دستور پخت کشک بادمجان مجلسی

نویسنده: تیم تحریریه گلها

تیر 18, 1403

بدون پاسخ

طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی

کشک بادمجان غذایی اصیل، خوشمزه و خاص است که به روش‌های مختلفی درست می‌شود. کشک بادمجان اولین غذایی است که به عنوان پیش غذا، چه بر سر سفره مهمانی ایرانی‌ها و چه در منوی رستوران‌ها به چشم می‌خورد. طرز تهیه کشک بادمجان بسیار آسان بوده و نیاز به بادمجان سرخ شده یا کبابی پوست گرفته، کشک، پیاز سرخ شده و … دارد. کشک بادمجان همانطور که گفتیم یک غذای سنتی و اصیل ایرانی است که با دستور پخت‌های متنوعی درست می‌شود.

اما اگر به دنبال بهترین دستور پخت کشک بادمجان مجلسی برای مهمانی‌های خودتان هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید و با بهترین رسپی کشک بادمجان آشنا شوید.

طرز تهیه کشک بادمجان به سبک رستورانی در خانه

  • کافی برای: ۳ تا ۴ نفر
  • زمان پخت: ۴۰ دقیقه
  • زمان آماده سازی مواد اولیه: ۲۰ دقیقه
  • مجموع مدت زمان برای آماده سازی: ۱ ساعت

مواد لازم برای تهیه کشک بادمجان خانگی

مواد لازم برای تهیه کشک بادمجان خانگی برای ۴ نفر
بادمجان ۴ عدد درشت
پیاز ۲ عدد متوسط
کشک ۴ قاشق غذاخوری
مغز گردو ۲ قاشق غذاخوری
سیر ۴ حبه
نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری

دستور تهیه کشک بادمجان مجلسی با گردو در ۷ مرحله

طرز تهیه کشک بادمجان با گردو یا بدون گردو یکسان است و مراحل متفاوتی از هم ندارند. بهتر است برای تهیه کشک بادمجان خانگی، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

مرحله اول: آماده کردن بادمجان‌ها و مواد اولیه

آماده کردن بادمجان و مواد اولیه

مواد اولیه را آماده کنید و  کنار دست خود بگذارید. بادمجان‌ها را بشویید، پوست بگیرید و به صورت ورقه‌های گرد یا دراز برش دهید. روی یک سینی پهن کنید و روی سطح آن‌ها نمک بپاشید. اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه استراحت کند تا عرق کند و تلخی آن گرفته شود. بعد از ۲۰ دقیقه بادمجان‌ها را بشویید و با دستمال کاغذی آب اضافی آن‌ها را بگیرید.

مرحله دوم: سرخ یا کبابی کردن بادمجان‌ها

سرخ کردن بادمجان

اگر دوست دارید مزه کشک بادمجان شما دودی و کبابی باشد، بهتر است از همان ابتدا بادمجان را با پوست کباب کنید و سپس آن را پوست بگیرید. اما اگر بادمجان کبابی دوست ندارید، بهتر است از دستور تهیه کشک بادمجان سرخ شده استفاده کنید.

برای اینکار یک تابه بزرگ بردارید و روی شعله متوسط قرار دهید. مقداری روغن داخل تابه بریزید و بعد از گرم شدن آن، هر دو طرف بادمجان‌ها را سرخ کنید، از تابه خارج کنید و روی یک دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

مرحله سوم: تفت دادن سیر و پیاز

پیازها و حبه‌های سیر را پوست بگیرید. پیاز را خلالی خرد کرده و سیر را حسابی خرد کنید تا ریز شود. یک تابه بزرگ روی گاز بگذارید، مقداری روغن داخل آن بریزید و بعد از آنکه داغ شد، پیازها را داخل تابه بریزید و سرخ کنید. بعد از طلایی شدن پیاز، حبه‌های سیر خرد شده را هم به آن اضافه کنید. سیرها را در حد ۱ دقیقه و تا زمان طلایی شدن به همراه پیاز تفت دهید.

مرحله چهارم: له کردن و تفت دادن بادمجان

له کردن بادمجان داخل ظرف سیر و پیاز سرخ شده

بادمجان کبابی یا سرخ شده را داخل یک کاسه با گوشکوب بکوبید تا به خوبی له شود، یا اینکه آن را داخل غذاساز بریزید و به خوبی ترکیب کنید. سپس بادمجان له شده را داخل تابه پیاز و سیر تفت داده شده بریزید. بادمجان‌ها را به خوبی سرخ کنید تا جایی که آب اضافی آن تبخیر شود.

مرحله پنجم: اضافه کردن ادویه‌جات و گردو

بعد از آنکه آب اضافی بادمجان گرفته شد، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید و هم بزنید. در قدم بعدی، گردو خشک و خرد شده را به بادمجان اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. بلافاصله بعد از اضافه کردن گردو، کشک را هم به تابه اضافه کنید و تا جایی هم بزنید که کشک و بادمجان مخلوط شوند و رنگ غذا روشن شود.

نکته مهم! اگر کشک سفت بود، نصف لیوان آب جوش به آن اضافه کنید، هم بزنید و سپس داخل تابه بریزید.

