ادویه پاپریکا چیست؟ فواید و مضرات پاپریکا

نویسنده: تیم تحریریه گلها

اسفند 1, 1402

بدون پاسخ

پاپریکا چیست

ادویه پاپریکا از دسته چاشنی های پرطرفداری است که در سراسر دنیا از جمله ایران مورد استفاده افراد قرار می‌گیرد. این ادویه خوش طعم و بو که از انواع فلفل های دلمه یا سایر فلفل های تند تهیه می‌شود خواص شگفت انگیزی دارد و  می‌تواند طعمی ملایم، شیرین، دودی تا تندی را با توجه به ذائقه و تمایلاتتان به غذاها بدهد.

اما چرا در طب سنتی مصرف پاپریکا توصیه می‌شود؟ خواص پاپریکا چیست و چه تاثیراتی بر سلامت بدن دارد؟

در ادامه این متن با ما همراه شوید تا به طور کامل خواص ادویه پاپریکا و نقش موثر آن را در بدن توضیح دهیم:

ادویه پاپریکا از چه چیزی درست شده است؟

ادویه پاپریکا از فلفل دلمه‌ای خشک شده و یا انواع دیگر فلفل مانند فلفل قرمز،  فلفل تند، فلفل پوبلانو و سایر فلفل ها تهیه می‌شود؛ این تنوع در مواد اولیه پودر پاپریکا باعث شده تا طعم این ادویه بر حسب ذائقه افراد از شیرین تا تند متغییر باشد.

اصالت این ادویه خوش عطر به کشور مجارستان برمی‌گردد که در آنجا می‌توان هشت نوع مختلف آن را پیدا کرد. میزان تندی پاپریکا علاوه بر نوع فلفل، به دانه‌ های آن نیز وابسته است. اگر دانه ‌های فلفل به همراه دیگر بخش ‌های آن آسیاب شوند، ادویه طعم تندتری دارد. امروزه، پودر پاپریکا به عنوان یکی از چهارمین ادویه‌ های پرکاربرد در سطح جهان شناخته می‌شود.

ادویه پاپریکا را در چه غذاهایی می‌توان استفاده کرد؟ادویه پابریکا از چه چیزی درست شده است؟

بسیاری از افراد به دلیل طعم و عطر بی نظیر ادویه پاپریکا، آن را در انواع مختلفی از غذاها استفاده می‌کنند. استفاده از ادویه پاپریکا در تعدادی از غذاهای ایرانی می‌تواند تجربه لذت بخشی را برای افراد به همراه داشته باشد. این غذاها عبارتند از:

  • املت
  • عدسی
  • همبرگر
  • فلافل
  • ماکارانی
  • انواع کباب
  • خوراک مرغ
  • خوراک لوبیا
  • انواع سس ها
  • سوسیس بندری
  • انواع آش و سوپ
  • مرغ و ماهی سوخاری
  • انواع خورش ها مانند قیمه، قیمه نثار، قرمه سبزی و …

خواص شگفت انگیز ادویه پاپریکا در سلامت بدن

همانطور که تاکنون توضیح دادیم پاپریکا یک ادویه خوش عطر و طعمی است که به رنگ غذاها جانی تازه می‌دهد. این ادویه از انواع مختلفی از ترکیب های مفید از جمله ویتامین A، آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی و کپسایسین تشکیل شده است که می‌تواند تاثیرات فوق العاده ای را در سلامت بدن افراد به همراه داشته باشد. برخی از این تاثیرات شامل موارد زیر می‌شود:

پیشگیری از انواع سرطان ها

پیشگیری از انواع سرطان

با پاپریکا از ابتلا به انواع سرطان ها جلوگیری کنید. برخی از مواد مغذی که در ادویه پاپریکا وجود دارد، مانند بتاکاروتن و لوتئین باعث می‌شود تا با رادیکال های آزاد بدن مبارزه شود و سطح آن را در بدن کاهش دهد.

از این طریق سطح ایمنی بدن افزایش پیدا می‌کند و احتمال بروز سرطان هایی مانند سرطان روده، سرطان کولون، سرطان سینه و … کاهش میابد. علاوه بر آن مصرف این ترکیبات باعث توقف رشد سلول های سرطانی شده و از پیشرفت آن در بدن جلوگیری می‌شود.

