طرز تهیه حلیم گندم با گوشت گوسفندی

نویسنده: تیم تحریریه گلها

اسفند 17, 1403

بدون پاسخ

طرز تهیه حلیم گندم با گوشت گوسفندی برای 6 نفر

اگر هوس یک میان‌وعده سالم و خوشمزه کردید که مقوی هم باشد، حلیم بهترین گزینه برای شماست. شما می‌توانید با چند قلم مواد غذایی ساده، یک حلیم بسیار لذیذ و لطیف بپزید و نوش جان کنید.

در ادامه این دستور پخت از مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها، طرز تهیه حلیم گندم با گوشت گوسفندی محبوب و پرطرفدار را به شما آموزش خواهیم داد؛ همراه ما باشید.

سوالات متداول شما درباره طرز تهیه حلیم گندم با گوشت گوسفندی

  1. چرا حلیم شل می‌شود؟

دلیل شل شدن حلیم می‌تواند مقدار گندم کم و یا حرارت ندادن آن به مقدار کافی باشد.

  1. چرا حلیم سفت می‌شود؟

علت سفت شدن حلیم می‌تواند به دلیل زیاد بودن گندم باشد. مقدار گندم را کم و زیاد نکنید تا حلیم خوب و کشداری داشته باشید.

  1. چرا حلیم کش نمیاد؟

راز کشدار شدن حلیم، حرارت دیدن به اندازه کافی و خوب میکس شدن آن است. برای این کار، ترکیبات حلیم را به خوبی میکس کنید و تا زمان قوام آمدن حرارت دهید.

  1. چقدر طول می‌کشد حلیم بپزد؟

حداقل ۵ ساعت برای پخت حلیم گندم با گوشت گوسفندی نیاز است.

  1. چطور حلیم بلغور گندم درست کنیم؟

کافیست تا به جای گندم پوست گرفته، از بلغور گندم با دستور پختی که در ادامه آوردیم، استفاده کنید.

  1. پخت حلیم مرغ آسان‌تر است یا حلیم گوشت گوسفندی؟

حلیم مرغ. چرا که زمان و زحمت کمتری برای پخت نیاز دارد. اما دقت داشته باشید که حلیم مرغ معمولاً کمتر از حلیم گوشت کش می‌‌آید.

مواد لازم برای تهیه حلیم گندم

مواد لازم برای پخت حلیم گوشت برای ۶ نفر
گندم پوست کنده ۵۰۰ گرم
گوشت گوسفندی ۲۵۰ گرم
پیاز (برای گرفتن بوی زهم گوشت) ۱ عدد متوسط
روغن به مقدار دلخواه
نمک ۱ قاشق غذاخوری
شکر و دارچین به مقدار دلخواه
کنجد به مقدار دلخواه
آب به مقدار لازم

طرز تهیه حلیم با گوشت گوسفندی (تنها در ۹ مرحله!)

قبل از شروع به هر کاری، ابتدا از شب قبل گندم‌ها را به مدت ۱۲ ساعت در آب خیس کنید. سپس:

1.     گندم را بپزید.

آب گندم پوست کنده شده را بعد از ۱۲ ساعت خالی کرده و به همراه ۱۵ لیوان آب در یک قابلمه بزرگ بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.

بعد از جوشیدن آب، در قابلمه را ببندید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گندم به آرامی بپزد.

حواستان باشد همزمان که آب گندم در حال جوش است، کف‌های روی آن را با یک قاشق بردارید تا از سیاه شدن حلیم جلوگیری شود.

2.     پیاز را خرد کنید.

پیاز را پوست گرفته و به شکل نگین‌های درشت خرد کنید.

 

3.     گوشت را بپزید.

یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید. کمی که داغ شد، مقداری روغن بریزید و پیاز را اضافه کنید. گوشت را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.

بعد از تغییر رنگ گوشت، نمک را به همراه مقدار خیلی کمی زردچوبه به گوشت اضافه کرده و در نهایت روی آن آب بریزید. اجازه دهید گوشت حداقل برای ۳ ساعت به آرامی روی حرارت ملایم بپزد.

خرید آنلاین پودر زردچوبه با کیفیت و مرغوبِ مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها

4.     گندم را هم بزنید.

در حالی که گندم می‌پزد، هر از گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.

خرید حلیم نیمه آماده ۷۰ گرمی گلها

5.     گوشت و گندم را میکس کنید.

بعد از ۳ الی ۴ ساعت که گوشت و گندم حسابی مغز‌پخت شدند، حرارت هر دو را خاموش کنید. بعد از اینکه کمی سرد شد، گندم را با گوشت‌کوب برقی میکس کنید تا به شکل پوره در بیاید.

6.     گوشت را ریش ریش کنید.

گوشت که از حرارت افتاد، آن را به کمک چنگال ریش ریش کنید. آب گوشت را از صافی رد کرده و آن را هم کنار بگذارید.

 

7.     گوشت و آب گوشت را به گندم اضافه کنید.

