در سالهای اخیر، تقریباً همه افراد به دنبال مواد خوراکی سالم و جایگزین برای نوع مضر آن هستند. شکر قهوه ای به عنوان یک ماده سالم و جایگزین برای شکر سفید است؛ اما آیا واقعا شکر قهوه ای سالم است؟ آیا شکر قهوه ای میتواند جایگزینی مفید برای سلامتی بدن باشد؟
در ادامه همراه ما باشید تا ۱۲ خاصیت شگفت انگیز شکر قهوه ای برای سلامتی بدن و همچنین تفاوتهای آن با شکر سفید را به شما معرفی کنیم.
تفاوت شکر قهوه ای با شکر سفید چیست؟
ماهیت شکر قهوه ای و شکر سفید، هیچ تفاوتی با هم ندارد؛ به عبارتی هر دو شکر هستند و از یک گیاه به دست میآیند. اما تفاوتهای اصلی بین شکر سفید و قهوه ای عبارتند از:
- شکر قهوه ای فاقد هر گونه ماده شیمیایی است.
- شکر قهوه ای نیاز بدن به مواد معدنی مانند آهن و فسفر و … را میتواند برطرف کند.
- ملاس طبیعی (مایع غلیظ و قهوه ای رنگ و سرشار از مواد معدنی در شکر) در شکر قهوه ای بیشتر از شکر سفید است.
به همین دلیل است که اغلب منابع معتبر علمی و پزشکی بر این باورند که شکر قهوه ای در مقایسه با شکر سفید سالمتر است.
آیا شکر قهوه ای جایگزین مناسبی برای شکر سفید است؟
بله. شکر قهوه ای میتواند جایگزین سالم و بهتری برای شکر سفید باشد. چرا که شکر قهوه ای:
- کمتر فرآوری شده و شکر سالمتری محسوب میشود.
- مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم و کلسیم آن بیشتر از شکر سفید است.
- در مقایسه با شکر سفید، ملاس کمتری داشته و برای بدن مفیدتر است.
۱۲ فایده فوق العاده شکر قهوه ای برای سلامتی
شکر قهوه ای مانند شکر سفید، سریع به ذرات گلوکز تبدیل شده و انرژی لازم برای بدن را تامین میکند. همچنین علاوه بر طعم بهتر و شیرینی ملایمتر، این نوع شکر از خواص و فواید فوقالعادهای برای بدن برخوردار است که ۱۲ تا از مهمترین آنها عبارتند از:
1. فاقد مواد نگهدارندهی شیمیایی
برخلاف شکر سفید، شکر قهوه ای هیچ ماده نگهدارندهی شیمیایی خطرناکی نداشته و فرآیند فرآوری آن فاقد هرگونه مواد افزودنی است.
2. مفید برای جلوگیری از افت قند خون
شکر قهوهای میتواند با ثابت نگه داشتن میزان قند خون در بدن، از نوسانات احتمالی قند خون جلوگیری کند.
ثبت سفارش و خرید اینترنتی شکر قهوه ای گلها
3. شکر قهوه ای؛ منبعی غنی از انرژی
شکر قهوه ای شامل ۲.۹ گرم کربوهیدرات سادهای است که میتواند به سرعت به گلوکز تبدیل شود و انرژی لازم برای فعالیت مغز و بدن را تامین کند.
4. سرشار از مواد معدنی
این ماده جایگزین برای شکر سفید، حاوی مقادیر خوبی از کلسیم، پتاسیم، آهن و سدیم و … است که در مقایسه با شکر سفید، ارزش غذایی بالاتری داشته و نیاز بدن به این منابع را مرتفع میکند.
5. شکر قهوه ای، مفید برای حفظ تناسب اندام
اگر قصد لاغری و کاهش وزن دارید، شکر قهوه ای به دلیل داشتن قند و کالری کمتر، میتواند انتخاب بهتری در مقایسه با شکر سفید باشد.
6. بهبود سرماخوردگی
شکر قهوه ای با داشتن مواد معدنی مانند پتاسیم و فسفر و …، از گذشته برای درمان سرماخوردگی و گلو درد، به خصوص در فصلهای سرد و پاییزی، مورد استفاده قرار میگرفت.
خرید شکر قهوه ای گلها برای درمان و بهبود سرماخوردگی
7. مفید برای درمان یبوست
یکی دیگر از فواید شکر قهوه ای برای سلامتی، بهبود سلامت سیستم گوارش است؛ درمان یبوست و مشکلات سیستم گوارش میتوانید مقداری شکر و پودر زنجبیل را با آب گرم مخلوط کنید و بنوشید.
8. لایه بردار و پیشگیری از آکنه
شکر قهوه ای میتواند برای آبرسانی به پوست و پیشگیری از بروز آکنه صورت مفید باشد. اگر مستعد جوش و آکنه هستید، ماسک لایه بردار شکر قهوه ای برای شما انتخاب خوبی خواهد بود.
