جان کنید.

مواد لازم برای تهیه کاچی زعفرانی

مواد لازم کاچی برای ۴ نفر
آرد گندم ۲ پیمانه
کره ۱۰۰ گرم
روغن حیوانی یا روغن کرمانشاهی ¼ پیمانه
آب ۴ پیمانه
زعفران دم کرده به میزان لازم
گلاب ½ پیمانه
پودر هل ۱ قاشق چای‌خوری
پودر دارچین ½ قاشق چای‌خوری
زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
شیره انگور یا عسل یا نبات آسیاب شده ¾ پیمانه

دستور پخت مرحله به مرحله کاچی زعفرانی

مقدار مواد اولیه‌ای که گفتیم مناسب طرز تهیه کاچی برای ۴ نفر است.

قبل از شروع به پخت کاچی، ابتدا بایستی که شربت آن را آماده کنید و کنار بگذارید. برای اینکار:

1. آماده کردن شربت کاچی (برای کاچی با نبات)

برای تهیه شربت کاچی یک قابلمه را بردارید و شیره انگور، عسل یا نبات را درآن بریزید و روی حرارت متوسط حل کنید. البته می‌توانید شکر دانه ریز را هم جایگزین هر یک از این شیرین‌کننده‌ها کنید.

2. دم کردن زعفران

در یک لیوان یا ظرف دلخواه، به مقدار دلخواه زعفران آسیاب شده بریزید. سپس یا با استفاده از یک تکه یخ یا با آب جوش، بگذاری تا دم بکشد و رنگ بگیرد.

3. اضافه کردن زعفران و گلاب به شربت

بعد آماده شدن شربت، ابتدا زعفران دم کرده و سپس گلاب را داخل آن بریزید و هم بزنید. بعد از به قوام رسیدن شربت، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید خنک شود.

حالا که شربت را آماده کردیم، نوبت می‌رسد به آماده کردن کاچی با پودر زردچوبه!

بیشتر بخوانید: چطور حلوای زعفرانی با جدیدترین رسپی را درست کنیم؟

1. تفت دادن آرد

ابتدا آرد گندم را دوبار الک کنید. سپس داخل یک تابه یا قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط هم بزنید تا خامی آن گرفته شده و بوی آرد در بیاید.

هر چه بیشتر مواد کاچی را بپزید، رنگ آن تیره و تیره‌تر خواهد شد.

2. اضافه کردن روغن و کره به آرد

بعد از آنکه آرد کمی تغییر رنگ داد، روغن حیوانی و کره را به آن اضافه کنید و با یک قاشق چوبی مدام هم بزنید تا مواد گلوله گلوله نشوند.

اگر از طعم روغن حیوانی خوشتان نمی‌آید، می‌توانید روغن جامد یا روغن کرمانشاهی را با آن جایگزین کنید.

3. اضافه کردن ادویه‌جات

در این مرحله، ابتدا زردچوبه و سپس پودر هل و پودر دارچین را به آرد اضافه کنید. همه را هم بزنید تا خوب ترکیب شوند.

آرد سفید گندم 500 گرم – جعبه

قیمت اصلی: 59,650 تومان بود.قیمت فعلی: 41,755 تومان.

زردچوبه 90 گرم – P.E.T

قیمت اصلی: 112,400 تومان بود.قیمت فعلی: 78,680 تومان.

پودر دارچین 90 گرم – P.E.T

قیمت اصلی: 147,800 تومان بود.قیمت فعلی: 103,460 تومان.

گلاب 440 گرمی – بطری

قیمت اصلی: 159,700 تومان بود.قیمت فعلی: 111,790 تومان.

4. اضافه کردن آب به کاچی

آب را آرام آرام به مواد اضافه کرده و همزمان هم بزنید. این کار به شما کمک می‌کند تا از گلوله گلوله شدن مواد جلوگیری کنید و همچنین یک کاچی با بافت نرم و لطیف داشته باشید.

5. استراحت دادن کاچی روی حرارت

بعد از اضافه کردن آب در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا روی حرارت متوسط شروع به قل زدن کند.

6. سرو کاچی

بعد از گذشت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، حرارت را خاموش کنید و کاچی را داخل ظرف‌‌های دلخواه خود بریزید تا سرد شود. بعد از آنکه روی کاچی بسته و سفت شد، می‌توانید آن را با خلال پسته، خلال بادام و یا هر چیز دیگری که دوست دارد، تزیین کنید.

