در آستانه نزدیکی به فصول سرد سال چه چیز بهتر از یک کاسه سوپ مرغ گرم و خوش طعم، میتواند لذت بخش باشد؟! سوپ مرغ نه تنها یک غذای دلچسب و راحت است، بلکه خواص درمانی فراوانی نیز دارد و به عنوان یک داروی طبیعی عمل میکند.
طرز تهیه سوپ مرغ در منزل که برای سرماخوردگی و یا تقویت سیستم ایمنی بدن در فصول سرد سال مناسب باشد، بسیار ساده است. پیشنهاد میکنیم در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با دستور پخت این پیش غذای لذیذ، بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه سوپ مرغ و قارچ
مواد لازم برای تهیه سوپ مرغ | |
سینه مرغ | 250 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد متوسط |
هویج | 2 عدد متوسط |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
سیر | 1 حبه |
جعفری تازه | 50 گرم |
قارچ | 300 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
لیموترش | 1 عدد |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه سوپ مرغ برای سرماخوردگی
سوپ مرغ یکی از خوشمزه ترین پیش غذاهایی است که خواص درمانی متعددی دارد. از تقویت سیستم ایمنی بدن گرفته تا تسکین گلو درد در دوران بیماری که برای تهیه آن میتوانید طبق مراحل زیر پیش بروید:
مرحله اول: تفت دادن پیاز
در ابتدا پیازها را خرد کنید و آنها را درون تابه ریخته و کمی اجازه دهید تا تفت بخورد.
مرحله دوم: پختن مرغ
دو لیوان آب را داخل قابلمه بریزید تا بجوشد. سپس مرغ را به همراه 1 قاشق چایخوری زردچوبه، فلفل سیاه و 1 حبه سیر به آن اضافه کنید و روی حرارت مناسب، برای 45 دقیقه بپزید.
مرحله سوم: ریش ریش کردن مرغ
بعد از اینکه مرغ شما به حالت نیمپز در آمد، آن را از قابلمه خارج کرده و سپس ریش ریش کنید. در مرحله بعد آب مرغ را از صافی رد کنید و داخل ظرف مناسبی نگهدارید.
مرحله چهارم: خرد کردن سبزیجات
هویج و سیب زمینی را نگینی خرد کنید. ابتدا هویج را به پیاز در حال سرخ شدن اضافه کنید و مقداری تفت دهید.
هدف از تفت دادن سبزیجات سرخ کردن آنها نیست؛ بلکه قصد داریم تا طعم و مزه مواد اولیه سوپ مرغ حسابی به خورد یکدیگر بروند.
مرحله پنجم: اضافه کردن مرغ به سبزیجات
در نهایت مرغ ریش ریش شده را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه برای طعم دادن به سوپ، به سبزیجات در حال سرخ شدن اضافه نمایید.
مرحله ششم: اضافه کردن آب مرغ
حالا نوبت به اضافه کردن آب مرغ رسیده! آب مرغی که از قبل از صافی رد کردید و فاقد چربی و مواد اضافی است را به مواد داخل تابه اضافه کنید.
مرحله هفتم: اضافه کردن سیب زمینی
سیب زمینی نگینی خرد شده را بعد از اضافه کردن آب مرغ، داخل قابلمه بریزید و هم بزنید.
مرحله هشتم: تفت دادن رب گوجه فرنگی
در یک تابه جداگانه، مقداری رب گوجه فرنگی را به همراه 1 قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا مزه خامی آن گرفته شود. همچنین مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. بعد از 1 تا 2 دقیقه، رب گوجه فرنگی را داخل قابمله سوپ بریزید.
مرحله نهم: اضافه کردن قارچ
اگر دوست دارید سوپ مرغ و قارچ داشته باشید، میتوانید در این مرحله 300 گرم قارچ را ورقه ورقه کنید و به سوپ اضافه کنید تا حسابی جا بیفتد.
اضافه کردن قارچ اختیاری بوده و اگر از آن استفاده نکنید، اتفاقی برای سوپ شما نمیافتد!
مرحله دهم: سرو سوپ مرغ
30 تا 45 دقیقه بعد از اضافه کردن سیب زمینی و قارچها و جا افتادن سوپ، حرارت را خاموش کنید. سوپ را داخل ظرف دلخواه سرو کنید و روی آن را با خامه، لیموترش و جعفری خرد شده تازه تزئین نمایید. نوش جان!
با دستور پخت سوپ ورمیشل بیشتر آشنا شوید.
چند نکته مهم برای تهیه سوپ مرغ برای مهمانی
از آنجایی که طرز تهیه سوپ مرغ بسیار آسان بوده و به دلیل مواد اولیهی کمی که دارد مقدار لعاب آن هم کم است، پیشنهاد میشود برای لعاب بیشتر از نکات زیر استفاده کنید:
- برای مزه و لعاب بیشتر، 1 عدد عصاره مرغ خانگی را به همراه آب مرغ به سوپ اضافه کنید.
- برای لعاب بیشتر، مقداری رشته ورمیشل خرد شده را به همراه سیب زمینی به سوپ اضافه کنید.
- سبزیجات را سرخ نکنید و هر کدام را در حد 2 تا 4 دقیقه تفت دهید تا فقط خامی آن گرفته شود.
- میتوانید از 1 پیمانه جو که 5 تا 6 ساعت خیس خورده استفاده کنید تا سوپ مرغ و جو با لعاب و بافتی نرم داشته باشید.