دستور پخت سوپ ورمیشل

نویسنده: تیم تحریریه گلها

خرداد 19, 1403

بدون پاسخ

دستور پخت سوپ ورمیشل

سوپ ورمیشل یا سوپ رشته فرنگی، یک وعده غذایی بسیار سبک، خوشمزه و مفید برای سلامتی بدن است که در اغلب کشورها به عنوان پیش غذا سرو می‌شود. سوپ ورمیشل با استفاده از رشته‌های فرنگی که ترکیبی از آرد، آب و نمک است، تهیه می‌شود. این رشته‌ها لعاب خوبی به سوپ داده و نیز بافت و طعم لطیفی به سوپ می‌بخشد.

سوپ ورمیشل که ترکیبی از انواع سبزیجات به همراه رشته فرنگی، گوشت مرغ یا گوشت چرخ‌کرده است که می‌تواند در بهبود سرماخوردگی به خصوص در فصول سرد سال، موثر باشد. شما می‌توانید در دستور پخت سوپ ورمیشل برای سرماخوردگی، ترکیبی از انواع سبزیجات مانند هویج، سیب زمینی، کرفس، قارچ و فلفل دلمه و … به همراه گوشت مرغ، آب مرغ یا عصاره آن استفاده کنید؛ حتی می‌توانید مرغ و سایر محتویات حیوانی را حذف کنید و سوپ رشته‌ای کاملاً گیاهی درست کنید.

در ادامه همراه ما باشید تا با دستور پخت سوپ سبزیجات با ورمیشل، با گوشت مرغ یا بدون مرغ آشنا شوید و یک سوپ خوشمزه و خوش طعم برای خودتان درست کنید.

مواد لازم برای تهیه سوپ ورمیشل

مواد لازم برای پخت سوپ ورمیشل برای ۴ نفر
سینه مرغ ۲۵۰ گرم
رشته ورمیشل ۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد متوسط
هویج ۲ عدد
گوجه فرنگی ۱ عدد متوسط
سیب زمینی ۱ عدد متوسط
جعفری تازه ۱ قاشق غذاخوری
لیموترش تازه ۱ عدد
نمک ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری

مراحل پخت سوپ ورمیشل

بعد از آماده سازی مواد اولیه سوپ، نوبت می‌رسد به آماده سازی مراحل پخت آن. مراحل طرز تهیه سوپ رشته برای سرماخوردگی، به شرح زیر هستند:

مرحله اول: خرد کردن سبزیجات

در این مرحله ابتدا هویج، پیاز و سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. اگر سیب زمینی دوست ندارید می‌توانید آن را حذف کنید و سبزیجات دیگری مانند کدو یا حتی بادمجان را جایگزین نمایید.

مرحله دوم: پختن مرغ

سینه مرغ را به همراه ۱ تا ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. برای گرفتن بوی زهم مرغ مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. همچنین می‌توانید از برگ بو، یک تکه چوب دارچین، سیر و یا نصف یک پیاز را هم به آب مرغ اضافه کنید.

خرید چوب دارچین تازه و درجه یک گلها از اینجا

مرغ را تا جایی بپزید که آب به جوش بیاید و نیم‌پز شود. بعد از نیم‌پز شدن مرغ آن را از روی حرارت بردارید و سینه‌ها را از آب مرغ جدا کنید.

مرحله سوم: تفت دادن پیاز

داخل قابلمه‌ای که برای پختن سوپ در نظر گرفتید، روغن مایع بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. ابتدا پیازهایی که نگینی خرد کردید را داخل قابلمه بریزید. پیاز را تا جایی تفت دهید که نرم و کمی طلایی شود.

نکته مهم!

حواستان باشد مقدار روغن از حد معمول بیشتر نشود؛ چرا که اگر مقدار روغن از دستتان در برود ممکن است سوپ چربی داشته باشید!

مرحله چهارم: تفت دادن مرغ به همراه پیاز

بعد از آنکه پیاز شفاف و رنگ آن کمی طلایی شد، مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید. بعد از یک دست شدن ادویه‌ها با پیاز، مرغ را ریش ریش کنید و داخل قابلمه بریزید و هم بزنید.

یک تا دو دقیقه مرغ را تفت دهید و سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید. بعد از ۱ الی ۲ دقیقه، ۴ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را کم کنید.

مرحله پنجم: اضافه کردن هویج و گوجه فرنگی به سوپ

بعد از گذشت ۲۰ دقیقه و جوشیدن محتویات داخل قابلمه، یک عدد گوجه فرنگی را پوست بگیرید و آن را رنده کنید. سپس پوره گوجه را به همراه هویج‌هایی که نگینی خرد کردید داخل قابلمه بریزید. (اضافه کردن گوجه به سوپ منجر به افزایش لعاب سوپ خواهد شد.)

