عدسی صبحانه از غذاهای خوب و مقوی، حاوی پروتئین گیاهی است، و از جمله غذاهای مفید بهعنوان صبحانه محسوب میشود. ویژگی بارز عدسی، آسانبودن طرز تهیه آن است که با موادی ساده و در زمانی کم آماده میشود.
برای آشنایی با مواد لازم، طرز تهیه عدسی صبحانه، روش های مختلف پخت و جزییاتی که برای تهیه این صبحانه نیاز است، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار (برای 4 نفر)
مواد لازم عدسی برای صبحانه | |
آب | ۴ پیمانه |
عدس | ۲ پیمانه |
سیب زمینی | ۱ عدد |
پیاز بزرگ | ۱ عدد |
آرد سفید | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۳ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه عدسی صبحانه؛ در ۱۴قدم!
- کاسهای بزرگ را پر از آب کنید و بعد از آنکه عدس را پاک کردید، آن را به مدت ۳۰ دقیقه در آب بخیسانید.
- پیاز را به شکل نگینهای ریز خرد کنید و همراه با ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون در قابلمهای مناسب تفت دهید.
- همچنان، تفتدادن پیاز را تا زمان سبکشدن آن ادامه دهید.
- در همین زمان، مقداری زردچوبه نیز اضافه کنید و صبر کنید تا هنگامی که زردچوبه و پیاز با هم یکدست شوند.
- سپس، رب گوجه فرنگی را نیز به این مخلوط از زردچوبه و پیاز، بیفزایید.
- عدس آبکشیشده را با مقدار دلخواه از نمک و فلفل سیاه، به قابلمه اضافه کنید و آن را کمی تفت دهید.
- ۶ لیوان آب را به همراه ترکیب رب گوجه به قابلمه خود اضافه کرده و درب را ببندید تا عدسی یواشیواش بپزد.
- با بیشتر کردن شعله گاز، سرعت جوشیدن آب را بالا ببرید و پس از به جوش آمدن آب، حرارت را مجدداً کم کنید تا عدسی با حرارت ملایم بپزد.
- سپس، آرد سفید را با ۱ قاشق غذا خوری روغن زیتون در تابهای کوچک تفت دهید.
- حالا سیب زمینی را به صورت مکعبهای کوچک خرد کنید تا پخت آن راحتتر شود. سپس با آب سرد آبکشی کنید و در گوشهای قرار دهید.
- پس از نیمپز شدن عدسها، این سیبزمینیها را به قابلمه اضافه کنید.
- بعد از ۳۰ دقیقه که سیب زمینی پخت و نرم شد، حرارت را خاموش کنید.
- اکنون، عدسی صبحانه شما آماده است و برای زیبایی و طعم بهتر آن، میتوانید از جعفری، روغن زیتون، لیمو ترش، پیاز داغ یا کنجد در کنار آن استفاده کنید.
روش های مختلف پخت عدسی صبحانه
لازم به ذکر است که شما میتوانید با روشهای مختلفی عدسی صبحانه را با افزودن یا کمکردن مواد خاصی بپزید؛ مثلاً میتوانید عدسی را با مواد زیر درست کنید:
- عدسی با قارچ
- عدسی بدون پیاز
- عدسی با گوشت
- عدسی با سبزیجات
- عدسی بدون سیب زمینی
- طرز تهیه عدسی صبحانه بدون رب
در ادامه ۲ روش متفاوت برای پخت عدسی را برایتان آوردیم:
1. طرز تهیه عدسی با قارچ
در صورت علاقمندی به استفاده از قارچ در عدسی صبحانه، میتوانید ۱۰۰ الی ۲۰۰ گرم از قارچ به ترکیب مواد بالا اضافه کنید. برای این کار، قارچ را در همراهی با کمی آبلیمو و روغن، تفت دهید و ۱۵دقیقه مانده به پختهشدن عدسی، آن را در قابلمه بریزید.
فلسفه استفاده از آبلیمو، اثر آن در جلوگیری از تیرهشدن قارچ هنگام سرخکردن است.
شما چه روش برای طرز تهیه عدسی صبحانه میشناسید؟ حتماً نظرتان را در کامنت برایمان بنویسید!
2. طرز تهیه عدسی بدون سیب زمینی
اگر تصمیم به حذف سیب زمینی از ترکیب خود گرفتید، حتماً مقدار بیشتر از آرد را برای افزودن به عدسی تفت دهید تا لعاب آن را حفظ کند. زیرا، از فواید سیب زمینی در عدسی برای صبحانه، لعاب خوبی است که به آن میدهد.
عدسی را همراه با چه چیزی سرو کنیم تا خوشمزهتر شود؟
بعد از آنکه عدسی را درست کردید، چه برای صبحانه، چه شام و چه ناهار، میتوانید با مخلفات زیر این غذای خوشمزه را سرو کرده و میل کنید:
چاشنی مناسب برای تهیه عدسی صبحانه
- ادویه کاری
- فلفل سیاه
- فلفل قرمز
- آویشن
- دارچین
نان مناسب
- سنگک
- بربری
سایر مخلفات
- ماست
- دوغ
- ترشی
- زیتون
۶ فوت کوزه گری در طرز تهیه عدسی رستورانی
برخی تکنیکهای خاص در طزر تهیه عدسی صبحانه، بهخصوص برای لعاب دار شدن و رستورانیشدن آن، عبارتاند از:
- افزودن کره به عدسی برای صبحانه، باعث مزه بهتری در آن میشود.
- برای راحتی و سرعت بیشتر، میتوانید عدسی خوشمزه خود را در زودپز، بپزید.
- پختن عدسی با آب مرغ، آب گوشت، آب قلم یا آب سبزیجات نیز آن را خوشمزهتر میکند.
- استفاده از سیر یا پودر سیر هنگام درستکردن عدسی صبحانه، طعم خوبی به ترکیب میدهد.
- بهترین زمان افزودن نمک، پس از نیمپز شدن عدسی است و زود اضافه کردن آن عدسی را دیرپز میکند.
- از حرارت زیاد برای پخت عدسی استفاده نکنید؛ زیرا این طرز تهیه عدسی، ممکن است عدسها را له کند و ترکیبشان را بهم بزند.
خلاصه کلام
اگر عاشق عدسی هستید، به شما پیشنهاد میکنیم حتماً طرز تهیه عدسی صبحانه را در این روزهای سرد زمستانی امتحان کنید. شما به هر روشی که دوست دارید، میتوانید عدسی را پخته و با نان تازه و سبزی و هر مخلفاتی که میپسندید، میل کنید.
ممنونیم که تا اینجا همراه یکی دیگر از مقالات گلها بودید.