میرزا قاسمی یکی از غذاهای اصیل گیلانی است که در دوران حکومت قاجار، توسط محمد قاسم خان در رشت ابداع شد. این غذای پرطرفدار و خوشمزه که ترکیبی از سیر، بادمجان کبابی، گوجهفرنگی و تخممرغ است، طرز تهیه آسانی دارد و در کمتر از ۱ ساعت آماده میشود.
اگر دوست دارید طرز تهیه میرزا قاسمی با بادمجان کبابی را یاد بگیرید و در خانه درست کنید، پیشنهاد میکنیم در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم برای میرزا قاسمی با بادمجان کبابی
مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی برای ۴ نفر | |
بادمجان کبابی | ۶ عدد متوسط |
گوجه فرنگی | ۲ عدد متوسط |
تخم مرغ | ۲ عدد |
سیر | ۴ حبه |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نمک | ۱/۲ قاشق چایخوری |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی در ۷ مرحله
مرحله اول: آماده کردن بادمجانها
بادمجانها را بشویید اما پوست نگیرید. سپس روی شعله گاز یا روی ذغال، آن را کبابی کنید. بعد از سیاه شدن پوست بادمجان، آن را از روی حرارت بردارید.
بعد از سرد شدن، پوست بادمجانها را بگیرید و با یک گوشتکوب یا پشت قاشق، آنها را داخل ظرف دلخواه له کنید.
همچنین بخوانید: چطور با بادمجان کبابی کشک بادمجان درست کنیم؟
مرحله دوم: آمادهسازی گوجهفرنگی
انتهای گوجه فرنگیهای شسته شده را یک برش کوچک دهید. سپس آنها را داخل یک قابلمه آب در حال جوش بریزید. بعد از ۴ تا ۵ دقیقه، گوجهها را بیرون آورده و داخل یک کاسه آب سرد حاوی یخ بریزید.
بعد از سرد شدن گوجه، آن را پوست بگیرید و داخل غذا ساز له کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه املت خرما یا همان قیساوای اردبیلی با گردو
مرحله سوم: تفت دادن سیر
داخل یک تابه بزرگ، مقداری روغن بریزید و بعد از داغ شدن، سیر خرد شده بریزید. حواستان باشد که سیر را دائم هم بزنید تا نسوزد. بعد از ۱ تا ۲ دقیقه مقداری زردچوبه و نمک اضافه کنید.
برای مزه بهتر میتوانید همراه سیر، یک عدد پیاز متوسط را نیز تفت دهید.
مرحله چهارم: اضافه کردن گوجه، بادمجان و نمک و فلفل به ماهیتابه
داخل تابه حاوی سیر، ابتدا بادمجان له شده را اضافه کنید و ۲۰ دقیقه تفت دهید. سپس بلافاصله گوجهفرنگیها را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. در این مرحله، ادویهجات زیر را اضافه نمایید:
تفت دادن مواد را تا زمانی ادامه دهید که آب اضافی گوجهفرنگی گرفته شود و بادمجانها به روغن بیفتند.
مرحله پنجم: اضافه کردن رب گوجهفرنگی
وسط تابه را از مواد خالی کنید و رب گوجهفرنگی را در آن قسمت بریزید. سپس کمی هم بزنید و به آرامی با سایر مواد ترکیب کنید.
رب گوجه فرنگی، یک فوت کوزه گری رستورانی برای خوشمزهتر کردن میرزا قاسمی بوده که اضافه کردن آن کاملاً سلیقهای است.
مرحله ششم: اضافه کردن تخممرغها
مواد داخل تابه را به گوشهای هل دهید و سپس تخم مرغها را دانه دانه داخل تابه بشکنید و هم بزنید. کمی که تخم مرغ سفت شد، همه مواد را با هم ترکیب کنید.
میدونی ترکیبات بهترین ادویه برای نیمرو و املت تخم مرغ چیه؟
مرحله هفتم: سرو میرزا قاسمی
برای سرو، در یک تابه جداگانه یک عدد تخم مرغ بشکنید و سرخ کنید. سپس روی ظرفی که میرزا قاسمی را در آن سرو کردید، بریزید. این غذای سنتی و خوشمزه گیلانی را با نان سنگک به همراه سبزی تاره نوش جان کنید!
