ادویه پاپریکا چیست؟ فواید و مضرات پاپریکا

نویسنده: تیم تحریریه گلها

اسفند 1, 1402

بدون پاسخ

پاپریکا چیست

ادویه پاپریکا از دسته چاشنی های پرطرفداری است که در سراسر دنیا از جمله ایران مورد استفاده افراد قرار می‌گیرد. این ادویه خوش طعم و بو که از انواع فلفل های دلمه یا سایر فلفل های تند تهیه می‌شود خواص شگفت انگیزی دارد و  می‌تواند طعمی ملایم، شیرین، دودی تا تندی را با توجه به ذائقه و تمایلاتتان به غذاها بدهد. اما چرا در طب سنتی مصرف پاپریکا توصیه می‌شود؟ خواص پاپریکا چیست و چه تاثیراتی بر سلامت بدن دارد؟

در ادامه این متن با ما همراه شوید تا به طور کامل خواص ادویه پاپریکا و نقش موثر آن را در بدن توضیح دهیم:

ادویه پاپریکا چیست؟

ادویه پاپریکا یا Paprika Seasoning، ادویه‌ای به دست آمده فلفل قرمز خشک و آسیاب شده است. تنوع در فلفل قرمز باعث شده تا انواع مختلفی از فلفل پاپریکا شامل:

  • پاپریکا تند
  • پاپریکا شیرین

به وجود بیاید که مصرف هر کدام به ذائقه شخصی افراد بستگی دارد.

اصالت این ادویه خوش عطر به کشور مجارستان برمی‌گردد که هشت نوع مختلف این فلفل را می‌توان در این کشور پیدا کرد. میزان تندی پاپریکا علاوه بر نوع فلفل، به دانه‌ های آن نیز وابسته است. اگر دانه ‌های فلفل به همراه دیگر بخش ‌های آن آسیاب شوند، ادویه طعم تندتری دارد.

پودر پاپریکا چهارمین ادویه پرکاربرد و پرمصرف در سطح جهانی است که ردپای آن در اغلب غذاهای ایرانی و بین المللی به چشم می‌خورد.

خواص شگفت انگیز ادویه پاپریکا برای سلامت بدن

ادویه پاپریکا که عطر و بو و مزه خوبی به غذا می‌بخشد، ادویه‌ای است سرشار از:

  1. آنتی‌اکسیدان
  2. کپسایسین

به همین دلیل است که مصرف پودر پاپریکا برای سلامت بدن از … خاصیت شگفت انگیز زیر برخوردار است:

1. پیشگیری از انواع سرطان ها

پیشگیری از انواع سرطان

به دلیل وجود مواد مغذی بتاکاروتن و لوتئین در فلفل پاپریکا، این ادویه برای پیشگیری از ابتلا به سرطان‌های زیر بسیار مفید است:

  • سرطان روزده بزرگ
  • سرطان کولون
  • سرطان سینه

مواد مغذی پاپریکا با رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه کرده، سطح بالای آن‌ها را کاهش داده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

2. کاهش التهاب در بدن

ماده معدنی کپسایسین در پاپریکا، می‌تواند التهاب و درد بدن را کاهش دهد و برای بهبود التهابی و خود ایمنی از جمله موارد زیر، مفید باشد:

  • التهاب دستگاه گوارش
  • آسیب‌های عصبی
  • بیماری آرتریت

کپسایسین به گیرنده‌های سلول‌های عصبی در بدن متصل شده و درد و التهاب بدن را کاهش می‌دهد.

همچنین بخوانید: ۷ خاصیت شگفت انگیز فلفل سیاه برای سلامت بدن!

3. پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی

پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی

کنترل سطح کلسترول خون، از دیگر خواص شگفت انگیز پاپریکا برای سلامت بدن است. کپسانتین (نوعی کارتنوئید) در ادویه پاپریکا، می‌تواند سطح کلسترول خوب (HDL) را بالا ببرد و با کنترل کلسترول بد (LDL)، بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

4. کمک به لاغری

شاید برایتان جالب باشد که فلفل پاپریکا هم می‌تواند احساس سیری ایجاد کند و با افزایش متابولیسم، حجم بافت‌های چربی در بدن را کاهش دهد. به علاوه زمانی که از ادویه پاپریکا استفاده می‌کنید:

  • غذایتان رنگ و لعاب بهتری پیدا می‌کند.
  • نیاز به طعم‌دهنده‌هایی مانند سس‌های پرچرب و پرکالری نخواهید داشت.

بنابراین نه تنها پودر پاپریکا باعث افزایش وزن شما نمی‌شود، بلکه به لاغری و کاهش وزن نیز کمک می‌کند!

