دستور پخت فسنجان خانگی با مرغ

نویسنده: تیم تحریریه گلها

اسفند 15, 1402

بدون پاسخ

دستور پخت خورشت فسنجان

خورشت فسنجان با مرغ یکی از غذاهای سنتی و لذیذ استان های شمالی کشور است که البته در بسیاری از مناطق ایران به دلیل طعم فوق العاده و ترکیبات مقوی‌اش طرفداران زیادی دارد. فسنجان با مرغ از آن دسته از غذاهایی است که ادویه ها نقش کمرنگ تر در آن دارند و برای خوشمزه شدن نیاز به تبحر بالا آشپز و استفاده از برخی ترفندها است تا غذا طعمی عالی و منحصر به فردی به خود بگیرد. اگر می‌خواهید طرز تهیه فسنجان با مرغ را به صورت حرفه ای بیاموزید و در مجالس خود از آن استفاده کنید، در ادامه متن با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه خورشت فسنجان با مرغ برای 4 نفر

مواد لازم فسنجان

مواد لازم
گردو 300 گرم
رب انار 4 قاشق غذاخوری
سینه مرغ 4 تکه
پیاز 1 عدد بزرگ
شکر (گلها) به مقدار لازم
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه (گلها) به میزان لازم
رب گوجه فرنگی (در صورت تمایل) نصف قاشق غذاخوری
آب مرغ یا استاک مرغ (در صورت تمایل) 1 لیوان
هل و برگ بو (در صورت تمایل برای از بین بردن بوی زهم مرغ) به میزان لازم
آماده سازی 15 دقیقه
زمان پخت 180 دقیقه
مجموع زمان پخت 195 دقیقه

طرز تهیه فسنجان مجلسی با مرغ

آماده سازی مرغ

شما باید برای تهیه خورشت فسنجان گیلانی با مرغ، در ابتدا پوست های اضافی را از سینه مرغ جدا کنید و بعد از شست و شو، اجازه دهید تا آب اضافی خشک شود. سپس مقداری نمک، فلفل سیاه (گلها)، برگ بو یا ادویه های دلخواه خود را به مرغ اضافه کنید تا علاوه بر از بین رفتن بوی زهم، مرغ طعم دار شود.

طعم دار کردن مرغ

سرخ کردن پیاز

تا زمانی که مرغ پخته شود می‎توانید پیاز را به صورت نگینی خوب خرد کنید و در نهایت آن را به همراه مقداری روغن مایع که از قبل در قابلمه حرارت دادید، تفت دهید تا پیاز شفاف و طلایی شود.

پیاز سرخ شده برای فسنجان

میکس کردن گردو

بعد از اینکه پیازها کمی طلایی شد، ادویه زردچوبه را به آن اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که ادویه کاملا به خورد پیاز برود ادامه دهید. حالا نوبت به آن رسیده تا گردو ها را در میکسر بریزید و اجازه دهید تا حالت خمیری به خود بگیرد.

میکس کردن گردو برای خورشت فسنجان

اضافه کردن گردو به پیاز

بعد از میکس کامل گردو، آنها را به پیاز اضافه کنید و تا 1 دقیقه آن را تفت دهید.

ترکیب پیاز و مرغ

ترکیب مواد و پخت

نکته مهمی که باید در این مرحله به آن توجه کنید این است که گردو باید خیلی کم تفت داده شود؛ زیرا تفت دادن اضافی موجب سوختن گردو و بد طعم کردن غذای شما می‌شود. بعد از اینکه گردو را تا یک دقیقه تفت دادید 6 یا 7 لیوان آب سرد به محتویات اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید.

تریب پیاز و مرغ و گردو خورشت فسنجان

توجه داشته باشید اضافه کردن آب سرد یا چند تکه یخ به گردوها باعث می‌شود تا فرآیند روغن افتادن خورش آسان تر و سریع تر شود.

پخت گردو به همراه مواد

حرارت را بیشتر کنید تا آب سریع تر جوش بیاید و بعد از اینکه محتویات داخل قابلمه به نقطه جوش رسید و اصطلاحا قُل زد، حرارت را کم کنید و تا 2 الی 3 ساعت اجازه دهید تا گردو به مرور زمان روغن بی‌اندازد.