مرحله ششم: اضافه کردن کشک و نعنا داغ

اضافه کردن کشک به بادمجان و سیر و پیاز سرخ شده

در این مرحله در حالی که در تابه کشک و بادمجان را گذاشتید تا آب اضافی گرفته شود و روغن بیندازد، داخل یک تابه کوچک مقداری روغن بریزید. نعنا خشک را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. این ترکیب را برای مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا سرخ شود و رنگ نعنا به روغن در بیاید.

سپس به کشک و بادمجان اضافه کنید، هم بزنید و حرارت تابه را خاموش کنید.

مرحله هفتم: سرو و تزیین کشک بادمجان

بعد از آنکه کشک بادمجان آماده شد، آن را داخل ظرف دلخواه بریزید و روی آن را با نعنا داغ، پیاز داغ، کشک رقیق شده با آب جوش و گردو خرد شده تزئین کنید.

نوش جان!

تزئین کشک بادمجان با نعنا داغ، پیاز داغ، کشک، گردو و سیر داغ

طرز تهیه کشک بادمجان ساده بدون گردو

برای تهیه کشک بادمجان ساده بدون گردو، کافی است تا گردو را از مواد اولیه حذف کنید و حین پخت چیزی به آن اضافه نکنید.

طرز تهیه کشک بادمجان برای دو نفر

مواد لازم برای تهیه کشک بادمجان برای دو نفر عبارتند از:

  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • بادمجان: ۲ عدد
  • کشک: ۲ قاشق غذاخوری
  • مغز گردو: ۱ قاشق غذاخوری
  • نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: ۲/۱ قاشق چایخوری

جدول ارزش غذایی کشک بادمجان

ارزش غذایی کشک بادمجان
کالری ۱۹۰ تا ۲۳۰ کیلو کالری
کربوهیدرات ۳۲ گرم
پروتئین ۷ گرم
چربی ۶ گرم
چربی اشباع شده ۲ گرم
کلسترول ۸ میلی گرم
فیبر ۱۴ گرم
سدیم ۴۰ میلی گرم

فوت و فن‌های مهم در دستور پخت کشک بادمجان مجلسی

در طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی با تزئین گردو و کشک و … بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید تا مزه غذا لذیذ و دلنشین تر شود:

  • بادمجانی بخرید که رنگ پوست آن تیره و مایل به رنگ سیاه باشد.
  • برای خوشمزه‌تر شدن کشک بادمجان، حتماً از کشک تازه و ترش استفاده کنید.
  • اگر پیاز تازه در دسترس ندارید می‌توانید به جای آن از ۲ قاشق غذاخوری پودر پیاز استفاده کنید.
  • بادمجانی استفاده کنید که تخم کمتری دارد؛ چرا که شیرین‌تر بوده و نیازی به رفع تلخی آن ندارید.
  • اگر سیر تازه ندارید یا مزه آن را دوست ندارید، از ۲ قاشق چایخوری پودر سیر به عناون جایگزین استفاده کنید.
  • نعنا داغ را زیاد تفت ندهید تا نسوزد؛ بلافاصله بعد از آنکه رنگ نعنا به روغن در آمد و سبز شد، آن را از روی حرارت بردارید.

سوالات متداول شما درباره

برای رفع شوری کشک بادمجان، می‌توانید بادمجان سرخ شده بدون نمک، یک عدد سیب زمینی کوچک، ۱ قاشق چایخوری آب لیمو یا اضافه کردن مقداری خامه به کشک را به کشک بادمجان در حال جوشیدن روی حرارت اضافه کنید.
بله. می‌توانید به جای بادمجان از کدو استفاده کنید. کشک کدو یک غذای کرمانی بوده و با سرخ کردن کدو و ترکیب آن با کشک و ادویه‌جات به همراه گوجه فرنگی رنده شده آماده می‌شود.
گردو برای گرفتن سردی بادمجان و کشک به این غذا اضافه می‌شود.
باباغنوش با پایه بادمجان بوده اما داخل آن از ارده (خمیر کنجد) استفاده می‌شود که در کشک بادمجان این چنین نیست. در واقع باباغنوش را می‌‌توانیک حمص با پایه بادمجان دانست.

مقالات مرتبط

shir-berenj-recipe

طرز تهیه شیر برنج

شیر برنج یکی از دسرهای محبوبی است که امروزه در بسیاری از کشورها از جمله ایران سرو می‌شود. این غذای

baba-ganoush-recipe

طرز تهیه بابا غنوش لبنانی

دستور پخت بابا غنوش به روش لبنانی بابا غنوش یا بابا غنوج یکی از پیش غذاهای سنتی، لذیذ و محبوب

بهترین-ادویه-برای-استیک-گوشت

بهترین ادویه برای استیک گوشت

استیک گوشت یکی از لذیذترین غذاهایی است که با ظاهری وسوسه انگیز و طعمی بی‌نظیر مورد استقبال بسیاری از افراد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

کاربران عزیزی که پیش تر در سایت ثبت نام کرده‌اند، لطفا یکبار از طریق فراموشی رمز عبور، رمز خود را بازیابی و سپس وارد شوند.

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من