بهترین ادویه برای برنج + جدول ترکیبات و طرز تهیه
- تیم تحریریه گلها
- 4 دیدگاه
اشتراک گذاری:
-
پودر زنجبیل 15 گرم – سلفونی
36,800 تومان
-
زردچوبه 12 گرم – سلفون
28,450 تومانقیمت اصلی: 28,450 تومان بود.14,225 تومانقیمت فعلی: 14,225 تومان. -
نشاسته 150 گرم – سلفون
89,400 تومان
-
آبلیمو ساشه 10 گرمی – جعبه 100 عددی
386,450 تومانقیمت اصلی: 386,450 تومان بود.270,515 تومانقیمت فعلی: 270,515 تومان. -
سبزی خشک گشنیز 120 گرم – سلفون
168,900 تومان
بهترین ادویهای که برای خوش عطر و بو کردن برنج سفید دم کشیده برای یک مهمانی میتوانید استفاده کنید ترکیبی از:
- هل
- زیره
- نمک
- گل سرخ
- فلفل سیاه
و این چنین ادویههای معطر است. ادویه برنج نه فقط برای خوشمزه تر کردن غذا بلکه برای بهبود هضم در سیستم گوارش، تسکین دل درد و حتی گرفتن سردی غذا به کار میرود. اما برای اینکه بدانید بهترین ترکیب ادویه برای برنج چیست، پیشنهاد میکنیم در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
طرز تهیه ادویه پلویی در منزل
| مواد لازم برای تهیه ادویه پلویی | |
| گل محمدی | ½ قاشق چایخوری |
| چوب دارچین | ۱ تا ۲ عدد |
| زیره سبز | ۲ قاشق غذاخوری |
| تخم گشنیز | ۲ قاشق غذاخوری |
| پودر زنجبیل | ½ قاشق چایخوری |
| زردچوبه | ۱ قاشق غذاخوری |
| جوز هندی رنده شده | ½ قاشق چایخوری |
| هل سبز | ۵ تا ۶ عدد |
| میخک | ۲ تا ۳ دانه |
| فلفل سیاه | ۱ قاشق غذاخوری |
در طرز تهیه ادویه پلویی در منزل تمامی ترکیبات را داخل یک دستگاه آسیاب بریزید و تا حدی ترکیب کنید که بافت آن یکدست و لطیف شود؛ سپس در ظرف مناسب در دار بریزید.
از ادویه مخصوص برنج در چه غذاهایی استفاده کنیم؟
شما میتوانید از بهترین ادویه برنج در هر پلوی ترکیبی مانند لوبیا پلو، عدس پلو، باقالی پلو، گوشت لا پلو و … استفاده کنید.
ادویه مخلوط پلویی و خورشتی 20 گرم – سلفون
بهترین زمان استفاده از ادویه مخصوص برنج
بهترین زمان استفاده زمانی است که برنج را داخل قابلمه ریختید. بهتر است برنج را لایه لایه بریزید و بین هر لایه ½ قاشق چایخوری ادویه برنج سفید اضافه کنید.
همچنین بخوانید: ادویه پلویی چیست؟
ترکیبات ادویه برنج سفید برای مهمانی
ترکیبات ادویه مخصوص مزه دار کردن برنج دم کشیده برای مهمانی ها شامل ترکیبات زیر است:
خواص و طعمی که مهمترین ترکیبات در ادویه مخصوص برنج به وجود میآورند، به شرح زیر هستند:
1. زعفران:
زعفران ادویهای گران قیمت، با ارزش و بسیار خوش طعم است که نه تنها برای تغییر رنگ برنج، بلکه برای تغییر مزه و بالا بردن خاصیت آنتی اکسیدانی آن مفید و موثر خواهد بود.
2. دارچین:
دارچین ادویهای با طبع گرم است که سردی برنج را کاهش داده و برای از بین بردن عفونتهای باکتریایی بدن مفید است.
بیشتر بخوانید: بهترین چاشنی قورمه سبزی شامل چه ترکیباتی است؟
3. زردچوبه:
خواص آنتی اکسیدانی زردچوبه و همچنین مزه تلخ و متفاوتی که به برنج میدهد، باعث شده تا در ترکیبات ادویه پلویی به کار برود.
4. زیره سبز:
زیره از نوع زیره سبز نیز سرشار از آنتی اکسیدان و دارای خواص ضد سرطانی است؛ استفاده از قلم زیره سبز خشک شده یا پودر آن در ادویه پلویی، به گرفتن سردی برنج و تداعی کردن یک مزه متفاوت منجر خواهد شد.