گوشت ریش ریش و آب آن که از صافی رد کردید را به گندم میکس شده اضافه کنید و هم بزنید. سپس تمام مواد را بار دیگر با گوشت‌کوب برقی ترکیب کنید تا هم یکدست شوند.

اگر گوشت‌کوب برقی ندارید از میکسر یا غذاساز نیز می‌توانید استفاده کنید.

8.     حلیم را بپزید.

به حلیم مقداری نمک اضافه کرده و روی حرارت قرار دهید تا برای نیم ساعت با حرارت کم، بپزد. در نهایت هم وقتی حلیم غلیظ شد و به قوام دلخواه شما رسید، حرارت را خاموش کنید.

خرید انواع نمک سفید تصفیه شده و ید دار در فروشگاه اینترنتی گلها

9.     حلیم را سرو و نوش جان کنید!

حلیم گندم را در هر ظرفی که مایلید بکشید و روی آن را با روغن حیوانی یا کره حرارت دیده، دارچین، شکر و کنجد تزیین نمایید.

نوش جان!

خرید دارچین برای تزیین حلیم در ماه رمضان

فوت و فن‌های پخت یک حلیم گندم حرفه‌ای کش‌دار!

اگر یک حلیم خوشمزه به سبک رستوران‌ها می‌خواهید:

برای تزیین و سرو
به جای شکر از نمک و یا هرچیز دیگری که دوست دارید استفاده کنید.
خلال پسته، پودر نارگیل و … برای تزیین مناسب هستند.
به جای روغن و کره حیوانی می‌توانید از کره یا روغن گیاهی استفاده کنید.
به جای شکر هم می‌توانید عسل سرو کنید تا حلیم رژیمی باشد.

 

فقط سرو و تزیین حلیم مهم نیست! بلکه بافت آن هم مهم است. برای داشتن بافتی لطیف و کشدار:

برای بافت بهتر حلیم
مواد را بیشتر میکس کنید تا بیشتر کش بیاید.
حتماً از میکسر، گوشت‌کوب برقی یا غذاساز برای میکس کردن حلیم استفاده کنید.
از گوشت دنده گوسفندی، سردست و سر سینه برای کشدار شدن حلیم استفاده کنید.
گوشت حلیم را به هیچ عنوان خرد نکنید و درشته بپزید تا مانع کش آمدن حلیم نشود!

اگر می‌خواهید حلیم خوش‌رنگ و لعاب بدون بوی زهم گوشنت گوسفندی داشته باشید:

برای سیاه نشدن و بوی زهم نگرفتن
برای گرفتن بوی زهم گوشت، آن را با پیاز و نوک قاشق چایخوری زردچوبه بپزید.
کف روی گندم تا قبل از جوش آمدن آب را حتماً بگیرید تا سیاه نشود.
حین پخت یک عدد چوب دارچین سیگاری در گندم بیندازید تا طعم بهتری بگیرد.
با حرارت کم و به مدت بیش از ۴ تا ۵ ساعت حلیم را بپزید تا رنگ و لعاب بهتری داشته باشد.

چطور برای فرزندم حلیم درست کنم؟

طرز تهیه حلیم مخصوص کودکان با حلیم عادی فرقی ندارد. فقط بایستی که همه مواد را از صافی رد کنید تا پوست گندم یا اضافاتی در آن باقی نماند.

سخن پایانی

برای تهیه یک حلیم خوشمزه، لطیف و با بافت کشدار، به مقدار کافی از گندم و گوشت خرد نشده استفاده کنید. دقت داشته باشید که رمز و راز تهیه حلیم گوشت گوسفندی نرم و لطیف، میکس شدن کامل گندم و گوشت با یکدیگر و همچنین حرارت دیدن به مقدار کافی تا زمان قوام آمدن آن است. شما می‌توانید برای حداقل ۶ نفر با ۵۰۰ گرم گندم و ۲۵۰ گرم گوشت گوسفندی، حلیم خانگی لذیذ و خوشمزه بپزید.

ممنونیم که تا اینجا همراه یکی دیگر از مقالات مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها بودید. خوشحال می‌شویم نظرات خودتان درباره “طرز تهیه حلیم” را در کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

مقالات مرتبط

طرز تهیه شیرینی نخودچی

طرز تهیه شیرینی نخودچی ترد و لطیف تنها با ۴ قلم مواد اولیه!

شیرینی نخودچی از قدیم‌ترها شیرینی خوش عطر و طعمی بود که در عید نوروز همه برای آن سر و دست

خاصیت زردچوبه برای پوست

۶ خاصیت فوق العاده زردچوبه برای پوست

در دنیای امروز که محصولات شیمیایی مراقبت از پوست به وفور یافت می‌شوند، کمتر کسی به دنبال استفاده از محصولات

طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی برای عید

طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی؛ مخصوص ایام نوروز

پفکی گردویی یکی از شیرینی‌های سنتی عید نوروز است که بافیت بسیار ترد و پفکی و طعم گردوی دلنشینی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من