مرحله ششم: اضافه کردن سیب زمینی به سوپ

سیب زمینی‌هایی که نگینی خرد کردید را با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی آن کاملاً از بین برود. سپس بعد از ۱۵ دقیقه جوشیدن هویج داخل قابلمه، سیب زمینی‌ها را نیز به سوپ اضافه کنید. در ادامه سوپ را بچشید و اگر نیاز به مزه بیشتری داشت، به مقدار دلخواهتان نمک و فلفل به آن بیافزایید.

مرحله هفتم: اضافه کردن رشته ورمیشل به سوپ

رکن اصلی سوپ ورمیشل، رشته‌های آن است. رشته‌ها را خرد کنید و سپس داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. از آنجایی که رشته ورمیشل زود می‌پزد و له می‌شود، بهتر است آن را در آخرین مراحل پخت و پز به سوپ اضافه کنید.

مرحله هشتم: اضافه کردن جعفری و لیمو ترش به سوپ

در مرحله آخر و بعد از آنکه سوپ به مدت ۲۰ دقیقه جوشید و جا افتاد، جعفری تازه را به همراه آب لیمو ترش تازه داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید که مزه لیمو و جعفری به خرد سوپ برود.

مرحله نهم: سرو سوپ ورمیشل

سوپ رشته را در ظرف دلخواهتان سرو کنید و روی آن را با جعفری خرد شده، لیمو ترش تازه یا خامه تزیین کرده و نوش جان کنید.

طرز تهیه سوپ ورمیشل بدون مرغ

اگر گیاه خوار هستید یا به هر دلیل دیگری مزه گوشت مرغ یا سایر گوشت‌ها را داخل سوپ نمی‌پسندید، کافیست تا مرحله پختن و آماده سازی مرغ را از مراحل طرز تهیه سوپ ورمیشل حذف کنید.

طرز تهیه سوپ رشته ساده فوری

برای پخت سوپ ورمیشل ساده و فوری به همراه مرغ، می‌توانید از عصاره مرغ استفاده کنید. به این منظور بهتر است یک عصاره مرغ را به همراه ۵ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید بجوشد. بعد از جوشیدن آب، سبزیجات دلخواهتان را داخل قابلمه بریزید.

در یک تابه کوچک، رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. سپس نمک و فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده و داخل قابلمه بریزید. بعد از نرم شدن سبزیجات و جوشیدن آب، رشته ورمیشل را خرد کنید به سوپ اضافه کنید. همچنین در صورت تمایل، می‌توانید مقداری سینه مرغ را بپزید و در آخر برای تزیین، روی سوپ خود بریزید.

یک روش ساده و جایگزین!

اگر می‌خواهید در کمتر از ۳۰ دقیقه سوپ ورمیشل آماده کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم تا یک بسته سوپ نیمه آماده ورمیشل را به همراه ۱ لیوان آب داخل قابلمه بریزید. هم بزنید و اجازه دهید تا ۲۰ دقیقه بجوشد.

هوس سوپ ورمیشل کردی اما وقت نداری؟ سوپ نیمه آماده ورمیشل راه چاره توست!

طرز تهیه سوپ ورمیشل و عدس

یکی از سوپ‌های خوشمزه‌ای که می‌توانید با رشته ورمیشل درست کنید، سوپ رشته به همراه عدس است. برای تهیه این سوپ نیاز دارید به:

  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • کره: ۱ قاشق غذاخوری
  • عدس پاک شده: ۱ پیمانه
  • آب مرغ یا گوشت: ۱ لیوان
  • رب گوجه فرنگی: ۱‍ قاشق غذاخوری

برای تهیه سوپ رشته و عدس، ابتدا عدس‌ها را به خوبی بشویید و سپس به مدت ۵ تا ۶ دقیقه بجوشانید. ۱ عدد پیاز متوسط را نگینی خرد کنید و به همراه کره داخل قابلمه تفت دهید. سپس عدس آب‌پز شده را به آن اضافه کنید و آب مرغ یا گوشت را به آرامی داخل قابلمه بریزید.

بعد از جوشیدن آب، در یک تابه کوچک رب گوجه را به همراه ادویه‌های دلخواه تفت دهید و به سوپ اضافه کنید. بعد از لعاب افتادن سوپ، رشته‌ها را خرد کرده و به سوپ اضافه کنید. بعد از آنکه سوپ جا افتاد، آن را با تزئینات دلخواه سرو کرده و نوش جان کنید.