اضافه کردن مرغ و پیاز به خورش فسنجان

افزودن رب انار

بعد از گذشت 2 الی 3 ساعت که گردو  به خوبی روغن انداختند، رب انار را به محتویات درون قابلمه اضافه کنید. اگر می‌خواهید خورش فسنجان همانند گیلانی ها مزه ترش تری داشته باشد، باید از میزان رب انار بیشتری استفاده کنید. همچنین در این مرحله می‌توانید در صورت تمایل از 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز استفاده کنید. (اضافه کردن رب گوجه فرنگی به فسنجان مرغ باعث می‌شود تا خورشت رنگ نارنجی به خود بگیرد.)

اضافه کردن مرغ ها و شکر

در این مرحله تکه های مرغی که از قبل پخته بودید را در روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی شود؛ سپس مرغ را به همراه زعفران دم کرده به خورش فسنجان اضافه کنید. در صورت تمایل برای ملس کردن یا شیرین کردن فسنجان مرغ می‌توانید میزان مصرفی شکر را تغییر دهید.

اضافه کردن شکر به فسنجان

جا افتادن خورشت فسنجان

بعد از اینکه مرغ ها و زعفران دم کرده را به محتویات قابلمه اضافه کردید لازم است تا حدود یک الی یک و نیم ساعت خورش فسنجان با مرغ بر روی حرات ملایم قرار بگیرد تا به خوبی پخته شود.

فسنجان پخته شده

خورشت فسنجان با مرغ از غذاهای بی نظیر و شگفت انگیز گیلانی ها است که برای پخت و خوش طعم شدن، نیاز به تبحر و استفاده از ترفندهای خاص دارد.

 

توجه داشته باشید که خورش فسنجان از دسته‌ غذاهایی است که باید به صورت کاملاً غلیظ و کم آب سرو ‌شود. البته ک روغن گردو باید روی سطح خورشت جمع شود (به اصطلاح گردو روغنش را پس دهد) بنابراین لازم است تا در حین پخت خورشت صبور باشید چرا که برای روغن انداختن و لذیذ شدن این خورش دلپذیر و خوش خوراک باید صبر را چاشنی دستور پخت کنید.

سوالات متداول

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج خورشت فسنجون با مرغ حدودا 15 دقیقه  و زمان پخت و آماده شدن آن چیزی حدود 4 ساعت است.
زمان پخت مرغ می‌توانید برای طعم دار کردن و از بین بردن بوی زهم، از ادویه هایی مانند زردچوبه، زعفران، فلفل سیاه، دارچین، برگ بو، نمک، جوز هندی استفاده کنید.
بسیاری از شمالی ها این خورش لذیذ را ترش سرو می‌کنند و از مقدار بیشتری رب انار استفاده می‌کنند. همچنین از ادویه هایی مانند فلفل سیاه، زعفران دم کرده، نمک، زردچوبه، دارچین برای خوش طعم کردن خورش استفاده می‌شود.
برای آماده‌سازی مرغ برای خورش فسنجان، ابتدا مرغ را بشویید و خشک کنید. سپس می‌توانید مرغ را به قطعات مناسب برش دهید. برخی افراد ترجیح می‌دهند مرغ را با پوست بپزنند تا طعم بیشتری به خورشت ببخشد. همچنین، می‌توانید مرغ را با نمک و فلفل به مدت معینی مرینیت کنید تا طعم بهتری به خورش بدهد.
بله، خورش فسنجان با مرغ یک انتخاب عالی برای سرو در میهمانی‌ها است. طعم منحصر به فرد و ظاهر زیبای این خورشت، آن را به یک غذای مهمانی عالی تبدیل می‌کند. می‌توانید آن را با برنج یا نان اردبیلی سرو کنید تا تجربه یک مهمانی خاص را ایجاد کنید.

مقالات مرتبط

دستور پخت کیک ردولوت

دستور پخت کیک ردولوت

  کیک ردولوت که به کیک مخمل قرمز نیز معروف است، یکی از خوشمزه‌ترزین دسرهایی است که اغلب به دلیل

طرز تهیه سالاد سزار

سالاد سزار یکی از محبوب‌ترین وعده‌های غذایی سبک و خوشمزه در رستوران‌های ایتالیایی است که در یک ظرف بزرگ حاوی

دستور پخت نان سیر

دستور پخت نان سیر

نان سیر یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین نان های ایتالیایی است که مردم به عنوان پیش غذا از

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من