5. تقویت پوست

پودر پاپریکا از خواص ضد باکتریایی برخوردار بوده که می‌تواند:

  • مشکلات پوستی ناشی از پرتوهای فرابنفش را کاهش دهد.
  • چین و چروک‌های پوستی را بهبود دهید.
  • از علائم پیری زودرس پیشگیری کنید.
  • جوش و آکنه‌ها را کاهش دهد.

پودر پاپریکا، یک منبع غنی از انواع ویتامین ‌ها مانند ویتامین C، آهن و بتاکاروتن است که در افزایش درخشندگی و شفافیت پوست نیز نقش دارد.

6. درمان ریزش مو

از دیگر مزایای پاپریکا، می‌توان به درمان ریزش و تقویت سلامت موها اشاره کرد. پاپریکا حاوی مقادیر بالای ویتامین C، ویتامین B6 و کپسایسین است که همگی برای سلامت مو مفید هستند. طوری که:

  • ویتامین C با افزایش جذب آهن، به رشد بهتر مو کمک می‌کند.
  • ویتامین B6 موجود در پاپریکا به تولید کلاژن کمک می‌کند که برای ساختار مو ضروری است.
  • کپسایسین دارای خواص ضد التهابی بوده و می‌تواند به کاهش التهاب پوست سر که باعث ریزش مو می‌شود، کمک کند.

7. پیشگیری از کم خونی

آهن موجود در ادویه پاپریکا، نقش اساسی در بهبود کم خونی دارد، چرا که آهن نقش اساسی در تشکیل گلبول‌های قرمز خون دارد. این ماده معدنی به انتقال اکسیژن به سلول های بدن و ایجاد تعادل مناسب در سیستم خونی انسان کمک می‌کند.

علاوه بر آن، ویتامین C موجود در پاپریکا می‌تواند جذب آهن را از طریق دستگاه گوارش بهبود بخشد. از این رو، اضافه کردن پاپریکا به رژیم غذایی به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در برابر کم‌خونی، توصیه می‌شود.

بیشتر بدانید: شکر قهوه‌ای چه فایده‌ای برای سلامتی دارد؟

8. تقویت بینایی

کاروتنوئیدها، ترکیباتی هستند که از منابع گیاهی به دست می‌آیند و در نهایت در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شوند. ویتامین A در ساختار لکه زرد چشم (مکانی بر روی شبکیه چشم) است و نور در آن متمرکز می‌شود، قارر می‌گیرد.

  • تأمین  ویتامین A متناسب با نیاز بدن، می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری ‌های چشمی مانند:
  • تباهی لکه زرد
  • آب مروارید

و سایر بیماری‌های چشمی را به شدت کاهش دهد.

کاروتنوئیدها به مقدار زیادی در ادویه پاپریکا یافت می‌شوند؛ به همین دلیل است که اگر در رژیم غذایی‌تان پاپریکا مصرف کنید، بینایی و سلامت چشم‌های شما تقویت خواهند شد.

۵ خاصیت پاپریکا در طب سنتی

فلفل پاپریکا در طب سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد؛ چرا که خواص بی‌نظیری را برای بدن رقم می‌زند. ۵ خاصیت فوق‌العاده ادویه پاپریکا در طب سنتی عبارتند از:

  1. از بین بردن باکتری‌های و ویرس‌های عفونی در بدن
  2. مناسب برای بهبود سرماخوردگی و آنفولانزا
  3. کاهش دردهای عضلانی
  4. تسکین التهابات بدن
  5. ضد افسردگی

مضرات پاپریکا چیست؟

  • مانند هر ادویه و ماده خوراکی دیگری، اگر پاپریکا را بی‌رویه و به مقدار غیر عادی مصرف کنید، مضراتی را به همراه خواهد داشت که عبارتند از:
  • ایجاد حساسیت در بینی مانند سرفه یا عطسه
  • ایجاد ناراحتی تنفسی مانند تنگی نفس
  • ایجاد حساسیت پوستی مانند کهیر
  • افزایش کلسترول خون

پس بهتر است در مصرف ادویه پاپریکا زیاده‌روی نکنید و اگر سابقه حساسیت پوستی و تنفسی دارید، حتماً با مشورت پزشک از این ادویه استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: آیا پودر جوانه گندم منجر به چاقی می‌شود؟

ادویه پاپریکا مناسب کدام غذاهاست؟

ادویه پابریکا از چه چیزی درست شده است؟

شما می‌توانید از ادویه پاپریکا برای غذاهای ایرانی، آسیایی، اروپایی و هر غذایی که فکرش را می‌کنید استفاده کنید؛ به خصوص غذاهای زیر:

