شیرینی نخودچی از قدیمترها شیرینی خوش عطر و طعمی بود که در عید نوروز همه برای آن سر و دست میشکستند. این شیرینی ترد و بسیار لطیف، طرز تهیه آسانی دارد که تنها با چند قلم مواد اولیه ساده، انجام میشود.
در ادامه این مقاله از مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها همراه ما باشید تا طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون نیاز به استراحت را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی نخودچی به روش قنادیها
مواد اولیه شیرینی نخودچی خانگی | |
آرد نخودچی | نیم کیلو (۵۰۰ گرم) |
پودر هل سبز | ۱ قاشق مرباخوری |
پودر قند | ۲۵۰ گرم |
روغن جامد | ۲۵۰ گرم |
دستور پخت خمیر شیرینی نخودچی
در ویدیو زیر، دستور پخت این شیرینی خوشمزه، لطیف و مناسب عید نوروز را برای شما آوردیم:
مشاهده ویدیوی طرز تهیه شیرینی نخودچی در اینستاگرام گلها
1. ترکیب کردن پودر قند و روغن
پودر قند را ۳ مرتبه الک کنید و در ظرفی دلخواه بریزید. سپس روغن را اضافه کرده و به کمک همزدن دستی یا برقی، تا جایی که مواد یکدست شوند آنها را هم بزنید.
2. ورز دادن روغن و پودر قند
بعد از یکدست شدن، دستکش دستتان کنید و ترکیب پودر قند و روغن را به آرامی با نوک انگشتان خود ورز دهید. این کار به انسجام بافت خمیر کمک میکند.
خمیر را بیش از حد و با کف دست خود ورز ندهید؛ این کار باعث روغن افتادن ترکیب و شل شدن آن خواهد شد!
3. اضافه کردن آرد نخودچی
آرد نخودچی را ۳ مرتبه الک کنید و طی ۳ مرحله به پودر قند و روغن اضافه کنید. در طول این مدت خمیر را با نوک انگشتان دست به آرامی ورز دهید تا یک خمیر با بافت پودری، نرم و شکننده به دست بیاورید.
خرید آرد نخودچی ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ گرمی گلها
4. اضافه کردن پودر هل
در آخرین مرحله، پودر هل را روی مواد بریزید و تا حد یکدست شدن، تمام ترکیبات را ورز دهید.
5. استراحت دادن خمیر
برای آنکه خمیر سفت شود و بافت منسجمی پیدا کند، آن را در یک کیسه فریزیر بریزید. سپس با دست فشرده کنید و حالت دهید. نهایتاً خمیر را داخل یخچال بگذارید.
مدت زمانی که خمیر نیاز به استراحت دارد بین ۳۰ دقیقه تا ۷۲ ساعت است! هرچه بیشتر استراحت کند مزه و بافت بهترین خواهد داشت.
6. آماده کردن فر
بعد از ۳۰ دقیقه که خمیر استراحت کرد، فر خود را روی دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی مخصوص عید نوروز!
7. قالب زدن خمیر
خمیر خود را بعد از ۳۰ تا ۴۵ دقیقه از یخچال خارج کنید. روی یک سطح صاف و تمیز قرار دهید و سپس با وردنه آن را به ضخامت ۳ الی ۴ سانتیمتر پخش کنید.
خرید آنلاین آرد سفید برای پخت شیرینی نخودچی
8. آماده کردن سینی فر
سینی فر خود را کمی چرب کنید. سپس روی آن کاغذ روغنی قرار داده و سپس شیرینیهای نخودچی را روی آن بچینید.
9. تزیین روی شیرینی نخودچی
برای تزیین روی شیرینی نخودچی میتوانید مقداری زعفران دم کرده غلیظ را با نوک چاقو یا خلال دندان به شکل یک نقطه روی شیرینی بزنید؛ و یا مقداری پودر خرفه یا حتی خلال پسته خرد شده را روی شیرینی قرار دهید.
دقیقاً مانند تصاویر زیر:
10. پخت شیرینی نخودچی
سینی شیرینی نخودچی را داخل فر قرار دهید و آنها را به مدت حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه (طوری که زیر شیرینی نسوزد) بپزید. بعد از پخت فر را خاموش کنید و اجازه دهید شیرینیها داخل فر خنک شوند.
در نهایت بعد از ۱۵ دقیقه که حرارت فر افتاد، سینی را بیرون بیاورید.
طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر
برای داشتن شیرینی نخودچی بدون فرف بعد از قالب زدن مواد یک قابلمه بزرگ را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید.
