دستور پخت مرصع پلو با مرغ

نویسنده: تیم تحریریه گلها

فروردین 28, 1403

بدون پاسخ

دستور پخت مرصع پلو

مرصع پلو یکی از غذاهای سنتی و خوش عطر و طعم ایرانی است که به عنوان یک غذای مجلسی در نظر گرفته می‌شود. بسیاری از افراد از مرصع پلو به دلیل استفاده از ترکیبات رنگی و خوش طعم غذایی که در آن به کار می‌رود با عنوان جواهر پلو نیز از آن یاد می‌کنند. این غذای مجلسی، ترکیبی هنرمندانه از برنج زعفرانی، مرغ پخته‌شده، زرشک سرخ، کشمش پلویی، خلال بادام و پسته، و خلال نارنج یا پرتقال است.

در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه مرصع پلو با مرغ آشنا کنیم و مرحله به مرحله پخت این غذای لذیذ را به شما آموزش دهیم. پس با ما همراه باشید:

مواد لازم

مواد لازم برای پخت مرصع پلو با مرغ (4 نفر)
برنج 4 پیمانه
مرغ (سینه یا ران) 400  گرم
زرشک 1/2  پیمانه
کشمش پلویی 1/2  پیمانه
خلال بادام 1/4  پیمانه
خلال پسته 1/4  پیمانه
خلال پوست پرتقال 1/4  پیمانه
زعفران دم‌کرده 2  قاشق غذاخوری
پیاز 3  عدد
آب لیمو ترش 2 قاشق غذاخوری
دارچین 2/1 چایخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مرحله اول

برای تهیه مرصع پلو با مرغ، در ابتدا پوست نارنجی پرتقال را جدا کرده و به قطعات نازک تر خرد کنید.  سپس پوست‌ها را به مدت 1 ساعت در آب خیس کنید تا تلخی آن گرفته شود. بعد از خیساندن، پوست‌ پرتقال را به همراه آب داخل یک شیرجوش بریزید و 3 تا 4 بار بجوشانید و آب آن را دور بریزید تا تلخی آن گرفته شود.

حلال کردن پوست پرتقال

مرحله دوم

در این مرحله، شکر، زعفران و کمی آب را به پوست‌های پرتقال اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم پخته و نرم شوند. پس از پخت، خلال نارنج را از روی حرارت برداشته و در صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.

مرحله سوم

حالا سینه مرغ را به قطعات مکعبی خرد کرده و با پیاز حلقه‌ای، آبلیمو، نمک، زعفران، زردچوبه و فلفل سیاه مخلوط کنید.  سپس روی کاسه را بپوشانید و به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ طعم‌دار شود.

همچنین شما می‌توانید برای طعم دار کردن مرغ از ماست چیکیده نیز به جای آبلیمو استفاده کنید.

مرحله چهارم

مرغ‌ های طعم‌دار شده را به همراه پیازها در قابلمه بریزید و به محتویات آب اضافه کنید.  پس از جوش آمدن، شعله را کم کرده و اجازه دهید مرغ پخته شود. سپس در اواخر پخت، نمک و فلفل را به میزان دلخواه به آن اضافه کنید. علاوه بر آن شما می‌توانید از ادویه‌جات دیگر مانند پودر هل، پودر دارچین و زنجبیل نیز برای طعم‌دهی به مرغ استفاده کنید.

مرصع پلو با مرغ، نه‌ تنها یک غذای خوشمزه، بلکه یک اثر هنری است که ذوق و سلیقه آشپز را به نمایش می‌گذارد. این غذا در مجالس و مهمانی‌ها سرو می‌شود و زینت‌بخش سفره‌های ایرانی است.

مرحله پنجم

برنج را پس از پاک کردن، در کاسه ای ریخته و با آب خیس کنید تا به مدت 3 تا 4 ساعت خیس بخورد. در این فاصله، پیازها را پوست کنده، شسته و خلالی خرد کنید. سپس در تابه ای با کمی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.