5. هل:
هل فقط برای طعم دادن به دسرها نیست؛ بلکه به عنوان یک چاشنی طعم دهنده به پلو مورد استفاده قرار گرفته و همچنین برای کنترل قند خون یا از بین بردن باکتریهای بدن، مفید است.
6. گل محمدی:
گل محمدی یادآور خاطرات دوران کودکی بوده که نه تنها عطر و بوی خوبی به برنج میدهد، بلکه برای درمان دردهای روماتیسمی و یا تقویت قلب، مغز و اعصاب نیز مفید است.
7. زیره سیاه:
زیره سیاه مانند زیره سبز، طبع گرم با خواص منحصر به فردی مانند بهبود گوارش و سلامت قلب دارد.
8. جوز هندی:
از دیگر ترکیبات ادویه پلویی، جوز هندی است که در غذاهای ایرانی مورد استفاده قرار گرفته و طعم شیرینی خاصی به غذا میبخشد.
خرید ادویه پلویی برای مزه دار کردن برنج در بسته بندی و وزنهای مختلف
9. میخک:
با اینکه میخک عطر تندی دارد، اما طبع گرم آن به کاهش سردی برنج و همچنین درمان اختلالات دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن و … کمک میکند.
10. تخم گشنیز:
تخم گشنیز در ادویه پلویی سبب کاهش طبع سرد برنج شده و عطر و طعم مرکباتی و خوشطعمی را به برنج میدهد.
11. زنجبیل:
زنجبیل دارای خواص ضد سرطانی و ضد میکروبی بوده که برای مشکلات گوارشی بسیار مفید است. همچنین طعم تند و مطلوبی به برنج داده و طبع سرد آن را از بین میبرد.
ترکیبات مخصوص ادویه برنج سفید
برای پخت یک برنج سفید خوشمزه و متفاوت، میتوانید ادویههای زیر را استفاده کنید:
| مواد لازم برای ادویه برنج سفید | |
| زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
| پودر دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
| زیره سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
| دان هل سبز | ۲ عدد |
| جوز هندی | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نکات مهم برای نگهداری از چاشنی مخصوص پلو
برای نگهداری از ادویه طعم دهنده برنج، بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:
- یک قاشق مخصوص برای استفاده داشته باشید.
- ادویه را در ظرفی در بسته و غیر شیشهای بریزید.
- ادویه را به مقدار کم درست کنید تا تازه تازه مصرف شود.
- از قاشق خیس یا مرطوب برای برداشتن ادویه استفاده نکنید.
- ظرف را در جایی خشک، خنک و به دور از نور خورشید نگهدارید (ترجیحاً داخل کابینت دور از گاز).
سخن پایانی درباره بهترین ادویه برای برنج
بهترین ادویه برای برنج که شامل ترکیباتی نظیر دارچین، هل، جوز هندی، میخک، زیره سبز و … است را میتوانید به راحتی در خانه درست کنید و در انواع برنجهای ترکیبی مانند باقالی پلو، لوبیا پلو و … مصرف نمایید. حواستان باشد که این چاشنی مخصوص برای وقتهایی است که پلو آبکش تهیه میکنید و نه کته!
مقالات مرتبط
کالری گندم پرک چقدر است؟
آیا به دنبال یک صبحانه سالم، خوشمزه و در عین حال کمکالری هستید؟ گندم پرک (Wheat flakes) یکی از گزینههای
…
پرک لیمو عمانی چیست؟
پرک لیمو عمانی یا پرک لیمو امانی یک چاشنی ترش، تلخ و در عین حال با طعمی خاکی و دودی
…
اگر به کیفیت پرک لیمو عمانی آماده در فروشگاهها اعتماد ندارید و میخواهید این چاشنی لذیذ با طعم ترش و
…
محصولات
4 دیدگاه در “بهترین ادویه برای برنج + جدول ترکیبات و طرز تهیه”
میشه به این ادویه فلفل سیاه یا مثلا فلفل پاپریکا هم اضافه کرد؟
سلام بهار عزیز. بله برای معطر کردن و خوش رنگ و لعاب کردن برنج سفید میتوانید پاپریکا و فلفل سیاه هم استفاده کنید.
من از مزه زیره خوشم نمیاد نمیشه حذفش کرد از ادویه مخصوص برنج؟
سلام مریم عزیز. بله امکان حذف یا کم کردن میزان زیره در ادویه مخصوص برنج سفید وجود دارد.