کف قابلمه را چرب و روی آن کاغذ روغنی پهن کنید. سپس شیرینیهای خود را در قابلمه بچینید. قابلمه را روی یک سه پایه بگذارید تا حرارت ملایم به طور غیرمستقیم در آن پخش شود.
برای پخت شیرینی نخودچی در فر چیزی در حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز خواهید داشت. بعد از آن حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا کاملاً خنک شود.
با خرید هل، عطر و طعم متفاوتی به شیرینی نخودچی خانگی خود بدهید!
۷ فوت و فن شیرینی نخودچی ترد و خانگی
- برای تردتر شدن بافت شیرینی، ۲ قاشق غذاخوری از آرد نخودچی را بردارید و به جای آن ۲ قاشق غذاخوری آرد برنج به مواد اضافه کنید.
- برای برشته شدن مزه شیرینی، میتوانید آرد نخودچی را روی حرارت بسیار ملایم برای ۵ تا ۷ دقیقه تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.
- اگر هنگام قالب زدن خمیرتان پودر شد، آن را ۲ بار با چرخگوشت چرخ کنید و سپس برای ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید.
- اگر روغن جامد ندارید، کافیست تا کره را جایگزین کنید؛ اما حواستان باشد که دوغ کره را بگیرید تا شیرینی بهتری داشته باشید.
- برای مزه بهتر، ۱۲۵ گرم آرد نخودچی ساده و ۱۲۵ گرم آرد نخودچی دو آتیشه به مواد شیرینی خود اضافه کنید.
- حتماً از آرد نخودچی تازه استفاده کنید؛ آرد نخودچی کهنه بافت شیرینی را زبر و خشک خواهد کرد!
- برای تزیین میتوانید از دانه کنجد و یا سیاه دانه نیز استفاده کنید.
کالری شیرینی نخودچی
اگر بعد از پخت این شیرینی خوشمزه نوروزی به این فکر افتادید که چقدر کالری دارد و خوردن چندتا شیرینی در عید وزنتنان را بالا میبرد، کافیست تا جدول زیر را نگاهی بندازید:
ارزش غذایی | مقدار در هر ۱۰۰ گرم |
انرژی (کالری) | ۴۷۰ |
کربوهیدرات (گرم) | ۵۴ |
چربی (گرم) | ۲۴ |
پروتئین (گرم) | ۱۱ |
این یعنی خوردن هر ۱ عدد شیرینی نخودچی در عید نوروز، چیزی در حدود ۳۷ تا ۴۵ کالری برای شما به همراه خواهد داشت. پس حواستان باشد از این شیرینی خوشمزه و لطیف زیاد نخورید تا دچار اضافه وزن نشوید!
سخن پایانی
طرز تهیه شیرینی نخودچی در خانه با استفاده از آرد نخودچی، پودر قند و روغن و… تنها در کمتر از ۱ ساعت امکانپذیر است. پس برای متفاوتتر بودن و پذیرایی بسیار دلنشینتر از مهمانان نوروزی خود، کافیست تا در خانه این شیرینی لطیف و سنتی ایرانی را بپزید.
ممنونیم که تا اینجا همراه یکی دیگر از مقالات مجتمع صنایع غذایی و کشاورزی گلها بودید. منتظر نظرات شما درباره طرز تهیه شیرینی نخودچی هستیم. 🌹
6 دیدگاه در “طرز تهیه شیرینی نخودچی لطیف با طعمی بینظیر؛ تنها با ۴ قلم!”
طرز تهیه شیرینی نخودچی دو آتیشه رو هم میشه آموزش بدید؟
سلام بهار عزیز. طرز تهیه شیرینی نخودچی دو آتیشه تفاوتی با این دستور پخت ندارد. تنها کافیست به جای آرد نخودچی خام، از آرد نخودچی دو آتیشه استفاده کنید و یا آرد خام خود را برای ۴ تا ۵ دقیقه (در حد تغییر رنگ و گرفته شدن خامی آرد) روی حرارت ملایم تفت دهید.
خمیر شیرینی نخودچی چقدر باید استراحت کند؟
سلام درسای عزیز. خمیر شیرینی نخودچی بایستی حداقل ۳۰ دقیقه و حداکثر ۷۲ ساعت در یخچال استراحت کند. اما اگر فرصت استراحت دادن به آن را ندارید، بعد از ۱۵ دقیقه در یخچال بودن، آن را ۳ بار با چرخ گوشت چرخ کنید تا بافت منسجمی پیدا کند.
سلام. فوت و فن شیرینی نخودچی که آموزش دادید واقعا کاربردی بود. من تو عید درست کردن همه مهمونام عاشقش شدن
سلام زهرای عزیز. خوشحالیم که این مطلب برایتان مفید بوده است. 🌹