  • املت
  • فلافل
  • عدسی
  • همبرگر
  • ماکارونی
  • انواع کباب
  • خوراک مرغ
  • خوراک لوبیا
  • سوسیس بندری
  • انواع آش و سوپ
  • مرغ و ماهی سوخاری
  • انواع خورش ها مانند قیمه، قیمه نثار، قرمه سبزی و …

بیشتر بخوانید: بهترین ادویه برای ماکارونی چیست؟

جدول ارزش غذایی ادویه پاپریکا

ادویه پاپریکا ۲۸۲کالری انرژی دارد. تمامی اطلاعات مربوط به ارزش غذایی و مواد معدنی این ادویه محبوب، در جدول زیر آماده است:

مواد معدنی مقدار ویتامین ها مقدار
آب 24.11 گرم ویتامین C 9 میلی گرم
چربی کل 89.12 گرم ویتامین A 49254 واحد IU
کربوهیدرات 99.53 گرم ویتامین E 1.29 میلی گرم
قندها 34.10 گرم ویتامین K 3.8 میکروگرم
پروتئین 14.14 گرم ویتامین B1 33 میلی گرم
آهن 14.21 میلی گرم ویتامین B2 23.1 میلی گرم
کلسیم 229 میلی گرم ویتامین B3 6.1 میلی گرم
روی 33.4 میلی گرم ویتامین B5 51.2 میلی گرم
منگنز 59.1 میلی گرم ویتامین B6 141.2 میلی گرم
سدیم 68 میلی گرم گروه فولات 49 میکروگرم
پتاسیم 22.80 میلی گرم کولین 5.51 میکروگرم

خلاصه کلام…

شاید تا به اینجا متوجه شده باشید که ادویه پاپریکا چیست؟ این ادویه به دست آمده از یک گونه فلفل قرمز است که با توجه به دانه‌های داخل آن، می‌تواند تند یا شیرین باشد. فلفل پاپریکا سرشار از آنتی اکسیدان، کارتنوئید و کپسایسین و … است که هر کدام برای بدن خواص متنوعی از جمله تقویت سلامت چشم، تقویت رشد موها، کاهش التهابات بدن و … را به همراه خواهد داشت.

خرید اینترنتی ادویه پاپریکا از وبسایت گلها

برای خرید ادویه پاپریکا مرغوب و باکیفیت که از فلفل‌های درجه یک و فاقد خرابی تهیه می‌شود، می‌توانید به فروشگاه گلها سری بزنید و بعد از خرید ادویه مورد نظرتان، آن را درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول

طرز تهیه پودر پاپریکا در خانه: چند عدد فلفل دلمه ای قرمز را بشورید و بعد از خشک شدن، کلاهک فلفل دلمه ای را از آن جدا کنید و تخم های سفید داخل آن را به بیرون بریزید تا داخل آن کاملا تمیز شود. سپس با کمک چاقو فلفل ها را برش داده و آنها را بر روی سینی پخش کرده و در فضای باز، مستقیم به نور خورشید قرار دهید تا کاملا خشک شوند. در آخر فلفل دلمه ای های خشک شده را در دستگاه میکسر بریزید و پودر آن در ظروف شفاف نگهداری کنید.
ادویه پاپریکا را می‌توانید از تمامی فروشگاه های معتبر و عطاری ها در اندازه های متفاوت تهیه کنید.
به طور کلی ادویه پاپریکا را می‌توانید در انواع غذاها از جمله مرغ، ماکارانی، قیمه نثار و ... استفاده کنید.
تندی پاپریکا از فلفل سیاه کمتر بوده و به پای فلفل قرمز نمی‌رسد.
خیر. پاپریکا یک گونه فلفل قرمز نسبتاً درشت و بزرگتر از فلفل قرمز معمولی است.

مقالات مرتبط

طرز تهیه استانبولی با رب

طرز تهیه استانبولی پلو با سیب زمینی

استانبولی پلو ترکیبی از برنج، سیب زمینی سرخ شده و پیاز و رب است که یک غذای گیاهی و خوشمزه،

تزیین انار شب یلدا

۳۰ ایده برای تزیین انار شب یلدا

هر ساله با نزدیک شدن به بلندترین شب سال، یعنی شب یلدا، که یکی از مراسمات باستانی و بسیار دلنشین

طرز تهیه سالاد لبو

طرز تهیه سالاد لبو + ۶ نوع سس مخصوص

لبو با رنگ قرمز زیبا و خاص و خواص بی‌نظیرش، همیشه یکی از محبوب‌ترین مواد خوراکی در آشپزی ایرانی بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من