نکته طلایی!

در طرز تهیه سوپ رشته و عدس می‌توانید از سبزیجاتی مانند هویج یا سیب زمینی برای لعاب و طعم بیشتر استفاده کنید.

طرز تهیه سوپ ورمیشل با جو پرک

مواد لازم برای تهیه این سوپ عبارتند از:

  • هویج: ۲ عدد
  • جو پرک: ۱ پیمانه
  • عصاره مرغ: ۱ بسته
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • رشته ورمیشل: ۱ پیمانه
  • آب مرغ: ۲ پیمانه (۱ لیوان)
  • سیب زمینی متوسط: ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار دلخواه

برای آماده کردن سوپ ورمیشل با جو پرک، ابتدا پیاز و سبزیجات را نگینی خرد کنید. سپس داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز را به آن اضافه کنید و تفت دهید. بعد از نرم و طلایی شدن پیازها، سبزیجاتی (به غیر از سیب زمینی) که نگینی خرد کردید را داخل قابلمه بریزید. در نهایت آب مرغ را به آرامی اضافه کنید. جو پرک را با آب سرد بشویید و بعد از شستن، آن را به محتویات سوپ اضافه نمایید.

بعد از جوشیدن آب سوپ، در یک تابه رب را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تفت دهید و عصاره مرغ را نیز به آن اضافه کنید. در این مرحله سیب زمینی نگینی را به همراه رب و ادویه‌ها، داخل سوپ بریزید.

بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه که سوپ جوشید، رشته‌های ورمیشل را با دست خرد کرده و به سوپ اضافه کنید و بلافاصله هم بزنید تا رشته‌ها به هم نچسبند. بعد از نرم شدن رشته‌ها و جا افتادن سوپ، شعله گاز را خاموش کنید و مقداری آب لیموترش به آن اضافه کنید.

برای تزئین و سرو سوپ می‌توانید جعفری تازه، آب لیمو ترش و همچنین زرشک را روی سوپ بریزید و نوش جان کنید.

ترفندها و نکات طلایی در دستور پخت سوپ ورمیشل

  1. برای جلوگیری از سفت شدن سوپ ورمیشل، مراقب باشید تا:
  • بیش از حد رشته به سوپ اضافه نکنید.
  • رشته را در ۲۰ دقیقه انتهایی قبل از سرو به سوپ اضافه کنید تا طولانی مدت داخل سوپ نماند.
  1. از سبزیجاتی مانند قارچ برای لعاب بیشتر ، ذرت و یا فلفل دلمه برای طعم بهتر آن می‌توانید استفاده کنید.
  2. آب لیمو ترش را در انتهای پخت به سوپ اضافه کنید تا خاصیت آن از بین نرود و رنگ سوپ کم نشود.
  3. برای طعم‌دار شدن سوپ، می‌توانید از ادویه‌هایی مانند پودر سیر، آویشن یا پونه کوهی نیز استفاده نمایید.
  4. پیشنهاد می‌کنیم تا ۱ لیوان آب عصاره قلم به سوپ اضافه کنید تا هم مزه سوپ تغییر کند و هم لعاب آن بیشتر شود.
  5. اگر برای فرزندتان سوپ درست می‌کنید، می‌توانید سوپ سبزیجات با ورمیشل درست کنید و مقداری کرفس نیز در سوپ بریزید.
  6. برای جلوگیری از بوی بد و زهم مرغ، آن را داخل یک قابلمه جدا بپزید و بعد از اولین بار جوشیدن، آب آن را دور بریزید و سپس با آب تازه و تمیز مجدداً آن را بپزید.

مقالات مرتبط

فرهنگ غذایی ژاپن

فرهنگ غذایی ژاپن

ژاپن، به عنوان کشوری با مناظر چشم‌نواز و تاریخی غنی و مردمانی با فرهنگ اصیل شناخته می‌شود. فرهنگ غذایی و

فرهنگ مهمان نوازی ایرانیان

فرهنگ مهمان نوازی ایرانی

مهمان نوازی، یکی از فرهنگ های غنی ایرانیان است که از دیرباز در تار و پود زندگی مردم این سرزمین

بهترین ادویه برای کباب کوبیده

بهترین ادویه برای کباب کوبیده

بهترین ادویه برای کباب کوبیده کباب کوبیده، گل سر سبد سفره غذاهای ایرانی است که طعمی بی‌نظیر و لذیذ دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من