9. جلوگیری از آسم
شکر قهوه ای دارای خاصیت ضد آلرژی و ضد حساسیت بوده که میتواند جایگزینی برای شکر سفید و همچنین جلوگیریکننده از آسم باشد.
10.مفید برای درمان انقباضات رحم
یکی از مشکلاتی که خانمها از گذشته درگیر آن هستند، انقباضات رحمی است. شکر قهوه ای مادهای است که در طب سنتی مورد توجه قرار گرفته و میتواند انقباض رحم در زنان را بهبود دهد.
11.بهبود هضم در سیستم گوارش
شکر قهوه ای فقط برای درمان یبوست نیست؛ بلکه نوشیدن دمنوش شکر قهوه ای و پودر زنجبیل تازه میتواند برای بهبود هضم در سیستم گوارش مفید باشد.
12.کاهش درد قاعدگی
پتاسیم موجود در شکر قهوه ای عاملی است برای کاهش دردهای عضلانی و گرفتگی عضلات در دوران قاعدگی! ترکیب شکر قهوه ای، زنجبیل و آب گرم برای بهبود درد قاعدگی مفید است.
چرا شکر قهوه ای کلوخه کلوخه میشود؟
برخلاف تصور عموم مردم، کلوخه شدن شکر قهوه ای به معنای خراب شدن آن نیست؛ بلکه به دلیل رطوبت، حفظ کیفیت، عطر و طعم این نوع شکر اتفاق میافتد.
به عبارتی، علت کلوخه و گلولهای شدن شکر قهوه ای، به دلیل رطوبت و ملاس طبیعی موجود در آن است. این کلوخه کلوخه شدن نشاندهنده تازگی شکر بوده و به دلیل توانایی آن در جذب رطوبت، کیفیت و ماندگاری محصول را بهبود میبخشد.
بیشتر بخوانید: خواص پودر فلفل سیاه + مضرات آن
مضرات شکر قهوه ای برای سلامت بدن
درست است که قند شکر قهوه ای کم بوده و انرژی خوبی برای فعالیت بدن را تامین میکند، اما مانند هر ماده غذایی دیگری، مصرف بیرویهی شکر قهوه ای هم برای بدن مضر و آسیبزا است.
از جمله خطرات احتمالی مصرف بیرویه شکر قهوه ای عبارتند از:
- کبد چرب
- بالا بردن سطح انسولین در خون
- افزایش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲
- پوسیدگی دندان و تخریب سلامتی لثه ها
- افزایش خطر ابتلا به بیماریها و حملات قلبی
ارزش غذایی شکر قهوه ای
شکر قهوه ای منبعی سرشار از کربوهیدرات و تامینکننده انرژی بدن است؛ طوری که ارزش غذایی هر ۱ قاشق غذاخوری شکر قهوه ای عبارتست از:
ارزش غذایی شکر قهوه ای | |
ارزش غذایی | مقدار در هر ۱ قاشق غذاخوری |
قند | ۲.۹ گرم |
پروتئین | ۰ گرم |
چربی کل | ۰ گرم |
کافئین | ۰ میلیگرم |
پتاسیم | ۴ میلیگرم |
سدیم | ۰.۸ میلیگرم |
کلسترول | ۰ میلیگرم |
کلسیم | ۲.۵ میلیگرم |
کربوهیدارت کل | ۲.۹ گرم |
آیا شکر قهوه ای قند دارد؟
بله. هر ۱ قاشق غذاخوری از شکر قهوه ای، ۲.۹ گرم قند دارد. این میزان قند تفاوتی با شکر سفید ندارد؛ به همین دلیل توصیه میشود در مصرف شکر قهوه ای زیادهروی نکنید!
بهترین شیوه نگهداری از شکر قهوه ای
برای آنکه بتوانید شکر قهوه ای را تازه و سالم نگهدارید، رعایت نکات زیر را به شما پیشنهاد میکنیم:
- شکر را در ظرفی دربدار بریزید.
- ظرف را دور از محیطهای گرم و مرطوب بگذارید.
- ظرف شکر را در جایی خشک و خنک قرار دهید.
- برای نرم ماندن شکر و جلوگیری از تشکیل کلوخههای سفت، یک تکه نان داخل ظرف قرار دهید.
خلاصه کلام…
شکر قهوه ای حاوی مقادیر خوبی از مواد معدنی مانند کلسیم و پتاسیم بوده و میتواند برای درمان انقباضات رحم، مراقبت از پوست صورت، لاغری و تناسب اندام، درمان یبوست و هضم در سیستم گوارش و … مفید باشد.
این ماده جایگزین خوبی برای شکر سفید است؛ اما فراموش نکنید که تنها با مصرف به اندازه میتوانید از فواید آن برخوردار شوید. اگر شکر قهوه ای را به دلیل سالم بودن بیرویه مصرف کنید، ممکن است درگیر کبد چرب، دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و … شوید!