سرخ کردن پیاز ها

مرحله ششم

پس از خیساندن برنج و تفت دادن پیازها، مرغ‌های طعم‌دار شده را از یخچال خارج کرده و به پیازهای تفت داده شده در تابه اضافه کنید.  کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی مرغ‌ها بریزید و تابه را با درپوش ببندید. حالا اجازه دهید مرغ‌ها با آب پیاز پخته شوند. در این مرحله شعله را ملایم نگه دارید تا مرغ‌ها به طور کامل پخته شوند.

مرحله هفتم

پس از پخت مرغ‌ها با آب پیاز، حدود 20 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید تا مرغ‌ها کاملاً پخته شوند.  در این مرحله، زعفران دم‌کرده، نمک و کمی دارچین به مرغ‌ها اضافه کنید و تفت دهید.  سپس 1  قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه کنید و مواد را به طور کامل مخلوط کنید. پس از پخت نهایی مرغ و پیاز، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله هشتم

شش لیوان آب را در قابلمه ای ریخته و کمی نمک و روغن به آن اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش آید. در این فاصله، برنج را به آرامی بشویید تا آب آن زلال شود. زمانی که آب به جوش آمد، آب برنج را خالی کنید و برنج را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید برنج  در قابلمه بجوشد و سپس شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید.

آبکش کردن برنج

شما می‌توانید بسته به نوع برنج و سلیقه خودتان برنج را به صورت آبکش یا کته بپزید.

مرحله نهم

پس از 7 دقیقه، برنج را تست کنید. اگر اطراف آن نرم و مغز آن کمی سفت بود، زمان آبکش کردن برنج است. بعد از آبکش کردن، قابلمه را بشویید و دوباره روی حرارت قرار دهید تا خشک شود. سپس کف آن را با کمی روغن چرب کنید و برنج را با کفگیر داخل قابلمه بریزید. با انجام این مراحل، برنج برای دم کشیدن آماده می‌شود.

همچنین شما می‌توانید از زعفران دم‌کرده برای ته‌دیگ برنج استفاده کنید تا عطر و طعم بهتری به آن بدهد.

 

مرحله دهم

پس از پخت برنج، با دسته قاشق یا کفگیر وسط آن یک حفره ایجاد کنید تا بخار به طور کامل در داخل قابلمه بچرخد.  در قابلمه را بگذارید و شعله پخش‌کن را زیر آن قرار دهید.

سپس شعله را زیاد کنید تا داخل قابلمه بخار بپیچد و بعد از 4 تا 5 دقیقه، شعله را کم کنید تا پلو دم کشیده و بپزد.

مرحله یازدهم

در حالی که پلو در حال پخت است، خلال بادام را با گلاب و زرشک را با آب خیس کنید تا نرم شوند.  بعد از گذشت 10 دقیقه، آنها را آبکش کنید و کشمش ها را نیز به آنها اضافه کنید.  سپس آب اضافی آنها را گرفته و کنار بگذارید.

نیمی از پلو را در دیس بریزید.  یک تابه را روی حرارت ملایم قرار داده و کمی روغن در آن اضافه کنید.  سپس خلال بادام، زرشک و کشمش را به صورت جداگانه در گوشه های تابه به مدت 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا کمی نرم و خوش عطر شوند.

تفت دادن زرشک و مغز بادام

مرحله دوازدهم

مرغ های پخته شده را روی برنج داخل دیس بچینید و سپس بقیه برنج را با مرغ ها مخلوط کنید.  کمی از برنج را با زعفران دم کرده ترکیب کرده و روی پلو بریزید.

در نهایت، زرشک، کشمش، خلال بادام و پوست پرتقال تفت داده شده را به همراه خلال پسته و زعفران دم کرده روی پلو بچینید.

مرصع پلوی مجلسی شما آماده سرو است! نوش جان!

 

مقالات مرتبط

دستور پخت کیک ردولوت

  کیک ردولوت که به کیک مخمل قرمز نیز معروف است، یکی از خوشمزه‌ترزین دسرهایی است که اغلب به دلیل

طرز تهیه سالاد سزار

سالاد سزار یکی از محبوب‌ترین وعده‌های غذایی سبک و خوشمزه در رستوران‌های ایتالیایی است که در یک ظرف بزرگ حاوی

دستور پخت نان سیر

دستور پخت نان سیر

نان سیر یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین نان های ایتالیایی است که مردم به عنوان پیش غذا از

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من