کشک بادمجان مجلسی غذایی خوشمزه و سنتی در ایران است که با ترکیب کردن بادمجان کبابی یا سرخ شده، پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و ادویهجاتی مانند نمک و فلفل سیاه و … تهیه شده و به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی، بر سر سفره مهمانیهای ایرانی سرو میشود. طرز تهیه کشک بادمجان بسیار ساده بوده و در کمتر از ۴۰ دقیقه آماده سرو میگردد.
اگر به دنبال بهترینطرز تهیه کشک بادمجان خانگی ساده هستید که در آن مغز گردو نباشد، پیشنهاد میکنیم در ادامه همراه ما باشید و با این دستور پخت از گلها، مهمانان خود را شگفت زده کنید!
طرز تهیه کشک بادمجان خانگی به سبک رستورانها
- کافی برای: ۳ تا ۴ نفر
- زمان پخت: ۴۰ دقیقه
- زمان آماده سازی مواد اولیه: ۲۰ دقیقه
- مجموع مدت زمان برای آماده سازی: ۱ ساعت
مواد لازم برای کشک بادمجان
مواد لازم کشک و بادمجان برای ۴ نفر | |
بادمجان | ۴ عدد درشت |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
کشک | ۴ قاشق غذاخوری |
مغز گردو | ۲ قاشق غذاخوری |
سیر | ۳ یا ۴ حبه |
نعنا خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی + عکس
مرحله اول: آماده کردن بادمجانها و مواد اولیه
- بادمجانها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت ورقههای گرد یا دراز برش دهید.
- روی یک سینی پهن کنید و روی سطح آنها نمک بپاشید.
- اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه استراحت کند تا عرق کند و تلخی آن گرفته شود.
- بعد از ۲۰ دقیقه بادمجانها را بشویید و با دستمال کاغذی آب اضافی آنها را بگیرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلا قاتق مجلسی با شوید تازه
مرحله دوم: سرخ یا کبابی کردن بادمجانها
بسته به ذائقه و سلیقه خود، بادمجانهای پوست گرفته شده را در تابه با روغن سرخ کنید و یا آن را روی کبابپز بگذارید و کبابی کنید. نکتهای که حین سرخ کردن بادمجان باید به آن دقت کنید، قرار دادن بادمجان سرخ شده روی دستمال کاغذی برای گرفتن روغن اضافی آن است.
مرحله سوم: تفت دادن سیر و پیاز
پیاز را خلالی خرد کرده و سیر رابا پشت چاقو یا دستگاه سیر له کن، ریز خرد کنید. یک تابه بزرگ روی گاز بگذارید، مقداری روغن داخل آن بریزید و بعد از آنکه داغ شد، پیازها را برای تفت دادن داخل تابه بریزید. بعد از طلایی شدن پیاز، حبههای سیر خرد شده را به آن اضافه کنید و در حد ۱ دقیقه تا زمان طلایی شدن به همراه پیاز تفت دهید.
مرحله چهارم: له کردن و تفت دادن بادمجان
بادمجان کبابی یا سرخ شده را داخل یک کاسه بریزید و با گوشکوب به خوبی له شود. البته میتوانید برای له کردن بادمجانها آنها را داخل غذا ساز نیز بریزید.
مرحله پنجم: اضافه کردن سیر و پیاز به بادمجان
بادمجان له شده را داخل تابه پیاز و سیر تفت داده شده بریزید. بادمجانها را به خوبی سرخ کنید تا جایی که آب اضافی آن تبخیر شود.
مرحله ششم: اضافه کردن ادویهجات و گردو
بعد از آنکه آب اضافی بادمجان گرفته شد، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید و هم بزنید. در قدم بعدی، گردو خشک و خرد شده را به بادمجان اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. بلافاصله بعد از اضافه کردن گردو، کشک را هم به تابه اضافه کنید و تا جایی هم بزنید که کشک و بادمجان مخلوط شوند و رنگ غذا روشن شود.
نکته مهم! اگر کشک سفت بود، نصف لیوان آب جوش به آن اضافه کنید، هم بزنید و سپس داخل تابه بریزید.
مرحله هفتم: اضافه کردن کشک و نعنا داغ
داخل یک تابه کوچک مقداری روغن بریزید. نعنا خشک را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. این ترکیب را برای مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا رنگ نعنا به روغن در بیاید و سرخ شود. حواستان باشد که نعنا نسوزد و سیاه نشود!
همچنین بخوانید: چطور میرزا قاسمی با بادمجان کبابی درست کنیم؟
مرحله هشتم: اضافه کردن نعنا داغ به کشک و بادمجان
به محض آماده شدن نعنا داغ، آن را به محتویات کشک و بادمجان اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
مرحله نهم: سرو کشک بادمجان
بعد از آنکه کشک بادمجان آماده شد، آن را داخل ظرف دلخواه بریزید و روی آن را با نعنا داغ، پیاز داغ، کشک رقیق شده با آب جوش و گردو خرد شده تزئین کنید. نوش جان!
طرز تهیه کشک بادمجان ساده بدون گردو
برای تهیه کشک بادمجان ساده بدون گردو، کافی است تا گردو را از مواد اولیه حذف کنید و حین پخت چیزی به آن اضافه نکنید.
طرز تهیه کشک بادمجان بدون گردو (برای دو نفر)
مواد لازم برای کشک و بادمجان ساده و دو نفره عبارتند از:
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- بادمجان: ۲ عدد
- کشک: ۲ قاشق غذاخوری
- مغز گردو: ۱ قاشق غذاخوری
- نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: ۲/۱ قاشق چایخوری
آماده کردن کشک بادمجان ساده بدون گردو تفاوتی با کشک بادمجان با گردو ندارد؛ تنها بایستی که گردو را از ترکیبات و همچنین تزئین آن حذف کنید.
جدول ارزش غذایی کشک بادمجان
ارزش غذایی کشک بادمجان | |
کالری | ۱۹۰ تا ۲۳۰ کیلو کالری |
کربوهیدرات | ۳۲ گرم |
پروتئین | ۷ گرم |
چربی | ۶ گرم |
چربی اشباع شده | ۲ گرم |
کلسترول | ۸ میلی گرم |
فیبر | ۱۴ گرم |
سدیم | ۴۰ میلی گرم |
فوت و فنهای مهم در دستور پخت کشک بادمجان مجلسی
در طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی با تزئین گردو و کشک و … بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید تا مزه غذا لذیذ و دلنشین تر شود:
- بادمجانی بخرید که رنگ پوست آن تیره و مایل به رنگ سیاه باشد.
- به جای پیاز تازه میتوانید از ۲ قاشق غذاخوری پودر پیاز استفاده کنید.
- میتوانید برای کباب کردن بادمجان به جای کباب پز آن را روی گاز قرار دهید.
- برای خوشمزهتر شدن کشک بادمجان، حتماً از کشک تازه و ترش استفاده کنید.
- بادمجانی استفاده کنید که تخم کمتری دارد؛ چرا که شیرینتر بوده و نیازی به گرفتن تلخی ندارد.
- نعنا داغ را بلافاصله بعد از آنکه رنگ نعنا به روغن در آمد و سبز شد، از روی حرارت بردارید تات نسوزد.
- اگر سیر تازه ندارید یا مزه آن را دوست ندارید، از ۲ قاشق چایخوری پودر سیر به عناون جایگزین استفاده کنید.