کاهش التهاب در بدن

برخی از انواع ادویه پاپریکا خصوصا آن هایی که تند تر هستند، از مقدار بالاتری ترکیب کپسایسین برخوردارند. تصور می‌شود کپسایسین برای آنکه بتواند التهاب و درد را کاهش دهد، به گیرنده های سلول های عصبی بدن متصل می‌شود؛ بنابراین می‌تواند بدن را در برابر انواع شرایط التهابی و خود ایمنی از جمله آسیب عصبی، بیماری آرتریت و همینطور مشکلات گوارشی محفوظ نگه دارد.

پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی

پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی

یکی دیگر از خواص پاپریکا، کنترل سطح کلسترول خون است. به طور کلی کپسانتین (نوعی کاروتنوئید) موجود در ادویه پاپریکا می‌تواند سطح کلسترول HDL که یک کلسترول مفید است را افزایش دهد و از این طریق در کاهش بیماری های قلبی را نقش موثری داشته باشد.

علاوه بر آن کاروتنوئیدهای موجود در ادویه پاپریکا می‌تواند سطح کلسترول LDL که کلسترولی مضر برای بدن است و می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را بالا ببرد را کاهش دهد.

کمک به لاغری

برخی از ترکیبات موجود در ادویه پاپریکا مانند کپسایسین باعث احساس سیری می‌شود و از این طریق می‌تواند حجم بافت های چربی را کاهش دهد. از طرف دیگر زمانی که در غذا از ادویه پاپریکا استفاده می‌کنید دیگر نیازی به استفاده از سس های چرب و پرکالری را نخواهید داشت؛ بنابراین دیگر پودر پاپریکا به تنهایی باعث افزایش وزن شما نمی‌شود.

با ادویه پاپریکا گلها تجربه لذت بخش و منحصر به فردی از طعم غذا را برای شما به ارمغان می‌آورد.

 تقویت پوست

پودر پاپریکا از خواص ضد باکتریایی برخوردار است و از این طریق می‌تواند به مشکلات پوستی مانند جوش و آکنه کمک کند. علاوه بر آن مصرف ادویه پاپریکا به شما این امکان را می‌دهد که مشکلات پوستی ناشی از پرتوهای فرابنفش خورشید کاهش پیدا کند.

همچنین پودر پاپریکا، یک منبع غنی از ویتامین ‌ها، آهن و بتاکاروتن است که به جلوگیری از چین و چروک های پوستی و  پیشگیری از سایر علائم پیری زودرس کمک می‌کند.

درمان ریزش مو

پاپریکا حاوی مقادیر بالای ویتامین C، ویتامین B6 و کپسایسین است که همگی برای سلامت مو مفید هستند. به این صورت که:

  • ویتامین C با افزایش جذب آهن، به رشد بهتر مو کمک می‌کند.
  • ویتامین B6 موجود در پاپریکا به تولید کلاژن کمک می‌کند که برای ساختار مو ضروری است.
  • کپسایسین دارای خواص ضد التهابی بوده و می‌تواند به کاهش التهاب پوست سر که باعث ریزش مو می‌شود، کمک کند.

پیشگیری از کم خونی

یکی دیگر از مواد مغذی که در پاپریکا وجود دارد آهن است که نقش اساسی در تشکیل گلبول‌ های قرمز خون دارد. این ماده معدنی به انتقال اکسیژن به سلول های بدن و ایجاد تعادل مناسب در سیستم خونی انسان کمک می‌کند و نقش مهمی را در بدن دارد. علاوه بر آن ویتامین C موجود در پاپریکا جذب آهن را از طریق دستگاه گوارش بهبود می‌بخشد. از این رو، اضافه کردن پاپریکا به رژیم غذایی به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در برابر کم‌خونی، توصیه می‌شود.

تقویت بینایی

کاروتنوئیدها، ترکیباتی هستند که از منابع گیاهی به دست می‌آیند و در نهایت در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شوند. ویتامین A در ساختار لکه زرد چشم که مکانی بر روی شبکیه است و نور در آن متمرکز می‌شود، جای گرفته است. تأمین مناسب ویتامین A برای بدن، می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری ‌های چشمی نظیر تباهی لکه زرد و سایر بیماری‌ها از جمله آب مروارید را به شدت کاهش دهد.

کاروتنوئیدها به طور فزاینده در ادویه پاپریکا یافت می‌شوند؛ این ویژگی باعث می‌شود که مصرف این ادویه به عنوان یک جزء اساسی در رژیم غذایی، نه تنها از نظر ارتقاء طعم و عطر غذاها مؤثر باشد بلکه به منظور حفظ سلامت چشم‌ها نیز ارزشمند باشد.