اگر عاشق غذاهای گیلانی هستی، حتماً طرز تهیه باقلا قاتق به روش اصیل گیلانی را امتحان کن!
طرز تهیه میرزا قاسمی با بادمجان کبابی بدون تخم مرغ
اگر گیاهخوار هستید یا مزه تخم مرغ را دوست ندارید، میتوانید میرزا قاسمی بدون تخم مرغ درست کنید. برای این غذا نیاز دارید به:
- گوجه فرنگی: ۳ عدد
- سیر له شده: ۲ حبه
- بادمجان کبابی: ۴ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه: هر کدام ۱ قاشق چایخوری
مراحل تهیه این غذا دقیقاً مانند نوع با تخم مرغ است و تفاوتی بینشان نیست.
چه کار کنیم میرزا قاسمی تلخ نشود؟
برای جلوگیری از تلخی میرزا قاسمی، از بادمجانهایی با تخم کمتر و پوست تیرهتر استفاده کنید. چرا که زیاد بودن تخم بادمجانها دلیل اصلی تلخ شدن این غذای گیلانی است.
طرز تهیه میرزا قاسمی با گردو چگونه است؟
برای تهیه یک میرزا قاسمی مجلسی، میتوانید مقداری گردو چرخکرده یا خرد شده را به ترکیب بادمجان و گوجهفرنگی حین پخت اضافه کنید. اما اگر نمیخواهید میرزا قاسمی طعم گردو بدهد، مغز گردو را برای تزیین آن استفاده کنید.
طرز تهیه میرزا قاسمی لا پلو
برای تهیه میرزا قاسمی لاپلو، نیاز دارید به:
- ۵ پیمانه آب
- ۴ پیمانه برنج
- روغن به مقدار لازم
- نمک ۱ قاشق چایخوری
برنج را داخل قابلمه حاوی آب در حال جوش بریزید؛ ۶ تا ۷ دقیقه بعد آن را آبکش کنید. سپس کف قابلمهای دیگر مقداری روغن بریزید، برنج را اضافه کرده و روی آن میرزا قاسمی بریزید. این کار را تا جایی ادامه دهید که همه مواد تمام شوند.
در نهایت اجازه دهید تا غذا برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دم بکشد و برنج کاملاً نرم و آماده سرو شود.
حواستان باشد که حتماً میرزا قاسمی را از لبه قابلمه فاصله دهید و در وسط بریزید تا نسوزد و تلخ نشود!
طرز تهیه املت گوجه فرنگی با رب، پیاز و فلفل دلمه
۷ تکنیک برای خوشمزهتر شدن میرزا قاسمی
برای تهیه میرزا قاسمی ساده، مجلسی و خوشمزه، پیشنهاد میکنیم ۸ نکته زیر را رعایت کنید:
- تزیین میرزا قاسمی با گردو و پیاز داغ خلالی
- استفاده از روغن زیتون برای پخت و پز و تزیین
- استفاده از رب گوجه فرنگی (تکنیک قهوه خانهای!)
- استفاده از ۱/۲ قاشق چایخوری پاپریکا برای مزه بهتر
- استفاده از بادمجان سرخ شده برای یک میرزا قاسمی خوشمزه
- استفاده از ۱/۲ قاشق چایخوری فلفل قرمز برای تندی بیشتری
- کباب کردن بادمجان روی ذغال برای دودی شدن مزه میرزاقاسمی
خلاصه کلام…
میرزا قاسمی چه با بادمجان کبابی درست شود و چه با بادمجان سرخ شده، در هر حال یکی از خوشمزهترین پیش غذا و غذاهای اصلی گیلانی است که میتوانید در خانه درست کنید. این غذای لذیذ را میتوان با پیاز و گردو تزیین کرد و به همراه سبزی، ترشی و یا سالاد شیرازی خانگی میل کرد.