نوش جان!

طرز تهیه کاچی سنتی به ۳ روش متفاوت

علاوه بر روش بالا که مرسوم‌ترین حالت برای پخت این دسر سنتی است، روش‌های دیگری مختص به هر شهر وجود دارد که برخی از رایج‌ترین آن‌ها عبارتند از:

1. طرز تهیه کاچی به سبک ارومیه‌ای‌ها

طرز تهیه کاچی سنتی به روش ارومیه‌ای

روش پخت کاچی ارومیه‌ای دقیقاً مطابق با روش بالاست، تنها تفاوت آن استفاده نکردن از شکر است. یعنی برای پخت کاچی ارومیه یا دوشاب قویماقی، به هیچ عنوان شکر استفاده نشده و تنها شیره انگور در آن به کار می‌رود.

2. طرز تهیه کاچی به سبک کرمانی

طرز تهیه کاچی برای پریودی

کاچی کرمانی که با نام کاچی ۷ مغز نیز آن را می‌شناسیم، پر از مغز آجیل‌های مختلفی مانند پسته، گردو، بادام، فندق و… است. طرز تهیه کاچی کرمانی کاملاً شبیه دستور پخت بالا بوده و تنها کافیست تا مغزهای خرد شده دلخواهتان را هنگام پخت به آن اضافه نمایید.

3. طرز تهیه کاچی برای زائو

از قدیم رسم بوده که بعد از زایمان، برای فرد زائو کاچی درست می‌کردند. تنها تفاوت این دستور پخت با سایر دستور پخت‌ها، وجود ادویه‌های متنوع در آن است از جمله:

  • تخم گشنیز
  • زیره سیاه
  • رازیانه
  • نمک

همچنین در انتها می‌توان مقداری پسته یا بادام اضافه کرد تا یک دسر لذیذ و مقوی آماده کرد.

نکات مهم برای پخت کاچی ساده

  1. برای غیلظ‌تر شدن کاچی می‌توانید روی در قابلمه یک دم کنی بپیچید.
  2. برای طعم و مزه بهتر می‌توانید پودر زنجبیل نیز به کاچی اضافه نمایید.
  3. حواستان باشد تا آرد را زیاد تفت ندهید؛ چرا که مزه کاچی تلخ می‌شود.
  4. برای داشتن کاچی با بافت نرم و لطیف، می‌توان از مقداری آرد برنج در ترکیبات استفاده کرد.
  5. می‌توانید مقدار زعفران را بیشتر کنید و یک بخش را در شربت بریزید و مابقی را حین پخت به آن اضافه کنید.

خلاصه کلام…

اگر عاشق کاچی هستید و تا تاالان نمی‌دانستید چطور درست کنید، می‌توانید از این دستور پخت برای تهیه این دسر خوشمزه و مقوی استفاده نمایید. اضافه کردن و نکردن ادویه‌‌جاتی مانند دارچین و هل پودر شده به این دسر کاملاً اختیاری بوده و حذف کردن آن مشکلی ندارد.

تنها مزه کاچی را کمی تغییر می‌دهد که برای برطرف کردن آن هم می‌توانید دارچین یا هل پودر شده را برای تزیین به کار ببرید.

ممنونیم که تا اینجا همراه گلها بودید. 😊

مقالات مرتبط

طرز تهیه پرک لیمو عمانی

طرز تهیه پرک لیمو عمانی خانگی با تکنیکی آسان برای گرفتن تلخی

اگر به کیفیت پرک لیمو عمانی آماده در فروشگاه‌ها اعتماد ندارید و می‌خواهید این چاشنی لذیذ با طعم ترش و

خواص هل برای دهان و دندان

خواص جویدن یا گذاشتن هل زیر زبان برای دهان و دندان چیست؟

خواص هل زیر زبان یا جویدن آن با دندان می‌تواند شامل کاهش التهاب لثه، از بین بردن بوی بد دهان

هل سبز برای بارداری

آیا می‌دانستید هل سبز برای بارداری خوبه و می‌تواند تجربه‌ی این دوران را برایتان دلپذیرتر کند؟ این ادویه معطر فراتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *