ادویه راز خوشمزگی و طعم ترش و تند ترشی بادمجان است. ترکیبات خاصی که در ادویه مخصوص ترشی بادمجان به کار میرود، این مزه متفاوت و خوشمزه را به وجود میآورد. ترشی بادمجان که میتوان آن را به صورت تکهای یا شکمپر درست کرد، با ادویهای مخصوص که میتوانید آن را در خانه درست کنید، مزهدار میشود.
در ادامه طرز تهیه ادویه ترشی بادمجان، ترکیبات و همچنین ۴ نکته طلایی برای نگهداری صحیح از این ادویه خانگی را به شما معرفی خواهیم کرد؛ همراه ما باشید.
مواد لازم برای ادویه ترشی بادمجان
چاشنی و ادویههای مخصوص ترشی بادمجان | |
پودر گلپر | ۱۰ قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | ۵ قاشق چایخوری |
پودر دارچین | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر زیره سبز | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ۱ قاشق چایخوری |
مرزه، ترخون، گشنیز و نعنا خشک | هر کدام ۲ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۵ قاشق چایخوری |
سیاه دانه | ۱ قاشق چایخوری |
خرید ادویه برای ترشی بادمجان از فروشگاه گلها
طرز تهیه ادویه خانگی ترشی بادمجان
برای درست کردن ادویه مخصوص:
- تمامی چاشنیها را داخل آسیاب بریزید.
- آسیاب را برای ۲ تا ۳ دقیقه روشن کنید تا تمام ادویهها نرم و یکدست شوند.
- ادویه را از الک رد کنید.
- مواد را به دستگاه آسیاب برگردانید و برای ۲ دقیقه ترکیب کنید.
- در نهایت تمام ادویه را برای آخرین بار از الک رد کنید.
بعد از الک کردن ادویه، آن را داخل ظرف شیشهای دربداری بریزید.
ترکیبات ادویه ترشی گل کلم چیست و چطور درست میشود؟
طرز تهیه ادویه ترشی بادمجان شکم پر
برای این ترشی و ادویه مخصوص آن نیاز دارید به:
- گلپر: ۵ قاشق چایخوری
- نمک: ۵ قاشق چایخوری
- سیاه دانه: ۱ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
- پودر زیره سبز: ۱ قاشق چایخوری
- سبزی تازه (مرزه، ترخون، نعنا و گشنیز): ۱ کیلوگرم
برای این ادویه هم تمام مواد را داخل میکسر بریزید و بعد از ۲ تا ۳ دقیقه الک کنید. برای بار دوم مواد را تا حد یکدست و لطیف شدن در آسیاب ریخته، از الک رد کنید و در نهایت داخل ظرفی دربدار یا روی ترکیبات ترشی خود بریزید.
طرز تهیه ادویه ترشی مخلوط بادمجان
برای ترشی مخلوط بادمجان به ادویه و چاشنیهای زیر نیاز دارید:
- نمک: ۵ قاشق چایخوری
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- پودر گلپر: ۵ قاشق چایخوری
- سیاهدانه: ۲ قاشق چایخوری
- پودر فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
تمام ادویهها را با هم در آسیاب بریزید و ۲ تا ۳ دقیقه ترکیب کنید. در مرحله بعد، ادویه را از الک رد کنید. برای بار دوم مواد را در آسیاب ریخته و تا حد یکدست شدن ترکیب کنید. در نهایت ادویه را یا در ظرفی مناسب ریخته یا به ظرف ترشی مخلوط بادمجان اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین ادویه برای ترشی مخلوط چیست؟ + دستور تهیه
۷ ترکیب مهم و جدا نشدنی در چاشنی مخصوص ترشی بادمجان
ترکیباتی که تنها در ترشی بادمجان لیته، تکهای یا شکمپر استفاده میشود، عبارتند از:
- نمک:
نمک یک چاشنی مناسب برای آزاد کردن طعم مواد و ادویههای دیگر و خوشمزه کردن ترشی میباشد.
- گلپر:
نه تنها خواص تقویت کننده معده و تقویت سیستم ایمنی گلپر، بلکه مزه خاص این ادویه طعم بینظیری به ترشی بادمجان میدهد.
اگر باردار هستید، در مصرف گلپر احتیاط به خرج دهید؛ چرا که میتواند موجب سقط جنین شود!
- تخم گشنیز:
پودر تخم گشنیز علاوه بر طعم و مزهای مرکباتی، عطر و بوی خوبی به ترشی بادمجان میدهد.
برای عطر و بوی بهتر، از تخم گشنیز پودر نشده استفاده کنید.
- زردچوبه:
علاوه بر خواص آنتیاکسیدانی زردچوبه، رنگ زرد ملایمی که این چاشنی به ترشی میدهد، سبب خاص شدن ادویه ترشی میشود.
- فلفل سیاه:
فلفل سیاه تندی به گرفتن سردی بادمجان و سایر مواد ترشی کمک کرده و طعم تند ملایمی به آن میدهد.
- سیاه دانه:
سیاه دانه یک چاشنی بومی منطقه جنوب غربی آسیاست که سرشار از انواع ویتامینها و املاح معدنی است. این چاشنی در ترشی بادمجان برای گرفتن سردی و همچنین تقویت سلامت قلب، بهبود کم خونی و میگرن کمک میکند.
- زیره سبز:
زیره سبز پودر شده عطر و بوی تند و متفاوتی دارد که میتواند برای افزایش سرعت هضم و جذب ویتامین C موثر باشد. استفاده از این ادویه در ترشی کاملاً سلیقهای بوده و میتوانید آن را از ترکیبات حذف کنید.
چطور ادویه ترشی بادمجان را استفاده کنیم؟
وقتی دارید مواد ترشی را در ظرف مخصوص آن میریزید، روی هر لایه از مواد ترشی، ۱ قاشق غذاخوری چاشنی بریزید. در نهایت روی تمام مواد سرکه بریزید و کنار بگذارید تا تمام مواد برسند و آماده میل کردن شوند.
نمک و فلفل سیاه نداری ادویه درست کنی؟ یه سر به فروشگاه گلها بزن و خرید کن!
۴ نکته طلایی برای نگهداری صحیح از ادویه ترشی بادمجان
- ادویه را در ظرف شیشهای دربدار بریزید.
- ظرف ادویه را در محیطی خشک، خنک و به دور از رطوبت نگهداری کنید.
- حواستان باشد این چاشنی در معرض نور خورشید و گرما نباشد.
- برای استفاده از ادویه، حتماً از یک قاشق تمیز و خشک استفاده کنید.
خلاصه کلام
اگر دوست دارید یک ترشی خوشمزه و خانگی با بادمجان درست کنید، ادویهی ترکیبی آن را با نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، گلپر، سیاه دانه و زیره سبز و … تهیه کرده و به مواد ترشی خود اضافه کنید. فقط حواستان باشد که اگر میخواهید ادویه را برای سریهای بعد نگهداری کنید، حتماً در ظرفی دربدار ریخته و در محیطی خشک و خنک بریزید.
ممنونیم که تا اینجا همراه گلها بودید.