ارزش غذایی ادویه پاپریکا

ادویه پاپریکا 282 کالری انرژی دارد. تمامی اطلاعات مربوط به ارزش غذایی و مواد معدنی این ادویه محبوب، در جدول زیر آماده است:

مواد معدنی مقدار ویتامین ها مقدار
آب 24.11 گرم ویتامین C 9 میلی گرم
چربی کل 89.12 گرم ویتامین A 49254 واحد IU
کربوهیدرات 99.53 گرم ویتامین E 1.29 میلی گرم
قندها 34.10 گرم ویتامین K 3.8 میکروگرم
پروتئین 14.14 گرم ویتامین B1 33 میلی گرم
آهن 14.21 میلی گرم ویتامین B2 23.1 میلی گرم
کلسیم 229 میلی گرم ویتامین B3 6.1 میلی گرم
روی 33.4 میلی گرم ویتامین B5 51.2 میلی گرم
منگنز 59.1 میلی گرم ویتامین B6 141.2 میلی گرم
سدیم 68 میلی گرم گروه فولات 49 میکروگرم
پتاسیم 22.80 میلی گرم کولین 5.51 میکروگرم

 

مضرات ادویه پاپریکا

شاید جالب باشد این موضوع را بدانید که با وجود فواید متعدد و بی نظیر ادویه پاپریکا ممکن است در برخی مواقع عوارضی را به همراه داشته باشد و پزشک این ادویه را برای برخی افراد منع کند:

  • برخی از افراد ممکن است به ادویه پاپریکا حساسیت داشته باشند و با مصرف این ادویه علائمی مانند سرفه، عطسه، خارش و قرمزی پوست و یا ناراحتی های تنفسی را تجربه کنند.
  • بر اساس مطالعات انجام شده محققان دریافتند مصرف بیش از حد پودر پاپریکا ممکن است در نهایت منجر به افزایش کلسترول خون شود.

ادویه پارپریکا گلها

کارخانه صنایع غذایی گلها، از سال‌ها پیش، فعالیت خود را به شکل کاملاً سنتی در زمینه تولید ادویه‌جات آغاز کرد و سپس با توسعه فضاهای تولید و انبار، افزایش دستگاه‌ ها و ماشین‌آلات مدرن، اقدام به  اخذ پروانه‌های ساخت مختلف کرده است. هم‌اکنون، این شرکت فعالیت‌ های خود را در زمینه‌ های مختلف ادویه‌جات و چاشنی ‌ها، تصفیه و تبلور مجدد نمک یددار، آرد و پودر کیک، حبوبات و غلات، خشکبار و سبزیجات خشک، پودرهای ژله، مکمل‌های غذایی و… انجام می‌دهد.

سوالات متداول

طرز تهیه پودر پاپریکا در خانه: چند عدد فلفل دلمه ای قرمز را بشورید و بعد از خشک شدن، کلاهک فلفل دلمه ای را از آن جدا کنید و تخم های سفید داخل آن را به بیرون بریزید تا داخل آن کاملا تمیز شود. سپس با کمک چاقو فلفل ها را برش داده و آنها را بر روی سینی پخش کرده و در فضای باز، مستقیم به نور خورشید قرار دهید تا کاملا خشک شوند. در آخر فلفل دلمه ای های خشک شده را در دستگاه میکسر بریزید و پودر آن در ظروف شفاف نگهداری کنید.
ادویه پاپریکا را می‌توانید از تمامی فروشگاه های معتبر و عطاری ها در اندازه های متفاوت تهیه کنید.
به طور کلی ادویه پاپریکا را می‌توانید در انواع غذاها از جمله مرغ، ماکارانی، قیمه نثار و ... استفاده کنید.

مقالات مرتبط

دستور پخت کیک ردولوت

دستور پخت کیک ردولوت

  کیک ردولوت که به کیک مخمل قرمز نیز معروف است، یکی از خوشمزه‌ترزین دسرهایی است که اغلب به دلیل

طرز تهیه سالاد سزار

سالاد سزار یکی از محبوب‌ترین وعده‌های غذایی سبک و خوشمزه در رستوران‌های ایتالیایی است که در یک ظرف بزرگ حاوی

دستور پخت نان سیر

دستور پخت نان سیر

نان سیر یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین نان های ایتالیایی است که مردم به عنوان پیش غذا از

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من