اگر دقت کرده باشید خیلی وقت ها زرشک پلو با مرغی که در عروسی ها یا رستوران ها صرف میکنید طعمی فوق العاده و به یاد ماندنی دارد که معمولا این سوال را در ذهن شما ایجاد میکند “از چه ادویه ای استفاده کردند؟” و در آخر نیز جواب آن برای شما مبهم میماند.
راز خوشمزگی و مزه متفاوتی که زرشک پلو با مرغ مجلسی در رستورانها دارد، ادویه ترکیبی آن است. اما دقیقاً چه ادویهای و با چه ترکیباتی؟
در ادامه همراه ما باشید تا با بهترین ادویه برای زرشک پلو با مرغ آشنا شوید و راز مزه جذاب این غذا بشناسید!
چاشنی و ادویه های مخصوص زرشک پلو با مرغ
بهترین ادویه ها برای زرشک پلو با مرغ | |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذا خوری |
گلاب | ۱ قاشق سوپ خوری |
برگ بو | ۲ عدد |
ادویه کاری | ½ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ½ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ½ قاشق چایخوری |
پاپریکا | ½ قاشق چایخوری |
پودر پیاز | ½ قاشق مرباخوری |
پودر سیر | ½ قاشق مرباخوری |
زنجبیل | نوک قاشق چای خوری |
تخم کرفس | ½ قاشق چای خوری |
معرفی بهترین ادویه زرشک پلو با مرغ
اگر شما هم تا به امروز موفق به پخت زرشک پلو مجلسی نشده بودید و غذایتان عطر و طعم خارق العاده ای به خود نمیگرفت، میتوانید از ادویه های گفته شده در متن فوق استفاده کنید.
هر کدام از چاشنیهای مخصوص در بهترین ادویه برای زرشک پلو خاصیت منحصر به فرد خود را دارد که عبارتند از:
-
زعفران دم کرده
زعفران به عنوان طلای سرخ شناخته میشود و به دلیل رنگ طلایی زیبا و عطر بی نظیرش، در بسیاری از غذاهای ایرانی از جمله زرشک پلو استفاده میشود. زعفران علاوه بر رنگآمیزی غذا، طعم ملایمی به آن میبخشد و عطر دلپذیری در غذا ایجاد میکند. زعفران را معمولاً در مراحل پایانی پخت به غذا اضافه میکنند تا عطر و رنگ آن حفظ شود.
-
گلاب
گلاب به غذا عطر و طعم بسیار دلنشینی میدهد و میتواند مزه غذا را کمی رو به شیرینی ببرد. گلاب را معمولاً در مراحل پایانی سرخ کردن زرشک یا هنگام دم کردن برنج به غذا اضافه میکنند.
-
برگ بو
برگ بو یکی از گیاهان معطر و کاربردی است که به غذا عطر و طعم خاصی میبخشد و کمی تلخی ملایمی به آن اضافه میکند. برگ بو را معمولاً در هنگام پخت مرغ برای از بین بردن بوی زهم میتوان استفاده کرد. البته باید به این موضوع توجه داشته باشید قبل از سرو، آن را از غذا خارج کنید. استفاده از برگ بو در زرشک پلو، به خصوص در کنار مرغ، به غنی تر کردن طعم مرغ و خوشمزه تر کردن زرشک پلو کمک میکند.
-
ادویه کاری
ادویه کاری ترکیبی از چندین ادویه مختلف است و طعم تند و گرمی به غذا میدهد. استفاده از ادویه کاری به مقدار کم در زرشک پلو با مرغ، به خصوص برای کسانی که طعم تند را دوست دارند، میتواند جذاب باشد.
با این حال باید به این موضوع توجه داشته باشید که مقدار استفاده از ادویه کاری را کم در نظر بگیرید چرا که استفاده بیشتر از آن میتواند طعم نهایی مرغتان را تحت تاثیر قرار دهد.
-
فلفل سیاه
فلفل سیاه طعم تندی به غذا میدهد و در ترکیب با سایر ادویه ها طعم فوق العاده ای به غذا میدهد. اگر میخواهید عطر فلفل سیاه را بیشتر در غذا احساس کنید، میتوانید از دان فلفل سیاه برای آسیاب کردن آن بهره ببرید.
-
نمک
نمک از چاشنی های پرکاربردی است که استفاده از آن برای تنظیم طعم غذا الزامی میباشد و به سایر طعم ها اجازه میدهد که به خوبی نمایان شوند.
-
زردچوبه
زردچوبه به غذا رنگ طلایی زیبایی میدهد و طعم کمی تلخ و گرمی به آن میبخشد. زردچوبه دارای خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی نیز هست.
-
پاپریکا
پاپریکا به غذا رنگ قرمز زیبایی میدهد و طعم کمی شیرین و دودی به آن میبخشد. پاپریکا شیرین برای غذاهای ملایم تر و پاپریکا دودی برای غذاهای تندتر گزینه مناسبی است.
-
پودر پیاز و پودر سیر
پودر پیاز و پودر سیر طعم پیاز و سیر تازه را به غذا میدهند بدون اینکه نیاز به خرد کردن آنها باشد. این پودرها به راحتی در دسترس هستند و به سرعت به غذا طعم میدهند.
-
زنجبیل
زنجبیل طعم تند و کمی شیرین به غذا میدهد و خواص ضدالتهابی و ضد تهوع دارد. زنجبیل به هضم غذا کمک میکند و به ویژه برای غذاهای چرب مناسب است.
-
تخم کرفس
تخم کرفس طعم گرم و کمی تلخی به غذا میدهد و به هضم غذا کمک میکند. تخم کرفس معمولاً در غذاهای گوشتی برای خوش عطر و طعم کردن آن استفاده میشود.
-
ادویه مرغ و ماهی گلها
شما میتوانید به جای استفاده از چندین ادویه برای طعم دهی و از بین بردن بوی زهم مرغ، از ادویه مخصوص مرغ و ماهی گلها استفاده کنید. این محصول شامل ادویههای:
- شکر
- پاپریکا
- زنجبیل
- زردچوبه
- پودر پیاز
- پودر سیر
- فلفل قرمز
- ریشه جوز
- تخم کرفس
است و میتواند نیاز شما برای طعم دهی بهتر غذا را برطرف کند.
بهترین زمان اضافه کردن ادویه مخصوص زرشک پلو
برای آنکه عطر و طعم ادویه حسابی به خورد غذا برود و یک زرشک پلو معطر داشته باشید، کافی است تا هر ادویه را در زمان طلایی آن به غذا اضافه کنید.
بهترین زمان برای اضافه کردن بهترین ادویه برای زرشک پلو با مرغ، عبارتست از:
زمان طلایی برای اضافه کردن ادویهجات زرشک پلو | ||
ادویههای پایه | زردچوبه – نمک – فلفل سیاه – برگ بو – پودر سیر – پودر پیاز – زنجبیل | ابتدای پخت مرغ |
ادویههای معطر | زعفران و گلاب | حین دم کردن برنج – انتهای پخت مرغ |
ادویههای تند | ادویه کاری – پاپریکا – فلفل قرمز | اواسط پخت مرغ |
هرگز از این ادویه ها در زشک پلو با مرغ استفاده نکن
جالبه بدونید یکسری ادویه ها وجود دارند که طعم خوبی به زرشک پلو با مرغ نمیدهند!!!!
به عبارتی دیگر، نباید از این ادویه ها در زرشک پلو با مرغ استفاده کرد؛ چرا که طعم اصلی غذا را تحت تاثیر قرار داده و با سایر ادویه ها ترکیب نامناسب با مزه بدی ایجاد میکنند. از جمله:
- فلفل چیلی
- زیره سیاه
- زیره سبز
- رزماری
- آویشن
- هل
حالا شما بگید دیگه چه ادویه هایی نمیشه استفاده کرد؟ 🤔
چند ترفند عالی برای خوشمزه کردن زرشک پلو با مرغ
- اضافه کردن یک قاشق غذاخوری رب انار به خورش مرغ، طعم آن را غنی تر و ترش یا شیرین میکند. (البته برای رنگ دهی و خوش طعم کردن مرغ نیز بنا به ذائقهتان میتوانید از رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید.)
- برای از بین بردن بوی زهم مرغ میتوانید از چند حبه سیر، پیاز خرد شده، برگ بو، مقدار کمی فلفل دلمه ای، زنجبیل و نمک و فلفل سیاه استفاده کنید.
- با افزودن مقدار کمی از زعفران دم کرده به برنج ظاهری زیبا تر و طعم خوشانیدی به برنج خواهید داد.
- استفاده از زعفران دم کرده غلیظ هم برای رنگ و هم برای عطر و طعم مرغ بسیار موثر است.
سخن پایانی
اگر شما هم عاشق و شیفته زرشک پلو با مرغ هستید و تا به امروز نمیدانستید که بهترین ادویه برای زرشک پلو چیست، دیگر بی نیاز از هر رستورانی خواهید بود!
شما میتوانید در خانه و با درست کردن ادویهی مخصوص این غذا، یک وعده زرشک پلو با مرغ بسیار خوشمزه و لذیذ برای خودتان درست کنید.
ممنونیم که مانند همیشه، تا اینجا همراه گلها بودید.